Orijinalini görmek için tıklayınız : Closer (Daha Yaklaş)
Closer filmini seyrettiniz mi? Film hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?
Ben beğendim. Sanırım bir tiyatro uyarlamasıymış. Sadece dört kişi arasında geçiyor. Yavaş bulan arkadaşlar olabilir. Zaman dilimlerinin birbirine bağlanması epey enteresan. Yönetmeni bu sezon cnbc-e'de yayınlanan Angels in Amerika dizisinin de yönetmeni olan Mike Nichols. (O diziyi de herkes yavaş bulmuştu, bir tek ben seyrediyormuşum gibi hissetmiştim de ondan yazayım dedim.)
Sanal alemde sevgili arayan agresif cerrah rolünde Clive Owen müthiş oynuyor. Natalie Portman da çok başarılı. Başrol oyuncuları Julia Roberts ve Jude Law'ı gölgede bırakıyorlar. Günümüz ilişkilerinin ne kadar kolay başlayıp aynı kolaylıkla bitebildiğini, ihanet ve yalan üzerine kurulduklarını (bence) son derece etkileyici bir şekilde anlatıyor.
insomnia
03-16-2005, 18:26
İşin doğrusu ben filmi biraz tuhaf buldum.
ya ne diye ne amaçla ne için çekilmiş bir film anlayan var mı ?
:confused:
şehrazad
03-17-2005, 18:03
Babaoğlu'nun bugünkü yazısı:
"Alt yazı
Closer'dan etkilendik. Yönetmenden, oyunculardan filan bol bol söz ettik. Özellikle de Natalie Portman ve Clive Owen'dan...
Ama galiba filme konu olan tiyatro oyununun ve senaryonun yazan Patrick Marber'ın hakkını yedik.
Çünkü filmin asıl etkileyici yara metni ve diyalogları...
Diyalogları dedim de, ilahi Ebru Drew!.. Sen kalk Closer'a burun kıvır, filmin diyaloglarına "ıh, işte!" yap, sonra Teoman'ın Balans ve Manevrası'nda iyi diyalog bulacağım diye iğneyle kuyu kaz!..
Ebru'nun da dikkatine sunmak üzere, bir süre bu köşede Closer'dan altyazılar geçmek istiyorum.
İlk olarak da küçük ve ilk bakışta sıradan görünen, son bakışta ise "üfff!" dedirten bir diyalogla başlayacağım.
Alice: Sevgilinle ne kadar zamandır birliktesiniz.
Dr. Larry: 4 Aydır... Altın çağımızdayız. Cennet sanki... Bütün pis alışkanlıklarım sevgilimi eğlendiriyor. (Bu arada kızın sigara içtiğini görünce sözüne şöyle devam ediyor) Sigara içmemelisin.
Alice: Hadi be!
Dr. Larry: (Cebinden kendi sigarasını çıkartırken) Ben doktorum. Böyle şeyler söylemem lazım."
Filmi ben de sonunda seyrettim. Salome'ye ve Haşmet Babaoğlu'na hak veriyorum. Clive Owen harika oynamış ve filmin diyalogları epey enteresan. Closer bir tiyatro oyunundan uyarlamaymış ve Clive Owen o zaman da aynı rolü oynuyormuş. İyi oynamasına şaşmamak gerek yani.
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.