PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : işte türk lezzetleri

MayıS
11-07-2006, 13:14
işte türk lezzetleri :thumbsup:

mantı, menemen, iskender, midye tava, kokoreç, yaprak sarma, balık-ekmek ...
sevmeyen var mı ya?
merak içindeyim....

özlem
11-07-2006, 17:07
:Jumpy: işte türk lezzetleri :thumbsup:

mantı, menemen, iskender, midye tava, kokoreç, yaprak sarma, balık-ekmek ...
sevmeyen var mı ya?
merak içindeyim....

Türk lezzeti mi asla ağzıma koymam :yikes: :Jumpy:

LunarH2O
11-07-2006, 23:43
Valla ben Mayıs'ın listesindeki tüm yemeklere eksiksiz olarak bayılırım. Ayriyeten döner, lahmacun, kebap vs. Türk yemekleri ve spesyaliteleri mükemmel bence. :s4: Miyammm. Ağzım sulandı valla.:seytan

Yengeç
11-08-2006, 04:24
Saat 03.23 evde uyumayan yok ben yemek yapmayı bilmem ama menemen istiyorum kardeşim bir allahın kulu kalksa da aç olup olmadığımı sorsa :o

kaktüs
11-08-2006, 11:00
Saat 03.23 evde uyumayan yok ben yemek yapmayı bilmem ama menemen istiyorum kardeşim bir allahın kulu kalksa da aç olup olmadığımı sorsa :o
Bence acilen öğren menemen yapmayı hem lezzetli hem de bekar oturanların ya da böyle gece yarısı acıkanların hayatını kurtarır :bowdown:

Bu arada özlem, şaka yapmıştın değil mi, bu sayılan yemekleri ağzına koymadığın konusunda?

özlem
11-09-2006, 00:04
Bu arada özlem, şaka yapmıştın değil mi, bu sayılan yemekleri ağzına koymadığın konusunda?

Tabii ki şaka yapmıştım. Mayıs bizleri Türk düşmanlığı ile suçlayıp üstüne böyle bir başlık atınca içimden çocuksu da olsa öyle davranmak geldi.

Sayılan "Türk" lezzetlerine, bunların yanısıra ekşili köfte, keşkek, hünkar beğendi, karnıyarık, kuzu tandır gibi daha kallavi olanlara da bayılırım.

Ama Çin ve İtalyan yemeklerini de severim yine yabancı hayranı olarak alkış alır mıyım dersiniz :seytan

MayıS
11-09-2006, 20:42
Tabii ki şaka yapmıştım. Mayıs bizleri Türk düşmanlığı ile suçlayıp üstüne böyle bir başlık atınca içimden çocuksu da olsa öyle davranmak geldi.

Sayılan "Türk" lezzetlerine, bunların yanısıra ekşili köfte, keşkek, hünkar beğendi, karnıyarık, kuzu tandır gibi daha kallavi olanlara da bayılırım.

Ama Çin ve İtalyan yemeklerini de severim yine yabancı hayranı olarak alkış alır mıyım dersiniz :seytan

Türk düşmanlığı ile suçlamadım saptırmayın olayı isterseniz..:thumbsup:

MayıS
11-09-2006, 20:43
Menemen (4 Kişilik)

Malzemeler:
2 Adet Domates
6 Sivribiber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Kahve Fincanı Süt
5 Adet Yumurta
Tuz, Karabiber
http://www.maksimum.com/i/b.gif
HAZIRLANIŞI :
2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.
2 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip biberleri kavunrun. Domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pişirdikten sonra yarım kahve fincanı sütü ekleyin.
5 yumurtayı teker teker bu karışıma ilave edin. Krema hali alıncaya kadar hızla kanştırın. Tuz ve karabiber ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.:bowdown:
http://www.maksimum.com/i/b.gif

Yengeç
11-10-2006, 07:14
Ya benim en yeteneksiz olduğum konulardan biridir yemek hadisesi. Değil tarif vermek yanımda 10 defa anlatarak yapsanız ben de yine iş yok:s4: :res:

MayıS
11-14-2006, 00:15
Ya benim en yeteneksiz olduğum konulardan biridir yemek hadisesi. Değil tarif vermek yanımda 10 defa anlatarak yapsanız ben de yine iş yok:s4: :res:

güvendigin biri var demekki:s4:

pitipiti
11-14-2006, 02:09
bende türk mutfağı hayranıyım...:D

adana,urfa kebabını da ben ekleyeyim...

MayıS
11-15-2006, 21:32
kesinlikle mantı pulbiberli...sarımsaklı yoğurttt.............:yikes: