Orijinalini görmek için tıklayınız : Ogame
Türkiyeyi saran 100,000 'den fazla kişinin (Sadece Türkiyede) online olarak oynadığı oyundan haberi olmayanlara bir hatırlatmada bizden.
Kayıt olun ve bu maceraya sizde katılın.
:bowdown: www.ogame.com.tr
Güzel bir oyun diyebilirim ama sürekli akıl takılı kalabiliyor. Yani şimdi şu madenim arttıysa gideyim de şunu kurayım diye online bir yaşam gereği ortaya çıkıyor bir süre sonra:)
Bir arkadaşım hasta da olsa uyuyor da olsa geceyarısı kalkıp gezegenine saldırı veya filo durumunu falan kontrol ediyor. Yani başlangıç aşaması kolay ve koruyorlar size saldırmasın araç gerecininz yokken kimse diye,ama sonra işler karışıyor biraz:thumbsup:
Tamamen Yalan külliyen yalan. Asla öyle şeyler yok.
Kesinlikle belim tutulmuş yerde yatarken 15 dk uğraşıp yan dönüp filo kontrolü yaptığım yalan.
Son söz .......... bulaşmayın uzak durun kaçıııııııınnnnnnnnnnnnnn
Not: Türkiyede kayıt sayısı 220.000 dünyada 2.000.000 oldu.Online oyun rekorunu Warcraft'tan aldıkkkkkkkkkkkkkk.
Artık sürekli kontrol yapmama gerek yok:s4: :s4: Ağır avcıları 10 sayıda falan tutup da kalkan güçlendirince genelde çok uğraşmadan yenemiyolar :s4:
Walla 6 gezegenim var,bazılarında sömürge falan da var ama rahatım. Çünkü işimi sağlama almanın bir yolunu buldum. Bir ogame delisi arkadaşa şifremi verdim,o canı sıkıldıkça sağı solu sömürge yapıyor,ben de burdan izliyorum :s4: :s4:
Şu,birine saldırma olayının nasıl yapıldığını anlamadım gitti zaten. Herhalde bi gün anlayacağım ama..neyse :thumbsup:
Kaçıncı Evrendesin ?
uinen olarak kayıtlı değilsin o kesinde
Bakınız
http://www.ogamestats.com/search.aspx
Birgün birisi saldırdığında anlarsın :s4:
1-8-22-23-24 de juadith im
7 de tamara
ne o yoksa bana saldıracak mısın :s4: :s4:
1-8-22-23-24'in
hiçbirinde malesef ilk 1500'de değilsin
Ayrıca 1. evrende bana zayıf oyuncusun zati istesemde saldırmam :P
Ama bana cok yakınsın.Yan güneş sistemi :3:
Maden ihtiyacın olursa mesaj at ;)
ne o ogame'i bıraktın galiba
hesabın (i)'ye dönmüş
?
Bir süredir Ankara'daydım. Ama aslında biraz sıkıldım evet :sleeping: Onun yerine şizofren sözlüğe takılmaya başladım :s4:
Ağlamak üzereyim..dün geceden beri filo gelsin filo gitsin yapıyorum:deli: :smileys_a benim sıkılmam,keşfedemeyişimden kaynaklanıyormuş galiba :withstupi :s4:
Yardım edecebileceğim bir şey var mı ?
Sorularını cevaplamaya hazırım.
Dur sana biraz maden göndereyim
80 M 40 K gönderdim
başka bir şey lazımsa oyundan PM'le
Yada bizim ittifağa katıl ne zaman online olduğunu görürüm,isteğin olursa gönderirim
Teşekkür ederim öncelikle...gerçi 1. evrende biraz zayıfım,7. ve 23. cüde daha iyiyim de..sömürgeleştirme olayını ve ay istasyonu kurma işini anlayamıyorum.
bir de şey var,galakside oyuncuların yanında görülen işaretlerin ne anlama geldiklerini,hani bazısı tatil,bazısı acemi falan galiba da,ancak filo göndermeye kalkınca tatilldeee diyo yazı öyle anlıyorum:) senin adın neydi 1. evrende bu arada,bir yanlış yapmak istemem sana deneme sürüşlerim arasında :s4:
tamam adını buldum haberlerde :D teşekkür ederim malzeme için
Aslında imzamada bakabilirsin :3:
sömürgeleştirme
Her evren 9 Galaksi 499 Güneş Sistemi ve Her güneş sisteminde 15 Gezegenden oluşur.(Biri tarafından sömürgeleşmedikçe o alanı boş görürsün)
Örneğin benin Ana gezegenim 2:489:10
2 Galaksi 489.Güneş Sistemi 10.Gezegen.
Bir oyuncu Ana gezegen + 8 Sömürgeye sahip olabilir.
En büyük gezegenler 4 ile 9 arasında olup,büyüklüğü çok önemlidir.Minumum 163 olmalı.
Ancak boş olan alan sömürgeleşir.Sömürgeyi terk edebilirsin.Ama kazandığın puanlarla birlikte gider.
1-3 arasındaki gezegenler çok küçük olur Solar uydudan %100 alırsın.13-15 Daha fazla deut üretir ama bir Solar uydu yaklaşık 9 birim enerji üretir.
Saldırlarla gezegen ele geçirilmez , bina yıkılmaz , solar uydu ve filo yok olabilir, savunma %70 kendini yeniler.
ay istasyonu
her savaşta ortaya geri dönüşümcü ile toplayabileceğin maden çıkar.Gezegenlerin yanındaki uzaya benzeyen kare şey.Savaş sonucunda eğer oluşma ihtimali %20 ise(ki bu rakamı geçmez) bazen Ay oluşur.
Ay'ın 3 yararı var
1) Diğer bir gezegene sonda atmadan filo hareketlerini gözlemler,onun filosu yere inmesine 3 sn kala filonu üstüne kitler,filosunu kaçırma şansı vermezsin
2) Sıçrama geçidi yapar diğer galaksilerdeki ayı ve sıçrama geçidi olan gezgenine yakıt harcamadan filo takviyesi yaparsın
3) Aydan kalkan filo ve gittiği yer diğer aylarca görüntülenemez.
işaretler
(t) oyun sürekli online takip gerektiğinden tatile giderken Ayarlardan Tatil moduna gecme modunu secersen,maden üretimin sıfıra iner ama kimse sana saldıramaz(Filon havadayken yada inşaat sırasında tatil moduna geçmezsin)
(i) 1 haftadır oyuna girmeyen üye
(I) 3 haftadır oyuna girmeyen üye
(e) ceza almış üye
(z) Zayıf üye
(g) güçlü üye
Yoda çok teşekkür ederim,sayende bir sömürgem daha olacak:s4: Senin dışında bu kadar açıklayıcı anlatan birine rastlamadım,kaç kişiye sordum ama:):)
ya tatile gitmeye korkuyorum filolar yüzünden:)tatil modu bir hafta,ben gidersem bir ay gideceğim:)
Ya bir de bir de bir alt ittifağa girdim 7 de,ama gelen mesajlara bakınca aman saldırmayın kimseye bulaşmayın biz güçsüzüz vb,yanlış yerde olduğumu düşünmeye başladım,kan istiyorum :s4: :s4: ehehe
sence bu,oyunun etkisi mi yoksa tamamen benim agresifliğim mi? sende de böyle bir düşünce var mı? evreni ele geçireceğim vb :s4: :s4:
LunarH2O
07-17-2006, 08:04
Nedir bu ogame arkadaşlar???? Nasıl yani kapatıp tatile gidilmiyor??? :confused: Eskiden oyunları kaldığımız yerde "save" eder nereye gideceksek giderdik. :Dexter: Hey gidi günler. Şimdiki oyunlara başlayınca böyle bırakamıyor musun? Ya da bu farklı bir şey de, ben saçmalıyor muyum acaba?? Saygılarımla.
Oyun ve de özellkle Ogame cahili Lunar :whistle:
Tabii ki tatile çıkarsın Lunar'cığım :s4: Sadece,bu bir online oyun olduğu için,tatile çıkmadan önce oyunun sayfasındaki ayarlardan ben tatile gidiyorum u belirten bir seçeneği aktive ediyorsun ve kimse bu sürede sana saldıramıyor. Benim üstte yazdığım şey bir yanlış anlamadan kaynaklanıyor,tatilden dönene kadar tatil modunda kalıyorsun,ne zaman dönüp de açarsan tekrar hesabını,o zaman dönmüş oluyorsun.
AMa tabii eski oyunlar güzellerdi, ona lafım yok,hele kasetle yüklenen bazı oyunlarım vardı,45 dakka bekledikten ve biraz oynadıktan sonra elektrik kesilince şuanda kesilmesinden daha çok sinir olurdum ama çok daha zevkli oynardım orası da ayrı. O zaman bilgisayarım renkli de değildi,yeşil ekrandı. Ikari Warriors diye bir oyun vardı,ona özellikle bayılırdım :thumbsup:
Ama online oyunlar artık her yanı sardı,tavlada satrançta bile..yani,bir şeyler değişiyor,değişti,iyice de değişecek sanırım
LunarH2O
07-17-2006, 21:56
:thumbsup: Vallahi ne güzel açıklamışsın. Gençliğin farkı işte. Tabi bizim gibi yolun yarısında olanlar bunlara biraz uzak kalabiliyorlar. (Sözüm meclisten dışarı tabii Yoda), Ben de kendimi yenilikleri takip ediyor sanırdım. Baksana tatile çıkarken haber vermen gereken oyunlar çıkmış yahu. :deli: Tekrar teşekkür ederim uinen.
tatile çıkmadan önce oyunun sayfasındaki ayarlardan ben tatile gidiyorum u belirten bir seçeneği aktive ediyorsun ve kimse bu sürede sana saldıramıyor. Benim üstte yazdığım şey bir yanlış anlamadan kaynaklanıyor,tatilden dönene kadar tatil modunda kalıyorsun,ne zaman dönüp de açarsan tekrar hesabını,o zaman dönmüş oluyorsun.
Aslında yarı yarıya doğru.
Evet tatilde sana saldıramıyorlar ve açmadıkça tatil modunda kalıyorsun ama (i) ve (I) kuralları gene geçerli. 3 hafta girmezsen gene hesabın silinir.
Ben bunu bilmiyordum:smileys_a Sanırım hiç üstüste 3 hafta girmemezlik yapmadığımdan olsa gerek:s4: Ama haksızlık buuu:kızdım: Yani tamam okulda bile her tenefüs bilg a koşmam sorun olmuyor ama bilg.ım bozulduğunda ben aylarca tedaviye ***ürmüyorum kendisini:s4:
Bir de,Yoda,ben bu ittifak olayını bir türlü içime sindiremedim ya. Ben kardeş kardeş savaşa gideriz diye düşünüyordum girmeden önce,bir de saldıran olursa ortak saldırı vb olur diyordum. Adamlar her saldırıdan sonra sızlanıyorlar,ilgili kişiler de onları üst ittifağa havale edelim,ya da sömürge yapıp kaçın diyor. Bir ittifaktan çıkmak sorun olur mu?
Öncelikle özür diliyorum süre 3 hafta değil 34 günmüş.
Bunun sebebi her evrende alan sınırlı. 499x9x15/9=7485 hesaba uygun alan var.Dolayısıyla hesap silmezse yeni gelen oyunculara yer açılmaz.Onlar gelişene kadar da silinen hesaplar olduğundan 13000 kişi bir evrende oynayabiliyor.Herkes tatil moduna girip bir daha oyuna dönmezse yer ve yeni oyuncu olamaz. :3:
Bir ittifaktan çıkmak sorun olur mu?
Bazı ittifaklar çıkanı düşman ilan ediyor.İttifak ana sayfasından bir kontrol et derim.Valla son ittifağın dırdırlarından bende bıktım.Allahtan dağıldık.Çok teklif geldi ama yok yani kafam kaldırmıyor dırdırı.
Hiçkimse kendisini başkası için riske etmez.İttifak için bile.Birde oyunda bence kabul edeceğin 1 numaralı kural .Sen büyükse seni yutar.Taa ki ondan büyük biri onu yutana kadar.
Ben ittifağa inanlardan değilim ;)
Yani başka bir deyişle kimseye bedavaya bir şey verme diyorsun :s4: Gelen geçen benden bir şey istiyor da:) Ben de,yazıktır günahtı deyip bi şeyler gönderiyorum:withstupi Bugün en son birisi,2 casus sondası göndersene bana dedi,gönderdim,sağol dedi,baktım sondalarım uçmuş. ne yaptın,niye yaptın dedim,geri dönüşümcüyle harabe alanıma giremiyordum,harabe alanı yarattım dedi. :kızdım:
Belki de ittifaklar konusunda haklısındır ama ben gene de bir yerlerde uygun bir ittifağın beni beklediğini düşünüyorum:)En azından gerçekten kimsenin kanını yerde koymayan bir ittifak :s4:
Ama kişisel gelişime güvenme konusuna da katılıyorum ki şuana kadar genel olarak yaptığım bu zaten. Sömürgelerime bile yakalayıcı roketler yerleştirmek konusunda geliştiriyorum,ve de diğer filo ekipmanıyla tabii:) :seytan
Bizim ittifak sayfasında sadece ortak savaşa girildiğinde ittifaktan çıkan ilk düşman olur yazıyor:) Ama ortak savaşa giren miren yok yani..global in alt ittifağı. (7.evrende)
Neyse zaten ankaraya gideceğim,yarın tüm hesaplarımı tatile çıkarıyorum,hehehe biraz da onlar düşünsün:seytan
bu oyunlar ciddi ciddi bağımlılık yapıyo valla. uzak durmak lazım:)
Kesinlikle
Bak bana 1 yıl 2 Aydır oynuyorum bu oyunu.Günde en az 2 saat :(
Aman bulaşmayın derim.Zaten internet bağımlıları için yeni klinkte açmışlar.Kobay olmayalım boşuna :D
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.