PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HBS ve Beslenme Düzeni

Kafka
03-26-2006, 23:52
Arkadaşlar, sebze, salata ve bol su içeren beslenme düzeninin HBS'ye iyi geldiğini okudum. Bir de yatmadan önce bir bardak süt içmenin.

Kahve, sigara ve alkolün huzursuz bacak sendromunu tetiklediğinde herkes hem fikir ama şu peynir konusunu çözemedim. Kalsiyum ve dolayısıyla süt iyi geliyorsa peynir neden hastalığı tetikliyor acaba?

Sizlerin beslenme düzeniniz ve hastalığın seyri hakkında gözlemleriniz neler?

TUNCAYTAS
05-18-2006, 03:45
Arkadaşlar, sebze, salata ve bol su içeren beslenme düzeninin HBS'ye iyi geldiğini okudum. Bir de yatmadan önce bir bardak süt içmenin.

Kahve, sigara ve alkolün huzursuz bacak sendromunu tetiklediğinde herkes hem fikir ama şu peynir konusunu çözemedim. Kalsiyum ve dolayısıyla süt iyi geliyorsa peynir neden hastalığı tetikliyor acaba?

Sizlerin beslenme düzeniniz ve hastalığın seyri hakkında gözlemleriniz neler?

ne tur peynır acaba bıraz acıklarmısınız

Kafka
05-18-2006, 20:01
Okuduğum yazıda sadece peynir diyordu, yukarıda da yazdığım gibi bana da tuhaf geldi. Henüz bu konuda daha sağlıklı bir bilgide bulamadım.

O yüzden HBS'li arkadaşlara sormuştum peynir ya da denedikleri başka bir yiyeceğin hastalıklarını tetiklediğini gözlemlediler mi diye.

uinen
05-24-2006, 06:37
Bence kesinlikle beyaz peynir...ki kendisini bir ara bir hayli sevmeme rağmen bıraktım sonunda..ama tabii kahve ve sigarayı bırakmadıkça nereye kadar onu bilemem.:deli: Peynirin sebebi belki maya türü bir şey olabilir emin değilim..çünkü poaça türü yiyecekler de etkilerken(zeytinli poaça bile) simit yahut kepek ekmeği-çavdar ekmeği(tost dilimi şeklinde olanlar) la hiçbir sorun yaşamıyorum..Fakat bir genelleme yapamam,şöyle ki;yumurta,biber,mayonez,süt ürünlerine karşı biraz alerjim var

dondua
09-13-2006, 16:43
Herkese merhaba
aranıza katılmaktan mutluyum....

exsprestakip
09-14-2006, 18:17
herkese selam aranızda olmaktan bende mutluyum bu siteyi kullanmasını bilmiyorum bana birisi lütfen yardımcı olsun ...

LALE
03-07-2007, 18:43
ben 2haftadir bir ilac kullaniyorum iyi geldi yurtdisnda yasiyorum.

ank1212
04-17-2007, 00:29
slm ben yeniyim bendede hbs var ama kimseyle iletişim kuramıyorum siteyi çözemedim yardımcı olursanız sevinirim tşk

saslan
04-24-2007, 13:24
Ben de uykusuzluk yaşıyorum. Böyle bir paylaşım forumunun olması çok güzel ve yararlı. Kafka'nın sorduğu konu ilginç, bekletilmiş bazı peynir türleri içinde "tiramin" denen ve bu tür etki yapabilecek bir madde var. Bu madde antidepresanlarla da etkileşerek hipertansif krize neden olabilir. Bir olasılıkla peynir içindeki psikoaktif etkili bu madde huzursuz bacak belirtilerinin kötüleşmesine yol açabilir. Araştırılması gereken bir konu.

SENEM
03-14-2008, 16:19
Merhaba,

Bahsetmiş olduğunuz HBS rahatsızlığını bende yaşıyorum.Genetik bir rahatsızlık.Yaşam şartlarına göre hızlanma azalma görülüyor.Çoğunluk olarak kafkas kökenli kişilerde fazla görülüyormuş.

Doktor kontrolunde tedavi olmak lazım.Çunku hastalığın seyri ve şekli kişiden kişiye değişebiliyor.Bende genetik olarak fibromiyalji (yumuşak doku romatizması ) teşhisi kondu.Doktorumun kontrolunde ilaçlarıımı kullandım çok rahatladım.Kullandığım ilaçların sonucunda sizlerinde bahsettiği gibi dinlenme moduna geçtiğimde ayaklarımda rahatsızlık yaşamaya başladım.HBS teşhisi kondu.Her iki rahatsızlığımında tedavisini yaptırmaya yeni başladım belirgin bir rahatlamam var.Tedavim devam ediyor.Ayrıca kullandığım ilaçlarımı veremiyorum çunku kişiden kişiye değişir.Sadece yaşadığım tecrübeleri sizlerle paylaşabilirim.

sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

jersey64
03-27-2008, 20:43
Değerli arkadaşlar hepimiz aynı şeyi tekrar tekrar konuşuyoruz ama nafile.Bizim rahatsızlığımızın tedavisi yok çünkü hala bir sendrom.Amerkadaki sitesi ile yazışıyorum ama onlar da çok şikayetçi ve hala bir ilacın olmadığını söylüyorlar.Çok üzücü bunun için bir fon bile kurulmuş eyaletler arasında organize olmuş durumdalar ama sadece birbirlerine ilaç ismi veriyorlar.Ben en son ... kullandım 3 gün çok rahattım ama şimdi en başa artarak geri döndüm .Umarım bir çare bulunur .Uyuyamamak çok kötü.