PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Utangaçlara müjde

insomnia
01-24-2006, 16:55
Japonlar, şimdi de yetişkinlerin sosyalleşmesine yardımcı olabilecek elektronik cihaz geliştirdi.

Oyuncak şirketi Tomy, yakında piyasaya sürmeyi tasarladığı cihazın, Amerikalı bir uzman psikologun çalışma esasına dayalı bir test uygulayarak kişinin 'EQ'sunu geliştirdiğini öne sürdü.
Açıklamaya göre, dokunmatik ekrana sahip hesap makinesi büyüklüğündeki elektronik cihaz, hafızasındaki 128 soruyu rasgele sorarak kullanıcının halet-i ruhiyesini tespit ediyor.

'EQ Trainer' adlı cihaz, aldığı cevaplara göre tavsiyede bulunuyor. Cihazın sadece ücretle çalın erkekler için geliştirildiği belirtildi. Şirket yetkililerine göre, cihaz bir ay içinde kullanıcının iletişim becerisinin gelişimi konusunda 'mucizevi' sonuçlar sağlıyor. Öyle ki cihazı kullanan kişi hayata çok daha olumlu gözle bakıyor, sıkıntılı durumlarla karşılaştığında da kendini çarçabuk topluyor.
Cihaz, mart ortasında Japonya´da 5250 yenden (yaklaşık 70 YTL) satışa sunulacak.

Milliyet Gazetesi

uinen
01-31-2006, 11:01
Japonlar ve sosyallikle ilgili icatlari... :s4:
En ilginc gelen sanal sevgili olmustu,fakat bir taraftan da para tuzagi gibi dusundum. Yani eger para verip de icek almazsan,aksam yemegine goturme parasi vermezsen kayitli olan bellekten sinir belirtileri gosterecek bir elektronik cihazi ciddiye almak ve gercek bir insanin yerine koymak....
Galiba cok yalnizlar...ya da cok utangac,,,bilemiyorum. Zamanlari yok diye kesinlikle dusunmuyorum,insan iliskilerine,uzayda yasamayan herkesin biraz bile olsa zamani olur sonucta :s4: