Orijinalini görmek için tıklayınız : Siz Hangi gruptasınız ?
Amerikada yapılan bir araştırmada oylamaya katılanların %50 iyi bir uyduğunu beyan etmiş,%50 ellisi hayat arkadaşları dahil uyku problemi çektiğini beyan etmiş.
Yetişkinler ortalama en az 6 1/2 saatlik ihtiyacı olduğunu belirtmiş. Ki araştırmalara göre amerikada yetişkinler ortalama 6.9 saat uyuyorlar.
Uyku sorunu olan biriyle % 78 percent bu sorun yüzünden kendilerininde sorun olduğunu beyan etmiş.
Katılanalrın 6/10 horladıklarını beyan etmiş.%75'i horlamalarının başkalarını rahatsız ettiğini kabul etmiş.
Hayat arkadaşının problemleri yüzünden yetişkinler uykularının ortalama %49'unu kaybediyorlar.
Rahatsız olanların %31'i daha iyi uyku için başka bir oda da yada kanepede yatmayı tercih ediyor.
Yetişkinlerin nerdeyse %25'i uykulu olduğu için daha az seks yapıtığını yada sekse ilgilerini kaybettiğini söylüyor
Toplamda sadece yaklaşık %25'i bir ayda sadece birkaç gece iyi uyku uyuyabildiğini söylüyor.
Uykuyu sevmiyorum ama 6-7 saat uykuyla da dinç ve enerjik olamıyorum.
restless
08-25-2005, 03:20
acısız uykuya hasretim
şehrazad
08-27-2005, 02:18
acısız uykuya hasretim
Nasıl yani acısız?
restless
09-05-2005, 20:18
acısız yani fibromiyalji agrıları olmadan ve huzursuz bacak sendromum azmadan,acısız yani mışıl mışıl.
acısız yani fibromiyalji agrıları olmadan ve huzursuz bacak sendromum azmadan,acısız yani mışıl mışıl.
Ne gibi bir tedavi görüyorsun bilmiyorum ama internette gezerken şöyle bir yazı buldum belki yardımcı olabilir:
"Kansızlık (anemi), toplumda az tanınan "huzursuz bacak sendromu"na yol açabiliyor. Uzmanlar, uykuya dalmayı geciktiren veya uykuyu bölen, dinlenme halindeyken özellikle geceleri ağrı, karıncalanma, uyuşma ve çekilme şeklinde ortaya çıkan huzursuz bacak sendromuna özellikle kansızlığın sebep olabileceğini belirtti. Değişik araştırmalarda, huzursuz bacak sendromuna demir eksikliği anemisi olan hastalarda daha sık rastlandığının ortaya konulduğunu vurgulayan bilimadamları, sigara ve alkol, durağan hayat, diyabet ve depresyonun da diğer sebepleri olduğunu kaydetti. Huzursuz bacak sendromundaki hoş olmayan bu duyuların dizle ayak bileği arasında, bazen de bütün bacak ve kolu kapsayacak şekilde olabileceğini aktaran uzmanlar, "Ürperme, ağrı, kaşınma, çekilme, karıncalanma, elektrik çarpması, dağlanma, gerilme, sürtünme, çekme, derinin altında kurtçuk hareketi, acıma, yanma, tanımlanamama şeklinde ifade edilen duyusal şikayetler bu hastalığın belirtisidir" dedi."
Kaynak: takvim.com.tr
Kullandığın herhangi bir depresyon ilacı var mı? Yanlışlıkla verilen bazı depresyon ilaçları belirtileri alevlendirip uykusuzluğu arttırabiliyormuş.
merhaba, bu foruma yeni katıldım. ben de hbs mağduruyum. aynı zamanda uyku apnem de var ve cipap kullanıyorum. cipap'tan çok memnunum ama hbs için doktorun verdiği requip şikayetlerimi azaltacağına arttırdı. requip kullanan aranızda var mı? varsa onun durumu nedir?
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz ve geçmiş olsun
Size özellikle HBS için açılmış alt forumumuzu ilk mesajdan başlayarak okumanızı tavsiye ederim.
Size deneyimleri ile yardımcı olacak üyelerimiz olduğu gibi eminimki sizin tecrübelerinizden yararlanacak üyelerimizde olacaktır.
Saygılarımla
http://www.uykusuz.biz/forumdisplay.php?f=49
çok teşekkür ederim... evet zaten forumdaki mesajların tamamını okuduktan sonra sorumu sordum... çünkü aylardır yabancı kökenli forumlarda da aynı soruyu soruyorum ve cevap alamıyorum... sorumu şöyle somutlaştırayım, hem de ilgilenenlere yardımı olsun: bana istanbul'da bir uyku laboratuvarında hbs ve uyku apnesi teşhisi kondu. zaten ikisinin de farkında olarak gitmiştim. ama hbs, kırk yılda bir sadece çok uykusuz ve yorgun olduğum zamanlarda ortaya çıkıyor yeterince uyuyunca da geçiyordu. dr requip tavsiye etti. ilaca başladığım gün bir mucizeyle karşılaşmıştım. deliksiz şahane bir uyku. ama birkaç gün gibi kısa bir süre sonra daha önce hiç olmadığı şekilde günün her saati hbs başladı. üstelik sadece bacaklarda değil kollarda da. tabii paniğe kapıldım. dr.u aradım dozu arttırdı. gündüze de madopar ilave etti. onun etkisi de birkaç gün sürdü. dr.a artık dozu artırmak istemediğimi, bundan endişe duyduğumu söyledim. zira bir ay zarfında zaten ilk dozun 3 kat üstüne çıkmıştık. ve de ben yazarak ve okuyarak hayatımı kazanıyorum. beynimin çok berrak olması ekmek param gereği. bu kez dr. bunun ruhsal kökenli olduğunu söyleyip beni psikiyatra yönlendirdi. yani başından savdı. oysa durum çok açıktı. aynen otomobil tamiri gibi. bir taraf yapılırken başka tarafta hasar çıktı. ancak bu tezimi ne requip'in resmi sitesinde ne de yabancı forumlarda doğrulayamadım. bugün sizin sitenizi tesadüfen görünce can havliyle yazdım. eğer requip'le ilgili daha fazla bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatsın.
bu arada uyku apnesi için cpap kullanıyorum ve çok memnunum. ilgilenenlere duyururum. herkese şifa dilerim.ilginize tekrar teşekkür ederim.
restless
08-14-2006, 09:50
nikita requip'le ilgili tecrübesi olan var mı? demişsin.ben bır yıldır kullanıyorum.bunun yanında neurontin 4 yıldır falan.requipten sonra huzursuz daha ıyı ama yıne de gecırmedı tabı.gunde 1 mg.dan 2 tane ıcıyorum.mıde bulantısı yapıyo ama eskıye gore alısmıs gıbıyım.bu tarz parkınson ılaclarının hepsı bulantı yapıyomus zaten.pexolaya mı baslasam dedım ama o da yaparmıs.yıne de requiple ıyı olan bırcok hasta oldugunu soyluyo doktorlar,eskıye gore daha ıyıyım ama bunun yanında benım fıbromıyaljı yanı kas romatızmam oldugu ıcın tamamen ıyı olmam ımkansız zaten.baldırlarım berbat,su an uzerine basamıyorum.huzursuz bıtırdı beni,bı de ustun eben de hassasıyet de var,baldırıma dokunamıyorum bıle acıdan.geceler zaten felaket.ama requipspz gecelere oranla daha ıyıyım tabı.ben requıpın sıkayatlerı artıracagına ınanamıyorum cunku bunun ılacı bu dıyo doktorlar,belkı de cabuk bırakmıssındır alısmadan ne dersın?
hayır, requip'i bırakmadım. gece açısından memnunum. bulantı da hiç yapmadı. mesela daha önce pexola kullanmıştım ama o midemi perişen etti. requip'le mide sorunum bitti. fakat o zamandan beri gündüzleri de bacak huzursuzluğu başladı. bahsettiğim bu. eskiden gündüzleri sadece çok uykusuzsam olurdu. ilaca başladığımdan beri günün her saatinde uzandığım anda veya hafif uykum gelince başlıyor. bunu sormuştum. dr. bu soruma cevap vermedi maalesef. size öyle geliyor, dedi. ama ben yaşıyorum. grip vs. olduğumda yatak istirahati yapmama imkan yok. acaba requip kullanan başka arkadaşlarda böyle bir sorun var mı diye merak ediyorum.
herkese mışıl mışıl uykular dilerim.
restless
09-16-2006, 16:46
requıp kullanmanla ılgılı oldugunu sanmıyorum.requıpten once de oglen de olurdu bende ,sımdı de var.uzun zamandır requıp kullanıyorum sankı daha ıyıyım.ama mutlaka ondenh bısey yemek gerekıyo,bulantı sorunu var sadece.bı de ben neurontın ve efexor da alıyorum.bende ılac cok.ıntıhar etmemek ıcın ıste.ılacsız bıterım
bende requip kullanıtorum aynen sizdeki gibi 10 dakika bile uzanamıyorum yolculuklardada yutuyorum ama bazı günler uykumu alamazsam tekrar geceyi beklemem gerkiyor uyumak için ama günümde ölüyor ayrıca çok kilo aldım midem bulanıyor tok olsamda yemek yeme ihtiyacı hissediyorum
restless
03-16-2007, 08:15
evet acayıp mıde bulantısı,ben de kılo aldım,illa bısey yıyosun,
haklısın
daha önce kullandığınız bir ilaç varmı birde ben requpin 1 mg lığını bulamıyorum siz kolay bulabiliyormusunuz.paksolayı hiç kullanamadım ona göre requip daha iyi ayrıca bırakmayada cesaretim yok ilaçtan önceki yaşantım tam bir cehennemdi .
annemde efexsor kullanıyor sanki hiper aktif oldu sizede böyle bir hareketlilik getirdimi ayrıca sizin işiniz dahada zor efexsorda mide bulatısı yapıyormuş
jasmin07
04-11-2008, 16:24
36 yaşındayım. uzun yıllardır bacak ağrılarıma kesin bi teşhis konamadı. ve internette gezinirken kendim koydum teşhisi..HBS...! otururken bacaklarımı nereye koyacağımı şaşırıyorum,gerdirip duruyorum,yumrukluyorum.. 11 yaşında ve 45 kilo olan oğlumu ağırlık yapsın diye tv izlerken kucağıma oturtuyorum,arada zıpla annecim diyorum... :( bunun kesin bi tedavisi,çaresi yok mu Allah rızası için???
UYKUCU ŞİRİN
06-03-2008, 18:25
huzursuz bacak sendromu ile ilgili mutlaka bir uyku doktoruna danışmanı öneririm. Nöroloji uzmanı olan uyku doktorları, diğer branşlara göre daha yatkınlar hbs hastalarının tedavisine.
Özellikle hbs hasta takiplerinin yoğunluğu olduğunu bildiğim ve önerebileceğim birkaç uyku merkezi; anadolu yakası için somnus, avrupa yakası için uykum ve cerrahpaşa nöroloji uyku lab.
Bildiğim kadarıyla site içinde, konunun uzmanları haricinde, ilaç tavsiyesinde bulunulması yasak. Doğrusu da bu zaten.
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.