PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uykusuzluğun Tarifi

Kafka
03-12-2005, 11:13
Uykusuzluk (insomnia) toplam uyku saati olarak değil yeterli süre ve kalitede uyku alamayarak sabaha tazelenmiş kalkamamak olarak tarif edilmektedir. Örnek olarak günlük uyku ihtiyacı 4 saat olan ve 4 saat uykudan sonra sabah tazelenmiş olarak kalkan birisi uykusuzluk çekmemektedir. Oysa 10 saat uyku ihtiyacı olan birisi 8 saat uyuduktan sonra rahatlamıyorsa uykusuzluk içindedir. Popüler görüşün tersine uykusuzluğun en önemli sebepleri psikiyatrik veya psikololojik değildir . Esasen, uykusuzluk ciddi depresyonun veya anksiyetenin sebebi olabilir.

Insomnia kendi başına bir teşhis değildir. Ağrı, ateş, kilo kaybı gibi sebebi araştırılarak, bir tanı ve tedavi planına gitmeyi gerektirir.

Tanis
03-28-2005, 23:01
Genellikle geceleri uykuya dalmanız 30 dakikadan fazla mı sürüyor.
Yada gece sık sık uyanıyormusunuz,yada sabah çok erken ve yeniden uymakta zorluk mu çekiyorsunuz

Uyandığınızda halsiz ve uyuşuk mu oluyorunuz
Gün boyunca kendiniz aralıklı olarak uykulu bir şekilde tekdüze durumda mı buluyorsunuz?

Bunlardan herhangi birine evet diyorsanız American Uyku Vakfına göre farkında olmadığınız bir uyku borçlanmanız var ve Amerikan vatandaşlarının %60'ı ile aynı kaderi paylaşıyorsunuz demektir.
Ve tıpkı onlar gibi farkında değilsiniz demektir.

:sleeping: :yikes:

şimal
02-10-2008, 02:26
gece 2 3 gibi ancak uykuya dalabiliyorum bazen 5ide bulduğu oluyor ve aniden herhangi bir sesle uykumdan kalkıyorum ama bu ses aslında olmayan bir ses gayipten yani:) genelde ya tlf sesi sanıyorum ya kapı sesi ya da biri adımı sesleniyor ama hiçbiri gerçek değil deliriyorum galiba ve sonuç olarak bir daha uyuyamıyorum bu hissi tarif bile edemem ama sonra karar verdim ve madem uyuyamıyorum o zaman yararlı birşeyler yapayım dedim ve aniden kalktığım her gece uyumaya çalışmayıp açıp kitap okuyorum ya da ders çaılşıyorum 1 haftadır bunu uyguluyorum ve iyi gidiyor ama o yorgunluk hissi hiç geçmiyor tabi uykusuzluk da