PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne yemeli?

şehrazad
03-12-2005, 10:32
Doktorlar uyumadan birkaç saat önce yemek yemeği kesin diyor ama insan geç saatlere kadar uyanık kaldığında fena halde içi eziliyor öyle değil mi?
Bir yerlerde yatmadan önce muz yemenin melatonin salgılanmasına neden olarak uyku getirdiğini okudum. Uykusuzlara duyurulur ;)

insomnia
03-13-2005, 00:50
Ben maalesef muz hiç sevmiyorum ama ilaç gibi yemek lazım bu durumda :)
Bir bardak ılık sütün de iyi geldiğini iddia ediyorlar ama bende gaz ve mide yanmasından başka bir işe yaramıyor :(

Tanis
03-13-2005, 05:12
Doktorlar uyumadan birkaç saat önce yemek yemeği kesin diyor ama insan geç saatlere kadar uyanık kaldığında fena halde içi eziliyor öyle değil mi?

Kesinlikle ama tatlı şeyler kadar uyku getiren bir şey yok benim için.Hele yemek üstüne yersem.

:118:

insomnia
03-14-2005, 01:24
Yemek üzerine yediğin için ağır geliyor herhalde. Benim bildiğim, tatlı yiyecekler enerji verir, dolayısıyla da uyku kaçırır.

Estrange
03-14-2005, 02:17
Bencede tatli cok zararli, shoyle guzel bir patlican oturtma yerseniz, yaklasik 15 dakika icinde agirlik uzerinize cokecek ve pashalar gibi uyuyacaksiniz.
Umm tek kotu yani birkac ay sonra giyecekler biraz dar gelmeye baslayabilir, ama kimin umrunda :Jumpy:

şehrazad
03-14-2005, 22:15
Estrange, avatarındaki kadar gençsen akşamları dediğin ağır yemekleri yedikten sonra güzel bir uyku çekersin, ama eğer bizim yaşlarımızdaysan ya da ben kendi adıma konuşayım, benim yaşlarımdaysan üç vakte kadar kalpten gidebilirsin :gl:

Estrange
03-14-2005, 22:43
Estrange, avatarındaki kadar gençsen akşamları dediğin ağır yemekleri yedikten sonra güzel bir uyku çekersin, ama eğer bizim yaşlarımızdaysan ya da ben kendi adıma konuşayım, benim yaşlarımdaysan üç vakte kadar kalpten gidebilirsin :gl:
Tabi kollestrolu 240 in ustunde bir insan olarak boyle bir cumle kurmam abesle istigal etti. Ancak kim sonsuza kadar yasamak istiyorki :) Ne demish Coca Cola buyuklerimiz, ANI YASHA! :Jumpy:

salome
03-15-2005, 22:25
Ya benim canım da geceleri körün taşı gibi hep muzur şeyler yemek istiyor. Cipsler, kuruyemişler, çikolatalar :confused:

Estrange
03-16-2005, 12:36
Universitedeyken oyle bir iyrenc insandim ki, gecenin bir yarisinda (2-3 gibi) tavada yumurta yapar, icine guzelce dogranmish bilimum sosis, sucuk vs. buzdolabinda ne varsa dograr yerdim. Allahim simdiye kadar nasil yasadim bilemiyorum. Allahtan simdi bunlari yemiyorum, yanlizca 2 porsyon iskender yaninda birde kunefe yetiyor :p :118:

Estrange
03-16-2005, 12:39
Sehrazad, eger avatarindaki gozalti torbalarini saymassak, sende pek yasli durmuyorsun, botox opsiyonunu hic dusundun mu? :)

şehrazad
03-16-2005, 18:06
Sehrazad, eger avatarindaki gozalti torbalarini saymassak, sende pek yasli durmuyorsun, botox opsiyonunu hic dusundun mu? :)

Düşünmedim, doğallıktan yanayım.

Ben de İngilizler ya da İngiltere'deki Türkler güzel iskender ve künefe yapabiliyorlar mı onu merak ettim.

Estrange
03-16-2005, 19:04
Düşünmedim, doğallıktan yanayım.

Ben de İngilizler ya da İngiltere'deki Türkler güzel iskender ve künefe yapabiliyorlar mı onu merak ettim.

Bir kere hata yaptim, bir turk kebapcisinda iskender yiyeyim dedim. Allahim oluyodum. Yaptiklari shey, sogani ve domatesi incecik dograyip ustune etleri ufalayip firinda bu bulamaci iyice pisirip onune getiriyor ve buna Iskender diyorlar!?
Kunefe? kunefede ne? ehehe
durum meshur burda herkes tarafindan icki sonrasi pubdan ciktiktan sonra yapilacak ilk shey gozuyle bakiyorlar, velasil durumleride turkiyedeki gibi olmuyor haliylen.

Anakin Skywalker
03-17-2005, 05:22
Bence bu botokslu hali :Jumpy:

insomnia
03-17-2005, 17:16
Arkadaşlar yukarıdaki sebze ve ot listesini gördünüz mü? Artık yatmadan önce ne yiyelim tartışmasının anlamı kalmadı bence :105:

Estrange
03-17-2005, 19:56
Arkadaşlar yukarıdaki sebze ve ot listesini gördünüz mü? Artık yatmadan önce ne yiyelim tartışmasının anlamı kalmadı bence :105:

Hangi liste, nerede. ben nerdeyim, siz kimsiniz?!?

insomnia
03-17-2005, 23:01
Hangi liste, nerede. ben nerdeyim, siz kimsiniz?!?

Yukarıda "Uykusuzluğun Alternatif Yöntemlerle Tedavisi" bölümündeki liste. İyi gelen sebze, meyve ve otlar başlığı altında.

Pek uykusuzluk çekmiyoruz ve o konularla ilgilenmiyoruz galiba :D

Estrange
03-17-2005, 23:06
Yukarıda "Uykusuzluğun Alternatif Yöntemlerle Tedavisi" bölümündeki liste. İyi gelen sebze, meyve ve otlar başlığı altında.

Pek uykusuzluk çekmiyoruz ve o konularla ilgilenmiyoruz galiba :D

Eheh, cekiyodum, hala cekiyorum ama artik alistim. Esasinda hosumada gidiyor geceleri oturmak, haftaici en fazla 6 saat uyuyorum, oda sansliysam :)
ayda 1 kez bir rotbalans yapip isten geldikten sonra hemen yatiyorum, sabah 7 de kalkiyorum. Boylece tum uykusuzlugumu almish oluyorum. Saglikli bir yontem mi? Hayir ;)

insomnia
03-17-2005, 23:36
Geceleri yaşamayı ben de severim. Zaten insanlar ikiye ayrılıyormuş ya tavuklar ve baykuşlar olarak, ben istesem de hiçbir zaman tavuk olamadım. Asıl önemli olan, bazıları 4 saat uykuyla kendisini iyi hissederken, kimilerinin ise
9-10 saat uyuması gerekiyormuş. Hafta içi 6 saat uyuyup haftasonu 8-10 saat uyuyarak eksik uykunu tamamlayabiliyorsan yine uykusuzluk problemin var sayılmıyor. Gördüğün gibi bu konuda bir tez yazabilirim :D

Problem uyumak istediğin halde uyuyamadığında ve bu durum tekrarlandıkça başlıyor. Kitap bölümündeki Dövüş Kulübü'nün yazarının söylediklerini okudun mu? Uykusuzluk arttıkça transa geçiyor ve sanki başka bir insana dönüşüyorsun. O yazdığı zamanlarda böyle hissediyormuş. Bizim hayatımızda da başka stresler buna sebep oluyor herhalde. Bu site iyi oldu; biz de burada biraz ciddi konuşup arada da durumumuzla kafa bularak idare edip gidiyoruz işte :s4:

Estrange
03-18-2005, 00:06
Benim boyle bir problemim varmi yoksa varmiydi bilemem, ancak gece gec yatma halim lise 1 sonrasinda basladi.
Bi ara abartip sabah gun dogusunu gormeden yatamaiyordum. En buyuk problem ise shu aralar yine oluyor, kafam dusmeden uyuyamiyorum. "Hadi gec oldu gidip yatayim" diyince olmuyor, illaki yataga surunerek gitmem gerekiyor.
Ayrica yattiktan sonra en erken 30-45 dakika sonra uyuyabiliyorum.
Doktor bey soyleyin olecek miyim? :Jumpy:

insomnia
03-18-2005, 00:26
Yok sen doğrusunu yapıyorsun, zaten uyku gelmeden geç oldu diye yatmak uyku problemleri olanlar için hatalıymış. Yarım saate kadar dalamamak da normal. Bir saat ve üstü hastalık sınıfına giriyor bildiğim kadarıyla. Sen yırttın yani ama yine de dikkatli ol uykusuzluğa meyilli gibisin :s4: Bir de kahve, çay, alkol varsa fena :cool:

Yoda
03-18-2005, 14:30
sadece tavuk ve baykuş mu ?

peki yarasa'ya ne oldu.

Ot ve sebze ederken, insan yeme tabiatına aykırı

acaba bir yerden başka ürünler bulamazmıyım acaba

Bu konuyu araştırmam gerekiyor galiba

fener
03-19-2005, 22:00
Bir arastirsan iyi olur valla, bu ot ve sebze isi beni de bozar :evilsmile

insomnia
03-22-2005, 01:07
Ben şu anda cips yiyorum ve bira içiyorum, kesin uykum kaçacak ve göbeğim çıkacak değil mi :evilsmile

şehrazad
03-22-2005, 02:00
Ben şu anda cips yiyorum ve bira içiyorum, kesin uykum kaçacak ve göbeğim çıkacak değil mi

Tabii ki, çabuk onları bırak ve yağsız bir süt iç, sonra uyuyamıyorum, yatak odasına girince uykum kaçıyor diye bizim başımızı ağrıtıyorsun :3s:

LunarH2O
03-23-2005, 16:44
Uzun süredir uğramamıştım. Baktım hep aynı insanlar yazışıyor, ben de araya maydanoz olayım dedim. Gece atıştırmayın arkadaşlar; bakın ben bir şey atıştırmadan erkenden yatıyorum... Ups, uykusuzlar sitesindeydim di mi? Çam devirdik galiba. Pardon arkadaşlar, siz devam edin, atıştırın. Ekmek bulamıyorsanız pasta atıştırın, iskender atıştırın, künefe atıştırın. Atıştırmak için künefe hazırlayana kadar zaten uykunuz gelir, gider yatarsınız.

insomnia
03-24-2005, 11:29
Arkadaşım biz yesek de yemesek de bazı günler hiç uyuyamıyoruz. Boşver künefeyi de sen nasıl uyuyorsun, bu sitede yazılan tavsiyelerdeki gibi aynı saatte yatıp aynı saatte kalkıp, spor yapıp, kafein, nikotin, alkol kullanmıyor musun? Yani bize doğruyu söyle sen sağlıklı mı yaşıyorsun?
Yine burada bir yazıda vardı insanları tavuk ve baykuş olarak ikiye ayırmışlar, -hatta bir arkadaş kızmıştı nerede yarasalar diye- yoksa sen tavuk musun :biglaugh:

LunarH2O
03-24-2005, 11:41
yoksa sen tavuk musun :biglaugh:

Ha şunu bileydin :sleeping:

Yoda
03-25-2005, 16:53
eee bizim siteyede Lunar gibi bir lazım değil mi

ayrıca yazıları uykusunda yazmadığına göre oda bir gündüz uykusuzu

Bizden demektir

:grouphug:

uinen
01-15-2006, 07:57
Bu "baykuş" tipi acaba genetik olabilir mi? Zira annem de gececi,babam da gececi...e haliyle küçükten ben de alıştım gece uyuyunca bir şeyler kaçırdığımı zannetmeye:)