Orijinalini görmek için tıklayınız : Lütfen yardım
yavuzsal
10-14-2006, 21:35
Merhaba arladaşlar.
Bebeğim 18 aylık erkek.Doğduğundan bugüne geceleri 2-2.5 saatden fazla uyumuyor.Doktor ... önerdi haftada 3-4 akşam veriyoruz.Ama yinede direniyor.2 saat uyuyor. 22 de yatıyor 2 saat uyuyor. 00.00 - 00:30 gibi uyanıyor.Bir daha uyumuyor.Anca sallaya sallaya 4-5 gibi zor uyutuyoruz.Gündüzde 2-3 saat maximun uyuyor.Anneside bende bitmiş durumdayız Lütfen yardım..
pitipiti
10-15-2006, 04:31
Durumunuza çok üzüldüm. Böyle bir ilacı bu yaştaki bir bebeğe vermek ne kadar uygun bilemiyorum.bana pek doğru gelmedi...
bence konusunda uzman olan başka bir doktora gitmeyi deneyin...
yavuzsal
10-15-2006, 20:51
Teşekkür ederim ilginiz için.Doktoru değiştirmem gerekiyor herhalde
Merhaba arladaşlar.
Bebeğim 18 aylık erkek.Doğduğundan bugüne geceleri 2-2.5 saatden fazla uyumuyor.Doktor atarax önerdi haftada 3-4 akşam atarax veriyoruz.Ama yinede direniyor.2 saat uyuyor. 22 de yatıyor 2 saat uyuyor. 00.00 - 00:30 gibi uyanıyor.Bir daha uyumuyor.Anca sallaya sallaya 4-5 gibi zor uyutuyoruz.Gündüzde 2-3 saat maximun uyuyor.Anneside bende bitmiş durumdayız Lütfen yardım..
Mesajınızı okuduğumda kötü anılarım canlandı.
Benim kızım şimdi dört yaşında ama uykusu hala problem, daha da fenası uykudan nefret ediyor. Kızım bebekken ben ne kadar yalvardıysam da doktorlar hiçbir ilaç vermemişti. Sonra bir eczacı tanıdığımız ara sıra bir çay kaşığı ... vermemi önermişti. Ama ilaç onun uykuya dalmasını kolaylaştırsa bile devam ettirmesinde etkili olmadı; üstüne üstlük ertesi gün sinirli yaptı.
Sizin oğlunuzda da pek bir işe yaramadıysa boşuna ilaç vermeyin.
Gündüzleri temiz havaya çıkarma, yatmadan 1,5 saat kadar önce ılık bir banyo, süt, yatakta bir kitap okuma ve yatağına uyanıkken bırakma gibi klasik uyku zamanı ritüellerini pes etmeden deneyin.
Çocuklarda Uykusuzluk başlığı altında bu konuda faydalanabileceğiniz epeyce yazı bulabilirsiniz.
Allah size sabır ve güç versin...
yavuzsal
10-18-2006, 19:34
Çok teşekkür ederim.Bugünlerdede boğazı şiş.Hiç mi hiç uyumuyor.İnşallah düzelecek.Allah hepimize sabır ve güç versin...:))
avandia06
11-19-2007, 06:04
Öncelikle geçmiş olsun,
Benim uyku tıbbından anlayan çocuk psikiyatrisine götürmeniz konusunda tavsiyem olacak.
Ankara'da iseniz Gazi üniversitesi tıp fakültesine başvuru yapabilirsiniz.
Tekrar geçmiş olsun.
Kızım 18 aylık, son bir aydır yaptıklarını hiçbir zaman yapmadı, doğduğundan beri düzenli uykusu vardı. Son bir aydır bitmiş durumdayım.. Gece yarısı 3'den önce kesinlikle uyumuyor, 3'den sonra da bitik vaziyette zorla uyutmaya çalışıyorum..ağlayarak uyuyor.. uykuyu kabul etmiyor..
Geceleri uyumak istemiyor, denemediğimiz yol kalmadı.. gündüz uyutmadık-gece yine uyumadı, yatmaya yakın yoğurt,süt vs. veriyoruz banamısın demiyor, konuşuyoruz uykunun gerekliliğini, güzelliğini, ertesi gün neler yapacağımızı vs.. - yine olmuyor, gündüz dışarı çıkıyor park vs. derken yoruluyor-yine uyumuyor, oyunlar yapıyoruz yine olmuyor, banyo yapıyoruz yine olmuyor, doktor şurup verdi onu verdim - o bile işe yaramadı, gece çayı aldım- o da işe yaramadı.. yatağına yatırıyorum - ağlıyor, yatak odasına yanımıza yatırıyorum-ağlıyor, yatırmıyorum uykusuzluktan yürüyemiyor ama yine de uyumamak için direniyor, göz kapakları kapanıyor zorla açıyor... çıldırmış durumdayım. Tek uyuduğu yer araba, gece yarısı sokağa çıkmak da bu soğukta çok zor, hele ki onu uyutacağız diye kaza yaptıktan sonra artık dışarı da çıkmaz olduk.
Çalışan bir anneyim ve artık bedenen ve ruhen bitmiş durumdayım. Bizimle aynı durumda olan yada bu durumu atlatmış olan arkadaşlardan fikir ve öneri bekliyorum..
Geçmiş olsun Allah kolaylık versin size.Biz büyükler bir şekilde katlanıyoruz bu duruma ama çocuklar için bu imkansız bişey.Sitemizde çocuklarda uykusuzluk başlıgı altında bir çok bilgi var oraları okudunuzmu.Onun dışında böyle bir durumda gecikmeden hekime başvurmanızı öneririm. Uykusuzluk deyip geçmeyelim eger normal yollarla geçmiyorsa mutlaka bir sebebi vardır.Tekrar geçmiş olsun.
Cevabınız için teşekkür ederim. Saat öğlen 1'e geliyor ve hanımefendi uyanmamak için ısrarlı :) en iyisi bir doktora ***ürmek olacak sanırım. Aslında doktor fobisi de var ama girer girmez çığlığı basıyor taa ki çıkana kadar :((
Evde uygulayabileceğimiz başka önerisi olan arkadaşlar da yazarsa memnun olurum. Herkeze şimdiden teşekkürler..
Cevabınız için teşekkür ederim. Saat öğlen 1'e geliyor ve hanımefendi uyanmamak için ısrarlı :) en iyisi bir doktora ***ürmek olacak sanırım. Aslında doktor fobisi de var ama girer girmez çığlığı basıyor taa ki çıkana kadar :((
Evde uygulayabileceğimiz başka önerisi olan arkadaşlar da yazarsa memnun olurum. Herkeze şimdiden teşekkürler..
Sayın Sirios, kızınızın son bir aydır bu durumda olduğunu yazmışsınız. Bu süre içinde hayatınızda çocuğunuzun etkilenmiş olabileceği önemli bir değişiklik oldu mu acaba ?
Bir de öğlene kadar uyursa gece geç saatlere kadar dayanır tabii. Sabah o kadar uzun uyumasına izin vermeyin ki uykusu düzene girsin :sleeping:
Merhaba,
Evet soylediginiz dogru ama uyandırmak istesek de uyanmıyor ve ağlayıp tekrar yatıyor. Gece 3-4'de yatan bir bebekten ne beklenir tabiki uykuya halen doyamamış oluyor..
Bugun işe giderken tekrar denedik, uyandı, huysuzlandı... bakalım akşama nasıl olacak..
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.