PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deliksiz Uyuyun

insomnia
08-19-2006, 00:32
Yok yok artık emin oldum, uyku sorunu olmayan herkes birleşmi bizimle kafa buluyor:

"Yaz tatiline girmiş genç bir öğrenci gibi uyumak mı istiyorsunuz? RealAge doktorlarının verdiği önerileri uygulayın.

Düzen kurun: Vücut saatinizin bir bebek kadar sağlıklı ve düzenli çalıştığı en iyi zamanlar, düzenli bir uyku alışkanlığına sahip olduğunuz zamanlardır.Her gün aynı saatte kalkmayı amaçlayın, bütün gün çalışmanız gerekse veya dinlenerek geçirecek bile olsanız.Hafta sonları kalkış saatinizi bir saat ileriye çekerek uyku düzeninizi devam ettirin.

RealAge Önerisi : Düzenli olarak günde 6 ila 8 saat arası uyumak, gerçek yaşınızı 3 yıl gençleştirir.

Deliksiz bir uyku için gereken en iyi ortam, ılık, karanlık bir odadır. Eğer uykuda sorunlar çekiyorsanız ya daha hafif giysilerle uyuyun ya da oda sıcaklığını biraz düşürün.

Geceleri yatmadan önce , vücut saatinizi düzenlemeye yarayan bir madde olan melatonin içeren yiyecekler tüketin. Örnek olarak yulaflı gıdalar, pirinç veya mısır verilebilir. Veya karbonhidratlı,uyku getiren serotonin içeren gıdalardan, örnek olarak; sebze veya bir dilim pasta tüketin. Veya klasik çareyi uygulayın, sıcak bir bardak süt için. Ve tabii ki yatmadan önce egzersiz yapmaktan, kafein tüketmekten kaçının."

-http://www.realage.com.tr/tr/gununonerisi.asp-

Yani iyi niyetliler tabii ama acaba daha önce denenmemiş ya da hiç değilse az duyulmuş bir önerisi olan yok mu?

Bir de pasta şekerli değil mi, şeker enerji verip uykuyu kaçırmaz mı :smileys_a

özlem
09-11-2006, 18:06
Insomnia, şeker bana da enerji verip uykumu kaçırıyor.
Çok bildik öneriler verip moral bozuyorlar sahiden. Ama bugün ben başka bir şey okudum moralim daha kötü bozuldu:
Bir gece uykusuz kalındığında, virüslere karşı savaşan vücut hücreleri yarı yarıya azalıyormuş. Bir de şaka yapar gibi "Mümkün olduğunca düzenli uyuyun, bu düzen bozulursa mutlaka telafi ederek vücudun uyku ihtiyacını karşılayın." demişler :yikes:

Caster_Troy
03-24-2007, 17:52
oldu o zaman ben gidip bi uyuyayım :D lem zaten biz de onu nasıl yapacaz diyoz :D