Orijinalini görmek için tıklayınız : Polemik-Evlilik-Schopenhauer-Erkek Bakış açısı
Pek çok erkek güzel bir yüzle baştan çıkar.....Doğa kadınları bütün güzelliklerini bir anda sergilemeye .... ve "heyecan" yaratmaya teşvik eder....
....ama doğa[kadınların]bitmek bilmez masraflar,çocuk sevgisi,inatçılık,dik başlılık,yaşlanmak ve birkaç yıldan sonra çirkinleşmek,aldatma,kocasını boynuzlamak,kapris,garip meraklar,histeri krizleri,cehennem ve şeytan gibi pekçok kötülüğü içinde barındırdığını gizler.Bu yüzden evliliği gençlikte alınan ve yaşlılıkta ödenen bir boç olarak görüyorum-A.Schopenhauer
Off Off Offf :smileys_a
Ne sözler ama. Yenilir yutulur değil. :zzz:
RoboRoach
10-28-2005, 13:09
Ne o herkes korkmuş galiba bu sorudan ve yazıdan.
Bir dostum ve sevgili eşi bir zaman söyle demişti,
Aklı olan evlenmez,evlenen çocuk yapmaz :3:
Zaten logomda onların anısına
Ehh sarı kısmın -bu yüzden- i atarsak bende katılıyorum bu sözlere
insomnia
11-10-2005, 12:25
Arkadaşlar evlisiniz anladığım kadarıyla ve nankörsünüz :Jumpy:
Hem uzun yaşıyorsunuz hem daha az hastalanıyorsunuz. Bakın bugün gazetede yine bu konuda bir haber var:
"BBC - LONDRA - Mutlu çiftin evine grip girmez! Britanya'daki Birmingham Üniversitesi'nde 65 yaşın üzerinde 180'den fazla kişinin kanındaki antikor oranına bakıldı. Ayrıca deneklere stres anketi yapıldı. Mutlu bir evliliği olduğunu söyleyen ve anketlerde evlilik hayatından tatmin olma derecesi daha yüksek çıkan deneklerde, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koyan antikorların çok daha yüksek olduğu görüldü. Yeni boşanmış kişilerde ise grip virüsünün etkisinin daha güçlü olabildiği vurgulandı. "
www.radikal.com.tr
O zaman bizim için ne diliyorsan Allah sana 2 katını versin sevgili insomnia
:3:
31 Ocak tarihli Radikal Gazetesinde Nur Çintay 'Kadın/Dişiliğin Manevi Gücüyle Temasa Geçmek'/Osho/Ganj diye bir kitaptan bahsetmiş.
Yoda'nın Schopenhauer alıntısı ve erkek bakış açısına karşı şöyle bir alıntı var mesela:
''Erkekle yarışıyorsun ve yarışmana gerek yok; sen zaten üstünsün. Şiir yazmana gerek yok, şiir sensin. Senin sevgin müziğindir. Sevgilinle birlikte çarpan kalbin dansındır!"
Ayrıca evlilikler için de yorum getirmiş:
"Sadece çok nadiren evlilikler başarısız değildir. Ve Tanrı'dan sizi başarısız olmayan evliliklerden korumasını dilerim çünkü onlar psikolojik olarak hastadır."
"Başkalarına eziyet etmekten hoşlanan sadist insanlar vardır ve kendilerine eziyet edilmesinden hoşlanan mazohist insanlar vardır.
Eğer bir karı koca bu kategoriye giriyorsa o evlilik başarılı bir evlilik olacaktır. Biri mazohisttir ve diğeri de sadisttir: Bu mükemmel bir evliliktir çünkü biri eziyet edilmekten diğeri de eziyet etmekten hoşlanır."
Nur Çintay'ın da yazdığı gibi bu tip kitaplar artık mizah dergisi yerine geçiyor. Ama Schopenhauer'in kadınlar ve evlilik üzerine yazdığı bir sürü gerçek dışı şey felsefe :smileys_a
Erkekle yarışıyorsun ve yarışmana gerek yok; sen zaten üstünsün. Şiir yazmana gerek yok, şiir sensin. Senin sevgin müziğindir. Sevgilinle birlikte çarpan kalbin dansındır!"o evlilik başarılı bir evlilik olacaktır. Biri mazohisttir ve diğeri de sadisttir:Bu iki cümle çelişmiş sanki .Bilmem siz ne dersiniz ?
Ama Schopenhauer'in kadınlar ve evlilik üzerine yazdığı bir sürü gerçek dışı şey felsefe :smileys_a
Bilmemki bana o kadarda gerçek dışı gelmedi :seytan
Hâlâ bu güzel sözlerle neden daha önce karşılaşmadığımı düşünüyorum... İyi bir teşhis :res: :s4: :thumbsup: :thumbsup:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.