PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bende problem var mı:)

jonin
09-25-2006, 08:46
Merhaba, yeni kayıt oldum.

Zaman zaman uykusuzluk çekiyorum ama sonunda uykuya dalıyorum.

Dün saat sabah 6 da uyuyuvermişim ve akşamüstü 4 te uyandım. bugün ise o saatten beri hiç uyuyamadım.

Heyecanlı bir program izlemedim, ciddi gündelik sorunlarım yok, tabii ki her insan gibi dertlerim var ama bilinç altıma ne kadar etki ediyor bilemiyorum.

Uyuyamadıkça yaptığım şey tv yi açıp bir programa dalmak veya bilgisayarı açmak. Sonra uyurum diye tekrar yatağa yatmak. Bazen kalkıp başka bir odaya geçmek ve dışarıyı seyretmek.

Eczaneden Unisom adında bir uyku ilacı almıştım. İlk kullandığımda şlak diye uykuya dalmıştım. Ama şimdileri fayda etmiyor.

Dediğim gibi sonuçta uykum geliyor ve uyuyorum ama beklediğim saatlerde değil:) tamamen düzensiz...

Ne dersiniz?

DALİ
09-25-2006, 15:04
Bence sende uyku zamanını ayarlayamama problemi var.Zaman zaman uyku problemi yaşayıp daha sonra uyuyorum demişsin.Kronik bir uyku problemin olduğunu sanmıyorum.Geceleri horlama veya uykunun bölünerek uyanma durumu varsa onu bilemem bir uzmana başvurmanı tavsiye ederim...

jonin
09-25-2006, 21:08
bu yazdıklarımdan sonra saat sabah 7-8 arası uyumuşum ve akşam 18 de kalktım:) tabii uykum çabuklaşsın diye bir unisom aldım. o olmasaydı uyur muydum bilemiyorum:)evet bu hafta içinde bir doktora görüneceğim.şu huzursuz bacak sendromu hakkında yazılanları okudum. ben de uyumadan önce ara sıra bacağımın yarı istemsiz şekilde hareket ettiğini düşünüyorum. aynı şey babamda da var. fakat o da rahatlıkla uykuya dalıyor.acaba bu bendeki bu hastalığın başlangıç seviyesi midir?

jonin
09-30-2006, 11:15
20 saattir uyuyamıyorum hadi bakalım:)

pitipiti
10-01-2006, 02:59
bende 2 gündür uyuyamıyorum... hiç dalmadım yani uykuya...

beni yıpratıyor bu durum... doktor kontrolüne girdiğim zamanlar oldu ama ne yalan söyleyeyim fayda etmedi...

en son tolvon diye bi ilaç kullandım.30 mg olanından.o da beni hayattan tamamen kopardı.artık ilaç kullanmak istemiyorum.

tek istediğim yatağa yattıktan bir süre sonra uykuya dalmak...:(
normal insanlar gibi olmak istiyorum...

jonin
10-01-2006, 04:17
peki önceden bir psikolojik rahatsızlık geçirmişliğin var mı? çünkü ben birşeyler geçirdim ve başında uykusuzluklar vardı. o yüzden tedirginim.

pitipiti
10-01-2006, 04:44
peki önceden bir psikolojik rahatsızlık geçirmişliğin var mı? çünkü ben birşeyler geçirdim ve başında uykusuzluklar vardı. o yüzden tedirginim.
evet pisikolojik bir rahatsızlık geçirdim...

kendimi iyi hissetmeme rağmen uyku problemlerim devam etmekte...

birgün düzelmesini beklemekten başka çarem olmadığını biliyorum...

jonin
10-03-2006, 13:21
ben geçmişimde bir manik atak geçirmiştim. bilirsin ki mani insanın kendini felaket derecede iyi hissetmesidir:) ve uykusuzlukla gelmişti sinsice. sakın aldanma kendini iyi hissettiğine ve eğer bu sorun devam ederse acil bir psikiyatriste gidip derdini anlat.

ayrıca biliyorsun depresyonlar da uykusuzlukla geliyor.

benim bu uyku düzensizliği konusunda doktora göründüm. bana sabah erken kalkmamı ve gözümden uyku aksa bile gece normal bir saatte yatmamı söyledi. belli bir periyodik uyanma ve uyuma saatlerimin olmasını söyledi. iyi gördü.

sanırım uyku düzenim düzeliyor. dün 7:30 da bugün de 11:30 da kalktım. bu akşam da rahat uyursam problemin geçtiğini düşünmeye başlayacağım.

pitipiti
10-03-2006, 15:52
umarım uyku düzenin bir an önce düzelir jonin...

o yöntemi bende denedim.aslında işe yarıyor.ama gün geliyor düzenini bir gün değiştirdiğinde başa dönüyorsun...

ben hala prozac kullanıyorum.yani tedavim devam ediyor.o kadar çok doktor gördüm ki artık (beni uyutamadıkları için olsa gerek) hiçbir psikiyatr görmek istemiyorum.o yüzden beklemeyi düşünüyorum ya...:/

jonin
10-03-2006, 15:53
geçirdiğin hastalık tam olarak nedir?

pitipiti
10-03-2006, 15:57
bana ilk önce panik atak, sonra anksiyete, sonrada sosyal fobi adında rahatsılıkların teşhisi konuldu....

bende anlamış değilim zaten.bazen laf olsun diye bi teşhis koyduklarını düşünüyorum... neden dersen, bazı doktorlar daha hastalığın hikayesini dinlemeden teşhis koydular...

uyku_lab._teknisyeni
10-03-2006, 19:17
Bence sende uyku zamanını ayarlayamama problemi var.Zaman zaman uyku problemi yaşayıp daha sonra uyuyorum demişsin.Kronik bir uyku problemin olduğunu sanmıyorum.Geceleri horlama veya uykunun bölünerek uyanma durumu varsa onu bilemem bir uzmana başvurmanı tavsiye ederim...
Kesinliikle katılıyorum ve uyku hijyeni diyorum...:res: :s4:
Saygılar..!!!:thumbsup: :thumbsup:

jonin
10-04-2006, 09:42
sana bu konuda katılıyorum bazen pitipiti. psikiyatristler özellikle fazla dinlemezler:) birinin bana söylediğine göre kapıdan girdiğim anda teşhisimin %50 sini kafasında koymuş zaten. gerçi haklı çıktı. Ama hikayemi tam olarak dinlese belki daha etkili olabilirdi. Ben de bunun üzerine o zaman psikiyatristimi değiştirmiştim. Şimdiki de iyi bir doktor olmasına rağmen ne hastaları hakkında bir kağıda not alıyor ne de bilgisayara geçiyor. 2-3 ay görüşmesek önceden anlattığım önemli noktaları baştan anlatmama neden oluyor:)

Bu arada yalnız olduğunu hissetme:) ben bu gece de bir uykusuzluk geçirdim:) bakalım ilerleyen saatlerde yatağa yapışacak mıyım:)

Uyku Lab Teknisyeni, 3 gecedir uykusuz üye görünüyorsun? acaba terzi kendi söküğünü dikemiyor mu?

Bana bir teşhis koyabilir misin? Acaba bir mani mi yolda?:)

MayıS
11-18-2006, 02:32
bana ilk önce panik atak, sonra anksiyete, sonrada sosyal fobi adında rahatsılıkların teşhisi konuldu....

bende anlamış değilim zaten.bazen laf olsun diye bi teşhis koyduklarını düşünüyorum... neden dersen, bazı doktorlar daha hastalığın hikayesini dinlemeden teşhis koydular...

sosyal fobiden ben de çok çektim :(:(:(

uyku_lab._teknisyeni
11-18-2006, 10:18
sana bu konuda katılıyorum bazen pitipiti. psikiyatristler özellikle fazla dinlemezler:) birinin bana söylediğine göre kapıdan girdiğim anda teşhisimin %50 sini kafasında koymuş zaten. gerçi haklı çıktı. Ama hikayemi tam olarak dinlese belki daha etkili olabilirdi. Ben de bunun üzerine o zaman psikiyatristimi değiştirmiştim. Şimdiki de iyi bir doktor olmasına rağmen ne hastaları hakkında bir kağıda not alıyor ne de bilgisayara geçiyor. 2-3 ay görüşmesek önceden anlattığım önemli noktaları baştan anlatmama neden oluyor:)

Bu arada yalnız olduğunu hissetme:) ben bu gece de bir uykusuzluk geçirdim:) bakalım ilerleyen saatlerde yatağa yapışacak mıyım:)

Uyku Lab Teknisyeni, 3 gecedir uykusuz üye görünüyorsun? acaba terzi kendi söküğünü dikemiyor mu?

Bana bir teşhis koyabilir misin? Acaba bir mani mi yolda?:)

:d ...... başka bişi demiyorum... :P

Saygılar...

gecesi_gunduz
06-07-2007, 01:40
merhaba.. sitede yeniyim.. cok iyi bir site olmus.. birbirimizi ancak biz anlarız arkadaşlar.. umarım hepimiz şifaya kavuşur ve normal insanlar
gibi vaktimizde uyuyup sabah uyanıp hayatımıza devam edebiliriz normal
bir şekilde.. herkese acil şifalar..

gecesi_gunduz
06-07-2007, 01:51
jonin.. uyuyamama rekorun kaç saat çok merak ettim.. :) ben bir kere 83 küsur saat uyuyamamıştım.. sonra akşamına bir yattım ertesi akşama kadar 24 saat uyumuşum.. :) napalim gülelim ağlanacak halimize.. acil şifalar cümleten..

beni7bitirdi
07-03-2007, 01:24
jonin.. uyuyamama rekorun kaç saat çok merak ettim.. :) ben bir kere 83 küsur saat uyuyamamıştım.. sonra akşamına bir yattım ertesi akşama kadar 24 saat uyumuşum.. :) napalim gülelim ağlanacak halimize.. acil şifalar cümleten..

benimde 58 saatlik bi rekorum mevcut, delimiyim neyim

selser20
09-14-2007, 15:12
selam arkadaşlar bende uyku apnesiyim apnesiyim,auto cpap kullanıyorum fakat hala yorgunluk ve uykusuzluk çekiyorum

ufuk duygun
09-18-2007, 17:23
arkadaşlar adresim ufukduygun@gmail.com. bu siteyi veya sohbet sitesini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. yardım...
son 20 gündür çok şiddetlenen hbs için bir kaç yöntem ve ilaçtan sonra mıknatıslı bileklik deniyorum 4 gündür. ve bu dört gün boyunca rahat uyudum. Acaba bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten fayda ettimi? Deneyeniniz var mı?