Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigarayı bırakacağım
RoboRoach
10-28-2005, 11:59
Artık yeter arkadaşlar sigarayı bırakmaya karar verdim.
Hem sağlık hem para kaybı.
Parmaklarınızı çapraz yapın bakıyim
:withstupi
LunarH2O
10-28-2005, 15:35
Ben demiştim demeni sabırsızlıkla bekliyoruz. Diğer içenlere de örnek ol ne olur.
insomnia
10-31-2005, 18:00
Yapma beee, bırakma :seytan
RoboRoach
11-01-2005, 15:38
Hehehe bencede insomnia ama yaş artık kemale erdi,bırakayım diyorum :3:
Hem sağlık hem para kaybı.
Parmaklarınızı çapraz yapın bakıyim
:withstupi
Nasıl bırakabildinmi sigarayı.Bugün bende sigarayı bırakma kararı aldım.
Hatta bu saat oldu bir tane bile içmedim ama daha ne kadar dayanabilirim
bilmiyorum.Çok zormuş bunun basit bir yöntemini bilen varsa bana yardımcı
olsun lütfen. :banghead3
İrade :3:
Güç sizinle olsun. :3:
Haberiniz olsun dedim :3:
Sigaranın azaltarak bırakacağını düşünenler sadece kendisini aldatıyor.
Sigara bağımlılığını bir hastalık olarak niteleyen ve tüm hastalıkları yenmenin birinci şartında olduğu gibi hastanın "Ben iyi olmak istiyorum" kararını verdikten sonra tedavisine başlandığını söyleyen Dr. Şahin Özdemir, "Sigarayı azaltarak bırakmak diye bir teknik yok" dedi.
Sigarayı bırakamamanın, bağımlılığın süresi, yaşam tarzı, insan ilişkileri gibi birçok nedeni olduğunu belirten Özdemir, her şeye daha tutkulu yaklaştıkları için sanatçılar arasında sigara içme oranının yüksek, bağımlılıktan kurtulma oranlarının ise düşük olduğunu vurguladı.
(E-Kolay)
sigara konusunda tek diyebileceğim bende sanırım psikolojik.
En yakınım bırakma kararı aldıktan sonra ve bıraktıktan sonra(6 ocaktan itibaren) bende sigara isteği oldukça azaldı. GÜnde 2 paket rahat içerken şimdi bir paket bile zor içiyorum. Artı boğazıma verdiği zararı hissedebiliyorum artık ve midemi bulandırmaya başladı.
Önceleri "hiçbir şey bende bağımlılık yapmaz,buna izin vermem" gibi bir düşüncem vardı...şimdi..7 aylık bir sigara bağımlısı olarak diyebilirim ki sigara gerçekten bağımlılık yapan şeylerin en güçlüsü.
Alkolle kyaslamıyorum bile...zira alkolü her yerde,her ortamda içemezsiniz..uyuşturucu da öyle...e püro da öyle diyebilirim..ama sigaranın hem taşıması kolay,hem yasal bir şey,böyle olunca da bağımlılık için oldukça geniş bir zemine sahip oluyor kendileri:)
Ama ben de bırakacağım. Şİmdi sadece azalttım..ve bırakacağım:) Her ne kadar azaltarak olmadığı söylense de bir paketin üstüne bir daha çıkmayı kesinlikle düşünmüyorum.
RoboRoach
01-17-2006, 14:59
ühühü bırakmadım bende malesef :(
7 ay mı dedin bana mı ööle geldi uinen.Yani bu kadar sürede başlayıp bırakmayı düşünmende bir acayip tabii.
(Ben bırakamadım ya çamur atıyorum izi kalsın hehehe)
strangerPIA
01-18-2006, 11:07
Nasıl bırakabildinmi sigarayı.Bugün bende sigarayı bırakma kararı aldım.
Hatta bu saat oldu bir tane bile içmedim ama daha ne kadar dayanabilirim
bilmiyorum.Çok zormuş bunun basit bir yöntemini bilen varsa bana yardımcı
olsun lütfen. :banghead3
Basit yöntem mi? Ben de bırakmaya çalışıyorum. Bir ilaç var denemek isterseniz. Ama öncelikle insanın buna karar vermesi gerekiyor. Çünkü zaten tüm sorun bilinçte. Ben bir sigara bağımlısı olduğumun farkındayım ve bundan vazgeçmek o kadar da kolay değil. Yine de bırakanlardan olumlu enerji almak ve onların örnek olması iyi bir destek olabilir.
Yani her şey kişinin kendisinde bitiyor. İradeli olan bırakır, olamayan bırakamaz demek durumundayım. Bağımlılıkların tümü için bu geçerli.
Kolay gelsin!
Evet 7 ay oldu başlayalı ama bu süre içinde çevremdeki herkes bıraktı :D
Benim bırakma kararımın esas sebebi ise para biriktirmek :seytan sonuçta hergün 9 milyondan haftada 140 milyon ediyor,az mı:) Bir gün 3-5 tane,birgün bir paket bazı günse hiç içmeyerek şimdilik mehter takımı gibi gidiyorum :D
strangerPIA
01-20-2006, 15:38
Henüz 7 aydır sigara içiyorsanız bırakmanız daha kolay, hatta ve hatta bırakmazsanız ayıp demek durumundayım. Çünkü benim sigara içme sürem 10-15 yıl gibi bir zaman dilimini kapsıyor. Net bir süre yok çünkü arada bıraktığım dönemler var.
Şu anda bıraktınız bıraktınız, sonra çok zorlanırsınız. Bir arkadaşım vardı. 39 yaşındayken sigarayı küt diye bıraktı. Fakat 9 yaşından beri sigara içiyormuş, yani 30 yıl boyunca içmiş. O bıraktıysa herkes bırakır diyorum ve ben kendi adıma zorlanıyorum. Mutlaka bırakmalıyım diyorum kendime ama bunun ilk nedeni para değil, sağlık. Öncelikle sigara benim sağlığımı tehdit ediyor, yani aslında ben kendi sağlığımı tehdit ediyorum. Kimse bana git sigara iç demiyor, sigara paketleri raflardan inip yanıma gelmiyor "beni al" diye. Gidip ben alıyorum o sigarayı, para ödüyorum tabi bir de. Ama lütfen henüz tiryaki olmadan bırakın sigarayı, sizin için çok geç değil.
İyi şanslar...
insomnia
02-03-2006, 10:11
ABD'de yaşıyor olsaydık, "yapmayın, sigarayı bırakmayın" ı sırf şaka olarak değil, biz öldükten sonra bari ailemiz, varsa çoluk çocuğumuz rahat etsin diye söylerdim.
ABD'nin Oregon eyaletindeki yüksek mahkeme, Philip Morris'in, ölen bir sigara kullanıcısının ailesine 79,5 milyon dolar ödemesine ilişkin kararı onaylamış. Gerçi şirket davanın tekrar incelenmesini isteyecekmiş. Normalde verilen tazminat cezaları 521 bin dolar kadarmış. Gerçi o da fena para değil :s4:
biz ölene kadar tazminat mazminat kalmaz :)
evet bu gidişle hepsi batar ;)
Uhuhuh :bang1: :bang1: birakamadigim gibi 3,5 pakete cikti...:(:(:(
çok özür dileyerek :oha: demekten kendimi alamıyorum :yikes:
Önemi yok...dün annem de,bu tarz lafları hiç sevmemesine rağmen benzerlerini kullanmaya çalıştı öğrenince...sağlıktan girdi maddiyattan çıktı...
Bu aralar özellikle arttı,yani sevgililer gününün hemen ertesinde sevgilinden ayrılmışsan demek istediğimi anlarsın sanırım...sıkıntımın sebebini yani..:smileys_a :bowdown:
Deniz'de çok balık olduğunu unutma bence.
Bir güne saplanıp kalmayın böyle ya :3:
Not: Albeni bahanecisi olmayı düşündün mü hiç sevgili uinen :3:
bycarizmal
03-31-2006, 02:45
Bende bırakmak istedim ama başaramadım 2 gün içmedim 3 ü gün başladım sigara bırakma konusunda tecrübesi olan yada bir yolunu bilen varsa lütfen yazsın
önce bir penguen alıyorsun , daha sonra içinde çıkan çıkartmaları sigara paketinin üstüne yapıştırıyorsun
Annene babana söylemezsek en adi Tekel'iz biz
Bu son uyarıydı .....Adresini biliyoruz
Seni Türk hekimlerine emanet ediyoruz
Eyvah Mahmut Hoca
BAK HALA !!!!!
Birden içme isteğin kesiliveriyor :Jumpy: :d :sigara:
şehrazad
04-09-2006, 14:32
Akşam gazetesindeki bir habere göre sigara içmek şeker riskini yükseltiyormuş:
"ABD'de yapılan bir araştırma pasif içicilerde de şeker hastalığı riskinin yüksek olduğunu ortaya çıkardı. İngiliz Tıp dergisinde yayımlanan araştırma sonucunda, '15 yıldan beri 4 bin 572 kişi üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Sigara, şeker hastalığına neden olan etkenlerden biri. Ancak, sadece sigara içenler şeker hastalığını riskini artırmıyor. Sigara içenlerin yanında duranlar yani pasif içicilerde de risk artıyor. Sigara içenlerde şeker hastalığı riski yüzde 22 artıyor. Bu oran pasif içicilerde yüzde 17' denildi."
Kanser olma olasılığının yüksekliği bile sigara bağımlılarını durdurmazken bunun faydası olur mu bilmem :sigara:
Artık bu şeker hastalığına bir karar versinler , irsi mi değil mi diye ,
Şeker hastalığı zaten çok görülen bir hastalık birde % 22 ekledinizmi zaten dünya üzerinde şeker hastası olmayan kalmayacak yakında .
Bu tarz araştırmalardan sıkıldım artık :(
şehrazad
05-13-2006, 11:41
Sigarayi bırakmak istmediğin ya da istesen de bırakamadığın için mi bu tip araştırmalardan sıkıldın Yoda :sus:
Bak bugün bir tane de Akşam gazetesinin sağlık bölmünde okudum :seytan
"Columbia Üniversitesi'nden Prof. Cheryl Healton, '18 yaşından büyük 29 bin 305 kişinin sağlık durumuyla ilgili araştırma yaptık. Araştırmaya katılanların yüzde 23.5'i obez, yüzde 22.7'si de sigara tiryakisiydi. Bu iki grubun erken ölüm riski iki kat daha yüksek' dedi."
LunarH2O
06-15-2006, 15:52
Şimdi sigarayı bırakma merkezleri açılmış gördünüz mü? Bir tane Capitol'ün otopark katında, bir tane de Bağdat Caddesi Caddebostan'da gördüm. Ben sigara içmiyorum ama annemi götürmeye çalışacağım. Yoda ve diğerleri, belki bir denemek istersiniz. Hadi lütfen iyi haberlerinizi duyalım biraz.
Sigarayi bırakmak istemediğin ya da istesen de bırakamadığın için mi bu tip araştırmalardan sıkıldın YodaAraştırmalar anlamasız olduğu için sanırım.Her araştırma birbirinden farklı sonuçlar içeriyor ve birbiri ile çelişiyor :P
ama annemi götürmeye çalışacağımBence senden iyi haberleri alalım,ondan sonra ciddi ciddi düşünelim derim :3:
horoz2023
06-29-2006, 16:39
sigarayı bırakanlara benden ziyafet...
28 sene içtim, 6 yıldır içmiyorum, hayat sigarasız daha çok güzelmiş.
Bırakmak isteyenler; sigaradan alınan nefesin ne kadar önemli olabileceğini düşünüp, kafalarında sorunu halletmeliler...
Çok kolay değil biliyorum, ama sanıldığı kadar da zor değil...
Çok önemli çoook
Bir ziyafet deyince tam olarak detaylandırsan diyorum
Ben yedim mi biraz fazla yerimde :3:
horoz2023
07-13-2006, 13:57
Açık büfe, sınırsız yerli içecek.
Daha ne istiyonuz....
Bu yazı son günlerde hemen hemen tüm gazetelerde çıktı muhakkak okumuşsunuzdur ama gözünden kaçan sigara içenler olmuşsa kendilerine ve etraflarına verdikleri zarara dikkatlerini çekeyim dedim :Protest_e
"Sigara içilen bar, lokanta ve taşıt araçları gibi yerlerin havası, sigara içilmeyen yerlerden 9 kat daha kirli çıktı. 24 ülkede yapılan bir araştırma, sigara içilen ortamlarda, havada çok fazla parçacık olduğunu gösterdi. Özellikle akciğere girebilen küçüklükte parçacıkların araştırıldığı çalışma, sigara içilmeyen ortamlarda bir metreküp havada ortalama 36 mikrogram parçacık varken sigara içilen ortamlarda ortalama 317 mikrogram parçacık bulunduğunu gösterdi. Harvard Halk Sağlığı Okulu uzmanlarının da katkıda bulunduğu araştırmaya göre, kirlilik oranı ülkeden ülkeye değişse de, bu ortamlarda ne kadar fazla kalınırsa sağlığın bozulma riski o kadar artıyor."
Kaynak Akşam gazetesi
şehrazad
09-25-2006, 17:35
Ben de en son sigaranın iki omurga arasındaki disklere zarar vererek bel fıtığı oluşumunu tetiklediğini okumuştum
Ben bıraktım....
Darısı tüm bırakmak isteyenlerin başına.
LunarH2O
11-28-2006, 06:39
Harika...Süpeeer :))) Binlerce tebrik ve alkışlar.:alkis: Darısı tüm içenlerin başına.
Harika...Süpeeer :))) Binlerce tebrik ve alkışlar.:alkis: Darısı tüm içenlerin başına.
Çok tşk ederim. Valla herkese tavsiye ediyorum. İnsanın kendine olan güveni artıyor. Bu arada ben 10 yıllık tiryakiydim bıraktım.
recel_06
11-29-2006, 11:52
Merhabalar arkadaşlar aranızda yeniyim.konu dikkatimi çekti,bende 15 yıldır sigara içiyordum hatta içmeyi beceremiyor resmen yiyordum.
Öyleki son bir kaç yıldır günlük 2 pakete çıkmıştı,birde alkol alınca bazen 2,5 paketide buluyordu.Buna artık dur demenin vakti gelmişti.Önce karar aldım bırakacam dedim çok zorlandım çokkkk 4 ay bıraktım ama kafamda bitirmemiştim en ufak fırsatta sigaraya sarılma isteği duyuyordum.Ve sarıldımda.Yani tekrar başladım ve o dört ayın acısını yine en az iki paketle çıkarıyordum.Böyle 1 yıl daha devam etti.Baktım iyice çöküyorum birde bronşit var ciğerlerim resmen sökülüyor,kesin karar aldım bırakacağım.Ama kendi irademle olmuyor.Ne yapayım bir uzmana başvurayım dedim.
Ama bırakmayı kafama koymuştum.Gittim solunum testinden geçtim bir kaç muayene ve günlük 2 paket içtiğimi söyleyince direk bırakacasın dedi doktorum.
İyide dedim nasıl?Bırakmam gerektiğini bende biliyorum.Ama bu sefer kafamda bitirmiştim resmen sadece biraz desteğe ihtiyacım vardı.
İlaç verdi ve nikotin bantı.Aslında ilacı karaciğer testinden geçmeden kullanmak doğru değil.O yüzden mutlaka bir muayeneden geçmeniz gerek.
Normalde hem ilacı kullanıp hemde sigaranızı içiyorsunuz bir kaç gün sonra ilaç güya sigaradan tiksindiriyor ve kusarak bırakıyorsunuz çünkü zevk almıyorsunuz sigaradan.
Tabi bu benim için öyle olmadı günlük 2 paket içince hemen ilacı alıyorsun nikotin bantını yapıştırıyorsun ve hemen sigarayı içmeyi kesiyorsun dedi doktor.İyide hani kusacaktım hani tiksinecektim dedim,o normal içenler için geçerli sen anormal içiyorsun dedi :deli: hımmm.
İlacı aldım bantı yapıştırdım ve zorlu mücadele başladı.Çok kolay oldu demeyeceğim çünkü zordu,batım diğer bıraktığımla aynı işkenceyi çekiyorum söktüm bantı attım çöpe ilaçları dedim değişen birşey yok ben bunu ilaçla değil kafamda bitirerek bırakacağım.
Sonuçmu ? :thumbsup: 1 Şubat 2006 tarihinden itibaren hiç içmedim.Bir fırt çekeyim dedim öksürükten geberdim.Şimdi diyorumki kendime yaptığım en büyük iyilik bu oldu.Artık birada içebiliyorum sigarasızda oluyormuş,çok kötü bir dönem geçirdim yazın o zamanda sigarada çare aramadım inat ettim içmedim,bazen canım istiyor halen daha ama hemen geri geçiyor.
Size tavsiyem kararlı olun önce kafanızda bitirin.Ve kendinize bir iyilik yapın sigarayı bırakın. Sağlıklı günler.
tbrk ederim. Aramıza hoşgeldin...
recel_06
11-29-2006, 12:39
Teşekkür ederim Çiğdem Hoş buldum.Artık sık sık beraberiz :)
LunarH2O
11-29-2006, 15:13
Recel 06 sigarayı bırakmak isteyen üye arkadaşlarımıza verdiğin bu güzel örenek için teşekkürler ve tekrar tekrar tebrikler. Umarım sigara hayatına bir daha hiç girmez.
Ah ya bunları okudukça resmen içim eriyor
Herkese başarılar ve darısı başıma inşallah ;)
şehrazad
12-04-2006, 18:19
Sigaranın zararları hakkında bugünkü Hürriyet Gazetesinden bir yazı:
"Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Celaleddin Camcı, sigara içen kişilerin, kansere davetiye çıkardıklarını belirterek, bu kişilerin kansere yakalanma risklerinin daha daha fazla olduğunu bildirdi.
Doç. Dr. Camcı, sigaranın, başta akciğer kanseri olmak üzere, ağız, boğaz, gırtlak kanseri gibi birçok kanserin ana sebebi olduğunu, bunun yanında, pankreas, meme, böbrek ve mesane kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini artırdığını belirtti.
Gelecek nesiller için sigaranın zararlarını çok iyi ve net bir şekilde ortaya koymak gerektiğine dikkati çeken Camcı, şöyle konuştu:
“Bir ebeveyn olarak çocukların yanında sigara içmemeliyiz. Çünkü her büyük, çocuk için hedeftir, ulaşılacak kişidir ya da olunmak istenen kimsedir. Siz sigara içen biri olursanız, çocuğun gerek şuuru gerek bilinçaltı konumuna otomatik olarak (sigara içmek eşittir büyümek ya da büyük olmak) fikrini işlersiniz.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre özellikle 2020 yıllarında dünyada birinci hastalık kanser olacak. Kanser gerçekten süratle artıyor ve geleceğin en büyük sağlık problemi olacak gibi görünüyor. Bu nedenle bunun önlemi gerek bireysel, gerekse de toplumsal olarak sigarayla mücadele etmek olacak.”
Hareketsiz, spordan uzak yaşam tarzının da başta bağırsak kanseri olmak üzere bazı kanserlerin gelişimine zemin hazırladığını bildiren Doç. Dr. Camcı, şöyle konuştu:
“Sigara içtiğiniz sürece, 'geleceğinizi ipotek altına alıyorsunuz' demektir. Bunun dışında ikinci önemli faktör kanserde yaşam stilidir. Ağırlıklı olarak karbonhidrat ya da yağ türü besinlerle beslenme, vitaminlerden sebze ve meyvelerden uzak durmak da sindirim sistemi kanserleri için zemin hazırlıyor”
ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ
Kanserin gelişimini engellemek için yapılan uğraşın yanı sıra, kanserin erken dönemde teşhisi için kişilerin bilinçli olması ve yıllık kontrollerini yaptırması gerektiğini anlatan Camcı, şöyle devam etti:
“Çünkü kanser hastalığında şikayetler ortaya çıktıktan sonra çoğunlukla geç kalınmış oluyor ve tedavi edilemez hale geliyor. Bu da halk arasında bilinen 'kötü hastalık' senaryolarını ortaya çıkarıyor. Ama erken dönemde yakalanmış hemen her kanser türünün şu anki imkanlara göre tedavi imkanları var.
Hastalık eğer yaygın bir evrede yani, vücudun her tarafını sarmış bir evrede gelirse elimizdeki cihazlar ne kadar üst düzey olursa olsun, yapabileceğimiz bir şey kalmıyor. Dolayısıyla erken teşhis için bilinçlendirme önemli.”
Birçok kişinin şikayetler ortaya çıktıktan çok sonra doktora gittiğini, bu durumun da büyük sıkıntılara yol açtığının altını çizen Camcı, örneğin meme kanserine yakalanan birçok kadının, kitleyi ilk fark ettikten sonra, ağrısı olmadığı, eşinden çekindiği ya da doktora muayene olmaktan utandığı için doktora gitmediğini, kitle büyüyüp, akıntı ve ağrılar başladıktan sonra hekime başvurduğunu anımsattı.
Genelde kanserin şiddetli, ölümcül bir ağrı belirtisiyle ortaya çıktığının düşünüldüğünü ifade eden Camcı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Gerek teşhis aşamasında gerekse erken evrelerde kanser ağrı yapmaz, ancak ileri evrelerde kanser dokusunun sinir dokusuyla münasebeti ortaya çıktığında yani, kanser dokusunun sinir dokusu uçlarını yemeye ya da uyarmaya başladığında ağrı ortaya çıkar. Çoğu kanser için ağrıların varlığı, hastalığın çok ileri evrede olduğunu gösterir. Hastalarımız ağrı olmadan da kanser olacağını bilmedikleri için doktora başvurmazlar. Vücutta normalin dışında gelişen tüm belirtiler için doktora gidilmesi gerekir.”
İşte sigarayı bırakmanın yöntemleri:
Marka değiştirin, tadını kötü bulduğunuz bir markaya ge*çin.
Hedeflediğiniz bırakma gününden 2 hafta önce, katran ve nikotin içeriği düşük bir markaya geçin. Bu, sigara içme davranışınızı değiştirmenize yardımcı olacakür. Ancak, da*ha fazla sigara içmeyin, içinize daha sık ya da daha derin çekmeyin, parmağınızla filtrenin deliklerin! kapatmayın. Bunların hepsi aldığınız nikotin miktanni arttırır; oysa amaç vücudunuzu yavaş yavaş nikotinsizliğe hazırlamaktır.
Sigarayı Bırakmak İçin İpuçları
Her bir sigaranın sadece yarısını için.
Her gün ilk sigaranızı yakmayı bir saat geciktirin.
Günün yalnızca tek ya da çift saatlerinde içme kararı alın.
Önceden, o gün kaç sigara içeceğinize karar verin. Bu sayının üstündeki her sigara için istediğiniz bir yere para bağışlayın.
Yeme alışkanlığınızı, sigarayı azaltmanıza yardımcı ola*cak şekilde değiştirin. Örneğin süt için (çoğu kimse sütün sigarayla gitmediğin! düşünür).
Yemeklerinizi, sizi sigaraya yöneltmeyecek şeylerle bitirin.
"Kafanızı toplamak" istediğinizde sigara yerine bir bar*dak meyve suyu için.
Unutmayın ki sigarayı azaltmak bırakmanıza yardımcı olur, ama bunun yerini tutmaz. Günde yedi sigaraya ka*dar indiyseniz bırakma tarihini belirleme ve ona bağlı kalma zamanı gelmiş demektir.
"Otomatik Olarak" Sigara içmeyin
Gerçekten istediğiniz zaman için. Sırf alışkanlıktan dola*yı sigara yakmaya kalktığınızda, kendinizi yakalayın.
Kül tablalarınızı boşaltmayın. Bu, her gün kaç sigara içtiğinizi size hatırlatacak, izmaritlerin görüntü ve kokular. hoş olmayacaktır.
içtiğiniz her bir sigaranın farkına varın. Ters elinizi kullanarak, sigarayı farklı bir cebinize ya da her zaman koyduğunuzdan başka yerlere koyarak otomatik olarak siga-raya uzanma davranışınızı kırın.
Gün boyu birçok kere, hiç düşünmeden sigara içiyorsanız, her sefer bir sigara yakarken aynaya bakmaya çalı*şın. Bunu istemediğinize karar verebilirsiniz.
Kaynak:Doç.Dr. ilhan Yargıç Psikiyatrist. Sigara ve Sigarayı Bırakma Yöntemleri
Tamam bunlar güzelde sigara bırakma işi ne durumda Çiğdem
Sitemizin başarı bayrağını dalgalandırmaya devam ediyorsundur inşallah ;)
Tamam bunlar güzelde sigara bırakma işi ne durumda Çiğdem
Sitemizin başarı bayrağını dalgalandırmaya devam ediyorsundur inşallah ;)
Kesinlikle Yoda bayrağı bırakmaya niyetim yok. Başta seni olmak üzere arkamdan herkesi bekliyorum....:thumbsup:
Ya bu lanet şeyi içen bir tek ben kaldım galiba :(
LunarH2O
01-17-2007, 14:40
Ya bu lanet şeyi içen bir tek ben kaldım galiba :(
Bence de öyle Yoda. Bu durumda sen de bir aklıselimlik yap çoğunluğa katıl. Napıcan yalnız başına sigara içip, di mi ama? Bu arada, harikasın Çiğdem. :thumbsup:
recel_06
01-23-2007, 14:35
Sadece cesaret edin gerisi gelecektir.Tabiki birde kararlı olun.Sigarasız günler.
Yoda biraz daha sabret araştırmacılar yetişiyor:seytan
Tiryakiler için yeni umut: "Sigara Bırakma Hapı"
Uzmanlar beynin sigara bağımlılığına neden olan bölgesini buldular. Sigarayı bırakma hapı artık hayal değil
Beyindeki insula adlı bölümün nikotin bağımlılığıyla ilişkili olduğu, bu nedenle beyinlerinin bu bölümü zarar görmüş kişilerin sigarayı bıraktıktan sonra bir daha sigara içme isteği duymadıkları ortaya çıktı.
Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden Antoine Bechara ve Anna Damasio, "bağımlılıklarda halledilmesi en güç sorunlardan birinin sigara içme, yemek yeme ya da uyuşturucu kullanmanın dayanılmaz isteğine son vermek" olduğunu belirttiler.
Bu araştırmayla artık beyinde yeni bir araştırma alanı bulduklarını söyleyen bilimadamları, insulayı etkileyecek ve tiryakilerin sigarayı bırakmasına yardımcı olacak ilaçların hayal olmadığını, ancak daha kısa vadede beynin bu bölümünün işleyişini değerlendirerek, mevcut tedavilerin başarısının saptanabileceğini vurguladılar.
Kaynak: www.habersaglik.com
Dün ve bugün hemen her gazetede bu üzücü haber vardı. Ben akşam gazetesinin sağlık haberlerinden alıntıladım:
"2006’nın başından itibaren sigara paketlerinin üzerine yazılan uyarıcı yazılar, tüketimi azaltmadı. Paketlerin üzerindeki, ‘Sigara içenler genç yaşta ölür, sigara damarları tıkar, kalp krizi ve felçlere neden olur, sigara ölümcül akciğer kanserine neden olur, hamile iken sigara içmek bebeğe zarar verir, sigara ağrılı ve yavaş bir ölüme neden olabilir, sigara içmek kan akışını yavaşlatır ve cinsel iktidarsızlığa neden olur, sigara spermlere zarar vererek doğurganlığı azaltır’ gibi yazılar tüketiciyi etkilemedi.
2006’da sigara tüketimi, önceki yıla oranla yüzde 0.7 oranında artarak 5 milyar 395 milyon pakete çıktı."
İnsan bu haberleri okuyunca Çiğdem gibi bu bağımlılıktan kurtulabilenlere tekrar bravo diyor :alkis:
Ülke genelinde erkeklerin yüzde 43’ü, kadınların yüzde 25’i ve çocukların da yüzde 13’ünün sigara tiryakisi.
Trakya Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Karlıkaya, Edirne İl Genel Meclisi’nde sigara ile mücadele ve zararları konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi. Göğüs hastalıları bölümde yatanların çoğunun kanserle mücadele ettiğini belirten Doç. Dr. Celal Karlıkaya, “Kanser hastası için ne kadar çabalarsak çabalayalım ortalama 6 ay ile 1 yıl ömür katabiliyoruz. Bütün dünyada sigarayla mücadele artıyor.
Şu anda ülkemizde her 4 erkekten biri sigaradan ölüyor. Bu ölümler kalp krizi, nefes darlığı, akciğer kanseri şeklinde oluyor. Ya da bir çok kanser var. 50’nin üzerindeki kanserlerin hepsi öldürüyor” dedi.
Gelişmiş ülkelerin sigara ile mücadeleyi hızlandırdığını vurgulayan Doç. Dr. Celal Karlıkaya, “Son 40 yıllık mücadelede Avrupa'da sigara içme oranı yarı yarıya azaldı. 1984’ten sonra ABD’de sigara tüketimi, ki dünyaya en çok sigara satan ülkesi. Onlarda da yüzde 30 azalmış. Bizde ise yüzde 80 artmış. Ülke genelinde erkeklerin yüzde 43’ü, kadınların yüzde 25’i ve çocukların yüzde 13’ü sigara içiyor” diye konuştu.
Türkiye’de her 4 erkekten birinin sigaradan yaşamını yitirdiğini belirten Doç. Dr. Celal Karlıkaya, kadınlarda sigaraya bağlı ölümlerin de artmaya başladığını söyledi.
Milliyet.com.tr/Sağlık
insomnia
02-19-2007, 13:24
"Sigarayı bırakmak isteyenlerin yeni yöntemi elektronik sigara oldu. Görüntü olarak ağızlığa takılmış sigaraya benzeyen elektronik sigara pille çalışıyor. İçindeki nikotin filtresi sayesinde tiryakilere sigara tadı veriyor. Ancak duman yerine buhar çekiliyor. Sigaranın uç bölümünde de sanki yanıyormuş gibi görünen kırmızı ışık bulunuyor. Elektronik sigara kartuşlarıyla birlikte internette 648 YTL'ye satılıyor."
habersaglik.com
Sigaranın beyinde, uyuşturucununkine benzer uzun süreli değişikliğe yol açtığını biliyor muydunuz?
Ulusal Uyuşturucu Enstitüsü'nden bir ekibin yaptığı araştırmada, sigara içmeyen ve içen ölmüş insanların beyinlerinin karşılaştırılması sonucunda, sigarayı yıllar önce bırakmış olsalar dahi, içicilerin beyin dokularında değişiklikler olduğu görüldü.
Bruce Hope başkanlığındaki ekip, beyin hücrelerindeki 2 enzimin seviyelerini incelediler.
Araştırmacılar, sigara içenlerin ve sigarayı bırakmış olanların beyinlerinde bu enzimlerin yüksek seviyede bulunduğunu saptadılar.
Hope, hayvanlara eroin ve kokain verilerek yapılan önceki araştırmalarda da enzim seviyesinin yüksek olduğunun görüldüğünü hatırlatarak, sigara ve uyuşturucunun benzer zarara yol açtığının anlaşıldığını söyledi.
Emory Üniversitesi'nden Michael Kuhar da "Veriler, insanların beyninde uzun süreli kimyasal değişiklikler olduğunu gösteriyor" dedi.
www.ekolay.net
Güzelliğine düşkün hanımlar ve yakışıklı beyler dikkat:
"ABD’de ‘’Dermatoloji Arşivleri’’ dergisinde yayımlanan bir araştırma, sigara içenlerin, ciltlerini güneşten korusalar bile vücutlarında kırışıklıkların oluşmasına ve cilt renginin sararmasına engel olamadıklarını ortaya koydu. Çalışmayı yürüten Michigan Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Yolanda Helfrich, araştırma sonuncunda, bir günde içilen sigara sayısıyla kişinin sigara içtiği yıl sayısının ciltte görülen zararlarla doğrudan bağlantılı olduğunun belirlendiğini söyledi. Çalışmada, 65 yaş üstü sigara içenlerin içmeyenlere göre daha derin kırışıklıklara sahip oldukları sonucuna varıldı."
DIŞ HABERLER
Kaynak: Akşam Gazetesi
Sigarayı bırakanlara iyi, henüz bırakamamış olanlara kötü haber:
"Sigara yasağı artık günlük hayatın her alanına yayıldı. İstanbul Valiliği, taksilerde sigara içimini yasakladı. Artık sürücü de yolcu da sigara içemeyecek. Yasağa uymayanlar bugünden itibaren 'kapalı alanlarda sigara içimi'nin cezası olan 401 YTL'yi ödeyecek..
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 3 yıl önce kurulan Kanser Kontrol Danışma Kurulu'nun en son aldığı kararlardan biri olan taksilerde sigara yasağının amacı, "Taksilerde şoför ve yolcuların tütün, tütün mamüllerinin tüketilmesi, tütün bağımlısı olmayan şoför ve yolcuların sigara dumanından olumsuz etkilenmemesi" olarak açıklandı. Bugün başlatılacak yasakla ilgili olarak Oda Başkanı Semih Kaçanoğlu, taksiciler durak başkanlarıyla toplantı yaptığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Hem şoförler hem de yolcular çok sıcak karşıladı. İçmeyen yolcular da şoförler de memnun. Kampanyanın başarılı olacağını düşünüyoruz.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise alınan yasakla ilgili "Kanserle mücadelede birinci basamak daha oluşmadan, sigarayla savaşmaktır. En önemli adım bu. Sigara içeni Sağlık Müdürlüğü ya da Oda'ya şikayet edebilirler. Savcılıklara gidip suç duyurusunda bile bulunabilirler" açıklamasını yaptı."
Kaynak: www.hurriyet.com.tr
LunarH2O
04-17-2007, 16:55
Sigarayla ilgili bu tip yasakların ve yasaların çıkarılması elbette çok önemli, ama bence daha da önemli olan bunların uygulanabilmesi. Maalesef ülkemizde bu tip yasaklar bazen uygulanamıyor çünkü insanlarımız duyarsız ve bencilce hareket etmeyi alışkanlık haline getirmişler. Ben emininim ki şimdi bir müşteri taksiye binse, sigara yakmaya kalksa ve şoför de onu uyarsa çok yüksek ihtimalle o kişi bir şekilde şoförle tartışacak ve eninde sonunda o sigarayı yakacak. Biraz daha az agresif olan da muhtemelen o taksiden inip başkasına binecek. Benim sigara içen insanların hepsinde olmasa da büyük çoğunluğunda dikkat ettiğim bir şey var: Sigaralarından rahatsız olunduğunda sanki kendilerine küfredilmiş gibi davranıyorlar. Benim en yakınlarım da buna dahil. Mesela bir yere yemeğe gidiyorsunuz, yemekten sonra illa kendi keyfi için o sigarayı yakıp dumanını üfleyecek. Orada geçirilen bir iki saatte sanki o sana saygı gösterip kendini tutmak zorunda değil de, sen mutlaka ona katlanmak zorundasın. Ne var yani, o bir keyif yapsa sen de biraz zehirlensen ne olur. En ufak bir ima ya da ricada ya biraz alınarak zoraki söndürüyorlar ya da seni susturup içmeye devam ediyorlar. İşin enterasanı yanlarında kazara bir hasta, bebek, çocuk ya da hamile bulunması da bazıları için önemli olmayabiliyor. Bu sigara nasıl bir şeydir ki insanlar için en önemli şey haline gelebiliyor ve etraflarındaki insanların sağlığını bu kadar önemsemiyorlar? Kusura bakmayın, bu konuda (özellikle bir iki yakınımdan) o kadar çok çekiyorum ki çok doluyum. Şimdi bu yeni yasağa uymak isteyen taksi şoförleri herhalde bayağı bir sinir harbi yapacaklar (Yasaklara son derece medeni bir şekilde uyan insanlarımız da var tabii ki, sözümüz meclisten dışarı). Ayrıca da müşteri inat edip o sigarayı yakarsa cezayı ondan kim nasıl tahsil edecek? Zavallı şoförün kapıları kilitleyip karakola çekecek hali yok. Bu arada traji-komik birşey daha anlatayım: Bir kaç sene önce bir adliyeye gitmiştim. İki "polis" memuru "adliye" binasında "Sigara içmenin cezası şu kadardır" tabelasının tam altında tüttüre tüttüre sigaralarını içiyorlardı. Umarım taksilerdeki bu yeni sistem benim korkularımın aksine başarılı olur ve yavaş yavaş sigarasız ve zehirsiz bir dünyaya kavuşuruz.
iğreniyorum su sigara denen seyden annem içiodu bıraktı neyseki yaa hayatımda ağzıma surmem wallahi umarım içenler de bırakabilr yoksa nolur bilmiorm :( !!
slm
ben bı terapı merkezinde tedavi oldum 3 seansta bıraktım..
en güzel yanı sıtres çekmeden sınırlenmeden kolay bıraktım..
herkezin bırakması dıleğiyle...
insomniac
07-15-2007, 18:52
bende deniyorum ama olmuyo bi türlü
germanist
10-17-2007, 10:07
bende elektronik sigarayla bıraktım artık sigara içmiyorum:)
selam
hamılelıkte bıraktıgım sıgaraya dogum sonrası depresyondan sonra yenıden başladım.ne yazıkkı. . .
walla işin açıkcası sıgarayı bırakmak ıstıyorum ama bır yanımda ıstemıyor.son zamanlarda cok rahatsızlandım ve dr bana astım başlangıcı oldugunu soledı.Şimdi sigarayı acıl bırakmam gerekıyor ama o benı bırakmıyor :)
sevgili gülin 8 aydır sıgara bırakmış birisi olarak kesinlile bırakmanı tavsiye ederim ...gülin şu an kendime neden bu kadar zamandır sıgarayı bırakmadım diye kızıyorum .. adeta insan yaşama yeniden başlıyor.inşallah bırakırsınız ama mutlaka deneyın ...baki kalın
Sevgili dostlar,ben de sigarayı bırakalı üç ay oldu.Hepinize tavsiye ediyorum.Bırakmak istiyorsanız,aniden bırakın.Azaltarak v.s olmuyor.Sigara bırakma programları,cihazları , hepsi para tuzağı.Kanmayın.Hepsi astronomik fiyatlar.Amaç insanlara hizmetse,neden gerçek değerinden satmıyorlar veya uyuglamıyorlar.Bizi sigara çarpmış,bir de onlar çarpmak istiyorlar.Ben geçmiş yıllarda hepsine çarpıldım...En ucuz sigara bırakma aracı insanın kendi iradesi..Haydi yarın hemen deneyin Hepinize sevgiler Saygılar
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.