Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden uykusuzsunuz?
Uykusuz arkadaşlar neden uyuyamıyorsunuz? Rahatsızlığınıza doktor tarafından bir teşhis kondu mu?
Anketimizi cevaplayarak sitemizin "uykusuz" profilinin ortaya çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.
şehrazad
03-09-2006, 10:51
Ben hemen hemen her ay bir ya da birkaç gece uyuyamıyorum. Genellikle stresli ya da üzüntülü olduğum ve kafama birşeyler taktığım gecelerde uyuyamadığım için bir doktora görünmedim. Bir de çok kabus görüp sık uyanıyorum.
Ben de çocukluğumdan beri uykuya zor dalanlardanım. Bebekten beri durumum daha da vahim . Üç yaşına geldi hala geceleri uyanıyor hem de inatla benim en derin uyudugum saatlerde. Uykuya dalması zaten başka bir alem :help:
Benim problemim uykudan nefret etmem.Ne kadar az uyku, o kadar çok kendine kalan zaman demek.Ancak gerçekten uyumak isteyipte uyuyamadığım zamanlar aslında uyuyamanın ne denli bir işkence olduğunu anladığımda bu fikrim değişiyor.
uykusadecezamankaybıdır
05-01-2006, 05:32
Ben sadece uyumak istemediğim için uyumuyorum. Sonunda bilimde uykunun ne denli zararlı bir şey olduğunun farkına vardıda insan vücudunun uyku gereksinimi ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmaya başladı. Düşünsenize hayatımızın büyük bir kısmını uyumakla geçiriyoruz. Ya o kadar uyumasaydık bugün dünya nerde olurdu :thumbsup:
(Tabii ne kadar uyumak istemesemde uzun gecelerden sonra öğleden sonralarına kadar yatakta çakılı kalıyorum. Uzun süreli tatillerde yer yer zaman kavramını kaybettiğim dönemler bile yaşıyorum. Uykusuzluk ne kadar zevkli de olsa şimdilik büyük bir bela. İngiliz bilim adamları ellerini ne kadar çabuk tutarsa bizim için o kadar iyi olur :s4: )
Uyku gerçekten zaman kaybı da olsa ben uyumayı çok seviyorum. Eskiden uyku problemim de yoktu. Başımı yastığa koyar koymaz uyurdum. Ama şimdi 4 hafta sabah 7 akşam 7 arası, 4 hafta da akşam 7 sabah 7 arası çalışıyorum. Bu dört haftaların sonunda gece ya da gündüz çalışmaya geçerken uyumakta zorlanıyorum.
uyuyamayangüzel
05-03-2006, 11:15
:Dexter: Benim uyku problemim çocukluktan ben ben o zamanda uyuyamazdım yada çok zor uyurdum 27 yaşındayım ve hala uyuyamıyorum bu yazıyı yazmakta güçlük çekiyorum aslında gözlerim kapanıyor ama yatağa gittiğimde hiç bir şey kalmıyor, geri kalkıyorum :sigara: ve her gün 3-4 saat uykuyla duruyorum bazen daha az bazen daha çok ama yıllardır dala dala şöyle keyifli uyuyamadım herhalde:smileys_a
ya ankete bir secenek daha eklermisiniz.. benim gibi uykunun zaman kaybi oldugunu dusunen insanlari gordukce sefindirik oldum :).. lutfen uyku zaman kaybidir diye bi secenek ekleyin..
MoRPhy'nin isteği üzerine ankete uyku zaman kaybıdır seçeneğini ekledim. Bakalım kaç oy alacak.
Ama biliyorsunuz uyku hastalıkları hala çok ciddiye alınmayan ciddi bir problem. Kendi isteği ile uyumayan daha doğrusu mümkün olduğu kadar az uykuyla idare eden uykusuz arkadaşlar huzursuz bacak sendromu ya da başka bir rahatsızlık nedeniyle yıllardır derin bir uyku çekemeyen arkadaşları yeterince iyi anlayabiliyorlar mı merak ediyorum.
tabiki anliyoruz.. fakat burda soylediklerimiz bizim icin gecerli.. yani benim uykudan yana bir problemim yok.. fakat kendim bilerek uyumak istemiyorum.. cunku daha oncede dedigim gibi insanin bilincini kontrol edemedigi tek zamani uykusudur.. bu yuzden ben uykuya karsiyim.. ama tabiki bu konuda rahatsizligi olan arkadaslara demek istedigim de eger caresi yoksa bu isin keyfini cikartsinlar :P..
uykusadecezamankaybıdır
05-07-2006, 02:54
Ama biliyorsunuz uyku hastalıkları hala çok ciddiye alınmayan ciddi bir problem. Kendi isteği ile uyumayan daha doğrusu mümkün olduğu kadar az uykuyla idare eden uykusuz arkadaşlar huzursuz bacak sendromu ya da başka bir rahatsızlık nedeniyle yıllardır derin bir uyku çekemeyen arkadaşları yeterince iyi anlayabiliyorlar mı merak ediyorum.
Ben genel anlamda hayatı ciddiye almamaya çalışıyorum çünkü biliyorum ki ben onu ne kadar ciddiye alırsam o da beni aynı şekilde ciddiye alacak. Ben uyku konusunda "hastalık" olarak nitelendirilebilecek bir sorunum olduğunu sanmıyorum. Bu ya da herhangi bir başka bir konuda sağlık sorunu bulunan herkese acil şifalar dilerim. Kimsenin sağlık sorunu ile dalga geçecek kadar küçük bir insan hiç bir zaman olmadım. Ben uyumayı sevmiyorum ben sevmiyorum diye de kimseden de sevmemesini beklemiyorum. Ama uyumayı sevmesemde muhteşem bir deneyim olduğunu kabul ediyorum. İyi bir uyku pek çok zevkten daha değerlidir bunu da biliyorum. Keşke uyurken zamanı dondurabilsem de uzun uzun uyuyabilsem diye düşünmüşümdür her zaman çünkü uyumakla geçireceğim ya da geçirdiğim zaman için sürekli başka planlarım olur ve ben uyumak yerini onlarla ilgilenmeyi tercih ederim. Tabii şartlar elverdiği ölçüde. Ben uyku konusuna yaklaşımımdan dolayı pek çok tatsız olay yaşadım. Başıma çoğu kez bu davranışlarım bela oldu. Kendime pek çok kez "keşke zamanında yatsaydım" dedim. Ben uyku konusunda sıkıntı yaşayan insanları genel olarak anladığımı düşünüyorum çünkü ben de bu konuda pek çok sıkıntı çektim. Kendinizi güneşin doğuşundan sonra uyumaya alıştırdıktan sonra normal uyku saatlerinde yatağa girmeniz çok zor oluyor.
Kendi isteğine rağmen uyuyamayanları çok iyi anladığımı düşünüyor.
tabiki anliyoruz.. fakat burda soylediklerimiz bizim icin gecerli.. yani benim uykudan yana bir problemim yok.. fakat kendim bilerek uyumak istemiyorum.. cunku daha oncede dedigim gibi insanin bilincini kontrol edemedigi tek zamani uykusudur.. bu yuzden ben uykuya karsiyim.. ama tabiki bu konuda rahatsizligi olan arkadaslara demek istedigim de eger caresi yoksa bu isin keyfini cikartsinlar :P..
İnsanın bilincini kontrol edemediği tek zamanı uykusudur demişsin ya, bu konuyu rüyalar bölümünde tartışalım mı?
Artık uykunun amacının vücudun dinlenmesinden çok rüya görmek olduğu söylenmeye başlandı. Biliyorsun uyku sırasında beynimiz aktif ve rüyalarında buluş yapanlar, rüyalarını sanatsal esin kaynağı olarak kullananlar vs. var. En son okuduğum kitaptan rüyalarını kontrol etmeyi başaran bir profesörle ilgili bir alıntı yapmıştım. Yani bu uyku-bilinç-rüyalar üçgeni çok ilginç.
Bilinç, her zaman bilinçli olmak bunlar değişik kavramlar. Rüyalarda ortaya çıkan bilinç altımıza da ihtiyacımız var; bu bazen rahatsız edici, hatta korkutucu olsa da.
Uyku hastalıklarının en kötü taraflarından biri de insanın rüyalarını kaybetmesi...
şehrazad
05-12-2006, 21:15
Bilincini kontrol edememekten korkan insanlar uykudan ve rüyalardan da korkuyorlar galiba :sus:
Kafka'nın başlıklarını verdiği yazılardan her biri birbirinden ilginç. Sırf daha çok rüya görebilmek ve bu rüyaları kontrol edip onlarda faydalanabilmek için daha uzun uyuyabilmek isterdim...
ruya'nin neyinden faydalanacaksin ki ?.. uyandigin zaman ruyanda kurdugun o masal bitecek.. hersey basa donecek..
derdim karabasan ve bunula beraber gelen uyku korkusu.. acaba bu gece de gelir mi? e hal boyle olunca uykuya dalmada cok zorluk cekiyorum..
doktora da gittim, tedavi de gordum ama gittigim doktor psikiyatriydi.. onlar da uyku ilaci yada sakinlestirici verip insanin gununu mahvedip sersem gibi dolasmasina neden oluyor.. baska hangi doktora gidebilirim ?
derdim karabasan ve bunula beraber gelen uyku korkusu.. acaba bu gece de gelir mi? e hal boyle olunca uykuya dalmada cok zorluk cekiyorum..
doktora da gittim, tedavi de gordum ama gittigim doktor psikiyatriydi.. onlar da uyku ilaci yada sakinlestirici verip insanin gununu mahvedip sersem gibi dolasmasina neden oluyor.. baska hangi doktora gidebilirim ?
Uyku ilacı, sakinleştirici, antihistaminikler ... uykuya dalmayı kolaylaştıran herşey ertesi günü mahvediyor. Ben işe de konsantre olamıyorum. Vardiyalı çalışmadan önce hiçbir uyku problemim yoktu. Şimdi sanki hepsini birden yaşıyorum. İki gece evvel hayatımda ilk defa karabasan gördüm. Psilojik olduğunu stresten kaynaklandığını bilsem de epey korkutucuydu, bir süre kendime gelemedim :yikes:
uyku_lab._teknisyeni
11-27-2006, 03:02
diğer diyorum..çünkü vardiya sistemii..:yikes: sabah gel işten ve uyu...hadi bakalım..:s4::s4:
off ya sizin işinizde harbi zor ya uyku_lab._teknisyeni .
Milletin uyku hastalığını tedavi edeyim derken uyku hastası olma potansiyeliniz çok yüksek gerçekten.
uyku_lab._teknisyeni
11-30-2006, 09:44
off ya sizin işinizde harbi zor ya uyku_lab._teknisyeni .
Milletin uyku hastalığını tedavi edeyim derken uyku hastası olma potansiyeliniz çok yüksek gerçekten.
Saol Yoda..Süper moral verdin hocam..:banghead3
Şaka bi tarafa gerçekten çok doğru..Saygılar...:res::res:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.