PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hawking: Uzayı fetih vakti geldi

Yengeç
06-14-2006, 16:02
İngiliz bilim insanı Stephen Hawking, insanoğlunun neslinin devamı için uzaya, yeni gezegenlere yayılması gerektiğini söyledi.

Tüm zamanların en çok satan bilim kitabı ‘Zamanın Kısa Tarihi’nin yazanı Stephen Hawking ününe yakışır bir öneri ortaya koydu. Cambridge Üniversitesi profesörü Stephen Hawking, Hong Kong’ta yaptığı bir konuşmada insanoğlunun neslinin devamı için uzaya yayılması gerektiğini ifade etti. Hawking, insanoğlunun 20 yıla kadar Ay’da, 40 yıla kadar da Mars’ta insanlı uzay üssü kurması gerektiğini vurguladı.
Hong Kong’ta yaptığı bir konuşmada Hawking, “Gelecek 100 yıl içinde büyük bir devrim yapar ve birbirimizi öldürmekten vazgeçersek, o zaman diğer gezegenlere yayılabiliriz. Zamanla Dünya’ya olan bağımlılık azalacak. Başka bir güneş sistemine gitmeden, Dünya kadar güzel bir gezegen bulamayız.”

KENDİ ELİMİZLE DÜNYA’YI MAHVEDİYORUZ

Hawking, insan neslinin devamı ve yeni enerji kaynakları için diğer gezegenlere yayılması gerektiğini belirtirken insan eliyle yaratılan facialara dikkat çekti: “Dünya’da bizi bekleyen tehlikeler şunlar, nükleer savaş, küresel ısınma, genetik olarak yaratılan virüs salgınları.”
Bir sinir sistemi hastalığı olan ALS’den dolayı yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Hawking, konuşmak için ise bilgisayara bağlı bir mikrofon kullanıyor. Ancak 64 yaşınadaki Hawking, bilim çalışmalarına hiç ara vermeden devam ediyor.

Yengeç
06-14-2006, 16:03
Hâlbuki ben bunu yıllardır söylüyorum ama tabii ben söyleyince pek bir kıymeti olmuyor...