Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir milyona sayıyoruz
bu bayramda uykusuz geçti desem yalan olmaz:)
2036
2038
arkadaşım loc'un ne alakası var bu siteyle bu konuyla anlamadım..amway ürünü değilmi bu loc..kullandım iyi bir üründe ne alaka:deli::s4:
2039
uykusuzluga iyi gelecekse bir sise loc temizlik ilaci icmeye hazirim : ) ) ) )
2040
Sitede "ticari duyurular" diye bir bölüm var yeliz. Bu konu burada alakasız olmuş:yaramaz:
2041
uykusuzluk diye bişi kalmadı bende:)
2042
Ne yaptinda kalmadi Manolya, anlatta bizdede kalmasin) ) )
2043
gizli formül herkes yapamaz hele sen hiç yapamazsın ne kadar inatçı olduğunu biliyorum:sh::s4:
2044
hehe, neymis bu Manolya gercekten merak ettim: ) ozeldende atabilirsin gizli formülü:D
2045
2010 un son mesaji benden olsun. Herkese mutlu yeni yillar.
2046
mutlu yıllar uykusuz kardeşlerim:(
2047
6-8 saatlik deliksiz uykunun formülünü acikliyorum arkadaslar. Bizzat kendim uyguluyorum ve uzun zamandir deliksiz uyuyorum. Bu formülü nasil buldugumu anlatmasi biraz uzun sürecegi icin direk konuya giriyorum. Geceleri S I K uyanan veya erken uyanan kisiler icin süper bir formül. Lütfen yazdiklarimi ciddiye alin ve deneyin daha sonra burda düsüncelerinizi paylasin. Yazdiklarimin hic biri bagimlilik yapmaz ve saglik acisindan etkileri iyi yöndedir.
Yatmadan 1 saat önce alacaginiz seyler:
100 mg triptofan (ezzaneye yada doktorunuza sorun, bir cok ülkede recetesiz satilir)
300 mg kalsiyum
300 mg magnezyum
B vitaminleri
(Her birini tek tekte deneyebilirsiniz. Ôzelikle Triptofani.) Mg dozlarini kendiniz veya ezzane yada doktorunuzda yardimci olabilir.
Merakla bekliyorum sizde nasil etki yapacagini....
bunların hepsini aynı andamı alacagız,yada hergün birinimi anlamadım..ilaçmı bunlar kubay..
2048
Triptofan Nedir? Triptofan vücudumuzun kendi kendine üretemediği temel amino asitlerden biridir. Bilindiği gibi amino asitler insan vücudunun yaşamını sürdürmesini dağlayan protein yapı taşlarıdırlar. Vücutlarımız Triptofanı üretemedikleri için, bu maddeyi triptofan içeren besinleri yiyerek ya da triptofan destekleri alarak sağlamalıyız.
Aminoasit Triptofanı serotonin ve melatonin gibi sinir ileticileri için hayati bir elementtir. Bu tip kimyasal taşıyıcılar, vücudumuzdaki sinirleri bir hücreden diğerine taşırlar. Basit bir ifadeyle açıklayacak olursak, bu taşıyıcılar vücudumuzda yeterli miktarda olmadığı zaman beynimiz fonksiyonlarını doğru şekilde yerine getiremez.
Aminoasit Triptofan, serotonin ve melatonin elementlerinin üretimine yardımcı olduğundan, vücudumuzun bunu triptofan içeren besinlerden ya da triptofan desteklerinden yeterli miktarda almasının yaşamsal önemi bulunmaktadır.
· Triptofan’ın depresyon tedavisi üzerindeki etkileri: Araştırmalar, aminoasit triptofan seviyesi düşük olan insanlarda depresyon hastalığı sorununun ortaya çıktığını göstermektedir. Hastalarının tedavilerinde besin yoluyla tedaviyi tercih eden hekimler, depresyon tedavisi için Triptofan’ı kullanmaktadırlar. Triptofan ile beyindeki serotonin ve melatonin seviyelerinin arttırılarak depresyon sorununun azaltılması amaçlanır.
Önemle bilinmelidir ki, çoğu insanın inandığı gibi depresyon için kullanılan Prozac ve Zolaft benzeri antidepresanlar vücudumuzdaki serotonin seviyesinin artmasını sağlamaz. Antidepresanların aslında yaptıkları iş, beyinde bulunan mevcut serotonin miktarını limitli tutmaktır.
· Uyku için L Triptofan: Araştırmalar, serotonin seviyesinin düşük olmasının uykusuzluk problemine neden olduğunu göstermektedir. Eğer uykusuzluk şikâyetiniz varsa reçeteyle alacağınız L Triptofan iyi bir çözüm olacaktır.
Bu arada birseyi belirtmekte fayda var arkadaslar, yillardir uyku yapan uyku getiren yiyecekleri okuruz, esasinda o yiyeceklerin uyku yapmasi nedeni icerdikleri bu amino asit triptofandir. Bunun sayesinde guzel uyku saglar. Acayipte istah kapatiyor , ben kullaniyorum ve daha az yiyorum. Triptofan bagimlilik yapmaz ve yan etkileri yoktur ve ilacta degildir. Eger triptofani bulamazsaniz size tavsiyem 5 htp ismindeki üründür. Icerisinde triptofan olan baska bir markadir. Bazilari onun daha etkili oldugunu düsünüyor. Kisacasi alacaginiz sey su ikisi triptofan yada 5 htp.
2048
2049
eczaneye sordum öyle bir ilaç yok dediler kubay..
http://www.lokmanhekimimiz.com/1130/Urunlerimiz/Sepe-Natural-Gida-Takviyeleri/5-HTP-%28-5--Hidroksitriptofan-%29---Sari-Kantaron---Kediotu-Koku-X-250-mgr.aspx
5 htp dediğin bumu kubay..sen kullanıyormusun faydasını gördünmü..
2049
2050
Evet kullaniyorum ve faydasini görüyorum manolya, vermis oldugun sitenin ne kadar güvenilir oldugunu bilemem, öyle saniyorumki türkiyenin önde gelen lokman hekim sitelerindendir . Seninkinin icinde sari kantron ve kediotuköküde varmis. Belki daha faydali olabilir. Denemeni tavsiye ederim.
2051
alıcam mutlaka..bu ara yine başladı benim uykusuzluk uzun zamandır iyi gidiyordu:(
2052
ben bunların benzerini kullandım daha önce valerian roat iyi gelmedi bana kubay..5htp yada triptofan diye bişey eczanelerde yok..aktarlarda da isim olarak yok ama benzeri olarak yukarıda yazdığımı tavsiye ediyorlar..bitkisel haplar..
2053
5-htp bitkisel hap degil Manolya. Amino asitleridir. Ne olduklarini özetle yukarda anlattim ve kendinde nette arastirmisindir. Bitkisel haplarla alakasi yok bunlarin. Tanidigim bi arkadasim var Tûrkiyede yasiyo ve 5htpyi internet uzerinden yurtdisindan getirtmis. Eger illahi denemek istiyosan buda bir cözüm olabilir.
2054
Sen Kullanıyormusun Nasıl Bişey..iyi Geliyormu..
(bu Arada Msn Deki Problem Halolmadı Bir Türlü..yeniden Yüklenmesi Gerekiyor Sanırım)ya Burdan Konuşabilsek Keşke Sen Bana Bir Saat De Burda Olim Ben)
2055
merhabalar nasılsınız arkadaşlar,gördüğüm kadarıyle sayfada hala eski dostlar var sevgili manolya ve kubay,sizleri tekrar burada görmek sevindirdi beni.
2056
merhaba bedide canım kubay ve ben arada siteye uğruyoruz bizim dışımızda herkes terketti buraları:)))nasılsın iyimisin cnm..ben bu ara yine iyiyim..
2056
oooo Bedide gelmis, umarim iyisindir Bedide. Uzun bir aradan sonra seni burda görmek cok güzel. yazilarindanda anlasildigi gibi keyfin yerinde. insallah hep böyle devam eder..
evet Manolya ben 5htpnin faydasini gördüm. Bu arada hazir aklima gelmisken birsey belirtmek istiyorum burda. Geceleri düzenli uyumak isteyen bi cok insan gece 12de yataga girip sabah 7 de yataktan cikiyor. Aslinda bu yanlis cünkü en gec 23de yatakta olmak gerekiyor. 12 biraz gec oluyor ve buda kafamdan sallamis oldugum bisi degil. 23-04 aralarinda uyku hormon seviyesinin gunduzlere oranla 10 kat daha fazla oldugu ispatlanmis bir olaydir. Zaten en gec 23 de yataga girenler beni cok iyi anlar. 23-04 arasi uyanmak cok güc. insan cok derin uyuyor o saatlerde.
2056
oooo Bedide gelmis, umarim iyisindir Bedide. Uzun bir aradan sonra seni burda görmek cok güzel. yazilarindanda anlasildigi gibi keyfin yerinde. insallah hep böyle devam eder..
evet Manolya ben 5htpnin faydasini gördüm. Bu arada hazir aklima gelmisken birsey belirtmek istiyorum burda. Geceleri düzenli uyumak isteyen bi cok insan gece 12de yataga girip sabah 7 de yataktan cikiyor. Aslinda bu yanlis cünkü en gec 23de yatakta olmak gerekiyor. 12 biraz gec oluyor ve buda kafamdan sallamis oldugum bisi degil. 23-04 aralarinda uyku hormon seviyesinin gunduzlere oranla 10 kat daha fazla oldugu ispatlanmis bir olaydir. Zaten en gec 23 de yataga girenler beni cok iyi anlar. 23-04 arasi uyanmak cok güc. insan cok derin uyuyor o saatlerde.
teşekkürler kubay gayet iyiyim,uzun bir aradan sonra sizlerle tekrar yazışmak güzel.inşallah sizlerin de keyfi yerindedir??
işine karışmak gibi olmasın sevgili kubay ama 5htp ye ilave st.johns wort ta alabilirsin.
2056
merhaba bedide canım kubay ve ben arada siteye uğruyoruz bizim dışımızda herkes terketti buraları:)))nasılsın iyimisin cnm..ben bu ara yine iyiyim..
2058-2059
ben çok iyiyim monolyacım,senin de iyi olmana sevindim .msn de seni göremiyorum,sanırım pek açmıyorsun?
st.johns wort
buda 5 htp gibi bitkisel bişey heralde..sarı kantron felan diyor.bunu aktarlarda bulabilirmiyiz bedide..bu arada o msni kapadım ben cnm..farklı var şimdi..
2060
st.johns wort
buda 5 htp gibi bitkisel bişey heralde..sarı kantron felan diyor.bunu aktarlarda bulabilirmiyiz bedide..bu arada o msni kapadım ben cnm..farklı var şimdi..
2060.
2061 aktarlarda bulursun,ama vitamin markalari da tablet olarak eczaneleede var.tablet olarak daha etkili olabilir.ilave olarak bazi amino asitler de yararli olabilir triptofan gibi...
2062
Sevgili Bedide , belki inanmicaksin ama bugun senin yazindan sonra internetten arastirmasini yaptim stjohns wortun ve sari kantron oldugunu gördüm. ezzaneden gidip aldim bi kutu. Almanyada psikiyatriler sari kantronu depresyonda olan insanlara veriyolarmis. ilactan önce sari kantron deniyolarmis. Burdada baya bilinen ve kullanilan bitkiymis. icinde bol miktarda serotonin mutluluk hormonu var. Aksam yemeginden önce bi tane ictim ve keyfim yerine geldi desem abartmis olmam:) Bagimlilikta yapmiyor gercekten harika: ) tskler..
Manolya sari kantronu Bedidenin dedigi gibi kapsül halinde alirsan daha faydasini görürsün. Vucuda yayilmasi daha kolay ve cabuk oluyor..
Bedide sen triptofani denedin sanirim? nasil etki yapti sende ? ve nerden buldun triptofani ? bir cok ülkede bulmasi gercekten mesele. Benim aldiklarim hap seklinde , kapsül tarzini aradim fakat bulamadim. Kapsüllü olani bulup yatmadan önce süte karistirip calkalayip icmeyi düsünüyorum. INanilmaz etki yapiyormus ve ben bunada inaniyorum. Triptofan gercekten uykusuzluga cok iyi geliyor..
.
2061 aktarlarda bulursun,ama vitamin markalari da tablet olarak eczaneleede var.tablet olarak daha etkili olabilir.ilave olarak bazi amino asitler de yararli olabilir triptofan gibi...
bir kaç eczaneye sordum triptofan diye bir şey yok..one diyorlar sorunca..sarı kantronu ot halinde birkaç kez denedim iyi gelmedi bana..kapsül şeklinde olanını denemedim ama..
kubay burdada sarı kantron çok meşhur dediğin gibi depresyon hastalarına öneriyorlar daha önce bahsetmiştim sana hatırlarsan..sen iyimisin şimdi düzenli olarak uyuyabiliyormusun..tam olarak hergün ne alıyorsun düzenli uyumak için..
[QUOTE=manolya]bir kaç eczaneye sordum triptofan diye bir şey yok..one diyorlar sorunca..sarı kantronu ot halinde birkaç kez denedim iyi gelmedi bana..kapsül şeklinde olanını denemedim ama..
kubay burdada sarı kantron çok meşhur dediğin gibi depresyon hastalarına öneriyorlar daha önce bahsetmiştim sana hatırlarsan..sen iyimisin şimdi düzenli olarak uyuyabiliyormusun..tam olarak hergün ne alıyorsun düzenli uyumak için..[/QUOTE
Triptofan tek basina satilmiyor temel amino asitlerden biri bunu karisim amino asit ile bulunabilir ya daiyi bir marka sporcu destek urunlerinden de bulunabilir.
Manolya sari kantrona en az 6 hafta süre vermen lazim. Bir cok insana 4-6 hafta sonunda etki göstermeye basliyor. Hergün düzenli sekilde kullanmaya calis. Gercekten faydasi oluyor. Bende kapsül seklinde var unutmadigim zamanlar sabahlari yutuyorum bitane. Yan etkileride yok ve gercekten ilaclardan cok daha iyi. Evet sen gecmiste bi ara bahsetmistin bana sari kantrondan. Ben yatmadan 3 saat önce omega 3 yaginden bir cay kasigi iciyorum ve bazende triptofan aliyorum yatmadan 3 saat önce. Uyku saatlerim biraz degisik ama 5 saatten assa düsmüyor uyku saatlerim. 5-8 arasinda gidip geliyor. Omega 3 yaginin sivisini aldim ve derin uyuttugu icin aldim. Tavsiye ederim. Doktorum önermisti bunu. Rüyalar daha canli oluyor ve daha derin uyuyorsun. Ben aslinda yataga girdigimde stress yapmasam su yapmis oldugum takviyelerle 7-8 saati rahatlikla uyuyorum fakat dedigim gibi yatakta heycan ve stress yapmamam lazim. Bu yapmis oldugum takviyeler (omega3 , triptofan) sayesinde 1-2 saat uzattim diyebilirim uyku saatimi...
Evet Bedide dedigin gibi triptofani tek basina bulmasi biraz zor..
Bu arada yaz geliyo hanimlar, günes aciyo kuslar cikcik ötmeye basliyo:) insanin icine bir sevinc geliyo,,insallah bu yazimiz uykusuz gecmez...
2063 Manolya icin
2064 Bedide icin
2065 Buda benim icin: )
2066
Manolya bak 5 htpyi(triptofani) burdan buldum senin icin. Mutlaka denemelisin. Dün gece yatmadan önce 100mglik hap yuttum ve 8 saat deliksiz uyudum. http://www.eczanemizde.com/?urun-2273-Now-5-HTP-90-Kapsul.html
5-HTP serotonin üretimine katılan L-Triptofan amino asidinin aktif metabolitidir. çalışmalar L-Triptofan eksikliğinin serotonin seviyelerinde düşüeşe yol açtığını ve bireylerdeki depresyona yatkınlığı arttıtdığını göstermiştir.5-HTP REM uykusunu arttırarak uyku kalitesinin düzenlenmesinde yardımcı olur. Vücutta serotonin miktarının düşük olduğu durumlarda depresyonuykusuzluk anksiyete gibi çeşitli davranış bozuklukları görülebilmektedir. 5-HTP serotonin seviyelerinin normal düzeylerde tutulmasına yardımcı olur
2067
kubay çok tşk ederim sana ama ben bulamıyorum bunu internetten sipariş etmeyede güvenmiyorum..şimdilik çok şükür doğal yolla uyuyorum umarım ihtiyacım olmaz..:sleeping::sleeping:
2069
bu 5 htp felaket uyutuyor beni yauw fakat etkisinin gecmesinden korktugum icin ara verdim kullanmaya, bundan sonra acil durumlarda ve özel gunlerde kullanmayi dusunuyorum. Haftada 1-2 kere yeterli.
2070..
bende uyumak istiyorummm:)5 htp nerdesinnn yaa
2071
Manolya 5htpyi denemis olsaydin inan bana hayatinda buldugum en iyi sey bu diye adlandirirdin. Bu sitedeki uykusuzluk ceken bir cok insan gecerli bence bu. 5htpyi bulmak belki zor olabilir trde, ozaman doktora git ve triptofan iste. yatmadan once 500 mg ic ve bak gör nasil uyutuyo seni.
2072
doktor veriyormuki bunu eczanelerde yokki nerden bulucam versede?kubay sen hangi siteden sipariş ediyorsun bana güvenilir bir site linki gönder sipariş edim bende çok merak ediyorum mutlaka denicem:)
http://www.sepenatural.net/stres-1261_10.html
senin kullandığın bumudur hangisini kullanıyorsan aynının linkini gönder bana..yada tr de aynı olan bir link kubay..
2073
http://www.jinseipower.com/index.html
kubay bu linki incelesene sonra düşünceni yaz..
şehrazad
05-04-2011, 12:05
2071
Manolya 5htpyi denemis olsaydin inan bana hayatinda buldugum en iyi sey bu diye adlandirirdin. Bu sitedeki uykusuzluk ceken bir cok insan gecerli bence bu. 5htpyi bulmak belki zor olabilir trde, ozaman doktora git ve triptofan iste. yatmadan once 500 mg ic ve bak gör nasil uyutuyo seni.
Kubay öyle guzel anlatmissin ki ben de bir an once alip denemek istiyorum. Manolya'nin verdigi linkte gozuken vitamin mi?
2074
2075
şehrazat ben arıyırum ama bulamıyorum bulursan banada haber verirsen sevinirim..
ayrıca jinseı kolyeden bahsediyorlar alttaki verdiğim linkte uykusuzluğa %90 iyi geliyormuş duydunmu hiç..
2076
Arkadaslar hic sormayin basima ne geldi ya, son zamanlarda burnum tikaniyodu ve buna bir anlam veremiyodum, nezle degilim hasta degilim fakat burun deliklerim tikaniyordu özelikle sol burun deligimden nefes alamiyordum. Ônceleri pek ciddiye almiyodum fakat son 1haftadir uykumu rahatsiz etmeye baslamisti. Gecen gece gecenin köründe birden uyandim ve nefes nefese kalmistim ve iki burun deligimde tikaliydi, o gün artik doktora gitmeye karar verdim bu sorundan dolayi. Doktora gittim ve burnuma kalem gibi bisi soktu ve burun polipi oldugunu söyledi. Bi spray yazdi bana 2gundur kullaniyorum ve nefesim baya düzeldi. Umarim ameliyata gerek kalmadan bu spray ile sorun cözülmüs olur. Bu arada uykusuzlugumun son dönemlerdeki sebeblerinden biriside bu burun tikanikliydi fakat dedigim gibi pek ciddiye almiyordum. Neyse Allahtan teshis kondu ve sorunun ne oldugu anlasildi, simdilik doktorun verdigi spreydende gayet memnunum.
Manolya o bahsettigin kolyeyi bi kac sene önce bende okumustum fakat ben öyle seylere inanmiyorum. Para tuzagindan baska bisi degil)))
Sehrazad, Manolyanin verdigi sitedeki biraz farkli fakat sana ve manolyaya ne yapip edip bu 5 htpyi alabileceginiz bir yer bulacam. Ben amerikadan bir siteden siparis etmistim. Fakat baska bir cözüm olarak sunu söyleyebilirim doktorunuza gidip size L-triptofan yazmasini isteyin. Ve yatmadan yarim saat önce 500mg alin eger doktorunuz bunun hakkinda bi bilgi sahibi degilse size almanya online eczanesi sitesi verecegim. Ordan alman markasi L-triptofan siparisi verebilirsiniz. Adim gibi eminim bu L-triptofan veya 5 htp(ikiside ayni sayilir) cok kisiye yardimci olacaktir hatta bi cok kisinin hayatini kurtaracaktir belkide. Burnumdaki nefes sorunu cikmayana kadar misil misil uyuyodum, inanilmaz bi duygu..off ne cok yazmisim ya:D roman gibi oldu valla hehe.
2077
Kubay Merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben şu ara doktora gidip reçete yazdıracak modda değilim, Manolyanın verdiği linkteki vitaminin nesi farklı?
Manolya, jinsei kolye konusunda ben de Kubay gibi düşünüyorum. Kesinlikle para tuzağı :yaramaz: :yaramaz:
2078
Merhaba Salome,
Tsk ederim gecmis olsun dilegin icin.
Manolyanin vermis oldugu sitedeki 5 htpnin icinde sari kantron var. Ben istiyorumki saf , icinde baska birsey olmayan 5 htpyi deneyin. L-triptofan ile ilgili bir site buldum http://www.genrise.com.tr/urunler/genrise_sports/aminoasitler/l-tryptophan.html sanirim güvenilir bir marka ve nerden satin alinabilecegi hakkinda bilgide veriyolar ve öyle saniyorumki büyük ve yerli bir firma üretiyor. Kullanim sekline yemekten önce demis sitede ama siz onu yatmadan yarim saat once su yada meyve suyuna karistirin ve icin. kapsuller 900mg oldugu icin siz onun yarisini icin .. cunku ideal doz 400-500 mg geceleri.
5 htp icinde googleye " lambert 5 htp buy " kelimelerini yazin, bir sürü yabanci site cikacaktir satis yapan. ordan 50mg yada 100mglik secin. Gece yatmadan önce 20 mg ile baslayin. Eger yardim ederse ayni dozda devam edersiniz. bendekiler 100mglik ve ben hapi 4 e bölüyorum. 15-20 mg bana yetiyo. Hergün kullanmiyorum.. yazmis oldugum her iki seyde bagimlilik yapmaz.
2079
kubay ben aradım sitedeki noyu ellerinde varmış.senin kullandığın tam olarak bumu..
2080
manolya benim marka farkli ve icinde b vitaminleri yok ama bu b vitaminlerinin pek bisey degistirecegini sanmiyorum onun icin deneyebilirsin genriseyi.
http://www.apo-rot.de/ (sitenin sol kösesinde suchen=arama yerine tryptophan yazin. Bir suru tryptophan cikacaktir. iclerinden sunu secin
http://www.apo-rot.de/shop/mproducts/P4623092.JPG
Fiyati 9,15 euro civarinda, buna bide posta parasi ekleyin. Türkiyeye ne kadar tutar bilemiyorum ama 20 euroyu gecmez heralde toplaminda. Sitede 3 farkli dil var, ordan ingilizceyede getirebilirsiniz menuyu. ûrünü satin almak icin üye olmaya gerek yok misafir olarakta alabilirsiniz.
buda 5 htpyi aldigim site ustune tikladiginizda site acilmazsa kendiniz ctrl c yapip yeni bir pencereye yapistirip acin . http://www.vitaminbutiken.com/produkter/aminosyror/enskilda-aminosyror/5-htp-hydroxytryptofan/5-htp-5htp-hydroxytryptofan-kosttillskott-100mg-griffonia-simplicifolia-fron-extrakt.html?___store=default&gclid=CKfu-MKa1agCFdFX4QodjjsJ_w&___from_store=swedish
http://www.vitaminbutiken.com/media/catalog/product/cache/1/image/260x330/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/i/file_4.jpg
Arkadaslar benden bu kadar. Aslinda googlede iyi bir arama yapsaniz yurtdisindan mutlaka alabileceginiz siteler bulursunuz. Fiyat olarakta pek bi fark yok aralarinda. Ama bulmakta zorluk cekerseniz ozaman yukarda verdigim turk sitesinden alip deneyebilirsiniz. Tahminimce oda etki edecektir.
2081
senin kullandığın genrisede yok sanırım..genrisede olanını bizzat gidip yerinden alıcam..ama ben tam olarak senin kullandığını denemek istiyordum...türk sitelerinde yokmudur bu?genrise gibi gidip kendim yerinden alacağım?BU 5 HTP onuda ayrı olarak arada bir alıyorsun öylemi..tryptophana benzer bişey buda heralde..genrisede oda yok sanırım..neyse seni daha fazla yormim..tşk ederim uğraştırdım o kadar seni..iyi gelirse sana çok dua ederim..bu arada ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM:)
TRİPTOFAN NEDİR?
Triptofan nedir sorusunun yanıtından önce bu konuyla ilgili yaşanan durumu belirtmek gerekir. Triptofan’ın etkileri, 30 yıldan daha uzun bir süre boyunca, 1988’de bu kanıyı değiştiren bir olay yaşanana kadar, hep olumlu olarak görülmüştü. 1988 yılında bu ürünü kullanan 1000’den fazla insan zarar görürken 37 kişi de hayatını kaybetti.
CDS tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, bu olayın nedeninin Triptofan desteği olmadığını, ürünün içindeki bir kontaminasyon olduğunu ortaya çıkarmıştır. Ancak, bu bilginin ortaya çıkması, FDA tarafından ürüne konmuş olan yasağı etkilememiş, Söz konusu yasak günümüzde hala devam etmektedir.
Triptofan Nedir? Triptofan vücudumuzun kendi kendine üretemediği temel amino asitlerden biridir. Bilindiği gibi amino asitler insan vücudunun yaşamını sürdürmesini dağlayan protein yapı taşlarıdırlar. Vücutlarımız Triptofanı üretemedikleri için, bu maddeyi triptofan içeren besinleri yiyerek ya da triptofan destekleri alarak sağlamalıyız.
Triptofan Gerçekleri
Aminoasit Triptofanı serotonin ve melatonin gibi sinir ileticileri için hayati bir elementtir. Bu tip kimyasal taşıyıcılar, vücudumuzdaki sinirleri bir hücreden diğerine taşırlar. Basit bir ifadeyle açıklayacak olursak, bu taşıyıcılar vücudumuzda yeterli miktarda olmadığı zaman beynimiz fonksiyonlarını doğru şekilde yerine getiremez.
Aminoasit Triptofan, serotonin ve melatonin elementlerinin üretimine yardımcı olduğundan, vücudumuzun bunu triptofan içeren besinlerden ya da triptofan desteklerinden yeterli miktarda almasının yaşamsal önemi bulunmaktadır.
Üzerinde yapılan çalışmalar, vücuttaki serotonin seviyesinin yetersizliğinin depresyon ve uykusuzluğa neden olduğunu ve bu gibi olumsuz durumların serotonin seviyesinin düşmesiyle daha da kötüye gittiğini göstermektedir.
Vücudumuz aynı zamanda Aminoasit Triptofanı Niasin diye de bilinen B3 vitamininin oluşturulmasında kullanır. Çoğu beslenme uzmanları, eğer vücudumuzu yeterli miktarda triptofan içeren besinlerle takviye edecek olursak, vücudumuzun da kandaki kolesterolü ve trigliseriti azaltacak olan Niasin’i yeterli miktarda üretebileceğine inanırlar. Niasin aynı zamanda depresyonun azalmasına da yardımcı olur.
Triptofan Metabolizması İçin Gerekli Olan Besin Maddeleri Nelerdir?
Triptofan ürünün işlevlerini vücudumuzda etkin bir biçimde yerine getirebilmesi için B6 vitaminine gereksinim vardır. Triptofan’ı besleyen diğer elementler ise C vitamini, B9 vitamini (folate) ve magnezyum mineralidir.
Triptofan İçeren Besinler: Hindi eti, süt, muz ile triptofan besinler yoluyla alınır.
Triptofan’ın Yaygın Etkileri
· Triptofan’ın depresyon tedavisi üzerindeki etkileri: Araştırmalar, aminoasit triptofan seviyesi düşük olan insanlarda depresyon hastalığı sorununun ortaya çıktığını göstermektedir. Hastalarının tedavilerinde besin yoluyla tedaviyi tercih eden hekimler, depresyon tedavisi için Triptofan’ı kullanmaktadırlar. Triptofan ile beyindeki serotonin ve melatonin seviyelerinin arttırılarak depresyon sorununun azaltılması amaçlanır.
Önemle bilinmelidir ki, çoğu insanın inandığı gibi depresyon için kullanılan Prozac ve Zolaft benzeri antidepresanlar vücudumuzdaki serotonin seviyesinin artmasını sağlamaz. Antidepresanların aslında yaptıkları iş, beyinde bulunan mevcut serotonin miktarını limitli tutmaktır.
· Uyku için L Triptofan: Araştırmalar, serotonin seviyesinin düşük olmasının uykusuzluk problemine neden olduğunu göstermektedir. Eğer uykusuzluk şikâyetiniz varsa reçeteyle alacağınız L Triptofan iyi bir çözüm olacaktır.
· İştah kesici : Araştırmalar göstermektedir ki, serotonin seviyesi arttıkça iştah azalır. İştah kapatıcı etkisi sebebiyle kilo kontrolü programlarında Triptofan kullanılabilir.
Triptofan’ın Sağlık Üzerindeki Diğer Etkileri
· Triptofan ağrıya dayanıklılığı arttırır.
· Aminoasit Triptofan azalan gelişim hormonlarını çoğaltır.
Triptofan’ın çoğu ülkelerde yasaklanmış olması gerçeği yüzünden 5-HTP diye bilinen Triptofanın ikincil ürünü kullanılabilinir.
(kubay eşim eczaneye sormuş bunu eczacı araştırmış yurt dışındaki bağlarıyla görüşmüş ilacın toplatıldığını ve ölümcül etkileri olduğunu söylemiş)
ben resimde gösterdiklerimden aldim onlari kullaniyorum manolya fakat ayni senin son yazinda kopya ettigin gibi son zamanlarda triptofan iceren bazi yiyecekler yiyorum gün icerisinde ve bununda baya faydasini görüyorum. Acil durumlarda ise triptofani yada 5htpyi kullaniyorum. Heycanli oldugum gunlerde veya stressli oldugum günlerde kullaniyorum. Basimin ucunda fayda eden birseyin bulunmasida psikolojik rahatlik veriyor.Hemde yan etkisi olmayan ve ilac olmadigini bildigim birseyin bulunmasi bambaska bir sevinc duygu veriyo bana.
bazi triptofan iceren yiyeceklerin faydasini göremiyorum ben.Cûnkü insanlarin vucudu farkli. Ôrnegin muz ve hindi bana fayda etmiyo ama haslanmis yumurta, balik , yesil cay, yulaf ezmesi ceviz badem kuru üzüm az yagli sütle karistirilip sabah yendigi zaman felaket triptofan depoluyosun ve geceleyinde yerini melotonine birakip acayip uyku getiriyo. Bol c ve b vitamin icerikli meyve sebzeleride gün icerisinde unutmamak lazim.
spirulina ve tofuda cok miktarda triptofan iceriyor. bunlarida kapsül halinde bulabilirsin ama bunlarla ugrasmam diyosan ozaman triptofani yatmadan yarim saat önce kapsül seklinde alacaksin. Yurtdisinda yasaklanma olayida su sekilde gelismis bir zamanlar, 80 li yillarda bir japon firmasi üretim yaptiklari triptofana bakteri bulastirmislar ve buda insanlarin hastalanmasina ve ölmesine sebeb olmus fakat ozamanlar bakteri bulastirdiklarini itiraf etmemis japon firmasi, sonradan yapilan arastirmalarda japon firmasinin bakteri bulastirdigi ortaya cikmis. Su anda bir cok gelismis ülkelerde vitamin gibi recetesiz eczanelerde satiliyor. Amerika , Almanya, isvec , Hollanda vs vs. Eczacinin yaptigi arastirmada nette okudugu bi kac yazidan ibarettir ve onuda tam anlamamistir. Ôlümcül etkileri olan birseyin avrupanin bi cok ülkesinde eczanelerde raflarda ekmek peynir gibi satmazlardi heralde.
triptofan ve 5htpnin ne oldugunuda tam anlamiyla kavramak gerekir. beyinde su sekilde gelisiyo L-Tryptofan -> 5-HTP -> Serotonin -> Melatonin . Eger bu mutluluk hormonu veya uyku hormonunuzda bi sebebten dolayi azalma varsa uykusuzluk yapar. Depresyon yapar. Bence siz sitedeki arkadaslar önce 5 htp yi denemesi lazim. 5htpnin etkisini görünce daha detayli arastirip triptofana yöneleceksinizdir cünkü bende öyle olmustu.
triptofan ve 5htp hakkindada pek bilgi yok turk sitelerinde. Googlede dil cevirim seceneginden turkceyi secip yabanci sitelerde arastirma yapabilirsiniz. Ayrica benim en büyük sorunlarimdan birisi cok *** UYANIYOR VE erken kalkiyor olmamdi. Buna bi cözüm bulmam lazimdi ve yüzde 80 cözdüm diyebilirim sorunu. Arkadaslar sagliginiz söz konusu ise denemeye deger. 1 haftadir yine günde 8 saat uyuyorum. Burnumdaki sorunu biraz cözünce uykularim tekrar düzeldi triptofan sayesinde. Tabi bunlarin yaninda kendi moralimde yüksek tutuyorum, hergun en az 30-40 dakika yürüyorum, güzel dusunuyorum olumlu düsünüyorum ve gece en gec 1 de yatakta oluyorum yani mümkün oldugunca geceleri oturmamaya calisiyorum. Mesala dün yuksek miktarda triptofan iceren yiyeceklerden hic yemedim ve hemen hissetim uykumdan ama bugun harika uyumusum cünkü dün kendimi yine triptofan ile depoladim.
Manolya ayni seyleri bana 200 defa yazdirdin helal olsun valla, papagan gibi ayni seyleri söyleyip duruyorum:D Denemek isteyen triptofan yada 5 htp alsin denesin , diyeceklerim bu kadar. Bir psikiyatri doktorunun triptofan ve 5htp hakkinda daha cok bilgisi olacagini düsünüyorum. Cünkü beyinle alakali oldugu icin ve beyindeki hormonlarla ilgili oldugu icin psikiyatri doktorunun bilgisi mutlaka vardir eger yoksada onun diplomasindan süphe ederim.
2082
YER GÖK SARI LACiVERT . SAMPiYON FENERBAHCE!
2083
kubay tebrik ederim şampiyon oldunuz..nasılsın uykular iyimi yine..triptofanın sana herhangi bir yan etkisi oldumu?ilacı aldım ama kullanmaya cesaret edemiyorum..tanıdık eczanemiz çantacılar dahil herkesi soruşturdu burda fakat ilacı bulamadı..hakkında bilgi olarakta daha önce paylaştım senle..şimdi almanyada bir akrabamız var ona söyledim o araştırıyor ilacı ona göre kullanıcam bende..
2084
Tskler Manolya evet sampiyon olduk: ) evet uykum gayet iyi. Bahsetmis oldugun triptofani nerden aldin? o bahsetmis oldugun türk sitesindenmi?, bana yan etkisi olmadi hatta cogu zaman almiyorum bile, triptofanin yüksek miktarda oldugu gidalardan almaya calisiyorum. Geceleride düzenli uyumaya gayret gösteriyorum. Almanyadaki akraban büyük ihtimal bahsetmis oldugum L-Tryptophan-ratiopharm hakkinda bilgi verecektir sana cünkü orda recetesiz satiliyor eczanelerde. Hatta ordan sana alip kargoyla falan gönderebilirse harika olur. Bu arada az önce ilgimi ceken bir haber okudum burda paylasayim dedim: )
Kötü anıları ‘silen’ ilacın ilk deneyleri başarılı
İlaç acı veren düşünceleri hafifletebiliyor
Kötü anı (http://www.haberturk.com/etiket/anı)ları hafızadan “silebilen” ilacın yapılan ilk deneylerinde başarı sağlandığı açıklandı.
“Metirapon (http://www.haberturk.com/etiket/metirapon)” adlı ilacın başka bir amaçla yıllarca kullanıldığı, ama artık üretilmediği belirtiliyor.
Vaktiyle hormon bozukluklarının tedavisinde kullanılan ilacın, beyinde hafıza ile ilgili kimyasalların düzeyini düşürdüğü belirtiliyor.
Kanada’da Montreal Üniversitesi (http://www.haberturk.com/etiket/montreal_üniversitesi) bilim adamları, ilacın geçmişteki hormon tedavileri sırasında, hafıza üzerinde az da olsa etkili olduğu bilgisinden sonra yeni deneyler yapmaya karar verdi.
Deneylerde ilacın acı veren düşünceleri hafifletebildiği görüldü.
Bunun, beyinde depolanan anı (http://www.haberturk.com/etiket/anı)ların değiştirilemeyeceği yönündeki teoriye aykırı olduğu belirtiliyor.
Araştırmacı Marie-France Marin, “Bulgularımız pek çok kişinin anılarının duygusal bölümlerini silme fırsatı sunmaya yardımcı olabilir” diye konuştu.
Habertürk
2085
ne dersin kubay bunuda deneyelimmi:))
2086
Böyle seylerin cikmasi bi 20-30 yili alir manolya: )
2087
kubay nerdesin yoksun epeydir..iyimisin..
2088
malesef iyi degilim Manolya, burnumdaki polipler geceleri burnumu tikiyo ve buda 4-5 saat sonra uyanmama sebeb oluyo tekrar uykuya dalmaktada güclük cekiyorum. Doktor spray vermisti ve 1 aydir hersey iyi gidiyodu faydasini görmüstüm fakat son 3-4 gündür sprayda fayda etmez oldu...moraller sifir bende anlayacagin..sen nasilsin iyisindir insallah..
2090
çok geçmiş olsun uykusuzluğun tam düzelmişken nerden çıktı bu polip:(ben iyiyim ama ilaçların faydasını görmedim:(iki kez aldım ikisindede uyumadım malesef:(msn açmıyorsun hiç ekleyeli çok oldu seni..
2091
triptofani yatmadan 3 saat almayi dene bide Manolya. Bazi insanlarda 3 saat önceden yardim ediyo. Ya ben bu doktorlardan bisi anlamadim. ilk gittigim doktor polip demisti 1 ay spray kullandim fakat yine tikanma baslamisti ve bu sefer özel burun doktoruna gittim , test yapti ve toz akarlarina karsi alerjim oldugunu söyledi. CT scan girecegim ve doktorun göremedigi yerlerde bi tikanma yada polip varmi diye bakacaklar. Doktor cok kesin konusuyor ve bu bir alerji diyor. Ya bu kadar sanssizlik olurmu manolya allah icin sen söyle ya. Uykuyu cözmüsken burun tikanikligi cikiyor hemde tedavisi olmayan birsey. Ôzellikle yatakta cok tikaniyor. Alerjiye karsi özel dössek yorgan ve yastik bakiyorum insallah biraz faydasi olur. Msni aciyorumda sen pek yoksun manolya , acarim yine arada bi pc basinda olunca. Kendine iyi bak gorusmek uzere..
2092
valla olmaz kubay haklısın:(bize gülmek yok..
3 saat önce almayı hiç denemedim bide öyle denim bakalım:)ben şimdide şu kolyeyi almak istiyorum bide onu deneyelim nasılsa alıştık bu duruma artık..çareyi bulana kadar devam pes etmek yokkk..
2093
Kolye falan para tuzagindan baska bisi degil Manolya, onun yerine her gun uyandiktan sonra bir kapsül sari kantaron ic. Hem gece uykuna hemde gün icerisindeki keyifsizlige cok iyi geliyor. Ben 1aydir her sabah uyandigimda bi tane sari kantaron kapsülü yutuyorum ve inanilmaz faydasini görüyorum. Hafif siddetli depresyon var bende onun icin kullaniyorum. Sendede oldugunu tahmin ediyorum.
2094
millet ne habersiniz yaaaa uyuyoo bu site:))
2095
huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
2096
işin sırrını çözdüm uykusuz gecelere sonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Bu dünya aslına bakarsınız bir CENNET, çirkinleştiren biz insanların, ihtirasları, hısları, art niyeti ve empati kuramaması.
Yeniyılda herkes uyuyor sanırım:sleeping:
2097
2099
Geçen gün Mentalist'te uyumak için nefes alırken 1, verirken 2 diye saymak gerektiğini söylüyordu. İnsan nefes alıp vermesini sayarken dalıyor gerçekten :thumbsup:
insomnia
01-25-2012, 23:20
2100
Koyun saymaktan farklı mı bu salome :seytan
şehrazad
01-26-2012, 23:23
2101
çok rüzgar var bu sefer de rüzgar sesinden uykum kaçtı :kızdım:
2102
Herkese Selamlar, umarim iyisinizdir arkadaslar, nadirde olsa siteye giris yapmadan yazilanlari okumaya calisiyodum son 8-9 aydir. Bi hayli iyilesip düzelince buralara girip pek mesaj birakmak istemiyordum. Eski yazilarima baktim , özellikle 2009-2010 yilindaki yazilarima bakinca ne kadar kötü dönemler gecirdigimi anladim. Ozamanlar okadar umutsuzdumki hayattan hic tat almiyordum fakat sabirli oldum ve zamanla hersey daha güzellesti. Artik her gece minumum 7 saat uyuyabiliyorum. spor yapabiliyorum. hayati eskisi gibi sevmeye basladim. yüzde 80-90 iyilestim diyebilirim. Darisi herkesin basina. insallah herkes arzuladigi istedigi sagligina tekrar kavusur. Hepinizi cok seviyorum ve aranizdan ayriliyorum arkadaslar. Hepiniz Allaha emanetsiniz. Kendinize cok iyi bakin.
2102
Herkese Selamlar, umarim iyisinizdir arkadaslar, nadirde olsa siteye giris yapmadan yazilanlari okumaya calisiyodum son 8-9 aydir. Bi hayli iyilesip düzelince buralara girip pek mesaj birakmak istemiyordum. Eski yazilarima baktim , özellikle 2009-2010 yilindaki yazilarima bakinca ne kadar kötü dönemler gecirdigimi anladim. Ozamanlar okadar umutsuzdumki hayattan hic tat almiyordum fakat sabirli oldum ve zamanla hersey daha güzellesti. Artik her gece minumum 7 saat uyuyabiliyorum. spor yapabiliyorum. hayati eskisi gibi sevmeye basladim. yüzde 80-90 iyilestim diyebilirim. Darisi herkesin basina. insallah herkes arzuladigi istedigi sagligina tekrar kavusur. Hepinizi cok seviyorum ve aranizdan ayriliyorum arkadaslar. Hepiniz Allaha emanetsiniz. Kendinize cok iyi bakin.
2013
rabbim bir daha yaşatmasın kubay sende ALLAH 'a emanet ol..
2014
kubay nerelerdesin yahu iyileştin diye terkettin gittin buraları oldumu şimdi....bende iyileştim artık çoook şükür artık hergününm muhteşem geçiyor rabbim bozmasın..
Slm. Sanırım benim uyku apne sorunum tekrar başladı, yıllar önce ameliyat olmuştum yine dingin uyanamıyorum ve gün içinde yorgunluk, uykusuzluk. Tabi ki sitede benden çok daha kötü durumda olan arkadaşlar var, onun için kimsenin canını sıkmak istemiyorum ( hani şu zayıf insanların basküle çıkıp yaaa... inianmıyorum yine kilo almışım der gibi ) ama böyle de olsa da insanın hayat kalitesini bayağı düşürüyor. Saygılarımla
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.