Orijinalini görmek için tıklayınız : selam
seyithan
09-07-2005, 17:08
selam,ben başını yastığa koyar koymaz uyuyanlardanım.Ancak çok az uyuyorum.Gecenin yarısında uyanıp, başkaları uyurken etrafta dolaşmak istemiyorum.Horlama sorunum var, acaba kalitesiz uyku uyumaktansa uyanayım mı diyor vücut?
selam,ben başını yastığa koyar koymaz uyuyanlardanım.Ancak çok az uyuyorum.Gecenin yarısında uyanıp, başkaları uyurken etrafta dolaşmak istemiyorum.Horlama sorunum var, acaba kalitesiz uyku uyumaktansa uyanayım mı diyor vücut?
Aramıza hoşgeldiniz.
Öncelikle probleminizin uyku apnesi mi yoksa horlama mı olduğunu çözmek gerekiyor. Uyku apnesi kalp krizi ve hipertansiyona sebep olan ciddi bir uyku hastalığı.
Horlamanız başkalarını veya sizi rahatsız edecek derecede şiddetliyse
Uykudan nefes alma güçlüğü ile uyanıyorsanız
Uyku sırasında nefes almanızın durakladığına tanık olunuyorsa
Gündüz uyuklamaları oluyorsa (örneğin işte çalışırken, televizyon seyrederken, okurken, otobüste, araba kullanırken)
Bir çok kişi horlamanın ciddi bir sorunun işareti olduğunu bilmez; ayrıca uyku apnesi olan kişilerin hepsinde horlama da yoktur. Horlama çok şiddetli ise, horlamalar arasında sessiz dönemler varsa ve bunlar özellikle sırtüstü pozisyonda uyurken oluyorsa doktora muayene olmanız gerekir.
Bu konularda daha ayrıntılı bilgi için forumumuzun uyku apnesi/horlama bölümünü inceleyebilirsiniz.
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.