Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyumaktan Nefret Ediyorum
kardelen
11-15-2006, 08:12
ben her gece yatağa değil mezara giriyorum Hastalığımla ilgili hissettiğim şey bu yılarca dedimki: sıkıntılarımın,sorunlarımın hat safhada olduğu yıllarda;-----ALLAH ım ölmek istiyorum ama intahar edip günah işlemek istemiyorum Uyumak istiyorum,uyumak ve sorunlarım bitene kadar hiç uyanmamak----- şimdide diyorumki: demekki duam kabul olmuş (1HİPERSOMNİA HASTASI):banghead3
pitipiti
11-16-2006, 02:02
HİPERSOMNİA:aşırı uyku uyuma ve aşırı gündüz uykusu gereksinmesi...
ben böyle biliyorum...
HİPERSOMNİA:aşırı uyku uyuma ve aşırı gündüz uykusu gereksinmesi...
ben böyle biliyorum...
evet benimki imsomnia :smileys_a
bu kadarkötü olan ne hipersomnia hastasında? uykusuzluk çok daha kötü etkiliyor bence. aylardır 3-4 saat uykuyla yaşıyorum. 18 yaşında göz altlarım kırıştı gibime gelmeye başladı. psikolojik sanırım. :)
LunarH2O
11-17-2006, 15:52
Herşeyin aşırısı vücudun dengesini bozuyor ve sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor. Uykunun da vücudun ihtiyacından fazla ya da az olması insanı hem fiziksel, hem ruhsal, hem de sosyal yönden rahatsız ediyor bence. Vitaminler de yararlı, ama aşırı yükleyince vücut dengesini bozup çeşitli ciddi hastalıklara yol açabiliyorlar. Belki hipersomnia hastaları da keşke daha az uyuyabilsem diye iç geçiriyorlardır. Günün 16 saati uyuduğunu düşünsene. İşe, okula gidemezsin ya da yapman gereken hiçbir şeyi zamanında yapamazsın. Eminim pek çok fiziksel sıkıntıyı da beraberinde getiriyordur. Keşke hiçbirimizin az ya da çok uyuma sorunları olmasa. Ne güzel olurdu.:zzz:
çok güzel olurdu. uykum geldi ben yatıyorum diye evdeki herkesi öpüp yatağa girer girmez misler gibi bir uyku çektiğini düşünsene...düşüncesi bile mutlu olmak için yeterli. diyorum ki...keşke hava hiç kararmasaydı. ama o zaman da eve hiç girmezdim. bazen ailemi ihmal ettigim duygusuna kapılıp üzülüyorum biliyor musunuz? :(
kardelen
11-18-2006, 09:22
bu kadarkötü olan ne hipersomnia hastasında? uykusuzluk çok daha kötü etkiliyor bence. aylardır 3-4 saat uykuyla yaşıyorum. 18 yaşında göz altlarım kırıştı gibime gelmeye başladı. psikolojik sanırım. :) 'ÇEKEN BİLİR ' ATASÖZÜNÜ DEMEK GELİYOR İÇİMDEN SİZE HİÇ OLMAZSA HAYATI BIRAKIN BİZLERİ SAĞLIKLI İNSANLARDAN BİLE DAHA ÇOK SAAT YAŞIYOR,YAPMANIZ GEREKENLERİ YAPABİLMEK İÇİN ZAMAN BULABİLİYOSUNUZ
BEN YEMEK YAPMAK,ÇOCUĞUMU OKULA GÖNDERMEK,....VB Z0RUNLULUK ÖTESİ SORUMLULUKLARIMI BİLE YERİNE GETİREMİYORUM ÇÜNKÜ SÜREKLİ UYUYORUM BEDELİNİDE DEFALARCA İŞTEN ATILMAK,ÇOCUĞUMUN DEVAMSIZLIKTAN SINIFTA KALMASI.....VB İLE ÖDÜYORUM BU 1 KAÇ ÖRNEĞİMİ OKUDUKTAN SONRADA HALA HİPERSOMNİA İÇİN 'O KADARDA KÖTÜ DİİL'DİYEBİLİYORSANIZDA SİZE SÖYLEYEBİLECEĞİM BAŞKA SÖZÜM YOK SAYGILAR HEPİMİZE ACİL ŞİFALAR:sus:
'ÇEKEN BİLİR ' ATASÖZÜNÜ DEMEK GELİYOR İÇİMDEN SİZE HİÇ OLMAZSA HAYATI BIRAKIN BİZLERİ SAĞLIKLI İNSANLARDAN BİLE DAHA ÇOK SAAT YAŞIYOR,YAPMANIZ GEREKENLERİ YAPABİLMEK İÇİN ZAMAN BULABİLİYOSUNUZ
BEN YEMEK YAPMAK,ÇOCUĞUMU OKULA GÖNDERMEK,....VB Z0RUNLULUK ÖTESİ SORUMLULUKLARIMI BİLE YERİNE GETİREMİYORUM ÇÜNKÜ SÜREKLİ UYUYORUM BEDELİNİDE DEFALARCA İŞTEN ATILMAK,ÇOCUĞUMUN DEVAMSIZLIKTAN SINIFTA KALMASI.....VB İLE ÖDÜYORUM BU 1 KAÇ ÖRNEĞİMİ OKUDUKTAN SONRADA HALA HİPERSOMNİA İÇİN 'O KADARDA KÖTÜ DİİL'DİYEBİLİYORSANIZDA SİZE SÖYLEYEBİLECEĞİM BAŞKA SÖZÜM YOK SAYGILAR HEPİMİZE ACİL ŞİFALAR:sus:
:oops:Çok acil şifalar özür dilerim saygısızlık etmek istememiştim. İnşallah en yakın zamanda istediğiniz gibi bir yaşama kavuşursunuz, acil şifalar diliyorum. Tekrar özür dilerim, gerçekten patavatsızlık etmişim.:oops:
kardelen
11-20-2006, 05:18
Özür Dilemene Gerek Yok Sende Haklisin Insan Yaşamadiği 1 Şeyi Bilemezki Zaten Çevreme ,hatta Nete Bakiyorumda Ayni Hastaliğa Yakalanmiş Olanlarin Şikayetleri Bile Benimkinin Boyutunda Diil Dr. Bile Hastaliğimin Adini Ve Ilacimi Söylerken Yanimda Kariştirip Okuduğu Kitaplardan Söyledi Bilinen 1 Hastalik Diilki Çoğu Insanda Farkinda Diil Bu Hastaliğa Yakalandiğinin Acil Şifalar Hepimize
arıdoğan
05-29-2009, 23:59
merhabalar,
bende hipersomnia (narkolepsi) hastasıyım. gerçekten çok can sıkıcı. mesela arkadaşımı ararken uyukaldığımı, müdürün odasında toplantıda bir an uyuyup uyandığımı, lise ve üniversitede hemen hemen tüm derslerde uyuduğumu, otogarda bekleme salonunda, yada dolmuşta hep uyuduğumu ve bunların sadece bir kaç örnek olduğunu söyleyebilirim...
Allah yardımcımız olsun...
Narkolepsi gercekten cok ilginc bir rahatsizlik, gecenlerde bu hastalik hakkinda biraz yazi okudum nette, son bilgilere göre narkolepsi hastalarinin beyninde orexin hormon üretimi sadece yüzde 10 lardaymis. Aceba sebebi bumu? bir cok kisi bundan kaynaklandigini söylüyor..
Ben insomnia hastasiyim, yani fazla uyuyamiyorum hatta bazen hic yatamiyorum.. hep sunu düsünmüsümdür, narkolepsi hastalari eger olur olmaz yerlerde uykuya giriyolarlarsa bunu TIP bir sekilde tersine cevirip insomnia hastalarinda tedavi amacli kullanamazlarmi, eger narkolepsi hastalari karsi koyulamiyacak bir uykuya giriyorlarsa ve bununda nedeni beyindeki hormonlardan kaynaklaniyorsa neden olmasin?
Bence narkolepsiye care bulundugu gün insomnia hastaliginada care bulunacaktir, ikiside bir elmanin 2 yarisi gibi.
Bu arada aridogana ve diger narkolepsi hastalarina büyuk gecmis olsun.
arıdoğan
06-01-2009, 02:49
Narkolepsi gercekten cok ilginc bir rahatsizlik, gecenlerde bu hastalik hakkinda biraz yazi okudum nette, son bilgilere göre narkolepsi hastalarinin beyninde orexin hormon üretimi sadece yüzde 10 lardaymis. Aceba sebebi bumu? bir cok kisi bundan kaynaklandigini söylüyor..
Ben insomnia hastasiyim, yani fazla uyuyamiyorum hatta bazen hic yatamiyorum.. hep sunu düsünmüsümdür, narkolepsi hastalari eger olur olmaz yerlerde uykuya giriyolarlarsa bunu TIP bir sekilde tersine cevirip insomnia hastalarinda tedavi amacli kullanamazlarmi, eger narkolepsi hastalari karsi koyulamiyacak bir uykuya giriyorlarsa ve bununda nedeni beyindeki hormonlardan kaynaklaniyorsa neden olmasin?
Bence narkolepsiye care bulundugu gün insomnia hastaliginada care bulunacaktir, ikiside bir elmanin 2 yarisi gibi.
Bu arada aridogana ve diger narkolepsi hastalarina büyuk gecmis olsun.
inşallah bi tedavisi bulunur ve biz görürüz... çok teşekkür ediyorum kubay kardeşim sana ve de ne tür rahatsızlığı olursa olsun herkese acil şifalar diliyorum...
CeYHuN SöNMeZ
06-25-2009, 22:45
ben her gece yatağa değil mezara giriyorum Hastalığımla ilgili hissettiğim şey bu yılarca dedimki: sıkıntılarımın,sorunlarımın hat safhada olduğu yıllarda;-----ALLAH ım ölmek istiyorum ama intahar edip günah işlemek istemiyorum Uyumak istiyorum,uyumak ve sorunlarım bitene kadar hiç uyanmamak----- şimdide diyorumki: demekki duam kabul olmuş (1HİPERSOMNİA HASTASI):banghead3
ben de narkolepsi hastasıyım sanırım. sanırım diyorum çünkü doktor bu teşhisi koydu ama daha uyku testine girmediğim için kesin teşhis konulamadı. zaman zaman çok sıkıntı çekiyorum ama;
bazı şer..sizlerin kız arkadaşlarını parçaladıkları, bir köyü katlettikleri, kızlarını öldürdükleri, insanların saçma sapan kaprislerinin, egolarının olduğu, dünyayı yönetme niyetindeki bazı gizli yapılanmaların emellerine ulaşabilmek için masum insanları öldürdükleri, böylesine saçma sapan bir ekonomik dağılımın olduğu, kimi bölgelerde insanların açlıktan öldüğü vb..bir dünyada yaşamaktansa uyurum rüyalarımda yaşarım daha iyi.
başlığın konusundan biraz saptım kusura bakmayın ama böyle düşünüyorum. belki de narkolepsi değilim ve psikolojik olarak bilinçaltım kendimi uyumaya şartlandırıyor. bilmiyorum...
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.