PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yasal film indirme dönemi

Kafka
04-04-2006, 18:32
ABD’de kapsamında İnternet’ten yasal bir şekilde film indirme hizmeti başlamak üzere. Hizmet ile film tutkunları DVD’lerinin piyasaya çıktığı anda sevdikleri filmleri belli bir ücret karşılığında İnternet’ten indirip bilgisayarlarında tutabilecekler. Yakın bir zamanda başlayacak olan hizmet için stüdyolar, ‘dijital dağıtım için atılmış dev bir adım’ nitelemesi yapıyor.

Online film dağıtımı yapan Movielink ve CinemaNow şirketleri, kısa bir süre içerisinde dev Hollywood filmlerinin İnternet üzerinden indirilebilmesini sağlayacak. Yeni sistem ile kullanıcılar indirdikleri filmlerin sahibi olarak bilgisayarlarında tutabilecekler.
İki şirket şuana kadar kiralama yöntemiyle film indirme hizmeti yürütüyorlardı. Movielink ve CinemaNow şirketleri; Universal Pictures, Warner Brothers ve Twentieth Century Fox gibi dev Hollywood stüdyolarıyla anlaşmış bulunuyor.

Hizmet dahilinde eski filmlerin yanı sıra yeni filmler de indirilebilecek. İndirilen filmler yazılımsal koruma sistemiyle korunarak çoğaltılmasının ve optik disklere kaydedilmesinin önüne geçilecek. Daha önce pek çok Hollywood stüdyosu böyle bir yöntemi hayata geçirmeyi düşünmüş fakat korsanlık çekinceleri nedeniyle böyle bir hizmetten uzak durmayı tercih etmişlerdi.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/teknonet/4197829.asp?gid=69

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce başarılı olur mu?

Estrange
04-15-2006, 16:34
Kafka, tum avrupa ulkeleri kopyacilik ve korsan muzik, film indirme konularinda, bagli olduklari devletle is birligi yaparak cok ciddi onlemler aliyorlar. Ev kulllanicilarindan bazilari film indirdikleri icin para cezasi hatta en son duydugum bir tanesi 2 yil hapis cezasi bile aldi. Velasil senin bahsettigin konuda indirilen materyallerin cogaltilmasinin engellenmesinin mumkun olacagini sanmiyorum.
Acikcasi bu her konu icin gecerli. Her konuda sahtekarlik ya da kanunsuzluk yapabilirsin. Muhim olan bunun kontrolu gerekli makamlar tarafinda.
Ornek olarak vergi kontrolu, trafik cezalari...
Vergi kacirirsin, trafik kanunlarini cignersin, kimse seni engeleyemez. Ancak yakalanirsan cok ciddi cezalar alirsin, Hatta oha dedittirecek kadar Avrupa'da...
Ve isin en onemli yani, adamlar bir sekilde yakaliyor seni. Velasil kadrolasma ve ciddi olarak denetim onemli.

Yoda
04-19-2006, 18:41
Bence bu fikir kimse kusura bakmasın ama kopyalamayı engelleyici kodlar koyarlarsalarda illegal download'a kapıyı ardına kadar açmak demek anlamına gelir.

Kim ne derse desin internet=özgürlük demektir.
Kısıtlamalara hayır ;)

Birde türkiyede divxplanet.net diye bir site vardı.
Divx Altyazı için.
Türk Telekom'a başvurarak IP bloklama yöntemi ile erişimi engelledi.
Evet galiba işler sıkılaşıyor.

Birde ev kullanıcılarını nasıl ele geçirmişler acaba ?

Estrange
04-19-2006, 21:54
Valla Yoda o hic zor degil.
Ister sabit ip in olsun ister olmasin, cok kolay bulurlar seni. Ben 7 sene evvel bir ispde calisirken biliyorum.Modemlerle baglananlari bile cok rahat goruyordun kim olduklarini. Adsl de daha kolay.
Gecen sene shearaza kullanirken, ispden birgun bana email geldi; "Siz shu gun shu filmi download etmissiniz, bunun copyrighti var akilli olun bir daha yapmayin, eger bizim serverlarimizda tutulsaydi (?) o zaman basiniz belaya girerdi ama tutlmadigi icin bu seferlik yirttiniz" gibi bir mesajdi.
Velasil ben ne yaptim?.. devam ettim indirmeye :seytan