Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuklarda uyku alıştırmaları I
Yaş Gurubu
0-2 Ay
Gereken Uyku Miktarı
10.5-18 saat
Uyku Özelliği
6-8 hafta arası acıkma ile uyanma.
Gündüz ve gece çoklu uyku periyotları
Uyku Aktif.Gülme.Emme ve beden hareketleri
Uyku Gelişim Temel Taşları
Sırt üstü yatırın (Ani bebek ölüm sendromuna karşı 1 ay-1 yıl arası)
Ayrıntılı bilgi www.sids.org yada http://kidshealth.org/parent/general/sleep/sids.html İngilizce
Gece uyumasını özendirin
Pozitif ve güvenli bir uyku çevresi yaratın
Bebeğinizin uyusunun geldiğinin işaretlerini fark edin.
Yeni doğanlar için öneriler
1.Bebeğin uyku modellerini ve uyusunun geldiğinin işarelerini iyi gözlemleyin
2. Bebeğinizi beşiğe uyumaya yakın koyun.Uyuduktan sonra değil.
3. Bebeğiniz sırt üstü ve her türlü yumuşak eşya ve pike benzeri şeylerden uzağa koyun.
4. Beşiğin güvenlik açısından onaylı olmasına dikkat edin.
5. Sessiz ve karanlık bir oda ısısı da normalse idealdir.
6. Gece uykusunu özendirin.
çocuğum 2.5 aylık gündüz uykusu hiç yok denecek kadar az ama gece saat 22 den sonra uyuyor buda sabah saat 06 ya kadar sürüyor gece bir yada iki kez uyanıyor gülüyür çok hareketli meme emiyor sizce ne yapmalıyız şimdiden teşekkürler.
çocuğum 2.5 aylık gündüz uykusu hiç yok denecek kadar az ama gece saat 22 den sonra uyuyor buda sabah saat 06 ya kadar sürüyor gece bir yada iki kez uyanıyor gülüyür çok hareketli meme emiyor sizce ne yapmalıyız şimdiden teşekkürler.
Merhaba Sinan,
Doktorlar ilk üç ayda bebeğin yeme ve uyku düzenine pek müdahale edilmemesini öneriyorlar. Bebekler altı haftalık olduğunda bir defada 6 saat kadar uyuyabiliyorlar. Şanslıysanız bu geceye denk geliyor. Yani bu durumda siz şanslı bir anne-babasınız :sh:
Gündüz uyumayan bebeğinizi dışarıda gezdirerek uyutabilirsiniz. Temiz hava uyumasına yardımcı olacaktır. Evde ana kucağında gezdirerek işlerinizi yapabilirsiniz, bu arada hareket ve sizin kokunuz rahatlayıp uyumasını sağlayabilir.
Geceleri beslerken ve altını değiştirirken mümkün olduğu kadar az ışık açın, fazla konuşup gülmeyin. O şimdi gece ve gündüzü ayırt edemiyor. Sizin davranışlarınız doğrultusunda gecelerin oyun ve eğlence zamanı olmadığını öğrenecek.
Bebeğiniz üç aylık olduktan sonra bir uyku düzeni oluşturmanız gerekecek. Bununla ilgili olarak şu mesajları okuyabilirsiniz: http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=452
Anne baba olmak zaten zorken bir de uykusuzlukla başetmek gerekiyor, Allah size ve tüm anne babalara kolaylık versin.
göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkürler
benim 6 aylık bebeğim var gece 6-7 kez emek için kalkıyor ve ayağımda sallamadan kesinlikle uyumuyor. gündüz uyuttuğumdada 20dak uyuyor.ben perişanım ne yapmalıyım
benim 6 aylık bebeğim var gece 6-7 kez emek için kalkıyor ve ayağımda sallamadan kesinlikle uyumuyor. gündüz uyuttuğumdada 20dak uyuyor.ben perişanım ne yapmalıyım
Siz gerçekten perişansınız ve acil önlem almazsanız zaman ilerledikçe iyice perişan olacaksınız.
Benim bildiğim kadarıyla bebeğinizi ayağınızda sallayarak uyutmanız hem sizin için hem de onun için son derece sağlıksız.
Yatağına uyanık koyacaksınız ve birkaç gün ağlamasına direneceksiniz. Bu konuda nasıl davranmanıza ilişkin yazılar bu forumda mevcut.
Yoda'nın ve benim siteye eklediğimiz makalelerin yanısıra kızının (ve kendisinin) uykusuzluğundan çok çeken üyemiz "Salome'nin şahsi tecrübelerini okuyup uygulamayı denemeniz faydalı olabilir.
Ayrıca bebeğinizin gecede 6-7 kez emmek için uyanması biraz fazla gibi. Sütünüz tam doyurmuyor siz yatmadan önce (mesele gece 11.00 - 12.00 civarı) daha doyurucu muhallebi vs. gibi bir mamaya ihtiyaç duyuyor olabilir mi? Bu konuyu çocuk doktorunuzla bir görüşseniz.
ilginiz için teşekkür ederim
merhaba.kızım 2 yaşında ,2 ayöncesine kadar uykusu çok iyiydi gündüz 2 saat uyuyordu gece deliksiz sabaha kadar uyuyordu ama şimdi gece sürekli yanımıza geliyor veya onun la yatmamızı istiyor.çok sinir bozucu bir durum ne yapabilirim
merhaba.kızım 2 yaşında ,2 ayöncesine kadar uykusu çok iyiydi gündüz 2 saat uyuyordu gece deliksiz sabaha kadar uyuyordu ama şimdi gece sürekli yanımıza geliyor veya onun la yatmamızı istiyor.çok sinir bozucu bir durum ne yapabilirim
Valla sinir bozucu ama hepsi bunu istiyorlar maalesef. Uzmanlar eğer kabus görüp korkmuşsa, hastaysa falan bir süre yanınızda kalıp sakinleşmesine izin verip sonra muhakkak yatağına yatırmamızı, gerekirse bir süre odasında kalmamızı öneriyorlar. Ama kesin bir şekilde anneyle babanın yatağının ayrı çocuğun yatağının ayrı olduğunu anlatmak gerekiyor. Pes edip yıllarca eşi yerine çocuğuyla uyuyanlar tanıyorum. Bizim kız fena tekme atıyor, benim onunla uyumam mümkün değil ama ara ara soruyor siz neden dipdibe yatıyorsunuz diye...
mukadder
03-28-2007, 10:26
mrb benimde kızım 2 yaşında 12 de yatar sürekli geceleri kalkardı sabh ta 10 a kadar uyurdu öğleden sonrada 2 saat kadar. ancak 1 haftadır öğlen uykularını kaldırdık şimdi hem akşam10 10,5 da yatıyo hemde sadece gece bir kere kalkıp süt içip yatıyoo.ama beni kaygılandıran acaba uyku süresi yaşına göre yeterli mi?
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.