Orijinalini görmek için tıklayınız : Dante Kulübü
Anakin Skywalker
03-03-2005, 04:28
Dante kulübünü nihayet bitirdim.Aslında fena kitap değildi.Ama bir kötü yanı var içinizdeki Dante okuma isteğini körüklüyor.Sanırım bundan sonra ilk okuyacağım kitap İlahi Komedya olacak.
:trio:
Ben Dante Kulübüne yeni başladım fena değil gibi.
Yalnız Dante okuma isteğini körüklemesi neden kötü onu anlamadım.
3 cilt,tasvirler için kimi ve neyi tasvir etmiş diye sürekli okuduğun sayfadan uzun dip not okuman lazım.Bu da zor olan kitabı dahada zor yapıyor.
:confused:
3 cilt,tasvirler için kimi ve neyi tasvir etmiş diye sürekli okuduğun sayfadan uzun dip not okuman lazım.Bu da zor olan kitabı daha da zor yapıyor.
Zaten Dante Kulübü'nde ilerledikçe ne demek istediğinizi daha iyi anladım. Ben daha çok Beatrice'e duyduğu aşktan bahsediyor sanıyordum ama ondan hemen hemen hiç bahsetmiyormuş. Eskiden tasvirler ve zor kitaplar beni yormazdı ama yaşlanıyorum herhalde;)
Bu arada Dante Kulübü çok iyiymiş ama bir türlü bitiremedim. İlahi Komedya'yı da bir süre önce çıkarmış olduğum okunacaklar listeme -herşeye rağmen- tekrar aldım.
Dante Kulübü sonunda bitti. Ortasına kadar çok iyiydi ama sonunu beğenmedim.
Neden beğenmediniz ?
:idea:
Dante'yle ilgili kısımları güzeldi, İlahi Komedya'yı okumadım ama burada yazıldığı gibi okuma isteği uyandırdı.
Polisiye kısmına gelince: Katilin kitabın ortasından belli olduğu polisiyeler kadar kimse bulamasın, sonu sürpriz olsun diye bilerek saklanan, hemen hemen hiçbir ipucu verilmeyen polisiyeler de bana zevk vermiyor, hayalkırıklığı yaratıyor. Halbuki akıllıca ipuçları verildiğinde ya da özel olarak bulunmasın diye uğraşılmadığı halde tahmini çok zor bir katil yaratıldığında -(bkz. Fred Vargas-Tersine Adam)- kitap daha zevkli bir hale geliyor.
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.