Orijinalini görmek için tıklayınız : huzursuz bacak sendromu
teşekkür ederim.iki yıl öncesine kadar hep antidepresan kullandım ve yararlarından çok zararlarının dokunduğunu düşünüyorum.ve hala kullandığım parkinson ilacının tedavi edici özelliği olmadığını ve sürekli özellikle gece uykuda büyük bir şok ile uyanıyorum ve tekrar uykuya dalıyorum.daha ne kadar sürecek bu sarsıntı ?diye kendi kendime soruyorum.sanırım hbs'nin çeşitleri var.buradaki herkeste bendeki gibi mi yoksa daha da şiddetli olanları var mı bilemiyorum? herkes biraz durumuna dair bilgi verse en azından hastalığın çeşitleri hakkında bilgi sahibi oluruz.en çok merak ettiğim de burada bulunan tüm hbs'lilerin ruh hali,yani geçekte hbs'ye sebep olan depresyon mu,yoksa hbs depresyon'a mı sebep oluyor? hbs için illede genetik yatkınlık gerekmiyormuş.mesela bizim ailede bir tek bende var. burada herkes kendi durumuna dair bilgiler verirse bence sebebi altta yatan başka bir hastalıktan mı yoksa ruhsal sebeplerden mi olduğu daha net anlaşılabilir.
Bir ay kadar çok rahat uyuyabildikten sonra, sızılar yine başladı. Zannederim yazın 2 ay kadar denizdeydim, yüzme ve hareket iyi gelmiş olabilir. Kan değerlerim normale dönünce, demir ilacını doktorum kestirmişti. Demir ilacını kesince de başlamış olabilir..
gata da hbs tedavisi görüyorum.8 ay caba... ilacını kullandım.8.ayda ağrılar geri dönmeye başladı.şimdi ilacım değiştirildi.merak ettiğim bu ilaçlarla eksik olan dopamin yerine konacağına dopaminin neden eksildiğini bulan bir çalışmaya rastlayan varmı.:bowdown: ve nereye kadar gidecek bu ilaç kullanımı merak ediyorum.
bende yıllardır bu acıyı çekmekteydim.nerereye gideceğimi bile bilmiyordum.
pskiyatrist'e git dediler gittim bana hbs hastalığı dedi.ilaç verdi ama ben bu ilaçtan fayda görmedim aksine zararda verdi kilo alma açısından yani.başka doktorlara gideyim diyorum huzursuz bacaklar sendromu dediğim zaman ne deyip şaşırıp gülüyordular.bende artık parama kıyıp araştırma hastanesine gidicem ve bu illetten allahın izniyle kurtulucam dedim.
ist cerrahpaşa tıp fakültesinde uyku bozuklukları merkezinde muayene oldum.bana hbs hastalığı dedi ilaç yazdı bu öyle bir ilaçki bir günde hayatım değişti çok rahatladım ve çok mutluyum.darısı sizin başınıza inşallah.geçmiş olsun.allah rahatlık versinde huzurlu uykular çekin:zzz:
üzgünüm ama fazla sevinme.banada aynısı oldu.ilk gecede mışıl mışıl uyudum.ama bana verilen ilaç ise(cab..)kalp kapakçıklarına zararı olduğundan uzun süre kullanılamıyor ve zaten 8. aydan sonra etkisini kaybediyor.değiştirmek zorunda kalacaklardır.
dün bir yazı okudum hbs rahatsızlıgı olan arkadaşlar belki bilirler.bacaklara sıcak ve soguk su ayna anda tutulması iyi geliyormuş.acaba deneyen oldumu?
zamanında soğuk sıcak uygulamaları da denedim.illaki işe yarıyor ama etkisi uzun sürmüyor.şu anda req... isimli ilacı kullanıyorum öncesinde cab.... kullandım daha kötüye gitti durumum ,üstelikte kalp kapakçıklarında kalınlaşmaya sebep oluyormuş.şimdi de yeni bir şey öğrendim sülükle tedavi .:res: garip gelebilir belki bazılarınıza, ama ben bunu deniycem:s4: ilk baharı iple çekiyorum.
slm bededecigim dün bi arkadaş yazmış buraya
bir komşusu yatarken bacaklarının altına yani çarşafın altına sabun koyup yatıyormuş inan önce güldüm artık ne tapacagımızı şaşırdık valla
kim ne dese onu yapıyoruz ama yinede denemek lazım çünkü yazan arkadaşın eşi 2 aydır çok rahatmış
:deli:
zamanında soğuk sıcak uygulamaları da denedim.illaki işe yarıyor ama etkisi uzun sürmüyor.şu anda req... isimli ilacı kullanıyorum öncesinde cab.... kullandım daha kötüye gitti durumum ,üstelikte kalp kapakçıklarında kalınlaşmaya sebep oluyormuş.şimdi de yeni bir şey öğrendim sülükle tedavi .:res: garip gelebilir belki bazılarınıza, ama ben bunu deniycem:s4: ilk baharı iple çekiyorum.
en azından uykuya çabuk dalmanızı kolaylaştırıyor olabilir.neden garip gelsin sülükle tedaviyi bende duydum.acaba benim uykusuzlugumada iyi gelirmi...:yikes: :yikes:
*demir eksikligi
*şeker hastalıgı
*böbrek yetmezligi
*romatoid artrit
BU İLAÇLARA DİKKAT
*Depresyon ilaçları
*östrojen
*lityum
*sara ilaçları bu hastalıgı tetikleyen diger maddeler içersinde yer alıyormuş.
Bir ay kadar çok rahat uyuyabildikten sonra, sızılar yine başladı. Zannederim yazın 2 ay kadar denizdeydim, yüzme ve hareket iyi gelmiş olabilir. Kan değerlerim normale dönünce, demir ilacını doktorum kestirmişti. Demir ilacını kesince de başlamış olabilir..
doktorum bana yüzmenin iyi gelecegini söylemişti.bende yaz boyunca sürekli yüzmeye gittim.çok iyi gelmişti bana .uykularım düzene girmişti baya.ama kış gelince bozuldu tabi.kışında bir kaç kez yüzmeye gittim.sonra sıkıldım yüz yüz nereye kadar bunun sonu yokki
demir ilacıda iyi geliyor bu tür hastalıklarda.hastalıgınızın tekrarlaması kısmen bundanda olabilir düşüncesindeyim.....
*demir eksikligi
*şeker hastalıgı
*böbrek yetmezligi
*romatoid artrit
BU İLAÇLARA DİKKAT
*Depresyon ilaçları
*östrojen
*lityum
bunların hbs ye sebep olduğunu duymuştum.ben 2 yıldır antidepresan ilaçları kullanmıyorum,ama ilk olarak dr gaba.... isimli ilacı verdi ben onu yaklaşık 8 ay kadar kullandım.buradan şunu anlıyorum doğru ilacı bulalım derken belkide kullandığım sara ve parkinson ilaçları bir parça tetikliyor olabilir.üstelikte ilacın dozları hiç te minik sayılmaz.
biz yine de arada sabun kalıpları ve sülük tedavilerini de ihmal etmeyelim :deli: alternatif tıbbın faydası olabilir.
içimizdeki yaşama sevinci sönmesin :thumbsup:
*demir eksikligi
*şeker hastalıgı
*böbrek yetmezligi
*romatoid artrit
BU İLAÇLARA DİKKAT
*Depresyon ilaçları
*östrojen
*lityum
bunların hbs ye sebep olduğunu duymuştum.ben 2 yıldır antidepresan ilaçları kullanmıyorum,ama ilk olarak dr gaba.... isimli ilacı verdi ben onu yaklaşık 8 ay kadar kullandım.buradan şunu anlıyorum doğru ilacı bulalım derken belkide kullandığım sara ve parkinson ilaçları bir parça tetikliyor olabilir.üstelikte ilacın dozları hiç te minik sayılmaz.
biz yine de arada sabun kalıpları ve sülük tedavilerini de ihmal etmeyelim :deli: alternatif tıbbın faydası olabilir.
içimizdeki yaşama sevinci sönmesin :thumbsup:
inanın bende okadar çok hastalıgım dışı ilaç kullandımki.ben insomnia hastasıyım ama bana şizofren ilacı bile verdiler.verilen ilaçlar fayda etmeyince sürekli degiştirdiler.yaklaşık 10 sene çeşitli ilaçlar kullandım.bunları kullanırkende acaba başka bir yerime zarar veriyormu diye hep korktum açıkçası.üstelik bir faydasını görmeden kullandım bu ilaçları.neyseki yaklaşık 2 senedir ilaç kullanmıyorum.şimdi daha iyiyim.
dicem oki kullandıgımız yanlış ilaçlar asıl varolan hastalıgımızı tetikliyor.bende alternatif tıbbın daha faydalı olabilcegini düşünüyorum bu aşamada...
içimizdeki yaşam sevinci sönmesin...güzel bir slogan:thumbsup:
ilaç kullanmayı istemiyorum sanırım sizin benim gibi buradaki pek çok insan aynı şeyi düşünüyordur ama ne yapalım çaresizliğin verdiği şaşkınlıktan ne yapacağımızı şaşırdık.ilaç kullanmıyorsunuz peki nasıl katlanıyorsunuz ?? alternatif olarak neler yapıyorsunuz?
içimizdeki yaşama sevinci sönmesin :)
ilaç kullanmayı istemiyorum sanırım sizin benim gibi buradaki pek çok insan aynı şeyi düşünüyordur ama ne yapalım çaresizliğin verdiği şaşkınlıktan ne yapacağımızı şaşırdık.ilaç kullanmıyorsunuz peki nasıl katlanıyorsunuz ?? alternatif olarak neler yapıyorsunuz?
bakın yanlış anlamayın ilaç kullanmayın demiyorum.ben kendi açımdan söyledim bunu.çünkü ilaçlar fayda etmiyor bana.
benim rahatsızlıgım uyuyamamak bununla ilgili alternatif yöntemleri uygulamaya çalışıyorum.iyi geliyor yada gelmiyor deniyorum.en azından zararı yok dimi.bunun dışında moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum bu ara.çünkü bu hastalıgımı dahada etkiliyor.kendimi dinlemiyorum.sürekli bir şeylerle meşgul oluyorum.bol bol kitap okuyorum.şöyle rahatlatıcı agır olmayan kitaplar.haftanın üç günü kursa gidiyorum bu bana çok iyi geliyor.yani anlatabiliyormuyum.burdan bir arkadaşımız bana hipnozu tavsiye etmişti onuda denemeye çalışıyorum.sanırım iyi gelcek gibi.böyle arkadaşım...
bakın yanlış anlamayın ilaç kullanmayın demiyorum.ben kendi açımdan söyledim bunu.çünkü ilaçlar fayda etmiyor bana.
benim rahatsızlıgım uyuyamamak bununla ilgili alternatif yöntemleri uygulamaya çalışıyorum.iyi geliyor yada gelmiyor deniyorum.en azından zararı yok dimi.bunun dışında moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum bu ara.çünkü bu hastalıgımı dahada etkiliyor.kendimi dinlemiyorum.sürekli bir şeylerle meşgul oluyorum.bol bol kitap okuyorum.şöyle rahatlatıcı agır olmayan kitaplar.haftanın üç günü kursa gidiyorum bu bana çok iyi geliyor.yani anlatabiliyormuyum.burdan bir arkadaşımız bana hipnozu tavsiye etmişti onuda denemeye çalışıyorum.sanırım iyi gelcek gibi.böyle arkadaşım...
zaten şu anda ilacı bırakmak gibi bir lüksüm yok çünkü 15 gün önce babamı kaybettim.buna rağmen moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.bu şartlar altında uyku kalitemde düşmeler daha da arttı.yani sonuçta bizler hbs hastası olarak yeterli bir uykuyu alamıyoruz.bizde hayatın getirdiklerine karşı en doğal yollardan nasıl olur da direnebiliriz diye merak ediyor kendi çapımızda araştırıyoruz.ben kendi çapımda hbs nin neden olduğu tüm belirtileri unutmaya hatta duymamazlıktan gelmeye çalışıyor beynimi sürekli meşgul tutuyorum.hiçbir olumsuzluk üstünde takılı kalmamaya çalışıyorum.spor yaptım yıllarca hala devam ediyorum,kişisel olarak kendimi geliştirmekten geri kalmıyorum sürekli okuyor araştırıyorum.sosyal olarak geri planda kalmıyor insanların içine karışıyorum.
doğal yollara değinecek olursam;bol meyve yoğurt süt bitki çayları akapunktur,ozon terapi,yürüyüş,kaplıcalar v.s aklıma yatan her şeyi yapıyorum sülük tedavisi de sırada :deli: :) sırası geldikçede inşallah burada herşeyi paylaşmaya çalışıcam .
hayat çok güzel,içimizdeki yaşama sevinci sönmesin :)
zaten şu anda ilacı bırakmak gibi bir lüksüm yok çünkü 15 gün önce babamı kaybettim.buna rağmen moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.bu şartlar altında uyku kalitemde düşmeler daha da arttı.yani sonuçta bizler hbs hastası olarak yeterli bir uykuyu alamıyoruz.bizde hayatın getirdiklerine karşı en doğal yollardan nasıl olur da direnebiliriz diye merak ediyor kendi çapımızda araştırıyoruz.ben kendi çapımda hbs nin neden olduğu tüm belirtileri unutmaya hatta duymamazlıktan gelmeye çalışıyor beynimi sürekli meşgul tutuyorum.hiçbir olumsuzluk üstünde takılı kalmamaya çalışıyorum.spor yaptım yıllarca hala devam ediyorum,kişisel olarak kendimi geliştirmekten geri kalmıyorum sürekli okuyor araştırıyorum.sosyal olarak geri planda kalmıyor insanların içine karışıyorum.
doğal yollara değinecek olursam;bol meyve yoğurt süt bitki çayları akapunktur,ozon terapi,yürüyüş,kaplıcalar v.s aklıma yatan her şeyi yapıyorum sülük tedavisi de sırada :deli: :) sırası geldikçede inşallah burada herşeyi paylaşmaya çalışıcam .
hayat çok güzel,içimizdeki yaşama sevinci sönmesin :)
öncelikle başınız sagolsun.ALLAH rahmet eylesin babanıza çok üzüldüm.hastamıydı babanız....
gerçekten sizi tebrik ediyorum.bütün bu olumsuzluklara ragmen hala güçlü ve ayaktasınız.gerçekten bravo.keşke herkes sizin gibi hayata pozitif bakmayı ögrenebilse.başta ben olmak üzere.çok karamsar bir yapım var.herşeye ilk önce kötü yönden bakıyorum.ama bu halimden kurtulmayada çalışıyorum sizin gibi.çünkü hayatı yaşamayı çok seviyorum.ne zaman kendimi üzecek bişey yapsam ozaman hastalıgım dahada çok ilerliyor.bunun yeni farkına vardım.o yüzden herşeyi kafama takmıyorum artık.su akar yolunu bulur deyip geçiyorum.hayatın güzelliklerinden elimden geldigince faydalanmaya çalışıyorum.bazen çok kötü oluyorum uyumadıgım zamanlarda.çok başım agrıyor ozaman hemen ilaç kullanma istegi oluşuyor.ama kendimi tutuyorum zorda olsa sabrediyorum agrıya.daha sonra geçiyor agrı kendiliginden.yani uyuyabilirsem geçiyor.böyle ilaçsız idare etmeye çalışıyorum.bitki çayları,yogurt falan yemege çalışıyorum.şimdi bide arıdogan arkadaşımın tavsiyesiyle kefir içmeye başladım.eminim onunda faydası olcak.böyle idare edip duruyorum.bende sizin gibi paylaşmayı çok seviyorum.bu siteyi buldugumada çok seviniyorum....
içmizdeki yaşama sevinci sönmesin:)
çok teşekkür ederim.şeker dışında hiçbir rahatsızlığı yoktu.cenaze için memlekete gitmişti.yolculuk sonrası aniden kaybettik.
tek yapmaya çalıştığım üzücü olaylara nasıl yaklaşabileceğimi nasıl bakmam gerektiğini düşünüyorum,başarısız olduğum anlarda oluyor .tabi bunları yaparken tedaviminde olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum.bu ana kadar geçmek bilmeyen şikayetlerim vardı herşey karmakarışıktı s.o.s sinyalleri veriyordum.sabaha kadar uyanık,bacak ağrısı,sürekli hareket hali.tabi ertesi gün yaşayan ölü gibi olmam kaçınılmazdı.şu ana kadar herşeyi yerine oturtmuştum tam hallettim herşeyi derken babamın vefatı ilave oldu.ama aşacağımı sanıyorum.üzüntümü ertelemiyorum fakat maneviyatımı kuvvetlendirmek için bilgi sahibi insanlarla sohbetler ediyor bu konuda dini yayınları okuyorum.hastalık ölüm gibi konularda sabır göstermenin tek yolu maneviyatı kuvvetli tutmak.
çok teşekkür ederim.şeker dışında hiçbir rahatsızlığı yoktu.cenaze için memlekete gitmişti.yolculuk sonrası aniden kaybettik.
tek yapmaya çalıştığım üzücü olaylara nasıl yaklaşabileceğimi nasıl bakmam gerektiğini düşünüyorum,başarısız olduğum anlarda oluyor .tabi bunları yaparken tedaviminde olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum.bu ana kadar geçmek bilmeyen şikayetlerim vardı herşey karmakarışıktı s.o.s sinyalleri veriyordum.sabaha kadar uyanık,bacak ağrısı,sürekli hareket hali.tabi ertesi gün yaşayan ölü gibi olmam kaçınılmazdı.şu ana kadar herşeyi yerine oturtmuştum tam hallettim herşeyi derken babamın vefatı ilave oldu.ama aşacağımı sanıyorum.üzüntümü ertelemiyorum fakat maneviyatımı kuvvetlendirmek için bilgi sahibi insanlarla sohbetler ediyor bu konuda dini yayınları okuyorum.hastalık ölüm gibi konularda sabır göstermenin tek yolu maneviyatı kuvvetli tutmak.
tekrar başın sagolsun.bu dünyada hepimiz misafiriz bir gün ölüm hepimizin kapısını çalıcak o yüzden dedigin gibi bu dünyaya niye geldigimizi unutmamamız gerekiyor.bu yüzdende maneviyat çok önemli.bende elimden geldigince bu konuya özen gösteriyorum.çünkü bunları yapmak beni çok rahatlatıyor huzur veriyor.özelikle namaz kıldıgım zaman inanılmaz huzur buluyorum.sıkıntılarım hafifliyor.beni ALLAH,a daha çok yaklaştırıyor.maneviyatımız kuvvetli olursa başımıza gelen kötü şeyleri daha kolay atlatabiliyoruz.aslında bu konuda yazmak istedigim çok şey var ama yanlış anlaşılırım diye yazamıyorum.
teşekkür ederim.yazdıklarınıza katılıyorum .dilerseniz bana özelden yazabilirsiniz.
hep dert yanıp duruyoruz.bunun yerine burada hastalığımıza çözüm getirecek gerçek sonuçlara varmalıyız.
bu derdi çeken bizler bir analiz yapmak için
1-hastalığın başladığı tarihlere yakın geçirdiğimiz hastalıkları
2-iş dallarımızı (kimya,sanayi,sağlık,vs.)
3-rahatsızlığın başladığı yaşlar
4-genel ruh durumumuz (heyecanlı,sıkıntılı,tez canlı,ağırkanlı,vs.)
5-yaşadığımız şehri (iklim açısından değerlendirme için)
6-sevdiğimiz yiyecekler
7-sevmediğimi yiyecekler.
8-herhangi birşeye alerji durumumuz varmı
9-bacak ağrıları ile birlikte başgösteren başka yerlerimizde ağrı oluyormu.
10-cinsel isteğimiz yoğunmu,azmı
11-cinsiyetimiz
ve sizin aklınıza gelen ortak özelliklerimizi toplayabilirsek ve bunları bir uzmana iletebilirsek belki biz değil ama bizden sonrakilerin tedavisi için yararlı çalışmalara sebep olabiliriz diye düşünüyorum.
lütfen bu anketimize mümkün olduğunca çok HBS hastasının katılımını sağlamak için çaba sarfedin.
sonuçlarını doktorlarınızla paylaşın.
hep dert yanıp duruyoruz.bunun yerine burada hastalığımıza çözüm getirecek gerçek sonuçlara varmalıyız.
bu derdi çeken bizler bir analiz yapmak için
1-hastalığın başladığı tarihlere yakın geçirdiğimiz hastalıkları
2-iş dallarımızı (kimya,sanayi,sağlık,vs.)
3-rahatsızlığın başladığı yaşlar
4-genel ruh durumumuz (heyecanlı,sıkıntılı,tez canlı,ağırkanlı,vs.)
5-yaşadığımız şehri (iklim açısından değerlendirme için)
6-sevdiğimiz yiyecekler
7-sevmediğimi yiyecekler.
8-herhangi birşeye alerji durumumuz varmı
9-bacak ağrıları ile birlikte başgösteren başka yerlerimizde ağrı oluyormu.
10-cinsel isteğimiz yoğunmu,azmı
11-cinsiyetimiz
ve sizin aklınıza gelen ortak özelliklerimizi toplayabilirsek ve bunları bir uzmana iletebilirsek belki biz değil ama bizden sonrakilerin tedavisi için yararlı çalışmalara sebep olabiliriz diye düşünüyorum.
lütfen bu anketimize mümkün olduğunca çok HBS hastasının katılımını sağlamak için çaba sarfedin.
sonuçlarını doktorlarınızla paylaşın.
hbs nin sebebi olsun ya da olmasın ruhsal denge de dahil, insanı ve yaşamını alt üst eden bir rahatsızlık.oldukça da çeşidi var herhangi bir hastalığa bağlı ya da sebebi açıklanamayan türleri var,üstelik hbs de cinsiyetin de rolü pek yok diye biliyorum.
bende aynı dertten yakınıyorum ve 24 saat sürekli ağrı ve anlatılmaz şeyler oluyo akşamları daha fazla ama benim ayrıca kalçamda diz kapaklarımda ve ayak bileklerimde kıtlamalarda oluyor genelde germe hareketleri yaparken oluyor
[quote=zafer75]bende aynı dertten yakınıyorum ve 24 saat sürekli ağrı ve anlatılmaz şeyler oluyo akşamları daha fazla ama benim ayrıca kalçamda diz kapaklarımda ve ayak bileklerimde kıtlamalarda oluyor genelde germe hareketleri yaparken oluyo
Çok geçmiş olsun.Sitemize hoşgeldin zafer.Hbs hastası degilim ama nasıl dayanılmaz bir hastalık oldugunu buradaki yazılardan okudugum kadarıyla biliyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
bende aynı dertten yakınıyorum ve 24 saat sürekli ağrı ve anlatılmaz şeyler oluyo akşamları daha fazla ama benim ayrıca kalçamda diz kapaklarımda ve ayak bileklerimde kıtlamalarda oluyor genelde germe hareketleri yaparken oluyor
geçmişolsun diyorum her ne kadar geç te olsa.sizdeki şikayetler hsb dışında eklemlerle ilgili başka bir sorun olabilir.çünkü benim gerilme esnasında hiçbir sıkıntım olmuyordu.gerilmeyle birlikte sonsuz bir rahatlama fakat kısa süren bir rahatlama.çok şükür şimdi hiç gerinmiyorum :) hbs'nin hiçbir belirtisi kalmadı.mışıl mışıl da uyuyorum:sleeping: darısı herkesin başına.
bedide ne yaptında rahat uyuyabiliyorsun.
sadece doğru teşhise doğru ilaç tedavisi.birkaç değişik ilaç denemesinden sonra bana uygun ilaç ile sonuca ulaştık.neredeyse ilacı bıraktım gibi bişey.bu arada bahar'ı kaçırmadan sülük tedavisini uygulamayı düşünüyorum :deli: :) kaybedecek hiçbirşeyim y:withstupik .
seher berrin
04-21-2009, 20:00
ne ilacı kullandınız.emrak ettim bende bir ilaç kullandım ve bu hastalıktan kurtuldum.inşallah sağlığınıza kavuşmuşsunuzdur
size buradan yanıt veremem özel den yazışalım ya da chat odasından?
[quote=uyku_lab._teknisyeni]arkadaşlar HBS rahatsızlığının küçümsenemeyecek bir bölümünün ANEMİ kaynaklı olduğunu bende biliyorum.
Teknisyen olduğunuz için size sormayı uygun gördüm. Acaba kan vermek demir eksikliğine veya kan değerlerinin düşmesine sebep olurmu? Geçen gün kan bağışında bulundum, sanki ondan sonra HBS tekrar arttı gibi. Şimdiden teşekkürler...
merhabalar;
hbs uzun yıllardır bende de var.Sol ayağımda diz altı boyunca hissediyorum.Sosyal fobimde vardı o geçti ama tedavi oldum.Ancak bu lanet şey düzelmedi.ilaç kullan dur sanki günü geçirmekten başka bi şey değil.ilaç kullanmadan önceleri ya da sağlıklı iken ne güzeldi hayat uykunu rahat alırdın, sıkıntı ederdin ama depresif olmazdın, insanlarla hemen iletişime geçerdin... v.s v.s uyku çok önemli işte.Şu hastalığa bir çözüm bulsalar da kurtulsak artık...:smileys_a
forumdaki yazıları okudukça, ağrıdan bahsedildiğini gördüm.ben de ağrı olmuyor ama ayağımda bir gerginlik ayak bileğimde bir değişik hal oluyor.
hbs'den yakınan herkese acil şifalar diliyorum.artık ben özgürüm.:s4:
38kayserili
11-05-2011, 08:25
arkadaslar bendede ayni sorunlsr war üstelik benjm kollarimda rahatsiz ediyor yattigimda bir dakika hareket etmesem boguluyormus gibi oluyorum hemen kalkiyorum uyku gözümden akiyor fakat uyuyamiyorum doktorada anlatamiyorum cünkü anlatilacak gibi birsey degil hergün agri tableti aliyorum biraz olsun onun faydasi oluyor yoksa uyumak mümkün degil agri tabletini almayinca sabaha kadar deli gibi dolaniyorum ne yapacagim bilmiyorum.
15 yıldır bu rahatsızlığı çekiyordum.daha önce bu forumda paylaşmıştım.bende bir gelişme oldu paylaşmak istedim.2 aydır sigarayı bıraktım.HBS şikayetlerimde ciddi düzelme oldu.ağrılarım epey hafifledi.hatta bir çok gece ağrı olmadan uyuyorum ve bunun farkına ertesi gün varıyorum.akşam benim ağrım yoktu diyorum.sigara bağımlısı olup HBS olanlar lütfen değerlendirsin.Bu rahatsızlığı beyinde bir bölümün yaptığını düşünen tıp insanlarıda lütfen başka ihtimalleri araştırsınki bu insanlar bu acıdan kurtulsun.Ben şahsen Kan dolaşımı ile ilgili olduğuna inanıyorum fakat birileri beyinde bir bölüm dediği için kimse araştırmaya gerek duymuyor.Bizde böyle çekiyoruz ne yazıkki.
sigarayi bir an önce birakmak lazim. sigara birakmak her derde deva)))
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.