Orijinalini görmek için tıklayınız : uyku nerde ben orda
herhangi bir uyku problemim olduğunu zannetmiyorum. hafif derecede uyku apnesi belkiii...
neden mi burdayım o zaman?
uyku teknisyeniyim ve uyku hakkında herşey ilgimi çekiyor...,
sevgiyle...
apnesiz geceler :D
Bildiğimiz kadarıyla ilk uyku teknisyeni üyemiz sizsiniz.
Uyku laboratuvarları çok merak ettiğimiz, hakkında çok şey okuduğumuz ama bir türlü gitmeye cesaret edemediğimiz yerler.
Belki biraz "içerden" bilgi vererek cesaretimizi toplamamıza yardım edersiniz.
Aramıza hoşgeldiniz.
Aramıza Hoşgeldin xanax
Umarım bu sitede aradığınız herşeyi bulabilirsiniz :3:
Logician
09-23-2005, 10:44
"uyku teknisyeni" tam olarak ne yapar?
fazla detaya girmiyorum. uyku lab.nda haliyle yatak, tv, koltuk, klima gibi şeyler bulunur(tabi benim lab.ından bahsediyorum. ama genelde hepsi aynıdır) yani öyle hastane ortamının ürkütücü soğukluğu yoktur. uyku teknisyeni ne yapar: uyku teknisyeni gece için hastayı hazırlar. hazırlardan kastım: hastanın başının belirli bölgelerine elektrotlar takılır. mikrofon, göğüs ve karın kemeri, nazal kanül, airflow, ekg elektrodu, emg elektrodu gibi birçok kablo hastaya bağlanır. gece boyunca hastayı monitörden izler. uyku testinde can yakıcı hiçbirşey yoktur. hatta hastalarımız kendilerine baktığında gülerler ve yakıştırmalar yaparlar (robocop,terminatör gibi) :) amacımız hastanın evdeki rahatlığında bir uyku süreci geçirmesidir. tabi onca kabloyla bu nasıl olur diyeceksiniz, merak etmeyin genelde bütün hastalarımız ''ben bu kablolarla uyuyamamki'' diyorlar ama gece horlama sesinden ben uyuyamıyorum :)) tabii bu işin şakası. En az 4,5 saatlik sürekli bir uyku gereklidir.
arkadaşlar benim tavsiyem uyku sorununuzu çözmek için en yakın uyku lab.na gidin. çünkü uykunun haytaımızdaki önemini en az benim kadar biliyorsunuz.. bunun cesaretle bir ilgisi yok yapacağınız tek şey gidip mışıl mışıl uyumak, gerisini bize bırakın :)
apnesiz geceler :)
Logician
09-23-2005, 20:03
Açıklamanız için teşekkürler.. Bu forumda daha aktif olmanızın şiddetle gerekli olduğuna inanıyorum.. ;)
merak ettiğiniz başka konular varsa elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
şehrazad
09-28-2005, 03:54
merak ettiğiniz başka konular varsa elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
Hoşgeldin xanax.
Benim merak ettiğim şey çalışma düzenin. Dikkatimi çekti çoğu zaman sabaha karşı mesaj atıyorsun. Haftanın kaç günü, saat kaçtan kaça mesaidesin? Gece uyku laboratuvarında uyumadan hastaları kontrol etmen mi gerekiyor? Eğer öyleyse gündüz uyuman kolay oluyor mu?
ben günaşırı 14 saat nöbet şeklinde çalışıyorum. tabi gece boyu hastaları takip etmem gerekir. uyumayı sevmeyen bir insan için gayet güzel bir meslek :) ben uyumayı pek sevmem hele gündüz uykusunu hiç sevmem. yani bir gece uyuyor, bir gece çalışıyorum. ama bu hastalık bazında değil istersem uyurum... tabi sununda bilincindeyim ileriki zamanlarda birçok uyku problemi yaşayacağım. benim gibi sürekli gece çalışanlarda uyku hastalıklarının görülme oranı çok yüksektir.
Vardiyalı çalışanlarda uyku sorunları yaşanır mı? Uykunun gece mi uyunması lazım?
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Arif Verimli'nin cevabı:
Biyolojik anlamda uykunun gece ya da gündüz uyunmasının çok fazla etkisi yoktur. Ama uyku alışkanlıklarının değişmesine neden olur. Mesela insan bir hafta gece, bir hafta gündüz çalışıyorsa bu insan biyolojik olarak bir ritim oluşturamaz. Bu da bir karışıklığa neden olur. Vücut kendi koordinasyonunu sağlayamaz. Zihinsel anlamda vardiya değişiklikleri kişinin kendisini bitkin ve yorgun hissetmesine yol açar. Eğer kişi bütün hayatı boyunca gece çalışıyor ve gündüz uyuyorsa bir ritim oluşmuştur ve sorun yoktur. Bu uyku düzeni kişinin vücudunu olumsuz yönde etkilemez. Uyku sürecinde ve kalitesinde güneşin etkisi yoktur. Hava aydınlık da olsa karanlık da olsa kaliteli uyku uyunabilir.
Kaynak: Radikal Gazetesi
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.