PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uykusuzluk

xanax
09-21-2005, 05:20
uykusuzluk çeken arkadaşlar. bir tavsiyede benden olacak.
hiçbir zaman uyumaya çalışmak için yatağa girmeyin, uyuyacağınızı anladığınız zaman yatağa girin. eğer uykunuz kaçarsa yataktan çıkın. evde dolaşın. bu şekilde yatağınızdan soğumamış olursunuz.
zorla uyumayada çalışmayın. merak etmeyin kimse uykusuzluktan ölmez... :P

Yoda
09-22-2005, 15:10
benim 04.00'dan önce uykum gelmiyor ki

xanax
09-23-2005, 19:26
sende o zaman saat 4 ten önce yatma... bir iki gün uykusuzluk çekersin ama muhakkakki düzene girecektir...

insomnia
09-27-2005, 11:57
sende o zaman saat 4 ten önce yatma... bir iki gün uykusuzluk çekersin ama muhakkakki düzene girecektir...
Evet bir-iki gün için düzene giriyor ama üçüncü gün yine uyku gelmiyor. Kısır bir döngü bu :banghead3

sürgün
10-26-2005, 22:49
o döngüyü ayak uyduracakınnn :))

giray
01-04-2006, 04:40
Bu başlığın altında olması mantıklı mı olacak bilmiyorum ama bazı tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gceleri uyku ve uyanıklık arasında bir yerde gözlerim açık bir halde kalıyorum. Bu süre bazen 15 dakika oluyor - ki hemen ardından uyanıyorum - bazen de sabah alarm çalana kadar sürebiliyor. Bu süre içerisinde rüyalar görebiliyorum, hanusilasyon (böyle mi yazılıyordu ?) ve ilüzyonik görüntüler görebiliyor, tabiri caiz ise "gaipten" sesler duyabiliyorum. Genelde bu halimden ya birinin kulağıma fısıldadığını zannettiğim bir kelimelik ve yüksek desibelli bir sözcük ile ya da alrm ın sesi ile kurtulabiliyorum. Bir diğer durum ise uyanık olmama rağmen mantıksız ( ki bu mantıksızlık yataktan kendini atma, yastığı yorganı sağa sola fırlatma, bağırma, küfür etme, duvarlara yumruk ve kafa atma) hareketlerde bulunmam. Belirsiz bir sebepten dolayı uykumdan uyanıyor ve bu tip yapılması hoş karşılanmayan hareketlerde bulunuyorum. Güneşin gökte olduğu vakitlerde ise: öğretmene soru sorup daha cevabı duyamadan uyumak, kırmızı ışıkta uyumak, ilgi çekmeyen derslerde uyumak, ilgi çeken ve üzerinde bilgi sahibi olduğum derslerde uyumak, sürekli uyuma isteğini bastıramamak ve diğer gündüz uyuklama vakaları beni zor durumda bırakıyor. Uykuya dalmaya çalışırken ise: gözümün önüne gelen hatıralar, rüyalar, görüntüler, kafamın içinde hiç susmayan bir müzik, vücuda yüksek dozda adrenalin salgılanması( ki bu da görüntülerden dolayı) ateş basması, nefes darlığı, uykuya dalmak istememe duygusu gibi gereksiz olaylar silsilesi yaşıyorum. Öss2de uyumuş bir insan olarak şu andahiçbir konuya konsantre olmam mümkün olmuyor. Zaten teşhisi konulmuş bir huzursuz bacak hastasıyım. Bu diğer vakalar nedir sizce ?

insomnia
02-10-2006, 20:03
Bu başlığın altında olması mantıklı mı olacak bilmiyorum ama bazı tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gceleri uyku ve uyanıklık arasında bir yerde gözlerim açık bir halde kalıyorum. Bu süre bazen 15 dakika oluyor - ki hemen ardından uyanıyorum - bazen de sabah alarm çalana kadar sürebiliyor. Bu süre içerisinde rüyalar görebiliyorum, hanusilasyon (böyle mi yazılıyordu ?) ve ilüzyonik görüntüler görebiliyor, tabiri caiz ise "gaipten" sesler duyabiliyorum. Genelde bu halimden ya birinin kulağıma fısıldadığını zannettiğim bir kelimelik ve yüksek desibelli bir sözcük ile ya da alrm ın sesi ile kurtulabiliyorum. Bir diğer durum ise uyanık olmama rağmen mantıksız ( ki bu mantıksızlık yataktan kendini atma, yastığı yorganı sağa sola fırlatma, bağırma, küfür etme, duvarlara yumruk ve kafa atma) hareketlerde bulunmam. Belirsiz bir sebepten dolayı uykumdan uyanıyor ve bu tip yapılması hoş
karşılanmayan hareketlerde bulunuyorum. Güneşin gökte olduğu vakitlerde ise: öğretmene soru sorup daha cevabı duyamadan uyumak, kırmızı ışıkta uyumak, ilgi çekmeyen derslerde uyumak, ilgi çeken ve üzerinde bilgi sahibi olduğum derslerde uyumak, sürekli uyuma isteğini bastıramamak ve diğer gündüz uyuklama vakaları beni zor durumda bırakıyor. Uykuya dalmaya çalışırken ise: gözümün önüne gelen hatıralar, rüyalar, görüntüler, kafamın içinde hiç susmayan bir müzik, vücuda yüksek dozda adrenalin salgılanması( ki bu da görüntülerden dolayı) ateş basması, nefes darlığı, uykuya dalmak istememe duygusu gibi gereksiz olaylar silsilesi yaşıyorum. Öss2de uyumuş bir insan olarak şu andahiçbir konuya konsantre olmam mümkün olmuyor. Zaten teşhisi konulmuş bir huzursuz bacak hastasıyım. Bu diğer vakalar nedir sizce ?

Arkadaşım sende aşağı yukarı bütün uyku hastalıkları var gibi. Gündüz uyuklamaları (narkolepsi) ekseriyetle uyku apnesinin sonucunda oluyor. Karabasan yani uyku felci, huzursuz bacak hastalığı... :oha:
(Yukarıdaki uyku hastalıkları forumunu okudun mu?)

Karabasanlar bildiğim kadarıyla psikolojik gerginlik, depresyon gibi durumlarda ortaya çıkıyor.

Sana tavsiyem hemen bir doktora gitmen :gl: