Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyku İlacını Düşün Uykuya Dal
insomnia
08-27-2005, 03:00
Vatan gazetesinde aşağıdaki haberi okuyunca ben de bizim durumumuza uyarlama yaptım:
Aspirin'i düşün ağrıdan kurtul
Amerikalı uzmanlar Aspirin'i düşünmenin bile ağrıları dindirmekte etkili olduğunu ortaya koydu. Michigan Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, Aspirin kimyasal özelliklerinin yanı sıra hastadaki psikolojik etkisiyle de iyileşme sürecine katkı sağlıyor. Araştırmacılar insan beyninin Aspirin'i düşündüğünde ağrı bölgelerine endorfin hormonu salgılandığını, bunun da ağrıyı hafiflettiğini öne sürdü. Kendilerine ağrı kesici verildiğini düşünen hastaların beyni vücutta bulunan ve ağrı eşiğini yükselten endorfini harekete geçiriyor."
Madem aspirini düşünmek ağrıyı azaltıyor biz de uyku ilacı alacağımıza aldığımızı düşünelim bakalım ne olacak :Jumpy:
Güzel fikir insomnia ama bunu sırf Türkiye'de değil Amerika'da da yaymak lazım.
Bulduğum yazıya bir baksanıza:
"Medco Health Solutions isimli firma tarafından ABD genelinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, uyku ilacı kullanımının son yıllarda en fazla arttığı kesimi, genç-yetişkinler ve okul çağındaki çocuklar oluşturuyor.
Araştırma, 20-44 yaş arasındaki yetişkinler arasında 2000-2004 döneminde uyku ilacı kullanımının iki katına çıktığını gösterirken, bu oran, 10-19 yaş aralığındaki çocuk ve gençler arasında ise yüzde 85'lik bir artış gösterdi.
Uyku ilaçları için harcanan para açısından ise aynı dönemde en büyük artış, yüzde 223 ile 10-19 yaş grubunda gerçekleşirken, 20-44 yaş grubunda bu artış, yüzde 190 olarak tespit edildi. Araştırmanın 2000-2004 yılları arasında reçete ile ilaç kullanan 2,4 milyon Amerikalının kayıtlarının incelenmesi suretiyle gerçekleştirildiği belirtildi."
Ama yine de en çok uyku ilacı kullananlar hala yaşlılarmış ve kadınlar erkeklerden daha fazla kullanıyorlarmış.
ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü verilerine göre ise 70 milyondan fazla Amerikalı uyku sorunu yaşıyormuş. Bunlardan yüzde 60'ının uykusuzluk probleminin kronik olduğunu gösteren veriler, kadınlar arasında uykusuzluk sorununun erkeklere göre iki kat fazla olduğunu ortaya koyuyormuş.
ABD'de uykusuzluk sorunu, her yıl 15 milyar dolarlık tedavi masrafına ve 50 milyar dolarlık bir verimlilik kaybına yol açıyormuş.
Yani kesinlikle insomnia'nın yöntemini denemeleri gerek. Başarılı olurlarsa kar edecekleri miktar inanılmaz. Insomnia bence hemen bir patent al derim, köşeyi dönersin valla :thumbsup:
Kaynak:http://www.kanald.com.tr/haber/yasam/
Walla ben uyku ilacı olarak şuana dek bir tek tofranil kullandım..bana doktor vermişti gerçi...10 mg.lığından şuanda sadece 5 adet alırsam 6-7 saatlik bir uyku çekebiliyorum...gerçi uykum çok ağır değil...odada hareket varsa hemen uyanıp ne olduğunu anlamadan uyumaya devam edemem,ama bu ilaçla sadece bir göz atabiliyorum:D gerçi son zamanlarda sadece bir gün sabahtan akşam üstüne ve geceden sabaha kadar olarak toplam 24 saatte 10 adet olarak kullandım.
Eczane maalesef reçete meçete istemedi...ayrıca fiyatını bilen bilir...800.000tl:D eczacı tabii 0.80ytl deyince afalladık biran 80 milyon mu ne yaw bu ilaç diye...sonra türk lirasına çevirince anladık:D
Tabii uyku ilacı çare olabilir mi? zannetmiyorum...
Belki duymuşsunuzdur şu hikayeyi...
adamın birine demişler ki "uyku ilacı kullanmak bağımlılık yapıyormuş,haberin var mı?" "Yoo"demiş adam..."ben senelerdir kullanıyorum hiç de bir bağımlılık yaptığını görmedim"...:D
benim bünyem de galiba çok önceden doktorum sağolsun verdiği ilaçlarla beraber ancak 5 tanede nakavt olabiliyor :s4:
Buarada:düşünerek etkileyecek ilaçlar elbette var...asprin düşününce ağrı kesilmesi,normal suyun ilaçlı su diye yutturulması sonucunda hastanın iyileşmesi vb vb...
Uykuyla ilgili sadece birara içeceğime uyku ilacı döküldüğünü ve başka su kalmadığı için onu içmek zorunda kaldığımı düşünüp suyu içtikten sonra mahmurluk çöküp uyku öncesi durumuna girebilirdim. Bazen sadece asprin aldığımda da bunu düşünürdüm...Sanırım işe yarayabiir evet...
hımm anladığım kadarı ile tam bir ters bağlantı durumu söz konusu.
Aslında aynı şey benim içinde geçerli.Zorlama ile olmuyor işte hiçbirşey. :(
[quote=uinen]Walla ben uyku ilacı olarak şuana dek bir tek tofranil kullandım..bana doktor vermişti gerçi...10 mg.lığından şuanda sadece 5 adet alırsam 6-7 saatlik bir uyku çekebiliyorum...gerçi uykum çok ağır değil...odada hareket varsa hemen uyanıp ne olduğunu anlamadan uyumaya devam edemem,ama bu ilaçla sadece bir göz atabiliyorum:D gerçi son zamanlarda sadece bir gün sabahtan akşam üstüne ve geceden sabaha kadar olarak toplam 24 saatte 10 adet olarak kullandım.
ben 1 tane alıorum uyuyamıorum tabi :s4:
şaşırmamak lazım :deli:
pitipiti
10-19-2006, 01:25
ağır ilaçlar kullanmama rağmen hiçbirisi bana düzenli bir uyku sağlamadı...
yazıları okudum, deneyeceğim bakalım düşünerek uyuya dalabilecek miyim ...
:zzz:
ağır ilaçlar kullanmama rağmen hiçbirisi bana düzenli bir uyku sağlamadı...
yazıları okudum, deneyeceğim bakalım düşünerek uyuya dalabilecek miyim ...
:zzz:
o kadar kötü yani :yikes:
inşallah ilaç kullanma düzeyine gelmem
ama ben uyumasam bile erken kalkıp aynı saatte yatmaya çalışıcam:thumbsup:
O yöntem en fazla beş altı saniye işe yarar :)
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.