PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En iyi İtalyan

guffy
06-22-2006, 13:22
Millet karar verdim artık
En iyi İtalyan restoranı kesin "Il padrino". Anadolu yakasında oturmayanlar bana katılmayacaklardır, e anlarım tabi... Bilmiyorlar. Ama ne Mezzaluna, ne de diger ismi lazım degiller. Bu isi biliyor ve yapıyorlar Il Padrino' da... Sarap mönüsü de gayet mantıklı rakamlar. Dısarıdaki oturma takımlarını da yenilemisler... Yaz aksamları icin "keyifli bir secenek hatırlatması" yapayım dedim
Afiyet Olsun!

LunarH2O
08-31-2006, 15:37
Katılıyorum sana. Hatta İtalya'daki restoranlardan bile iyi. Boynuz kulağı geçmiş diyebiliriz bu durumda. :thumbsup:

şehrazad
09-11-2006, 16:25
Il padrino'yu ben de çok seviyorum.

Lunar, İtalya'daki restoranları beğenmedin mi?
Ben gitmedim ama annem özellikle italyan pizzasından nefret etmişti :smileys_a

LunarH2O
09-18-2006, 09:48
Olay şöyle gelişti Şehrazad: Milano'nun en ünlü meydanındayız (Duomo). Turistlerin kaynadığı yer anlayacağın. Civarındaki restaurantlar birkaç sokak ileridekilerden çok daha pahalı. Neyse çok sıcak olduğu için çok uzaklaşmayalım ve klasik İtalyan ve Milan spesyaliteleri yiyelim dedik. Ben Risotto söyledim (pilavın değişik bir versiyonu), eşim de gerçek İtalyan pizzası denemeye karar verdi. Garson bize şöyle dedi: "Pizzayı tavsiye etmem". "Neden peki?" "Çünkü dondurulmuş.". Bu nasıl şey yahu. İtalya'nın göbeğindesin. Sana neredeyse Dr. Oetker pizza gibi bir şey getiriyorlar. Neyse uzatmadık. Deniz mahsullü spagettide karar kılındı. Ama ne o ne de benim risotto bir şeye benziyordu. Bizim buradaki iyi İtalyan retaurantlarında aynı şeyleri duble lezzet yarı fiyat olarak yiyebiliyorsun. Tekrar ediyorum, boynuz kulağı geçmiş gibi geliyor bana. Belki oranın da çok "in" restaurantları vardır ama bu tip yerler bile bizim bütçemiz için oldukça pahalıydı; maalesef oraları deneyemedik. O yüzden annenle aynı fikirde olduğumu söyleyip, "Yaşasın İl Padrino" diyorum. Oh be!