PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uykuya elimden geldiğince direniyorum...

orphanedlander
11-03-2006, 05:23
merhabalar
yaklaşık 2-3 senedir uykuya direnmek gibi anormal bi rahatsızlığım var.mutlaka uykudan daha güzel yapıcak şeyler vardır diyip uykuyu önemsemiyorum, artk gözlerim kapanıyo, dermansız kalıyorum buna rağmen yatağa giremiyorum.bunun biraz da psikolojik olduğu kanısındayım şöyle ki küçükken yatardım ve televizyonun sesi ya da gözüme ilişen bi ışıktan dolayı 5-6 saat uyuyamazdım.belki de uyuyamamaktan korkuyorum yatağa girince o yüzden de bu süreci uzatıyorum.
istanbulda yaşamımı hem iş hem de okul şeklinde sürdürdüğüm için kesinlikle düzenli olarak yatma kalkma saati belirlemem lazım, düşününce tabi neden olmasın vaziyetinde ama gerçekten yapamıyorum.gün boyu yorgun bitkin bi şekilde dolaşıyorum.işin olmadığı günlerde 10 saat uyusam bile gün içinde göz altlarım şiş,uykulu ve yorgun bi şekilde dolaşıyorum ve bu yaptığım işlere hatta insanlarla olan ilişkilerime de yansıyo.
bu duruma alışabilirim sandım hep ama bünyem kaldırmıyo.
genel olarak zaten bi uyku problemim vardı 6-7 senedir.istanbula geldiğimden beri bir de bu direnme olayı çıktı.uyku problemlerim için düzenli olarak spor yaptım,sigarayı bıraktım,baş ağrısı sinüzit dediler ameliyat oldum,norolojiye gittm,psikiyatrist e gittm,psikologa gittm,antidepresanlar kullandım ve hepsi de her şey de doktor kontrolunde,meditasyon reiki olaylarına bile aşinalık gösterdim.yapmadığım tek şey uyku merkezine gitmek açıkcası sağlık güvencem olmadığı için fiyat araştırması yapmaya bile korkuyorum.
şimdi saat 4buçuk uyucam 12 gibi uyanıcam.yine her günkü gibi yorgun argın üşengeç bi şekilde kalkıcam.kendime hem kızıyorum bunu yoluna koyamıyorum diye çünkü artık ciddi ciddi psikolojimi de etkiledi hem de bu sorun içinde bu kadar şeyi başarabiliyorum diye bi yandan da kutluyorum kendimi:)
gece uyku yerine yapabildiğim şeyler, sessiz ve de sakin bi ortam var, oh mis.açarım cnbc e yi aralıksız 4-5 dizi izleyebilirim.internetin başına otururum zamanın nası geçtiğini anlayamam.arkadaş arayabilir özgür gece çıkıyoruz diye saat 6 da eve geliriz yok abi siz gidin ben gelmiyorum bir dersin iki dersin 3. kez diyemezsin.ya komple bunlardan soyutlucam kendimi - ki buna ihtimal vermiyorum çünkü bu sefer onların olmaması sorun olucak - ya da... işte ya da nın ikinci kısmı yok çünkü çözüm bulamıyorum ciddi ciddi.tibete mi gitsem orda takılsam,üst baş yırtık bilgelerle.hayır imkanım olsa yapıcam, ne kadar sürceği umrumda diil çünkü ızdırabi bi boyuta ulaştı bu artık.hem uykuyu düzenli bi hale getirebilsem bile uyku kalitemin artıp artmayacağından şüphe duyuyorum.işte böyle.yardımcı olmaya çalışırsanız ya da en azından yorum yapıp yönlendirebilrsiniz minnettar kalırım...
teşekkür ederim, geçmiş olsun herkese..

insomnia
11-03-2006, 22:16
Orphanedlander,

Yazdıklarınızı okuyunca kendimden çok şey buldum.
Galiba -fiziksel sebeplerden kaynaklananlar haricinde- uykusuzluğa biraz da kendimiz sebep oluyoruz. Herşey uykuyu sevmemekle, geceyi yaşamaktan hoşlanmakla yani bir çeşit baykuş olmakla başlıyor.

Okul zamanlarında hafta içi erken yatmak zorunda kalsak da bir türlü uyku tutmuyor, hafta sonları geç yatmayı marifet biliyoruz.

Üniversitede işin iyice cılkı çıkıyor, sabah çok erken olan derslere bir türlü girilemiyor, her gece yeni bir geç yatma rekoru kırılıyor.

İş hayatına başlayınca henüz yaşımız genç olduğu için bir zaman az uykuyla yaşamayı başarıyoruz ama zamanla pilimiz tükenmeye başlıyor. Yorgun, sinirli, unutkan, verimsiz vs oluyoruz. Bu sefer yıllarca bucak bucak kaçtığımız uykuyu kovalama sırası bize geliyor.

Siz bu kovalamaca esnasında asıl gerekli olan adımı atmamışsınız sanki. (Aynı benim gibi)
Uyku merkezlerinin fiyatları bu forumdaki ilgili başlık altında var. 600 ile 1000 YTL arasında değişiyor. Aslında bütün o gittiğimiz doktorlara, aldığımız ilaçlara harcadığımız paraları hesaplarsak ilk başta kulağa geldiği kadar pahalı değil.

Bu arada İstanbul'a nereden geldiniz?

orphanedlander
11-04-2006, 00:47
teşekkürler önce yorumlarınız için
benle aynı şeyleri hisseden kişilerin olması güzel biraz bencilce düşünürsek ama herkese geçmiş olsun.ben bittim bitiyorum.bugün akşam 5 te uyudum akşam 8 de kalktım.şimdi gece uyuyamıcam.benim ciddi ciddi metabolizma problemim mi var acaba?hayır vücut dahi çalıştım,gücüm kuvvetim yerinde ama bunu kullanabilicek enerji yok.fiziksel olayı geçtim hadi ruhumu öldürüyorum,bedenim yalnız kalıyo.düşündüğüm kadar fazla değilmiş fiyat her ne kadar şu an ödeyemicek olsam da.dediğiniz başlıkları biraz okuyayım,umarım kısa zamanda giderim ve faydalı olur.
istanbula gölcükten geldim.zaten bi de deprem olayı var o sıralar da mahvoluyodu uykularım.ama yapıcak bişey olmadıı için erkenden yatağa giriyodum.hoş yine gün boyu yorgun bitkin bi şekilde dolaşıyodum.ya insan 7 senedir bir gün olsun enerjik gezmez mi?eğer derseniz ki yok hocam bence sen normalsin abartıyosun hayır diilim.beni her gün görenler özgür yine uyumadın mı özgür yine yorgunsun tarzı sorular soruyo,sabah zor kalkmayı sorun yapmıyorum çünkü genelde böyle bi sorun var ama gün içinde yorgun ve de bitkin olmak, ve hayattan randıman alamamak ne kadar rezil ötesi bişey, tahmin edersiniz mutlaka.
teşekkürler, geçmiş olsun tekrar.

kardelen
11-15-2006, 07:33
merhaba sevgili özgür, Tek sen değilsin,sonda olmayacaksın(maalesef),bu hastalığı çeken. 1 umut belki hastalığım hakkında yeni bilgiler,tedavi yolları bulabilirim umuduyla nette dolaşıyodum aslında çayım bitesiye kadar 1 kaç sayfaya bakıp uyuyacaktım artık uyumam lazım diyordum içimden sonra yazdıklarını okudum şu an ağlıyorum sulu göz sanma tam aksine kalbimmi taşlaşıya ne kolay ağlayamam ama senin yazdıkların : hani derler ya yaramı deştin seni çok çok çok çok iyi anlıyorum çünkü bende aynı durumdayım insanda ne psikoloji bırakıyorne mutluluk,nede huzur Kaygı,endişe,karamsarlık,bunalım,çaresizlik,...... ........................................vs her yönden çökertiyor insanı ben yaklaşık 20 yıldır çekiyorum bu hastalığı sadece hastalığımın adını öğrenebilmek için 3 yılımı verdim hastahanelere sağlık güvencem var VARDA : niye geldin al şu ilaçları git gene gel aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa o ilaçlarla iyileşmedinmi 1 de bunu dene olayı tam 3 YIL hastalığımın adını duyduğum an *****HİPERSOMNİA**** dünyalar benim olmuştu adını bile bilmediğin 1 hastalıkla mücadelede olmuyor tedavide 1 yıldır tedavi görüyorum sadece şiddeti azaldı iyileşmiş şu halimle bile senden daha kötü durumdayım üzerimdeki ağır sorumluluklarla hemde. Bende kendimi tüm bunlara rağmen başardıklarımı düşünmekle teselli ediyorum kendime helal sana sen çok güçlü 1 kadınsın diyorum SEN ŞANSLISIN:yaşın genç,araştırabiliyosun,hastalığın fazla ilerlememiş,bilinçlisin neler yapman gerektiğini az çok biliyosun bunlara sahip olamayan,hatta durumunun farkında olmayan insanlarda var TAVSİYEM:SSK lı 1 işte çalış önce,beyin elektrosu çektir,dr. dan sana içinde amfetamin etken madde bulunan 1 ilaç yazmasını iste,stresten uzak dur,doğru ilaçla 2 ayda iyileşeceğine inanıyorum ACİL ŞİFALAR DİLERİM

orphanedlander
11-16-2006, 02:27
o zaman gerekli arkadaşlardan rica edip nickimi hipersomnia die değiştircem :)
şaka bi yana hani nası diym aynı hastalıktan muzdarip olan insanlar beni hem sevindiriyo hem de üzüyo.
tamamen beni anlatmışsın, tabi yaş arttıkça sorumluluk da artıyo o zaman eminim ki bu hastalık çekilmez bi hal alır ama en azından sen tedavide doğru adımları atmışsın çünkü ben ameliyat dahi oldum ama ilgisizmiş..
emin ol dediklerini vizelerimden sonra uygulucam.beyin elektrosu tomografi diil di mi farklı bişey tamamen?
stresten uzak durmak bu şartlarda mümkün değil, ev hayatı ev arkadaşı okul iş güç dışardaki millet istanbulun sorunları hani hepsi bitse bile bu sefer stres yok diye ben stres yaratırım :)
bilmiyorum ya hastalığımızı abartıcak kadar ilginç bi hal aldık belki de ama güzel olan bunun bilincinde olmam ve google da bile bu hastalıkla ilgili search yapabilmem, kendime değer veriyo olmam , sorunlarımı önemsiyo olmam
neyse konuyu saptırmadan ben sana çok teşekkür edim gerçekten minnettarım
geçmiş olsun ayrıca, hipersomnia club kuralım :p

kardelen
11-18-2006, 11:56
Beyin Elektrosu Ve Tomografi Birbirinden Farkli Bilgine

orphanedlander
11-21-2006, 17:51
ok teşekkür ederim ;)

LunarH2O
11-22-2006, 16:29
Afedersiniz Sayın Kardelen ve Orphanedlander, acaba ben mi yanlış algılıyorum ama orhanedlander'ın ilk mesajından anladığım kadarıyla sizin ikinizin farklı sorunları ve hastalıkları mı var acaba? Çünkü bana Orphanedlander'in daha çok "uyumama ve uykuya direnme" ve bu yüzden de sürekli bitkinlik problemi varken, Kardelen'in ise hipersomnia (aşırı uyuma) problemi var gibi gelmişti yazılanlardan. Ben yanlış anladıysam araya girdiğim için gerçekten çok özür dilerim. Sadece Orphanedlander da kendini hipersomnia hastası olarak tanımlayınca biraz kafam karıştı. İşin içinde ilaç tavsiyesi de olunca sizlere kafamdaki kuşkuları bir aktarayım dedim. Çünkü ilaç ve tedavi ciddi şeyler. Bu arada Kardelen diğer konudaki mesajlarını da okudum ve Allah acil şifalar versin diyorum. Dediğin gibi herşeyi çeken bilir. Tekrar ediyorum arkadaşlar, eğer ben yazılanları dikkatsiz okuyup yanlış anladıysam kusura bakmayın.

kardelen
11-22-2006, 20:49
benimle ilgili bölümü doğru anlamışsın ben hipersomnia hastasıyım ve yine doğru anladığın bie şey varki başka hastalıklarında mevcut olması bende şeker hastasıyım bunlar dr. tarafından testlerlebelirlenmiş hastalıklarım birde benimn sedece tahmin ettiğim var galiba bende uyku apneside var

uykucu82
01-19-2007, 15:38
slm yazdıklarınızı yeni okudum. bende de yaklaşık olarak 3 yıldır bu hastalık var-mış. mış diyorum çünkü inanırmısınız ben bu hastalığın varlığını daha 2 ay önce öğrendim :( aslında seviniyorum en azından hastalık olduğunu ve tedavisinin olduğunu biliyorum adı """"hipersomnia"""". bu rahatsızlık ilk önce doğum yaptıktan sonra çıktı ortaya ben dedim ki çocuk gece uyumuyo ondan böyleyim yorgun düşüyorum, bu hergün hergün olmaya başladı, baktım olmuyo çünkü artık çalışmaya başladım ve iş yerimde sorun oluyodu en önemlisi eşimle aramızın bozulmasına bile neden oluyodu ve hala da olmakta. neyse ne olduğunu bir türlü anlamıyoduk. misafirliğe gidiyorum uyukluyorum misafir geliyo uyukluyorum ve inanırmısınız oğlum şuan 4 yaşında ve ben bazen onunla oyun oynarken bile uykuya dalabiliyorum ve bana oğlumun dediği şey şu " anne artık uyumaaaa" diye bağırıyo :'( eşimle cinsel açıdan bile sorunlar yaşamaya başladık artık çünkü düşünsenize siz geliyosunuz odaya ve eşiniz uyuyo nasıl bi durum bu :(doktora gitmek istiyorum ama hiç bi sağlık güvencem yok. yazıları da okuduktan sonra ben bu tedavileri sanırım gerçekleştiremiyeceğim :( kendi kendime yenmeye çalışıcam.. ama umudumu yitirmiyorum ve ben HİPERSOMNİA yı yeniceemmmm kendime güveniyoruummm:thumbsup:
herkese çok çok geçmiş olsun

kardelen
01-28-2007, 16:46
ben benim gibi uyku hastalığı çeken insanların yazdıklarını okuyunca ağlıyorum aslında sulu gözlü diilim etkileniyorum özellikle ssk olmayışı ve anne olmana çok üzüldüm bende anneyim oğlum 14 yaşında
önemli olan hastalığını biliyor ve tedavi olmayı düşünüyor olman skk konusunda üzülme boşuna çünkü : benim ssk var çok fazla faydası olmadı sadece ilaç ve testlerde ssk işe yaradı sıradan 1 hastahanede tedavimiz neredeyse imkansız bu hastalık türkiyede 15 yıldır dr tarafından biliniyor tedavi için ise 1 uyku labaratuvarına gitmen şart uyku labaratuvarları sadece üniversite hastahanelerinin bazılarında var oradada dr 75 milyon orada 1 gece yatmak zorundasın gecesi 300 milyon + testler + ilaçlar en en en güzeli kendine olan güvenin ben bu hastalığı yeneceğim demişsin gerçekten istedikten sonra olmayacak hiç 1 şey yok iste ve çaba harca ben senin bu hastalığı yeneceğine inanıyorum ben uyku labaratuvarına gitmeye başladım elimden geldiğince destek olmak isterim sana 2 şey önereceğim 1: üzülmek,sinirlenmek yok 2: güneş banyosu bunu bana uyku labaratuvarındaki dr tavsiye etti bununla başlayabilirsin tedaviye sabah normalde kalktığın saatten yarım saat önce kalk kışın zor oluyo ama balkona çık yada pencereden dışarı bak gözlerini güneşten ayırma yani ışıktan yarım saat ışığa bakmamız gerekiyomuş eğer hava kapalıysa güneş yoksa odanın ışığını yakıp yarım saat ampule bak ben denedim aşırı ışığın beynine gönderdiği sinyali hissedeceksin dr bana en az ilaç kadar bu güneş banyosunun da işe yaradığını söyledi üzülmek ve sinirlenmekte benim gözlemim hastalığın şiddetlenmesine neden oluyo inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun hepimize acil şifalar

uykucu82
01-29-2007, 10:27
Bu GÜzel DÜŞÜncelerİnİz İÇİn Çok Çok TeŞekkÜr Ederİm. Ve BİŞey İtİraf Etmek İstİyorum Burdan İnanirmisiniz Bu Yaziyi Yazdiktan Sonra Artik AkŞamlari Uyuyakalmiyorum Yanİ Sanirim Yenmeye BaŞladim Bu HastaliĞi. GerÇekten Uyumamak EŞİmle Vakİt GeÇİrmek OĞlumla Vakİt GeÇİrmek Oyunlar Oynamak Ne Kadarda GÜzelmİŞ Ben Bunu Bİr Haftadir Anliyorum Ve İnŞalllah Ta Daha Da İyİ Olucam. Allahim Hepİmİze SaĞlik Sihhat Ve Huzur Versİnn

kardelen
02-06-2007, 16:56
iyi olmana gerçekten çok sevindim umarım sürekli olur sıhhatin benim önerdiklerimi yapmaya çalış özellikle güneş banyosunun faydasını gördünmü merak ediyorum kendini üzmemeye dikkat et hiç bir sıkıntını umursama üzüntü hastalığımızı şiddetlendiriyor her zaman iyi olmanı dilerim bebeğini benim için öp k.i.b.