PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım edin...Kafamı boşaltamıyorum...

MayıS
11-18-2006, 02:41
Yatağa yatıyorum.
DERİN DERİN nefes alıyorum.
Sakinleşiyorum.
Uykum geliyor tatlı tatlı.
Sonra başucu lambasını kapatıp uyku pozisyonumu alıyorum.
Gözlerimi kapar kapamaz beynim bir motor gibi çalışmaya başlıyor.
Uykudan gözlerimi açamıyorum, yataktan zorla kalkıyorum ama beynim o kadar çok şeyi birden düşünüyor ki bir türlü uykuya dalamıyorum.
Düşünün artık kıpırdayacak halim yok.
Beynim hala durmuyor.
Artık kulaklarım uğulduyor, gün ışımaya başlıyor ben ter kan içinde kafam bir geçmişe, bir bugüne, bir geleceğe gidiyor, ben yorgun argın bir güne başlıyorum yeniden...
Lütfen benim için bir çözüm yolu bulun yoksa çıldıracağım.
Ailemle büyük sorunlarım ya da çok kötü bir yaşantım yok.
"Hiç bir şey düşünmemeye çalış" demeyin.
Olmuyor.
Teşekkürler.............
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

şehrazad
11-18-2006, 03:22
Çok sevdiğin bir hayalin var mı, gözlerini kapatıp kendi kendine anlatacağın, uyumadan önce içinde yaşayacağın, oradan uykuya geçeceğin şahsi bir masal belki :6:

LunarH2O
11-18-2006, 08:17
Bu arada Mayıs, belki herhangi bir mesajında belirtmişsindir ama ben kaçırmışım. Sen hiç doktora görünmüş müydün?? Bazen gerçekten işe yarayacak ilaçlar tavsiye ediyorlar. Bir de düzenli bir fiziksel aktivite yapabilirsin. Daha önceleri de yazdığım gibi benim eşimde de aynı problem vardı. Hatta o da aynen senin gibi beyninin bir türlü uykuya dalamamasından, sürekli çalışmasından bahsediyordu. Birkaç yıldır düzenli olarak haftada 3-4 gün spora gidiyor (fitness). Hem bazı fiziksel şikayetleri azaldı hem de spora başladıktan sonra uykusunun çok düzeldiğini söylüyor. Bunu ben de gözlemliyorum zaten. Yalnız uyumaya çok yakın spor yapmaman lazım. Az az başlayıp yavaşça artır ki bu sefer de vücudundaki ağrı ve sızılardan sabahı sabah etmeyesin. Bence iki yöntemi de bir dene. Umarım faydalı olur.

MayıS
11-18-2006, 17:28
Doktora görünmedim aslında daha erken yaşlarda ilaç kullanmaya başlamak istemedim. Bir dönem antidepresan kullandım. Ama mide bulantısı, baş dönmesi şikayetleri çok oldu. Bayılma raddesine geldim kaç kez. Bırakmıştım.

MayıS
11-18-2006, 17:29
Çok sevdiğin bir hayalin var mı, gözlerini kapatıp kendi kendine anlatacağın, uyumadan önce içinde yaşayacağın, oradan uykuya geçeceğin şahsi bir masal belki :6:

düşüncelerin arasına ayrıca hayalleri sokmak etkili olur mu sence?:deli:

sirona
05-03-2007, 03:34
İşte bu, ben de bunu yaşıyorum :(

Kitap okumayı deniyorum, bu sefer haydaaaa.. acaba sonunda ne olucak diye sabah ediyorum, yok kitabı bırakıyorum bu sefer Napolyon geçti diye bir yerinde tarih defterimin sayfalarını çeviriyorum beynimde....

Bi yandan şarkı söylediğimi fark ediyorum ve "Yapma..." diyorum kendi kendime, şarkı söylersen daha çok uykun kaçar, bi yandan da bu yaşadıklarımı düşünüyorum, bak demek böyle oluyomuş bana diyorum, bi yandan da ertesi gün yapacaklarımı düşünüyorum, hadi artık uyu yoksa yine uyuyakalıcaksın bir yerlerde diyorum kendime, bir yandan da...

Beynimin işlemcisinin kaç çekirdekli olduğunu merak ediyorum.

Sonra pes edip kalkıyorum gece yataktan ya da hiç yatmıyorum... Beynim bu kadar aktif, bari ders çalışayım diyorum.

Sonra... ertesi gün derslerde uyukluyorum :( Hatta artık imza listesi önümden geçerken bile uyanmıyorum ve gittiğim derslerde bile fiziksel olarak bulunmuş olmama rağmen yok sayılıyorum.

Beynimi durduramıyorum geceleri... Ama anti-depresan ya da benzeri ilaçlar da istemiyorum, bu yaştan o ilaçları kullanmanın vücuduma şimdiki halimden daha iyi bir hale getireceğini düşünmüyorum.

Ne yapmalıyım :(

Yoda
05-13-2007, 13:54
Bütün anlattıkların bende yoga yada meditasyon yapman gerekli gibi bir his uyandırdı bir anda.

Anladığım kadarıyla aklının boşaltamadığından kaynaklanıyor tüm problem.

Bu yüzden uyuma teknikleri senin için bence faydasız olur,ama genede düşünmeye devam edeceğim ;)

sirona
05-13-2007, 22:59
teşkkürler, denerim, ama nasıl :)

merve
05-31-2007, 05:21
mrb ben yeni üyeyim.mayısın anlattıkları bana da oluyor tam uykum var kesin uyuyacağım diyorum ama hayallerden ve düşüncelerden bir türlü vazgeçemiyorum.yoga veya meditasyon gerçekten işe yarar mı?çok uykusuz oluyorum

gecesi_gunduz
06-07-2007, 01:30
merhaba.. ben yaklaşık on yıldır geceleri uyuyamıyorum.. çözemedim bir
türlü.. kendimi telkin ediyorum, bir iki gün düzenli olsam 6-7 ay yine aynı..
bütün hayatım altüst olmaya başladı.. cok garip gün ışıdıktan sonra saat
6-8 arası uyuyabiliyorum.. çevremdekilerde beni aşırı uyuyor zannediyorlar..
oysa sabahlara kadar uyuyamadığımı anlamıyorlar.. :( çare_ne?

gecesi_gunduz
06-07-2007, 01:57
şimdi yatıcam .. bir bakıcam akrep yelkovan baya yollar almış.. bense saatlerce uyumaya çalışırken o kadar çok ne düşünüyorum kestiremiyorum..
iyi uykular.. ;)

sweetdreams
06-16-2007, 02:09
merhaba,

ben sonucta uzman birisi değilim ama aynı problemlerle bende karsılamıstım.
Kendimce çözümler bulmaya ve onları da denemey baslamıstım.

Uykusuzluk cektigim ilk zamanlar vücudu yoracak ekzersiz hareketleri yapardım. Bunun sonucunda laktik asit birikir ve yorgunluk hissiyle birlikte uykumu getirirdi.

Bir süre sonra bağışıklık sistemi devreye girdi ve bu yöntem ise yaramamaya basladı.
gece gec saatlerek kadar TV izlemeler, kitap okumalar, cok uykum gelmedikce yataga gitmemeler cunku artık seye inanmıstım uykum yokken yataga girersem artık sabaha kafar uyuyamayacaktım. Aklıma hep bir sürü düsünce geliyordu. Eski anılar ve nedense bu anılar cogunlukla kötü olan anılar oluyordu. sankiş hic iyi seyler yasanmamis gibi.
Bir ara uykum kactığı vakitler özel bir konu üzerine yogunlasma yöntemini denedim. Kafamda bir film senaryosu yazmaya basladım. Daha sonra daha somut bir sey denedim. Bunu bir filmde görmüstüm. Bir motosikleti (bu herhangi bir baska sey de olabilir) bastan komple parçalayıp tekrar montajını yapma gibi. Hatta istersen modifiye bile edebiliyordun.

Bir ara ise yaradı ama sonra bundan da sıkıldım. Zamanla birlikte gelismenin getirdiği mi diyelim yoksa aliskanlıktan mı bilemiyorum olayı kabullendim. Üzerine gitmeye basladım. Aklıma düsünce mi geliyor gelsin hangi düsünce geliyor neden gelmiş olabilir ona kafa patlattım. Sonucta aklıma gelen seyler bilincaltından bir yerden geliyordu ve bana göre çözülmeleri veya üzerlerine düsünülmesi gereken konulardı. Bir insanın uyku öncesi kendinde olduğu durum bilinçaltı karşısında en savunmasız olduğu anlardan biridir ve dışarı cıkmak isteyen konular süreklki gelip insanın kafasını mesgul eder.

ÖZETLE: KABULLEN VE AKLINA GELEN DÜŞÜNCELERİ YORUMLA!!!

nergisssss
06-17-2007, 22:38
Yatağa yatıyorum.
DERİN DERİN nefes alıyorum.
Sakinleşiyorum.
Uykum geliyor tatlı tatlı.
Sonra başucu lambasını kapatıp uyku pozisyonumu alıyorum.
Gözlerimi kapar kapamaz beynim bir motor gibi çalışmaya başlıyor.
Uykudan gözlerimi açamıyorum, yataktan zorla kalkıyorum ama beynim o kadar çok şeyi birden düşünüyor ki bir türlü uykuya dalamıyorum.
Düşünün artık kıpırdayacak halim yok.
Beynim hala durmuyor.
Artık kulaklarım uğulduyor, gün ışımaya başlıyor ben ter kan içinde kafam bir geçmişe, bir bugüne, bir geleceğe gidiyor, ben yorgun argın bir güne başlıyorum yeniden...
Lütfen benim için bir çözüm yolu bulun yoksa çıldıracağım.
Ailemle büyük sorunlarım ya da çok kötü bir yaşantım yok.
"Hiç bir şey düşünmemeye çalış" demeyin.
Olmuyor.
Teşekkürler.............
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
----------------------------------

norolojiye gittim,noro psikyatriye gittim,normal psikyatriylede görüştüm
düşünce beyin haritasını çıkartılması gerekiyor.beyin düşünüyor olması senin elinde deil.idare edilemes bir durum bunun aynısını yaşadım.bu beyin dalgalarıyla ilgili beta dalgası yüksek çıkınca böle oluyor.acil hastasın sölemeliyim.ilaç tedavisi şart.ben şuanda ilaç tedavisine başladım.biras sabretmemis gerekiyor.imkansız deil normal hayatımısa kavuşabiliris sadece biras masraflı malesef .ama daha ilerlerse beyim ölümüne kadar gidebiliyormuş lütfen arkadaşlar uykusuzluk ciddi bir rahatsızlık bi çoğu bunun farkında deil hepimize acil şifalar..nergisssss

salome
06-18-2007, 17:19
[QUOTE=nergissssslütfen arkadaşlar uykusuzluk ciddi bir rahatsızlık bi çoğu bunun farkında deil hepimize acil şifalar..[/QUOTE]

Maalesef çok doğru. Uykusuzluğun ciddi bir rahatsızlık olduğunun farkında olanlar hala azınlıkta :149: