PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Uyku Hastalıkları - Düzensizlikleri var hayatınızda ?

Yoda
06-20-2006, 01:56
Sitemizin üyelerimiz en çok hangi Uyku Hastalıkları - Düzensizliklerinden şikayetçi acaba ?

:confused:

özlem
07-21-2006, 01:20
Sitedeki arkadaşlar bilir. Benim aslında pek uyku problemim yoktur. Vardiyalı çalışmam sebebiyle bu aralar biraz zorlanıyordum. Şimdi de çok fazla rüya daha doğrusu kabus görüyorum ve gecenin bir vakti çok sıkıntılı uyanıyorum.

insomnia
08-16-2006, 18:19
Her iki geceden birinde uyuyamıyorum, uyusam da çok sıkve ağzım kurumuşolarak uyanıyorum :kızdım:

MayıS
10-18-2006, 05:19
şu huzursuz bacak sendromu ne acaip bişi dimii))
nasıl bi his arkadaşlar?

LunarH2O
10-18-2006, 16:18
Sevgili Mayıs,

Üye arkadaşlar HBS başlığı altında uzun zamandır bu sorunlarını anlatıyorlar. Konuyla ilgili bütün yazılanları HBS altbaşlığında okuyabilirsin. Umarım sen de aynı sorundan muzdarip değilsindir. Eğer öyleyse belki işine yarayacak birkaç fikir de edinebilirsin sitede. En kısa zamanda bol uykulu geceler dilerim.:zzz:

pitipiti
10-19-2006, 01:05
bende; uykusuzluk,uykuya dalamama,diş gıcırdatma ve en önemlisi bana göre huzursuz bacak sendromu rahatsızlıklarım var...

MayıS
10-19-2006, 21:03
Sevgili Mayıs,

Üye arkadaşlar HBS başlığı altında uzun zamandır bu sorunlarını anlatıyorlar. Konuyla ilgili bütün yazılanları HBS altbaşlığında okuyabilirsin. Umarım sen de aynı sorundan muzdarip değilsindir. Eğer öyleyse belki işine yarayacak birkaç fikir de edinebilirsin sitede. En kısa zamanda bol uykulu geceler dilerim.:zzz:

teşekkür ederim :)
bende öle bi problem yok sadece kafamda bişeyler kuruyorum uykuya dalamıyorum bu bende alışkanlık haline geldi :)
biraz da saplantı yaptım galiba uyuyamıcam die..:deli:

telvin
10-31-2006, 14:44
Merhabalar,
Benim sorunum kesinlikle uyanamamak. Kaçta yattığımın, ya da ne kadar uyuduğum hiç farketmiyor. 14-15 saat uyuyabiliyorum. Sabah mutlaka uyandırılmam gerekiyor. Beynim uyanıyor ama bedenim uykuda. Gözlerimi açamıyorum, olanı biteni duyuyorum ama kendimi kaldıramıyorum bir türlü. Çok yorgun ve zorlayarak kalkıyorum, boğazım acıyacak derecede kurumuş, burnum tıkalı ve dizlerimden aşağısı tam tarif edemiyorum ama uyuşmuş şekilde uyanıyorum. Bilinç açık ama beden uykuda böyle uzun süre mücadele ettikten sonra kalkabiliyorum. Direk bir uyku merkezine mi ya da nörolojiye mi gitmem gerekir bilemiyorum. Yaşam kalitesini düşüren bir durum, her şeyi kötü etkiliyor.

insomnia
11-01-2006, 15:30
Merhabalar,
Benim sorunum kesinlikle uyanamamak. Kaçta yattığımın, ya da ne kadar uyuduğum hiç farketmiyor. 14-15 saat uyuyabiliyorum. Sabah mutlaka uyandırılmam gerekiyor. Beynim uyanıyor ama bedenim uykuda. Gözlerimi açamıyorum, olanı biteni duyuyorum ama kendimi kaldıramıyorum bir türlü. Çok yorgun ve zorlayarak kalkıyorum, boğazım acıyacak derecede kurumuş, burnum tıkalı ve dizlerimden aşağısı tam tarif edemiyorum ama uyuşmuş şekilde uyanıyorum. Bilinç açık ama beden uykuda böyle uzun süre mücadele ettikten sonra kalkabiliyorum. Direk bir uyku merkezine mi ya da nörolojiye mi gitmem gerekir bilemiyorum. Yaşam kalitesini düşüren bir durum, her şeyi kötü etkiliyor.
Gece uyanıp uyanmadığınızı hatırlıyor musunuz?

Uyku teknisyeni ve doktor arkadaşlar ne derler bilemiyorum ama bir gece uyku laboratuvarında yatmanız elzem gibi görünüyor :zzz:

telvin
11-23-2006, 18:07
Merhabalar.
Çapa Uyku Labaratuvarını aradım ama 2004 te randevu almış hastaları aldıklarını bana sıranın epey geç gelebileceğini ve bir nöroloji hekimine gitmemi önerdiler.
2 saatlik uyku eeg si çekildi. Çekilen eeg de bazı sorunlar görülmekle birlikte normal sınırlarda kabul edildi ama mutlaka tam gece uyku tetkikimin yapılması önerildi. Hipersomnia tanısı kondu. Ancak benim uyanma sorunum var, uyandıktan sonra aşırı uykululuk ya da ani uyku ataklarım yok. Sadece uyanmam çok uzun sürüyor dedim ama hipersomnia nin bir çok şeşidi olduğu söylendi. İlaç tedavisine başlayacağız. Hekim, ilaç tedavisinden fayda göreceğimi düşünüyor. Benzer bir durum yaşayan arkadaşlarım olabileceği düşüncesi ile yazdım. Sevgiler...