PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'daki Uyku Laboratuvarları

insomnia
01-01-2006, 22:12
Ankaralı değilim ama uinen arkadaşımız için ufak bir araştırma yaptım.

Türkiye'de ilk uyku laboratuvarı 1980'li yıllarda Istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöröloji Bilimdalında, ikincisi ise Ankarada Gülhane Tıp Akademisi Psikiatri Bilimdalında kurulmuş. Bu nedenle Gülhane Tıp Akademisi'ndeki laboratuvarın epey tecrübeli olup sağlıklı çalıştığını düşündüm.

SSK Ankara Egitim Hastanesi Gögüs Hastalıkları ve Tbc Kliniği'nde, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tbc Anabilimdalında, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tbc Anabilimdalında uyku laboratuvarları mevcutmuş.

Üniversite hastaneleri dışında özel hastanelerin de bünyesinde muhakkak uyku laboratuvarları vardır. Bu konuda Ankara'da oturan ve bu laboratuvarları denemiş, ya da denememiş, ama bahsedildiğini duymuş arkadaşlar, yahut uyku teknisyeni site üyelerimiz yardımcı olurlar diye umuyorum.

uyku_lab._teknisyeni
02-21-2006, 21:25
sorunu olanlara her türlü yardımcı olmaya çalışırım

uinen
04-27-2006, 20:10
Gulhane Tip Akademisi (eger gata) olarak gecen yer ise kesinlikle tavsiye etmiyorum demeliyim. Sevgilim burada gecen ve bana korkutucu gelen bazi anilara sahip. Mesela basa takilan kablolarin(adini bilmiyorum) yanlis takilmis olsa bile kesinlikle sizinle ilgilenecek birilerinin bulunmamasi,in cin top oynamasi ve bagirip yardim cagirmaktan bitap dusunce kendi isinizi kendi halledip kablolari saclarinizi yolarak cikarmak ve hastaneden son surat kacmak gibi...umarim anlatabilmisimdir..ben olsem de yolumun oraya dusmemesini tercih ederim:s4: :res:

mamosh
05-26-2006, 02:23
GATA bu işin piridir arkadaşlar...ordaki doktorlar bu konuda türkiyenin en iyileridir. nerden biliyorsun derseniz, türkiyede bi çok yere uyku lab. kurmuş ve o lab. lardaki doktorları tanımış biri olarak konuşuyorum. uinen arkadaşımızın anlattıkları Gata nın askeri bi ortam olmasından kaynaklanmaktadır.

saygılar

uyku_lab._teknisyeni
05-26-2006, 03:01
GATA bu işin piridir arkadaşlar...ordaki doktorlar bu konuda türkiyenin en iyileridir. nerden biliyorsun derseniz, türkiyede bi çok yere uyku lab. kurmuş ve o lab. lardaki doktorları tanımış biri olarak konuşuyorum. uinen arkadaşımızın anlattıkları Gata nın askeri bi ortam olmasından kaynaklanmaktadır.

saygılar

aynen katılıyorum...Saygılar

yaseminyy22
05-28-2006, 15:25
işin piri olduğunu düşünmüyorum nedeni sorasan uyku lab uyku testine yatan hastaların gece boyunca izlenmesi ve sabahları hastalar hakkında DR bilgi verecek uyku teknisyeninin ayakta olması lazım değilmidir? Bende özel bi hastanede uyku teknisyenliği yapmaktayım teknisyenin hasta hakkında verdiği bilgi testin sonucunda önemli rol oynamaktadır.
askeri bi hastane olması ciddiyetsizliği doğurmaz,sizce bu durumda DR ne kadar iyi olursa olsun koyduğu tanıya nasıl güvenebilirsiniz?
En başta yakınınızı oraya teste yönlendirirmisiniz?

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 15:43
işin piri olduğunu düşünmüyorum nedeni sorasan uyku lab uyku testine yatan hastaların gece boyunca izlenmesi ve sabahları hastalar hakkında DR bilgi verecek uyku teknisyeninin ayakta olması lazım değilmidir? Bende özel bi hastanede uyku teknisyenliği yapmaktayım teknisyenin hasta hakkında verdiği bilgi testin sonucunda önemli rol oynamaktadır.
askeri bi hastane olması ciddiyetsizliği doğurmaz,sizce bu durumda DR ne kadar iyi olursa olsun koyduğu tanıya nasıl güvenebilirsiniz?
En başta yakınınızı oraya teste yönlendirirmisiniz?

saygıdeger arkadaşım ben öncelikle ne kadar süredir bu işi yapıyosunuz ve GATA uyku merkezi doktorlarını tanıyomusunuz bilmiyorum ama ben egitimi mi orada aldım.Bu doktorlar sadece EOG lerden hastanın hagi evrede uyudugunu,REM e ne zaman gireceğini sadece EOG lere bakarak anlayabiliyrlar.Bu işin duayeni olmak ki Türkiye de bu işin kurucusu olarak 80 li yıllarda bu işe başlamış bu doktorlara bence güven duymak için yeterlidir.Ben de özel hastanede çaşıyorum ve doktorlarımı bende genelde sabahları görmüyorum.Ama teknisyen notu yazıyorum.Tabiki bu daha sağlklı ama yukarıda anlattıklarım sebebiyle oradaki doktorların buna ihtiyacı yok bence...

Saygılar..!

yaseminyy22
05-28-2006, 16:10
Yaklaşık 2 yıldır bu işle uğraşmaktayım yeterince deneyimli olduğumu düşünüyorum siz bi uyku teknisyeni olarak GATA yaşanmış bu olaya onay veriyorsanız eğer sizinde teknisyenliğinizden şüphe duyarım
DR gelince bu işten anlayan Türkiye nadir Dr lar var çünkü daha yeni yeni uykuyla ilgili fakultelerde oda seçmeli ders olarak eğitim başladı,tabiki nadir Dr lardır ancak iş sadece EEG,EOG le bitmiyor,zaten o sinyallerden anlamadıklarını söylemedim,yaşadığım bi olayı anlatayım hastaya uyku testi sonucu OSAS Ağır tanısı konulmuş CPAP titrasyonu önerilmişti,geceleyin CPAP aletinin basınçları oldukça yükselmiş hasta nazal maskeye uyum gösteremediğinden Full face maske takmıştım hemşire butonu yanında olamsına rağmen hasta panik yapmıştı kameralardan bunu fark edince hastanın yanına gittim maskeyi çıkarttığımda ise hasta kendinde değildi bizim şu avantajımız var DR da nöbet tutuyordu bizimle DR olaya müdahale etti yani benim demek istediğim bu tarz olaylarda başımıza gelebiliyor insanların hayatıyla oymak hakkımız değil diye düşünüyorum olay raporuda DR iyi düzenlemsi değil aslında insan hayatına verilen önemdir bence bi uyku teknisyeni olarak bu tarz konuşman beni üzdü açıkçası bu işe saygısızlık diye düşünüyorum biraz bu konuda sretim ama aynı şeyler kendini yakınımızın başına gelseydi ve GATA da gelişseydi tutumun ne olurdu

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 16:27
Yaklaşık 2 yıldır bu işle uğraşmaktayım yeterince deneyimli olduğumu düşünüyorum siz bi uyku teknisyeni olarak GATA yaşanmış bu olaya onay veriyorsanız eğer sizinde teknisyenliğinizden şüphe duyarım
DR gelince bu işten anlayan Türkiye nadir Dr lar var çünkü daha yeni yeni uykuyla ilgili fakultelerde oda seçmeli ders olarak eğitim başladı,tabiki nadir Dr lardır ancak iş sadece EEG,EOG le bitmiyor,zaten o sinyallerden anlamadıklarını söylemedim,yaşadığım bi olayı anlatayım hastaya uyku testi sonucu OSAS Ağır tanısı konulmuş CPAP titrasyonu önerilmişti,geceleyin CPAP aletinin basınçları oldukça yükselmiş hasta nazal maskeye uyum gösteremediğinden Full face maske takmıştım hemşire butonu yanında olamsına rağmen hasta panik yapmıştı kameralardan bunu fark edince hastanın yanına gittim maskeyi çıkarttığımda ise hasta kendinde değildi bizim şu avantajımız var DR da nöbet tutuyordu bizimle DR olaya müdahale etti yani benim demek istediğim bu tarz olaylarda başımıza gelebiliyor insanların hayatıyla oymak hakkımız değil diye düşünüyorum olay raporuda DR iyi düzenlemsi değil aslında insan hayatına verilen önemdir bence bi uyku teknisyeni olarak bu tarz konuşman beni üzdü açıkçası bu işe saygısızlık diye düşünüyorum biraz bu konuda sretim ama aynı şeyler kendini yakınımızın başına gelseydi ve GATA da gelişseydi tutumun ne olurdu

Arkadaşım amacı tartışma ortamı yaratmak diil.ayrıca benim bu işe gösterdiğim saygı ve teknisyenliğim konusuna gelince onu siz değil benim değrlndirmem gerekir ve ben bu işe yetrince değer verdiğimii ve saygı duyduğumu düşünüyorum.Bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum çünkü siz olaya çakılı bir fikirle bakıyorsunuz.Anlatmak istediklerim bunlar diildi.Ayrıca başınıza gelen olay konusunda -bakın bu da benim görüş açım- hastanın titrasyonu tolere edememe olayını sizin teknisyen olarak olay bu safhaya gelmeden anlamanız lazmdı.Gerek hastanın basınç sebebiyle uyuyamamasından gerekse basıncı tolere edememesini santral apnelerden vs. anlamanız lazımdı diye düşünüyorum.

Saygılar...

yaseminyy22
05-28-2006, 16:38
Zaten hasta nazal maskeye uyum gösteremediğininden maskesini değiştirdiğimi söylemiştim hastanın uyuyamadığını söylemedim hasta uyurken basınçlarını yükselmesi sonucu uyanmıştı artı hastanın tanısında artı olarak santral apne tanısı olsaydı BİPAP alternatifinide kullanabilirdim neyse bu kadar çakışmamız yeter merakımı cezbettide nerede çalışmaktasınız
Saygılar :)

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 17:06
merakımı cezbettide nerede çalışmaktasınız :)

GATA uyku merkezi :s4: :s4: :s4:

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 17:13
Zaten hasta nazal maskeye uyum gösteremediğininden maskesini değiştirdiğimi söylemiştim hastanın uyuyamadığını söylemedim hasta uyurken basınçlarını yükselmesi sonucu uyanmıştı artı hastanın tanısında artı olarak santral apne tanısı olsaydı BİPAP alternatifinide kullanabilirdim neyse bu kadar çakışmamız yeter merakımı cezbettide nerede çalışmaktasınız
Saygılar :)

burada demek istediğimi tam anlatamadım galiba.Obstrüktf apnede olsa basınç artırıldıkça ısrarla apneler santral apneye dönüşüyosa ve hasta uyanmıyosa-ki arousallar haricinde-basıncı hastanın tolere edemediğini gösterir.Bunu kastedmiştim.

Saygılar...

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 17:15
Ayrıca burası bizim tartışmamızla dolucak gibi.:) :) :)

yaseminyy22
05-28-2006, 17:16
Bu kadar açıklamadan sonra fikirlerini değiştiremediğim için üzgünüm ancak özelde çalıştığını söylemiştin pekte inanmadım açıkçası sana ve düşüncelerine saygı duymak isterdim ancak bana ters biraz yazdıklarım üzerinde yoğunlaşırsan belki nedemek istediğimi anlarsın yinede tanıştıma memnun oldum fikir alış verişi yapmak istersen herzaman varım umarım sende aynı şekilde düşünüyorsundur
Saygılarımla

yaseminyy22
05-28-2006, 17:19
pardon yukardaki yazını görmemişim microarousal demek istedin galiba ancak siz herelde manuel CPAP kullanmaktasınız basınçları ben değil hastanın apnelerine göre alet kendi arttırıyor
Biz Auto CPAP kullanmaktayız

yaseminyy22
05-28-2006, 17:22
Bu arada yukarda yazdıklarını anlayabilmen için teknisyenin uyanık ve hastayı izler pozisyonda olması lazım değilmidir ?

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 17:26
Bu arada yukarda yazdıklarını anlayabilmen için teknisyenin uyanık ve hastayı izler pozisyonda olması lazım değilmidir ?

Demek istediğini pek anlamadım işin gerçeği.Bu işi uyuyarak yapan teknisyenlerde mi vardır?Sanki bana laf vuruyo gibisin ama neyse:s4: :s4: :res: :res:

yaseminyy22
05-28-2006, 17:34
Neyse dün gece nöbetteydim sabah 10 da geldim hala uykusuzum biraz dinleneyim sana iyi pazarlar bu arada bişey sorsam kaç günde bir nöbet tutuyorsunuz uyku lab hangi branş Dr ları igilenmekte gelen hastlara uyku testi haricinde başka testler yapıyormusunuz

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 17:35
Bu kadar açıklamadan sonra fikirlerini değiştiremediğim için üzgünüm ancak özelde çalıştığını söylemiştin pekte inanmadım açıkçası sana ve düşüncelerine saygı duymak isterdim ancak bana ters biraz yazdıklarım üzerinde yoğunlaşırsan belki nedemek istediğimi anlarsın yinede tanıştıma memnun oldum fikir alış verişi yapmak istersen herzaman varım umarım sende aynı şekilde düşünüyorsundur
Saygılarımla

İşte konu siyasete dönüştü.Demokrasi bunun neresinde?:s4: Ne konusunda düşüncemi değiştiremediğinide anlamış diilim.Burada fikir çatışması yok bence.Sadece yanlış anlama var diye dşünüyorum.

yaseminyy22
05-28-2006, 17:38
sanki ewt yanlış anlama olmuş özür dilerim ancak diğer arkadaşın sevgilisinin orada yaşadıkları teknisyenin uyuduğunu açıkça göstermektedir ben mi yanlış anladım in cin top oynuyordu gibi bi ifade kullanmışta

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 17:45
Neyse dün gece nöbetteydim sabah 10 da geldim hala uykusuzum biraz dinleneyim sana iyi pazarlar bu arada bişey sorsam kaç günde bir nöbet tutuyorsunuz uyku lab hangi branş Dr ları igilenmekte gelen hastlara uyku testi haricinde başka testler yapıyormusunuz

pzt-çarş-cuma günleri çalışıyoz.bizim branşlar ise burada (http://www.bayindirhastanesi.com.tr/) :s4: :s4: :res: :res:

SAYGILAR...

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 17:47
sanki ewt yanlış anlama olmuş özür dilerim ancak diğer arkadaşın sevgilisinin orada yaşadıkları teknisyenin uyuduğunu açıkça göstermektedir ben mi yanlış anladım in cin top oynuyordu gibi bi ifade kullanmışta
Bu arada bende özür dilerim.Şimdi de ben özür dilerim yok ben özür dilerim diye tartışcaz :) :)

yaseminyy22
05-28-2006, 17:53
Bende hep merak etmişimdir Bayındır Hastanesindeki uyku lab ancak ben sitede uyku lab odaları yapılan işlemler hakkında görüntü ve bilgi bulamadım aslında merak ettiğim odaların düzenii ne zamandır var bu arada çalışma sisteminiz bayağı iyi değerini bilin biz aynı zamanda Tanısal ve teropatik bronkoskopi op girdiğimiz için çalışmalarımız acayip yoğun gerçi bronkoskopi hakkında bilgin varmı bilmiyorum

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 18:01
Bende hep merak etmişimdir Bayındır Hastanesindeki uyku lab ancak ben sitede uyku lab odaları yapılan işlemler hakkında görüntü ve bilgi bulamadım aslında merak ettiğim odaların düzenii ne zamandır var bu arada çalışma sisteminiz bayağı iyi değerini bilin biz aynı zamanda Tanısal ve teropatik bronkoskopi op girdiğimiz için çalışmalarımız acayip yoğun gerçi bronkoskopi hakkında bilgin varmı bilmiyorum

Uyku esnasındaa goğüs içi basıncı olçmek için yapılan işlemden bahsediyosan teorik olarak cok az bilgim var.pratik olarak görmedim.
:res: :res:

uyku_lab._teknisyeni
05-28-2006, 18:03
bu arad profilimde MSN adresim mevcut.Konu hakkında daha hızlı istişare yapmak için ulaşabilirsin.Tbi bu tüm üyeler içinde geçerli :) :)
Saygılar

yaseminyy22
05-28-2006, 18:23
hayır bahsettiğin olay değil ince boru şeklinde ucu sağa sola dönebilen bir ucunda kamera olan aletle bazen ağız bazende burundan girilerek akciğerdeki sacaklara kadar ulaşan genelde bizim kullanış amacımız ak ca tanısı için örnek alıp patoloji göndermek ve soluk borusunda olan tümörü yakınen görüp hocamızın stent takılıp takılmayacağına karar vermesi için kullandığı yöntemdir genel anestesi altında yapılmaktadır veya bazı soluk borusuna kaçan cisimleri çıkartmak içinde kullanılıyor tabi biz ğöğüs hastalıkları olarak çalıştımız için belki duymuşsundur hocamız Türkiyede ve Dünyada Terapotik Bronkoskopiyi yapan nadir DR lardandır Gerçi Türkiyede şuanda Tanısal Bronkoskopiyi yapan bi çok hastane var ancak Terapotik dediğimiz Stent takma olayını sadece hocamız yapmakta

yaseminyy22
05-28-2006, 18:25
Bu arada hocamızın adını söylemedim Prof Dr yalçın Karakoca

yaseminyy22
05-28-2006, 18:26
Ak Ca açılımıda akciger kanseri demek bu arada

uyku_lab._teknisyeni
05-30-2006, 03:38
pardon yukardaki yazını görmemişim microarousal demek istedin galiba ancak siz herelde manuel CPAP kullanmaktasınız basınçları ben değil hastanın apnelerine göre alet kendi arttırıyor
Biz Auto CPAP kullanmaktayız

Sağlıksız..!!!!Manuel in Auto out :s4: :s4: :s4:

Saygılar..!

uyku_lab._teknisyeni
05-30-2006, 03:41
Neden Bayındır Hastanesi ? Ünümüzden dolayı mı??:s4: :s4:

Saygılar..

uyku_lab._teknisyeni
05-30-2006, 03:55
Ak Ca açılımıda akciger kanseri demek bu arada
Uyku teknisyeniyiz ama öncelikle sağlıkcıyız.Bırakta CA nın ne oldugunu bilelim.:s4: :s4: Ayrıca bronkoskopinin de ne oldugunu biliyorum ama ben uyku esnasında tam emin değilim ama göğüs içi basıncın ölçüldüğünü biliyorum.Özellikle UARS tanısını kolaylaştırıyor bildiğim kadarıyla...Ben bundan bahsettiğini sanmıştım:thumbsup: :thumbsup:

Saygılar

uyku_lab._teknisyeni
05-30-2006, 04:00
Tüm diğer arkadaşlardan yaseminyy22 arkadaşımla buradaki bi nevi atışmalarımızdan dolayı kendi adıma özür dilerim..:thumbsup: :thumbsup: :res: Malumunuz 2 buçuk sayfa oldu ..:s4: :s4:

Saygılar..!

enveersin
07-17-2006, 19:33
Arkadaşlar bu uyku merkezlerinin tedavi ücretleri hakkında bilğisi olan varsa bizlerle paylaşabilir mi?

Kafka
07-17-2006, 23:54
Arkadaşlar bu uyku merkezlerinin tedavi ücretleri hakkında bilğisi olan varsa bizlerle paylaşabilir mi?
Bildiğim kadarıyla 700-900 YTL arasında değişiyor. Ama uyku teknisyeni bir arkadaşımız Ümraniye'de fiyatı daha makul bir hastaneden bahsetmişti. Şu başlığı bir okuyun isterseniz:
http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=59&page=4

Yoda
07-18-2006, 16:51
Tüm diğer arkadaşlardan yaseminyy22 arkadaşımla buradaki bi nevi atışmalarımızdan dolayı kendi adıma özür dilerim..:thumbsup: :thumbsup: :res: Malumunuz 2 buçuk sayfa oldu ..:s4: :s4:

Saygılar..!

Aslında ben kendi adıma çok memnum
İyi rating yaptı :s4:

Şaka bir yana ben uyku teknisyenlerine tartışabildikleri,fikir paylaşabildikleri,farklı bir açıdan olayı görebildikleri bir ortam oluştuğunu gözlemlemekten son derece mutluyum.

İnsanlar bütün yukarıda yazdıklarımla ancak daha ileri gidebileceği düşüncesindeyim.

Buda gelişmekte olan ve insanlar henüz farkına varmamış olsada çok önemli bir hastalık olan Uyku Hastalıkları için çok önemli olduğu kanaatindeyim.

yaseminyy22
07-23-2006, 19:16
Uzun Zamandir Iş Yoğunluğundan Siteyi Ziyaret Edemiyorum Ancak Ferhat Arkadasimla Ne Kadar Tartissakta Iyi Bi Uyku Teknisyeni Olduğunu Düşünüyorumm Bu Işe Gönlünü Vermiş Biri Olarak Görüyorumm Gercekten Uyku Hastaliklari ülkemizde Ciddiye Alinan Bi Hastalik Görülmemesinden Dolayida üzgünüm Merak Edilen Herseyi Bana Sorabilirsiniz Yardimci Olmaya çalişirim Görüşmek üzere

enveersin
07-25-2006, 14:55
Uzun Zamandir Iş Yoğunluğundan Siteyi Ziyaret Edemiyorum Ancak Ferhat Arkadasimla Ne Kadar Tartissakta Iyi Bi Uyku Teknisyeni Olduğunu Düşünüyorumm Bu Işe Gönlünü Vermiş Biri Olarak Görüyorumm Gercekten Uyku Hastaliklari ülkemizde Ciddiye Alinan Bi Hastalik Görülmemesinden Dolayida üzgünüm Merak Edilen Herseyi Bana Sorabilirsiniz Yardimci Olmaya çalişirim Görüşmek üzere

Uyku hastalığından şikayetçi bir hastanın hastalığının teşhisi konusunda ayrıntılı bilgi verebilir misiniz ? hangi yöntemler uygulanıyor ? bu uyku tedavi lab. hangi evrede gidiliyor ? Teşhis konusunda uyku lab.dan başka daha yöntemler var mı ? Hastalık belirlendikten sonra nasıl tedavi ediliyor ? Son olarak fiyatlar konusunda ? Çok fazla soru sordum ama cevaplarsanız sevinirim.

uyku_lab._teknisyeni
08-11-2006, 12:57
İnsanlar bütün yukarıda yazdıklarımla ancak daha ileri gidebileceği düşüncesindeyim.
Bizim ki düpedüz tartışma.Daha ileri gidilse neler olur bilmiyorm...:s4: :s4: :res: :res:

Yoda
08-11-2006, 15:29
En kötü sizi banlerim :seytan
(Bu aralar adminim ya havamdan geçilmiyor)

Ben genede aynı fikirdeyim her tartışma insana mutlaka bir şeyler katar :3:

uyku_lab._teknisyeni
08-11-2006, 15:32

Saygılar!!! :res: Aynı düşüncedeyim..!

Yoda
08-11-2006, 16:15
Saygılar!!! :res: Aynı düşüncedeyim..!

Aaa olmadı ama ratingler düşecek şimdi :P

uyku_lab._teknisyeni
08-12-2006, 23:59
Aaa olmadı ama ratingler düşecek şimdi :P
Düşmez hocam ratingler rahat ol :p Nasıl olsa Yasemin arkadaşım benimle tartışacak bi konu bulur.Hani teknisyeniz ya..Bi de GATA konusunda anlaşamıyoruz ya ona mahsuben :p
İstersen başlatayım hemen.
GATA Uyku merkezi bu işin piridir.:P :P
Hadi hayırlı olsun...

Saygılar...:res: :res: :res:

seryel
11-28-2006, 14:46
gerçekten uzun ve çekişmeli bi tartışma olmuş...
bu forumu uyku apnesi hastalığı ile ilgili bilgi almak isterken buldum,ve yardımcı olabililecek birileri olursa çok memnun olacağım..babamı gazi üniversitesi göğüs hastalıkları bölümünde muayene ettirdikten sonra randevu için aralığın ortasında aramamızı ve ileriki aylara ancak randevu verilebileceği söylendi...daha sonra gatanın da uyku apnesi tedavisi ile ilgili başarılı olduğunu duydum ..acaba bi öneriniz varmı gazi üniversitesi mi gata mı karar veremedim ..gataya hiç gitmedik ve emekli sandığı hastalarına bakıyormu onuda bilmiyorummm

uyku_lab._teknisyeni
12-02-2006, 03:32
gerçekten uzun ve çekişmeli bi tartışma olmuş...
bu forumu uyku apnesi hastalığı ile ilgili bilgi almak isterken buldum,ve yardımcı olabililecek birileri olursa çok memnun olacağım..babamı gazi üniversitesi göğüs hastalıkları bölümünde muayene ettirdikten sonra randevu için aralığın ortasında aramamızı ve ileriki aylara ancak randevu verilebileceği söylendi...daha sonra gatanın da uyku apnesi tedavisi ile ilgili başarılı olduğunu duydum ..acaba bi öneriniz varmı gazi üniversitesi mi gata mı karar veremedim ..gataya hiç gitmedik ve emekli sandığı hastalarına bakıyormu onuda bilmiyorummm
günlük sivil muayene limitleri var ama hangi sosyal güvencelere bakıyo bilmiyorum..

Saygılar..:res:

sirona
05-03-2007, 04:11
Evet ben de GATA nın tedavi olma şartlarını öğrenmek istiyorum bilgisi olan varsa lütfen bildirsin. Emekli sandığı hastalarına bakıp bakmadığı bakmıyorsa ücretin hangi seviyelere çıktığını bilmek istiyorum.

Bir de o erkek arkadaş olayı tedirgin etti...

sirona
05-03-2007, 04:30
Yukardaki mesajı yazdım ama bir bakayım dedim belki vardır web de, nitekim de varmış, merak edenler için :

http://www.gata.edu.tr/donersermaye/index.html
(http://www.gata.edu.tr/donersermaye/index.html)
Ama yine de ücretlendirme hakkında bilgi bulamadım, bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.

uyku_lab._teknisyeni
05-03-2007, 19:32
Evet ben de GATA nın tedavi olma şartlarını öğrenmek istiyorum bilgisi olan varsa lütfen bildirsin. Emekli sandığı hastalarına bakıp bakmadığı bakmıyorsa ücretin hangi seviyelere çıktığını bilmek istiyorum.

Bir de o erkek arkadaş olayı tedirgin etti... Selam sirona...Tam emin diilim ama bi hastaneden uyku bozuklukları merkezine sevki uygundur diye bi sevk yeterli diye biliyorum...söylediğim gibi emin değilim...Saygılar...

beni7bitirdi
07-03-2007, 01:21
herkese merhaba... ne olur yeni üyeyim birisi bana yardım etsin ben uykuya dalmakta çok zorlanıyorum ne kadar yorgun olursam olayım böyleyim.bide uykudan kalkmakta zorlanıyorum. ssk lıyım ankarada nereye giderim:withstupi

avandia06
11-19-2007, 06:55
Sayın arkadaşlar ;

Bir laboratuvar üzerinde durmaktansa var olan eksikliklerin yada hataların düzeltilmesi konusunda fikirlerimizi paylaşalım.

Ülkemizde uyku üzerine yıllarını harçamış gerçekten çok değerli hocalarımız var.

Bir diğer gerçek ise uyku tıbbı ülkemizde 80 yıllarda GATA ve cerrahpaşada başlamış ama daha sonra uzun yıllar ara verilmiş yada fazla üzerinde durulmamıştır.

Ülkemizde gerçek anlamda uyku tıbbı 1997 yıllarından sonra hız kazanmış ve günümüzde hem özel hem devlet hemde üniversiteler olmak üzere 150 den fazla merkez bulunmaktadır.

Burda sizinde dediğiniz gibi en önemli görevlerden biri teknisyene düşmektedir.

avandia06
11-19-2007, 06:58
herkese merhaba... ne olur yeni üyeyim birisi bana yardım etsin ben uykuya dalmakta çok zorlanıyorum ne kadar yorgun olursam olayım böyleyim.bide uykudan kalkmakta zorlanıyorum. ssk lıyım ankarada nereye giderim:withstupi

Sayın Arkadaşım;

Öncelikle geçmiş olsun Ankara'da Sanatoryum hastanesi, Yıldırım beyazıt eğitim hastanesi uyku merkezlerine başvuru yapabilirsin.