PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : narkolepsi mi uyku apnesi mi???

uinen
12-31-2005, 02:30
Merhaba,benim bir sorum olacak aslında!

Sevgilimin tam olarak uyku apnesi mi yoksa narkolepsisi mi olduğunu anlamak istiyorum.

Uyurken beş altı saniye kadar,bazen daha kısa solunum durmasını gözlemledim. Bademcikleri normalden çok büyük ve artı olarak ileri derecede astımı ve hipersiensivitesi var.
Sürekli uykusunun olduğunu söylüyor ve yatar yatmaz uyuyor. En son,konuşurken uyudu ve gördüğü rüyayı anlatmaya başladı..birkaç defa birşeyler söyleyince uyandı ve o da bu durumdan endişelendi.

Ben de onun için,gündelik hayatında olması açısından endişeleniyorum.
Uyur uyumaz rüya gördüğünü söylüyor.

Bunun için uyarıcı ilaç kullanmayı bile düşündü. Bu hayatını hem dersler,hem de aktiviteler olarak olumsuz etkiliyor. Küçüklüğünden beri bunu yaşadığını söyledi.

Bu durumda hangisi olduğuna emin olamadım. Bana önerebileceğiniz bir doktor var mı Ankara'da?
Bir de kesin olarak uyku laboratuarında mı tespit ediliyor,yoksa kısaca beyin ultrasonografisinde de belli olur mu ne olduğu?

Teşekkür ederim.

Kafka
01-04-2006, 13:27
Merhaba uinen,

Sevgilinizin hastalığının ne olduğunun teşhis edilebilmesi için bir uyku laboratuvarına gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Ankara'daki belli başlı üniversitelerdeki uyku laboratuvarlarını insomnia ilgili bölüme yazmış; herhalde görmüşsünüzdür.

Uyku hastalıklarının bazıları ile nörologlar, bazılarıyla psikiyatristler, bazılarıyla göğüs hastalıkları ve kulak burun boğaz uzmanları ilgileniyor. Sevgilinizin astımı olması nedeniyle göğüs hastalıkları uzmanıyla görüşmesi uygun olabilir ama bir üniversitenin uyku laboratuvarına yattığı takdirde orada çalışan doktorlar ve uyku teknisyenleri onu çok daha doğru yönlendirirler.

Yine de bir ön bilgi olarak narkolepsi ve uyku apnesi tanımlarını ekliyorum:

Narkolepsi:

Gündüz aşırı uykulu olma ve 15 dakikadan az, karşı konulamaz uyku atakları olur. Gülme, öfke, heyecan, cinsel ilişki, korku, utanma ile tetiklenen kısa kas zayıflığı veya felci dönemleri geçirir. Bir kısmında uyanırken bilinç yerinde olduğu halde hareket edememe bulunur, bu 1 dakikadan kısa sürer.
Narkolepside periyodik bacak hareketleri ve uyku apnesi de görülebilir. 15 yaştan önce başlar tedavi olunmazsa devam eder.
Tedavisi düzenli yatış zamanı, gündüz şekerlemesi izni, ani uykuya karşı güvenlik önlemleri, gündüz için uyarıcılar, antidepresan kullanımı biçimindedir.

Uyku Apnesi:

Uyku apnesi uykuda hava akımının 10 saniyeden daha fazla süreyle kesilmesi ile karakterize bir hastalıktır. Merkezi sinir sistemindeki bir problem nedeniyle veya solunum yollarındaki bir tıkanıklık nedeniyle oluşabilir. Bazen de her iki durum birlikte olmaktadır.
Bulgular, tipik olarak horlama, huzursuz uyuma, sabah dinlenemeden kalkma ve sabah baş ağrılarıdır. Bunun dışında hastalar gece rahat uyuyamadıkları için gündüz uyuklama hali ve uyuma isteği, çarpıntı ve hipertansiyon gibi dolaşım sistemi şikayetleri, sinirlilik, cinsel yetersizlik ve isteksizlik gibi yakınmalar da sıklıkla görülmektedir. Özellikle gündüz uyuma isteği hastanın sosyal yaşantısını etkilemekte ve otomobil kullanırken uykuya dalma tehlikeli sonuçlara neden olabilmektedir.

Polisomnografi (uyku testi) tanıda kullanılan önemli bir testtir. Bu testte hasta uykudayken beyin elektrografileri, EKG, göz hareketleri, kandaki oksijen düzeyleri ve hava girişleri devamlı kaydedilir. 5-8 saat süresince kaydedilen bu bulgular değerlendirmeye alınır. Eğer solunum durması ve hava akımı azalmaları (apne ve hipopneler) belli bir sayının üzerindeyse Uyku Apnesi tanısı konulur.
Öncelikle kilolu hastalarda kilo verme teşvik edilmelidir. Alkol ve kullanılan bazı sakinleştirici ilaçlar mutlaka kesilmelidir. Basit bu yöntemlerle tedavi sağlanamıyorsa daha ileri yöntemlere geçilir.
Genellikle yutak düzeyinde dokuların gerilmesi ve hava yolunun genişletilmesine yönelik bazı ameliyatlar, lazer radyofrekans ve klasik cerrahi uygulamaları gerekiyor.
Bunun dışında horlamayı kesen ve basınçlı hava veren cihazlar kullanılıyor. Sürekli Pozitif Solunum Yolu Basınç Makinesi (CPAP cihazı) adı verilen bu cihazdan çıkan hortum hastanın sağlıklı uyuyabilmesi için bütün gece burnuna takılıyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Acil şifalar dilerim.

kardelen
11-18-2006, 10:15
MERHABA KAFKA
tabiiki önce dr. yazdıklarınızı okudukça uyku hastalıkları konusunda biligili olduğunuz kanaatine vardım şubat tatililinde 1 uyku labaratuvarına gitmeye kararlıyım fakat birşeyler daha öğrenebilmek için şubata kadar bekleyemedim sorum: dr narkolopsiye bağlı hipersomnia teşhisi koydu beyin elektrosu sonucunda 1 yıldır ilaç tedavisi görüyorum ama sadece şiddeti azaldı 1 yıl öncesinde hiç uyanmadan günde en az 16 en çok da 47 saat uyuyordum ve hiç uyanmadan aralıksız umarım abarttığımı düşünmezsiniz uyandığım zaman:1:hiç 1 şey hatırlamıyorum 2:rüya görmüyorum yada hatırlamıyorum 3:hiç 1 etken beni uyandıramıyordu 4:uyandığımda baş ağrısı,bel ağrısı 5:uyandığımda aşırı yorgun,hala uyuma isteği ki kafamı yastığa koysam uyuyordumda 6: uyandığımda ez az 2-3 saat kendime gelemiyor ne ayağa kalkabiliyor,nede kahvaltı hazırlamaya bile dermanım oluyordu 7:uyandığımsa asla sese tahammül edemiyor oğluma konuşmasını yasaklıyodum,zaten konuşsada ne dediğini algılayamıyordum 8:unutkanlık hat safhadaydı 9:uyandığımda ilk 2-3 saat hırçın ve saldırgandım 10: uyku esnasında kalkıp tv kapatıp geri yatmak, uyandırmak isteyene bağırıp,küfretmek ,tekme atmak, (normalde uyanıkken küfür konuşmayan ,şiddet göstermeyen 1 insanım) ve uyandığımda yaptıklarım anlatıldığı zaman bunları hatırlamamak 12: asla ne kadar çok uyursam uyuyum uyandığımda uykumu almışım hissini yaşayamıyordum......vb bu saydıklarım 1 yıl önceydi 1 yıdır ilaç kullanıyorum uyanık kalmamı sağlayan 1 ilaç artık günde 8-10 saat uyuyup uyanabiliyorum,genelde uykumu almışım artık kalkayım diyebiliyorum,uyandığımda sese duyarlılık azaldı ,enderde olsa rüya gördüğümü hatırlıyorum,baş ağrısı devam ediyor, halsiz bitkinim gün boyu,çok ender kendimi iyi hissedip gündelik işlerimi yapabiliyorum ,ayda 3-4 kez geri dönüşüm dediğim eskisi kadar çok uyuduğum günler oluyor geri dönüşümler yüzündende cesaret edip 1 işe girip çalışamıyorum sabahları işe giden insanları görünce ağlıyorum yada onları görmemek için perdelerimi açmıyorum psikolojim bitik durumda sizin fikriniz,sizce bende uyku apneside olabilirmi?bu yaşadığım boyuttaki hipersomnianın tedevisi mümkünmü?ben bu hastalığı 1 ömür çekecekmiyim?1 ömür ilaç kullanmak zorundamıyım? ne kadar daha sürer ilaç tedavisi? tamamen iyileşir silinirmi bu hastalık?bana ne tavsiye edersiniz ? uzun yazdım ,1 sürü soru sordum umarım sizi bunaltmamışımdır saygılar

Kafka
11-19-2006, 00:18
Kardelen merhaba,

İşten eve tüm hayatınızı etkileyen çok zor bir hastalığınız var. Sorularınızı elimden geldiği kadar cevaplandırmaya çalışacağım ama pek gecikmeden bir uyku laboratuvarına gidin çünkü bu hastalığınızın yanı sıra uyku apneniz olup olmadığını ancak orada polisomnografi ile tespit edip eğer gerekiyorsa CPAP cihazı gibi bir çözüm önererek uyku kalitenizi yükseltip sabahları şu andaki gibi yorgun kalkmanızın önüne geçebilirler.

Rüya görmemeniz bildiğim kadarıyla mümkün değil herhalde rüyalarınızı hatırlayamıyorsunuzdur. Ancak rüya görülen uyku safhası olan REM uykusuna geçemiyor olma ihtimaliniz var mı bunu da uyku laboratuvarında tespit edeceklerini tahmin ediyorum.

Hipersomni hastalarının tüm belirtilerini ağır bir şekilde gösteriyorsunuz:
"Gece uykuları çoğunlukla uzun, ancak uykunun yapısı sağlıklı kişilerden çok farklı olmayıp bozulmamıştır. Sabah uyanmaları güç olup, genellikle uyku sersemliği izlenir. Zor uyandırılan hastalar, uyandırılma girişimlerine sözel ya da fiziksel agresif tepki gösterebilirler. Gündüz uyuma dönemlerinde de benzer tepkiler izlenebilir. Uykusuzluk, araç kullanma gibi durumlar belirtileri artırabilir."

Tavsiyem gideceğiniz uyku laboratuvarını çok iyi araştırarak seçmeniz çünkü orada teşhisiniz konulduktan sonra hangi ilaçları ne kadar süre kullanmanız gerektiğini orada belirleyecekler.

Tedaviye dair bulduğum yazı pek iç açıcı değil şöyle diyor:

"Daha çok deneyseldir. Gündüz uykularının Dextro-amfetamin, Pemolin gibi uyarıcılarla bile önlenmesi zordur. Ayrıca trisiklik antidepressifler, MAOI, L-Dopa, bromokriptin, amantadin, alfa-1 adrenerjik reseptör agonistleri (Örneğin; Modafinil), klonidin ve 5-HT denenmektedir. Uyku hijyenini düzenleme gibi davranışsal yaklaşımların da etkileri sınırlıdır."

Benim de size birkaç sorum olacak:
- Ailenizde bu hastalığı olan başka biri var mı, genetik olabilirmiş.
- Fazla kilo, alkol, kafein bağımlılığı gibi problemleriniz var mı?
- Nörolojik bir rahatsızlık ya da başınızdan yaralandığınız bir kaza geçirdiniz mi?
- Hastalığınız kaç yaşınızdayken başladı?

Size acil şifalar diliyorum.

kardelen
11-20-2006, 05:09
Kardelen merhaba,

İşten eve tüm hayatınızı etkileyen çok zor bir hastalığınız var. Sorularınızı elimden geldiği kadar cevaplandırmaya çalışacağım ama pek gecikmeden bir uyku laboratuvarına gidin çünkü bu hastalığınızın yanı sıra uyku apneniz olup olmadığını ancak orada polisomnografi ile tespit edip eğer gerekiyorsa CPAP cihazı gibi bir çözüm önererek uyku kalitenizi yükseltip sabahları şu andaki gibi yorgun kalkmanızın önüne geçebilirler.

Rüya görmemeniz bildiğim kadarıyla mümkün değil herhalde rüyalarınızı hatırlayamıyorsunuzdur. Ancak rüya görülen uyku safhası olan REM uykusuna geçemiyor olma ihtimaliniz var mı bunu da uyku laboratuvarında tespit edeceklerini tahmin ediyorum.

Hipersomni hastalarının tüm belirtilerini ağır bir şekilde gösteriyorsunuz:
"Gece uykuları çoğunlukla uzun, ancak uykunun yapısı sağlıklı kişilerden çok farklı olmayıp bozulmamıştır. Sabah uyanmaları güç olup, genellikle uyku sersemliği izlenir. Zor uyandırılan hastalar, uyandırılma girişimlerine sözel ya da fiziksel agresif tepki gösterebilirler. Gündüz uyuma dönemlerinde de benzer tepkiler izlenebilir. Uykusuzluk, araç kullanma gibi durumlar belirtileri artırabilir."

Tavsiyem gideceğiniz uyku laboratuvarını çok iyi araştırarak seçmeniz çünkü orada teşhisiniz konulduktan sonra hangi ilaçları ne kadar süre kullanmanız gerektiğini orada belirleyecekler.

Tedaviye dair bulduğum yazı pek iç açıcı değil şöyle diyor:

"Daha çok deneyseldir. Gündüz uykularının Dextro-amfetamin, Pemolin gibi uyarıcılarla bile önlenmesi zordur. Ayrıca trisiklik antidepressifler, MAOI, L-Dopa, bromokriptin, amantadin, alfa-1 adrenerjik reseptör agonistleri (Örneğin; Modafinil), klonidin ve 5-HT denenmektedir. Uyku hijyenini düzenleme gibi davranışsal yaklaşımların da etkileri sınırlıdır."

Benim de size birkaç sorum olacak:
- Ailenizde bu hastalığı olan başka biri var mı, genetik olabilirmiş.
- Fazla kilo, alkol, kafein bağımlılığı gibi problemleriniz var mı?
- Nörolojik bir rahatsızlık ya da başınızdan yaralandığınız bir kaza geçirdiniz mi?
- Hastalığınız kaç yaşınızdayken başladı?

Size acil şifalar diliyorum.AİLEMDE 8-12 SAAT ARASI UYUYANLAR VAR ABLAM,TEYZE OĞLU GİBİ FAKAT HİÇ 1 Sİ SABAH İŞE GİTMEKTE ,İSTEDİĞİ SAATTE UYANIP KALKMAKTA PROB YAŞAMIYOR AİLEM GENEL OLARAK UYKUYU SEVER AMA BENİM DURUMUMDA KİMSE YOK 47 KİLOYUM ÇOK İSTEDİĞİM HALDE KİLO ALAMIYORUM ALKOL,KAFEİN BAĞIMLILIĞIM YOK GÜNDE 1 PAKET SİGARA İÇİYORUM SADECE ÇAY İÇİNDE BULUNDUĞUM ELİ KOLU BAĞLI DURUM YÜZÜNDEN SIKILDIKÇA ÇAY ÇOK İÇİYORUM 16 YAŞIMDAN BERİ VAR BU RAHATSIZLIK HER GEÇEN YIL İLERLEDİĞİ İÇİN ŞİKAYETLERİMDE ARTTI ŞU AN 36 YAŞIMDAYIM BAŞIMIN YARALANMASI KONUSUNA GELİNCE: 6 YILLIK EVLİLİĞİM SÜRECE EŞİM HER KIZDIĞINDA DÖVERKEN SAÇLARIMDAN TUTUP BAŞIMI DUVARA VURUYORDU EMAR ÇEKTİRDİM DR. EMARDA HİÇ 1 SORUN OLMADIĞINI SÖYLEDİ SADECE BEYİN ELEKTROSUNDA SORUN VARDI 1 YILDIR SABAH 2 AKŞAM 2 MODİODAL İÇİYORUM RAHMETLİ BABAMDAN SSK KULLANIYORUM İSTANBULDA SSK İLE GİDEBİLECEĞİM EN İYİ UYKU LABARUTUVARI HANGİSİ BENİM ADIMA ARAŞTIRIP BANA BİLDİRİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM BEN BU ARAŞTIRMAYI YAPABİLECEK DURUMDA DİİLİM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ

sabr
11-20-2006, 05:45
modiodal gündüz uykusu için gece kullanmanın zararı yok mu? ayrıca bence tam teşhis konmadan o ilaçları kullanma. narkolepside sinir boşalmasına benzer bir durum oluyor. gülmeyi kontrol edememe, sinirlilik halinde el ayk titremesi, yere yığılma oluyor. allah şifa versin....

Kafka
11-20-2006, 23:41
Kardelen,

İstanbul'un hangi tarafında oturuyorsun bilmiyorum ama sana önereceğim yer Asya tarafında, Sahrayıcedit'te.
Telefon numarası: 0 216 411 01 33

Güvendiğim bir Kulak-Burun-Boğaz uzmanı tarafından tavsiye edildi, ben şahsen tanımıyorum ve orada tedavi görmedim.
Ancak dediğim gibi doktorumuz hastalarını oraya yönlendiriyormuş. Bir telefon edip SSK anlaşması var mı, fiyat vs bilgileri alabilirsin. (Benim öğrendiğim kadarıyla fiyatı diğer yerlere göre uygunmuş.)

Cerrahpaşa gibi üniversite hastanelerinin de uyku laboratuvarları var ama çok ileri bir tarihe gün veriyorlarmış. Yine de bu bahsettiğim yer uygun gelmezse şansını dene istersen.

Bu konuyla ilgili biraz daha geniş bilgiyi forumumuzun Uyku Bozukluğu Klinikleri bölümünde edinebilirsin. Tabii eğer daha önce gözden geçirmediysen.

Yukarıda bahsettiğim uyku merkezini hiç vakit kaybetmeden bugün senin için araştırdım. Lütfen sen de bir an önce gerekeni yap da -senin tabirinle- ömrünün geri kalan yıllarını daha az uyuyarak geçirebil.

Haberlerini bekliyoruz.

uyku_lab._teknisyeni
11-23-2006, 12:06
modiodal gündüz uykusu için gece kullanmanın zararı yok mu? ayrıca bence tam teşhis konmadan o ilaçları kullanma. narkolepside sinir boşalmasına benzer bir durum oluyor. gülmeyi kontrol edememe, sinirlilik halinde el ayk titremesi, yere yığılma oluyor. allah şifa versin....
Narkolepsinin o türü Narkolepsi-Katapleksi Sendromu diye adlandırılıyor..
Fakat onun haricinde sadece narkolepsi hastalığıda var..
Saygılar...

uyku_lab._teknisyeni
11-23-2006, 12:18
Merhaba,benim bir sorum olacak aslında!

Sevgilimin tam olarak uyku apnesi mi yoksa narkolepsisi mi olduğunu anlamak istiyorum.

Uyurken beş altı saniye kadar,bazen daha kısa solunum durmasını gözlemledim. Bademcikleri normalden çok büyük ve artı olarak ileri derecede astımı ve hipersiensivitesi var.
Sürekli uykusunun olduğunu söylüyor ve yatar yatmaz uyuyor. En son,konuşurken uyudu ve gördüğü rüyayı anlatmaya başladı..birkaç defa birşeyler söyleyince uyandı ve o da bu durumdan endişelendi.

Ben de onun için,gündelik hayatında olması açısından endişeleniyorum.
Uyur uyumaz rüya gördüğünü söylüyor.

Bunun için uyarıcı ilaç kullanmayı bile düşündü. Bu hayatını hem dersler,hem de aktiviteler olarak olumsuz etkiliyor. Küçüklüğünden beri bunu yaşadığını söyledi.

Bu durumda hangisi olduğuna emin olamadım. Bana önerebileceğiniz bir doktor var mı Ankara'da?
Bir de kesin olarak uyku laboratuarında mı tespit ediliyor,yoksa kısaca beyin ultrasonografisinde de belli olur mu ne olduğu?

Teşekkür ederim.

Konu çok eski fakat katkıda bulunmak istedim :s4: :s4:
Şikayetler aslında narkolepsiyi düşündürüyor..Uyur uyumaz rüya görmesi;Narkolepsi de uykuya REM dönemiyle başlanır ki burada ki arkadaşlar artık rüyaların %80 inin REM de görüldüğünü biliyorlardır..Ani uyku atakları yine narkolepside mevcuttur..Hatta o kadar ki arabayla kırmızı ışıkta dahi uyuyabilirler..Teşhis için ise sadece uyku laboratuvarlarında teşhis edilebilir..Bir gece yapılan polisomnografi çalışmasının yanı sıra o geceyi takip eden gündüz içinde de MSLT denilen yine uyku laboratuvarında yapılan tetkikin yapılması gerekir..Daha dün yaptık o işlemi :s4: :s4: :s4:
MSLT (Multipl Sleep Latans Test) : PSG çalışılan geceyi takib eden gündüz yapılan,hasta uyandırıldığı andan itibaren,her 2 saatte 20 şer dakikalık 5 kez çekim alınan işlem..En az iki çekimde hastanın REM uyuması lazım...

Saygılar...:res: :res:

uyku_lab._teknisyeni
01-21-2007, 23:08
MERHABA KAFKA
tabiiki önce dr. yazdıklarınızı okudukça uyku hastalıkları konusunda biligili olduğunuz kanaatine vardım şubat tatililinde 1 uyku labaratuvarına gitmeye kararlıyım fakat birşeyler daha öğrenebilmek için şubata kadar bekleyemedim sorum: dr narkolopsiye bağlı hipersomnia teşhisi koydu beyin elektrosu sonucunda 1 yıldır ilaç tedavisi görüyorum ama sadece şiddeti azaldı 1 yıl öncesinde hiç uyanmadan günde en az 16 en çok da 47 saat uyuyordum ve hiç uyanmadan aralıksız umarım abarttığımı düşünmezsiniz uyandığım zaman:1:hiç 1 şey hatırlamıyorum 2:rüya görmüyorum yada hatırlamıyorum 3:hiç 1 etken beni uyandıramıyordu 4:uyandığımda baş ağrısı,bel ağrısı 5:uyandığımda aşırı yorgun,hala uyuma isteği ki kafamı yastığa koysam uyuyordumda 6: uyandığımda ez az 2-3 saat kendime gelemiyor ne ayağa kalkabiliyor,nede kahvaltı hazırlamaya bile dermanım oluyordu 7:uyandığımsa asla sese tahammül edemiyor oğluma konuşmasını yasaklıyodum,zaten konuşsada ne dediğini algılayamıyordum 8:unutkanlık hat safhadaydı 9:uyandığımda ilk 2-3 saat hırçın ve saldırgandım 10: uyku esnasında kalkıp tv kapatıp geri yatmak, uyandırmak isteyene bağırıp,küfretmek ,tekme atmak, (normalde uyanıkken küfür konuşmayan ,şiddet göstermeyen 1 insanım) ve uyandığımda yaptıklarım anlatıldığı zaman bunları hatırlamamak 12: asla ne kadar çok uyursam uyuyum uyandığımda uykumu almışım hissini yaşayamıyordum......vb bu saydıklarım 1 yıl önceydi 1 yıdır ilaç kullanıyorum uyanık kalmamı sağlayan 1 ilaç artık günde 8-10 saat uyuyup uyanabiliyorum,genelde uykumu almışım artık kalkayım diyebiliyorum,uyandığımda sese duyarlılık azaldı ,enderde olsa rüya gördüğümü hatırlıyorum,baş ağrısı devam ediyor, halsiz bitkinim gün boyu,çok ender kendimi iyi hissedip gündelik işlerimi yapabiliyorum ,ayda 3-4 kez geri dönüşüm dediğim eskisi kadar çok uyuduğum günler oluyor geri dönüşümler yüzündende cesaret edip 1 işe girip çalışamıyorum sabahları işe giden insanları görünce ağlıyorum yada onları görmemek için perdelerimi açmıyorum psikolojim bitik durumda sizin fikriniz,sizce bende uyku apneside olabilirmi?bu yaşadığım boyuttaki hipersomnianın tedevisi mümkünmü?ben bu hastalığı 1 ömür çekecekmiyim?1 ömür ilaç kullanmak zorundamıyım? ne kadar daha sürer ilaç tedavisi? tamamen iyileşir silinirmi bu hastalık?bana ne tavsiye edersiniz ? uzun yazdım ,1 sürü soru sordum umarım sizi bunaltmamışımdır saygılar

Sayın kardelen hanım..Öncelikle aşağıda verdiğim linkteki başlığa bir bakarmısınız...renkler ile işaretlediğim yerler,özellikle mavi renkli yerler bu şekilde düşündürüyor...

Saygılar...

http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=591

kardelen
01-28-2007, 17:29
ilginiz için teşekkür ederim narkolepsiye bağlı hipersomnia teşhisi kondu hastalığıma ama şiddeti yüzünden ben hep başka hastalıklarda olabileceğini düşünüyordum sizde öyle düşünmüşsünüz kls sendromunu yazmışsınız okudum 30 yaştan sonra olması,gece aşırı yemek yeme isteğim ,fazla saat uyuma, narkolepsi ... bunlar bende olan belirtileri tıbbi terimler haricinde anlayabildiğim kadarıyla bana uymayan sadece orda yılda görülür diyor bendeki ataklar aylık Ben ist da cerrahpaşa hastahanesinin uyku labaratuvarına müracatımı yaptım orada tedavi sürecim başladı dr görüştüm + uykusuz bacak sendromuda varmış bende önerilenleri uygulayıp 15 gün sonra tekrar gideceğim cerrahpaşa hastahanesine bu defa konunun uzmanı dr HAKAN KAYNAK muayene edecek 2 ay sonra için randevu verilecek orada 1 gece kablolarla uyumam için 1 arkadaşımız modiodal sabah 2 gece 2 adet içiyorum diye yanlış olduğunu yazmıştı haklıymış cerrahpaşa hastahanesindeki dr bu ilacın uyanık kalmam için olduğunu gece içmemin sakıncalı olduğunu söyledi içmemi söyleyen dr devlet hastahanesi dr idi sıradan 1 hastahanede tedavinin zor olduğunu bu yüzden yazdım diğer msj da diğer arkadaşlar 1 uyku hastalığından çekiyorken ben hipersomnia,narkolepsi,uykusuz bacak sendromu,teşhisi konanlar uyku apnesi ve kls olduğunu tahmin ettiğim hastalıklar yani 5 uyku hastalığı iç içe allah yardımcım olsun HERKESE ACİL ŞİFALAR

SoMNuS
12-13-2007, 18:45
Narkolepsi 2005 yılına kadar katapleksi adı verilen, gülme, heyecanlanma ya da sinirlenme gibi duygusal dürtülerin etkisiyle ortaya çıkan kas boşalmalarının eşlik ettiği, gündüz aşırı uykululuğa neden olan bir hastalıktır. Şikayetlerde bahsedildiği gibi çok uzun uykulara neden olmaz, sadece gündüz müsaait olmayan koşullarda bile ortaya çıkan uyku ataklarına neden olur. Katapleksi varlığında hastalığın tanısı kolaydır, kişiyle görüşülerek dahi tanı konulabilir. Ancak 2005 yılından beri katapleksi olmadan varolan narkolepsi hastaları da bu hastalık grubunda değerlendiriliyor. Bu hastalarda gece uyku testi sonrası yapılan MSLT denilen gündüz uykululuk testleriyle kişinin ne kadar sürede uykuya daldığı ve uykularının rüya dönemi ile başlayıp başlamadığına bakılır. Rüya dönemi ile başlayan uyku ataklarının tespiti narkolepsi tanısını destekler. Gece uyku testinde ise gündüz uykululuk yapan uyku-apne sendromu, uykuda periyodik bacak hareketleri gibi hastalıkların olup olmadığına bakmak gerekir.
Saygılar