Orijinalini görmek için tıklayınız : Atıştırmak demişken...
"Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Aydın'ın merkez ve Kuşadası ilçesinde de kesinleşmiş kuş gribi vakası tespit edildiğini belirterek, Türkiye'de 12 ilde 19 mihrak kesin, 19 ilde 32 mihrakta şüpheli olmak üzere toplam 26 ilde kesin ve kesinleşmemiş kuş gribi vakaları bulunduğunu bildirdi.
Eker, Dünya Bankası ile kuş gribi hakkında yürütülecek bir projede uzlaşma sağladıklarını, 35 milyon dolarlık bu projenin hayata geçirileceğini söyledi.
Kuş gribi kesinleşen illerin Iğdır, Erzurum, Şanlıurfa, Ağrı, Bitlis, Yozgat, Ankara, Bursa, İstanbul, Van ve Aydın olduğu kaydedildi."
Artık tavuklarımız da sağlam değiller maalesef. Kırmızı eti bana aratmamasına rağmen,artık güvenlik açısından mecburen başka şeyler yemek zorundayım. Zaten hiçbir yerde de tavuk satana rastlamadım.
Siz ne diyorsunuz bu kuş gribine?
Artık tavuklarımız da sağlam değiller maalesef. Kırmızı eti bana aratmamasına rağmen,artık güvenlik açısından mecburen başka şeyler yemek zorundayım. Zaten hiçbir yerde de tavuk satana rastlamadım.
Siz ne diyorsunuz bu kuş gribine?
Valla güvenilir marka falan diyorlar ama tavuk ve yumurta epeydir yemiyoruz. Üç yaşındaki kızımın kahvaltıda yediği yegane şey rafadan yumurta ya da omletdi. Niye yiyemediğine anlam veremiyor zavallıcık. Henüz insandan insana geçmediğini iddia ediyorlar ama benim bu ülkede bu tip açıklamalara hiç güvenim yok. Yakında sinema, tiyatro ve toplu taşıma araçları da tehlikeli olacak gibi. Yani baharı iple çekiyoruz :chicken:
Ben tipik bir türk olarak yiyorum arkadaşlar.Bize bir şey olmaz.Kaldı ki;
1)Göçmen kuşlar yol boyunca niye birtek bize bulaştırıyor bu gribi
2) Kış mevsiminde Kuzey yarı kürede hangi göçmen kuşlar bunlar
3) Amerika İrana girmeden önce biyolojik silahları nerede deniyor yada tehdit olarak göstermek istiyor.Gerçekten virus kuş gribi mi ?
4) Ne gripmişki bu Van'da başlayıp 1 haftada İstanbul'a bile ulaştı.
5) Bu kuş gribi dünya üzerinde çinde görülen ölümlü vakaa haricinde (ki onunda tam olarak kuş gribi olduğu uzmanlarca kesin ifade edilmiyor) turizmde atağa kalkan ve ihracatı sürekli artan Türkiyede görülüveriyor.
6) Yediğiniz sebze meyve ve tahıl ila et ürünleri ne kadar sağlıklı bilen var mı ?
ve ayrıca 50 yıl içinde olacak depremi ,iklim anormaliklerini(Sel yada kuraklık gibi) iplemediğimize göre rahatlıkla yiyin tavuklarınızı arkadaşlar.Zaman zaten kısa. :3:
Not:Tedbir olarak salomenin avatarı karantinaya alındığından mesajlarına cevap yazmamanız site yönetimi tarafından rica olunur. :lol: :3s:
Walla ben benim gibi sanssiz olanlar icin soyledim. "Kimseye bulasmaz,ben yerim bulasir" diyenlerdenseniz...:):) Ayrica ne zaman bosverip herseyi yemek istesem gittigim yerde "maalesef tavuk getirmiyoruz" cevabi aliyorum... :s4:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.