PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyuma biçimi kişiliği gösteriyor

Yengeç
11-06-2006, 05:18
ABD'li psikiyatrist Dr. Samuel Dunkell'e göre uyuma stiliniz kişiliğinizi ele veriyor. Sırt ya da yüz üstü veya yan tarafına dönerek uyumak, kesinlikle kişiliğin bir yansıması. Dr. Dunkell, sırtüstü uyumayı ‘‘kralların uyuma pozisyonu’’ olarak adlandırıyor.

SIRT ÜSTÜ

Dunkell'e göre, sırtüstü yatanlar, dikkat çekmeyi seviyorlar, kendilerine güvenleri var ve yeni deneyimlere açık olan kişiler. Dr. Dunkell, sırtüstü uyuyanların, ya ailenin tek çocuğu ya da ailenin son doğan çocuğu olduğunu belirtiyor.

YÜZ ÜSTÜ

Samuel Dunkell, ‘‘Sleep Positions: The Night Language of the Body’’ (Uyku Pozisyonları: Vücudun Gece Dili) adlı kitabında, yüzüstü uyuyanların ise genelde kollarını açtıklarını kaydediyor. Dunkell'e göre yüzüstü uyuyanlar, mükemmeli arayan ve yaşamlarını denetlemeyi seven kişiler. Yüzüstü uyuyanlar, beklenmedik davranışlarda da bulunmuyorlar.

YANA DÖNME

Dr. Dunkell, sağ ya da sol taraflarına dönerek uyuyanların ise duygusal, duyarlı ve yaratıcı olduklarını ifade ediyor. Dunkell, yanlamasına uyuyanları, pratik kişiler olarak da niteliyor. Dunkell, yanlamasına uyurken dizlerini hafif yukarı çekenler ise ‘‘sağduyusu güçlü’’ kişiler olarak tanımlıyor ve bu şekilde uyumanın vücut ısısını muhafaza ettiğini ifade ediyor.

Uyku sırları

İnsan beyni, uyku sırasında, TV izleme durumundan daha aktif.

Filler günde sadece iki saat uyuyor.

Uykusuzluk rekoru Randy Gardner'e ait. Gardner, 1965'te, 264 saat 12 dakika uyumadı.

Salyangozlar, hiçbir şey yemeden üç yıl uyuyabiliyorlar.
Uyuyan bir kişi, gecede, ortalama 40 ya da 60 kez kımıldıyor veya sağa ya da sola dönüyor.

MayıS
11-06-2006, 22:04
YÜZ ÜSTÜ

Samuel Dunkell, ‘‘Sleep Positions: The Night Language of the Body’’ (Uyku Pozisyonları: Vücudun Gece Dili) adlı kitabında, yüzüstü uyuyanların ise genelde kollarını açtıklarını kaydediyor. Dunkell'e göre yüzüstü uyuyanlar, mükemmeli arayan ve yaşamlarını denetlemeyi seven kişiler. Yüzüstü uyuyanlar, beklenmedik davranışlarda da bulunmuyorlar.

)) :) :p :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :cool:

pitipiti
11-07-2006, 01:49
YÜZ ÜSTÜ

YANA DÖNME

Dr. Dunkell, sağ ya da sol taraflarına dönerek uyuyanların ise duygusal, duyarlı ve yaratıcı olduklarını ifade ediyor. Dunkell, yanlamasına uyuyanları, pratik kişiler olarak da niteliyor. Dunkell, yanlamasına uyurken dizlerini hafif yukarı çekenler ise ‘‘sağduyusu güçlü’’ kişiler olarak tanımlıyor ve bu şekilde uyumanın vücut ısısını muhafaza ettiğini ifade ediyor.

benim uyma şekillerim bunlar... yalnız yüzüstü yatarken kollarımı açamam tam tersi kapatırım...:zzz:

MayıS
11-07-2006, 11:51
benim uyma şekillerim bunlar... yalnız yüzüstü yatarken kollarımı açamam tam tersi kapatırım...:zzz:

aynen :thumbsup:
ama yüzüstü yatmak sağlığa zararlı die bişi duydum. ama nasıl alıştırıcam kendimi bilemiyorum yan yada sırtüstü yatmaya...zaten uykuya dalmakta zorluk çekiyorum bide uyuma şeklimi değiştirmeye çalışınca bütün gecem uykusuz geçiyoo:(

kaktüs
03-08-2007, 09:15
Uyuma şekillerini araştıran çok olmuş, herkes de farklı sonuçlara ulaşmış:

Ayaklarını karınlarına doğru çekerek cenin şeklinde uyuyanlar, dışarıya karşı güçlü ancak kendi içinde utangaç bir yapıya sahip olan kişiler.

Düz bir şekilde yatarak uyuyanlar ise uysal yapıda kişilerdir.

Sırt üstü uyuyanlar sessiz, çekingen fakat kendisi ve başkaları için yüksek standartlar belirleyen kişilerdir.

Yüz üstü uyuyanlar ise sosyal yönü kuvvetli ve cesurdur.

www.ekolay.net/saglik

uykucu82
03-13-2007, 12:12
YANA DÖNME

benim uyku şeklim de bu. her zaman yana dönerek uyurum:s4: :sleeping: