Orijinalini görmek için tıklayınız : Hbs
Arkadaşlar ben 20 yıldır bu hastalığı çekiyorum.Artık bunaldım.
pitipiti
11-06-2006, 01:56
bende bu rahatsızlığı yıllardır çekiyorum.son üç gündür beni hiç uyutmuyor...
bazen egzersizler ve ilaçlarla hafiflettiğim oluyordu bu rahatsızlığı. ama son zamanlarda bu da fayda etmemeye başladı...
kendimi bazen öyle çaresiz hissediyorum ki..
Arkadaşlar, herkesin hbs' si kendine özgü belirtiler gösterebilir ve uygulanan tedavilere farklı tepkiler verebilir. Bacaklarımın en yoğun olarak çıldırdığı gecelerde bir kaç kez son çare olarak dizimin hemen üstünden bir tülbentle sıkı bir şekilde bacağımı bağlayarak uykuya dalabildim. Gerçekten faydası oldu mu yoksa psikolojik olarak mı rahatladım bilemiyorum. Tabii ki bu bağlama, dozajı kaçırırsak kan dolaşımını keserek önemli bir tehlike doğurabilir ama ben o gecelerde herşeyi göze almıştım, Allahım yataktan yattığı şekilde kalkan insanları nasıl kıskanıyorum yaaaa!!!
Arkadaşlar, herkesin hbs' si kendine özgü belirtiler gösterebilir ve uygulanan tedavilere farklı tepkiler verebilir. Bacaklarımın en yoğun olarak çıldırdığı gecelerde bir kaç kez son çare olarak dizimin hemen üstünden bir tülbentle sıkı bir şekilde bacağımı bağlayarak uykuya dalabildim. Gerçekten faydası oldu mu yoksa psikolojik olarak mı rahatladım bilemiyorum. Tabii ki bu bağlama, dozajı kaçırırsak kan dolaşımını keserek önemli bir tehlike doğurabilir ama ben o gecelerde herşeyi göze almıştım, Allahım yataktan yattığı şekilde kalkan insanları nasıl kıskanıyorum yaaaa!!!
Bir de hiç uyuyamayanlar var..En yakın zamanda sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum...
arkadaşlar merhaba
banada hsb teşhisikondu ama benim sizden farkım uykusuzluğum yok bazen ağrılardan uyuyamadığım oluyor ama daha çok uyumayı tercihediyorum şu zamanlarda kollarımdaki ağrılar bacaklarımı geçti
Dostlar hbs'nin ağrı ile ilişkisi olmaması lazım.Çünkü hbs'yi tarif edemezssin.Yani ağrı veya sızı değil çok daha değişik bir şey.Ben bu hastalığı yıllardan beridir çekiyorum tuhaf bir his.Mesela bacağım ağrıyor diye yazan arkadaş ağrı kesici alınca geçiyormu.Eğer geçiyorsa hbs değil bence.Biraz tecrübeli olarak sizlere bazı tavsiyelerim var.Yatarken şort giyin,geniş yatakta yatın,rahatsizlık hissettiğiniz bölgeleri yatağın soğuk bölgelerinde gezdirin.Masaj yapın vede en önemlisi aklınızı başka şeylerle meşgul etmeye çalışın bu hastalık bence psikoloji ile bağlantılı.Herkese Allahtan şifa dilerim.
Benim şikayetlerim hamileyken başladı. Hamileliğe bağlı olduğunu düşündüm. Yataktan 10cm yukarı sıçrayıp geri düşüyordum.Şimdi sadece kollarım hareket ediyor.Tam uykuya dalmak üzereyken tekrar başlıyor.Bazı geceler hiç uyumadan sabah işe gidiyorum.Çok yorgun hissediyorum.Benim rahatsızlığımın teşhisi tam olarak konmadı aslında.Tahlillerime görede sadece hipotiroidi var.Ataklarım çok sıklaştığında psikiyatriye gittim doktorum antidepresan kullanmamı istedi.Antidepresanı ilk hafta sonunda artırmam gerekiyordu artırınca allerji yaptı doktor önce allerji tedavimi bitirip daha sonra tedaviye devam etmem gerektiğini söylemişti.Tedaviyi bıraktım. Ama uzun süre atak olmadı. Şimdi tekrar başladı. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Evet buna ağrı denemez kolumu harekete zorlayan bir duygu ama ağrı değil.Kolum kontrolümden çıkıyor.Üzerine yatmayı bile denedim.Ilık duş alıp tekrar uyuyabiliyorum.Bunu denemenizi tavsiye ederim.
Son zamanlarda diyet ve egzersiz yapmaya başladım bu mu tetikledi acaba diye düşünüyorum. Yukarıda bir arkadaş egzersizle hafiflediğini söylemiş. Nasıl bir egzersiz acaba biraz açıklayabilir misiniz?
Ne yapmak lazım acaba? Uyutmuyor bacaklar,gündüzde sersem gibiyim.Hayatım zindan oldu.Derdime bir çare lütfen.
Ne yapmak lazım acaba? Uyutmuyor bacaklar,gündüzde sersem gibiyim.Hayatım zindan oldu.Derdime bir çare lütfen.
Arkadaşım sanada hoşgeldin desem yanlış anlamazsın umarım.Ben şahsen hasta olmasamda sizin gibi hbs hastası olan babam vesilesiyle bu derdin ortaklarından oldum.Aslında yazılan yazıları takip ettiysen birçok yöntem bulmuşsundur.Ben en kısa zamanda öğrendiğim ilaçların listesiyle babamı doktoruna ***üreceğim.Allah şifalar versin size ve sizin gibi olan herkese!
Herkese Merhaba. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim çok faydalandım.
Okuduklarımda garipsediğim birşey var. Bendeki "ağrı" uyku öncesi uzun ve sıcak duşla azalabiliyor. Bazen de sıcak battaniyeye sarıyorum ve ayaklar ısındıkça uykuya geçmek kolaylaşıyor. Ama buraya yazan arkadaşların çoğu soğuk tutmanın iyi geldiğini söylemiş. Belki kişiden kişiye değişiyordur bu.
Bir de, belki uygulaması zor ama uzun vadede etkili olduğunu hissettiğim bazı yoga pozları var. Ben bu çekilme hissini ayak bileklerimde yaşıyorum ve ayak bileklerinden değişik yönlere esnemeyi gerektiren hareketler bu uyguladıklarım. Herkes kendine uygun birkaç asana bulabilir belki. Yalnız uygulayacaksanız çok dikkatli yapın lütfen başlarken gerçekten zorlayıcı olabiliyor bu pozlar. Yoketmiyor ama azaltıyor sanırım problemi. Sigaradan söz edilmiş. Bu konu ile alakasız bıraktım sigarayı ama belirgin bir olumlu etki hissetmedim. Israrla ilaçlara direniyorum belki uygun bir beslenme ile katlanılabilir hale gelebilir diye umuyorum.
Cümlemize geçmişler olsun.
Merhabalar.Ben de hbs yaşayanlardanım.Yaklaşık 4 senedir çekiyorum bu rahatsızlığı.Doktora gitmedim.İlaçta kullanmadım.Önceleri sadece geceleri oluyor ve uyutmuyordu.Şimdi tüm güne yayılmaya başladı ve işyerinde sorun yaşıyorum.Neyse ki eskisi kadar sık değil.Azaldı ve umarım da artmaz.Bacaklarımı geriyorum,sallıyorum,uzatıyorum,dizlerimi büküyorum ama yok yok geçmiyor.Bacaklarımı çimdiklediğimi bile biliyorum :)
HBS için ilaç kullanıp sonunda onunda faydasını görmeyen çok sayıda kişi var anlaşılan.Aslında böyle durumlarda kansızlığınız var mı yok mu bir test yaptırın.Hatta B vitamini eksikliğinde de yine bu rahatsızlık inatla düzen tutmuyor.Ama sanırım en önemlisi mümkün olduğunca yatağa bütün günün stresini sıkıntılarını taşımamak.Aksi takdirde ayaklarınızı sallamaya,tekmelemeye ve çimdiklemeye devam edersiniz.En kötüsüde herkes uyurken siz ayakta kaldığınız için diğer aile fertlerine sinirlenmeye başlıyor olmak.Neden uyuyorsunuz neden?Allah hepinize ve biz hbs'li hastaların yakınlarına sabır versin!
arkadaşlar bu sorun doktora gitmeden çözülmez önce doktor bakılsın bakalım neden oluyor kansızlık mı şeker hastalığı mı nedir bi bilinsin ondan sonra tedavi uygulanır
:banghead3 BENI UYKUSUZLUK MAF ETMİŞ DURUMDA.BIR BEBEGIM WAR,YAKLAŞIK 3.5 AYLIK GECELERI MAMA VERIYORUM UYANINCA HALIYLE UYKUYA DALMAKTA ZORLANIYORUM TAM DALDIM DERKEN BIZIMKI YENIDEN UYANIYOR VE MAMA DIYE BAGIRIYOR.GUNDUZ UYKUSU YOK BENDE HALIYLE GECE UYKUSUZ GUNDUZ UYKUSUZ SERSEM GIBI OLUYORUM.BEBEKLERE GORE UYKU ILACI YOKMUUUUUU:smileys_a (ŞAKA ŞAKA)
Arkadaşlar HBS nın tedavisi buldum !!!!!!
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.