Orijinalini görmek için tıklayınız : Rüya mı gerçek mi
Ben bazen rüya mı gördüm yoksa gerçek miydi karıştırıyorum. Olayı benimle beraber yaşadıklarını düşündüğüm insanlarla konuştuğumda bana çok gerçek gibi geldiği halde aslında rüya görmüş olduğumu farkedip dehşete düştüğüm oluyor. Hiç başınıza böyle bir şey geldi mi?
bazen öyle rüyalar görüyorumki etkisinden kurtulamıyorum.sanki gerçek gibi olayı yaşıyorum okadar etkisi altında kalıyorumki bu rüya değilde sanki gerçekten yaşamışım gibi geliyor.Bazende bunların rüya olduğunu düşünüp mutlu oluyorum bazende keşke rüya değilde gerçek olsa diyorum.Eğer rüyalarım gerçek olsaydı şu an Brad Pitt'le evli olurdum ahahahah nerde.
Milyoner olmak aslında ne kadar kolay olabilirdi değil mi.
Matrix'e ve çoook öncesinde bu konuyla ilgili olarak yazılan bilim kurgularına hoşgeldiniz.
Bir gece uyanıyorsunuz.Kan ter içindesiniz.Gördüğünüz rüya/kabus o kadar gerçekki.Yatağınızda/kanepede yatmıyor olsanız bunun bire bir gerçekleştiğine inanacak durumdasınız.
Peki ya yaşadığınız hayatta bir başkasının veya sizin rüyanızsa,
Birisi sizi hatta tüm dünyayı hayal ediyorsa.
Belgeselleri izleyen biriyseniz şunu bilirsiniz, beyninizin algıladığı kadar her şey gerçektir ve rüya gerçektir.Zira beyniniz size öyle diyor ve o hep haklıdır.
:coco:
şehrazad
04-14-2005, 13:50
Peki ya yaşadığınız hayatta bir başkasının veya sizin rüyanızsa,
Birisi sizi hatta tüm dünyayı hayal ediyorsa.
Belgeselleri izleyen biriyseniz şunu bilirsiniz, beyninizin algıladığı kadar her şey gerçektir ve rüya gerçektir.Zira beyniniz size öyle diyor ve o hep haklıdır.
Olabilir tabii, zaten çılgın bir dünya neden çılgın bir beynin eseri olmasın öyle değil mi :deli:
Yalnız uykuda bile beynin çalışması ve günlük sorunlarla uğraşmaya devam etmek çok yorucu. Bazen rüyalarını hatırlamayan insanları kıskanıyorum ;)
mythical
10-03-2005, 01:17
bir bakıyosunuz dün gece gördüğünüz rüya yarın sabah bir başkası tarafından gerçek olarak yaşanıp anlatılıyor .buna ne dersiniz.böyle şeyler oluyormu size.
bir bakıyosunuz dün gece gördüğünüz rüya yarın sabah bir başkası tarafından gerçek olarak yaşanıp anlatılıyor .buna ne dersiniz.böyle şeyler oluyormu size.
Telepati gücünüz yüksek demek ki. Bu benim de başıma gelir, rüyalarım gerçekleşiyor zannediyordum, hani bir gece numaraları göreceğim ve sayısal tutacak neredeyse :s4:
Maalesef ilgisi yokmuş.
Bu konuyla ilgili olarak forumumuzda "Rüyalar Bilinç Altını Dışa Vuruyor" başlığı altında Doç. Dr. Nusret Kaya'nın açıklamaları var. 16 bin rüya analizi yaptığını ve hiçbirinin gerçekleşmediğini söylüyor. Gerçekleşen rüyalar alt beyin frekanslarının haberleşmesi yani telepatiymiş.
Bu konularda sürekli araştırmalar yapılıyor ve yeni bilgiler ediniliyor. Freud'un fikirlerinin çürütüldüğü gibi bir gün bunlarda çürütülecek belki de...
ben bir kere bişiyin yerini değiştirdim rüyamda kalktığım zaman koyduğum yerde aradım malesef ilk yerindeydi
bazende uyanmaya çalışıyorum özellikle kabus gördüğüm zaman ama bir türlü uyanamıyorum rüya içinde sürekli uyanıyorum ama bir türlü kalkamıyorum
bir yerde okumuştum uyanma fazına geçerken kaslar kasılmaya başlarmış o arada da rüya görürmüşüz kaslar çok kasılırsada uyanırmışız
mythical
10-04-2005, 23:51
tarihin eski rüya analizcilerinin kitapları var.yaşanan olaylara rüyalardaki yani dini bakışlar var.ben şimdi size anlatıyorum.rüyamda ablamın evinden dumanlar çıkıyor ve bir telaş var .sabah çıkıp gidiyorum işime ve öğleden sonra ablam geliyor .ve başlıyor anlatmaya.bacanın tutuştuğunu ve evin her yerinin duman dolduğunu.kafka .ne diyosun bunun gibi bir çok anım var.
Bu konuda insomnia'nın yazdığı "Rüya: Bir film izlemek" başlıklı yazıyı okumanı tavsiye ediyorum.
Seni etkileyen ve gerçekleşen rüyaların bu kadar çok olduğuna göre eğer imkanın varsa, konunun uzmanı bir doktorla hipnoz vs gibi terapi çalışmaları yapabilirsin.
evet banada oldu böyle birşey. ben rüyamda gördüğüm bir kıza öyle aşık oldumki ömür boyu uyumak istedim. hatta beni uyandırdı diye abinle kavga bile ettim. tekrar uyumaya çalıştım ama nafile, bir kere uyanmıştım, onu kaybetmiştim :oops: :D . bir gecelik aşk derler ya :D :D ama o kızın etkisi ben de bir iki hafta sürdü.
Tam olarak ayni sey olmasa da,gordugum bir ruyada birisi bana belirli bir sey soyluyor mesela,sonra gunler sonra onunla konustugumuzda da bana ayni seyi soyluyor. Bu durumda bu benim icin o insanin karakterinin tahmini mi,yahut gelecekle ilgili bir tahmin mi,yoksa sadece tesaduf mu oluyor :)
Tam olarak ayni sey olmasa da,gordugum bir ruyada birisi bana belirli bir sey soyluyor mesela,sonra gunler sonra onunla konustugumuzda da bana ayni seyi soyluyor. Bu durumda bu benim icin o insanin karakterinin tahmini mi,yahut gelecekle ilgili bir tahmin mi,yoksa sadece tesaduf mu oluyor :)
Rüyalar geleceğe yönelik olarak çıkmıyorsa hislerin ya da telepatik gücün yüksek demek ki.
Karakterini doğru analiz ederek sana söyleyeceklerini tahmin etmiş oluyorsun sanırım :smileys_a
Bu arada uzmanların rüyalar gelecekten haber vermez diyor ama rüyalarının çıktığını söyleyen bunca kişinin yaşadıkları tesadüf olabilir mi?
uyku_lab._teknisyeni
12-26-2006, 14:50
herşeyiyle şehir efsanesi diye düşünüyorum...:s4::s4:
saygılar...
empacher
12-27-2006, 16:35
Bu arada uzmanların rüyalar gelecekten haber vermez diyor ama rüyalarının çıktığını söyleyen bunca kişinin yaşadıkları tesadüf olabilir mi?
Evet olabilir. Istatistik hesaplari yapildiginda, gorulen bir ruyanin cikma ihtimali hic de sanildigi kadar dusuk degildir. Bir ruyanin gelecekte gercek olmasi bize o kadar ilginc gelir ki, cikmayan onca ruyayi dikkat ve bilincimizden uzaklastiriveririz.
Ruya tabiri ve ruyadan gelecegi gorme, tamamen bir sehir efsanesi ve safsatadir. Lutfen muspet ilime biraz daha ehemmiyet verelim.
Ruya tabiri ve ruyadan gelecegi gorme, tamamen bir sehir efsanesi ve safsatadir. Lutfen muspet ilime biraz daha ehemmiyet verelim.
Tamam haklısınız müspet ilime önem verelim ama müspet ilime önem verenler başka hiçbirşeye önem vermiyor herşeyi safsata olarak kabul ediyorlar ben ona şaşırıyorum.
Müspet ilimde de sonuçte herşeyin aksi ispat edilebiliyor öyle değil mi?
Rüyaların bir de tasavvufi bir anlamı varmış bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba?
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.