Orijinalini görmek için tıklayınız : Kitap
Ağdalı,ne dediği anlaşılmayan bir kitap belkide en iyi uyku tavsiyesi olabir bence
:s4:
şehrazad
03-18-2005, 19:05
Televizyon ya da biradan daha iyi bir tavsiye :)
Ben de televizyonsuz uyuyamayanlardanim valla :sleeping:
insomnia
03-22-2005, 00:55
Ben kitap okurken daha çok konsantre oluyorum galiba, uykum gelmiyor. Ama televizyon, biraz da sesini ve parlaklığını kısarsam tam ninni gibi :sleeping:
Doktorların tavsiyesi de kitap, televizyona tamamen karşılar. Ama yavaş ve sakin ilerleyen bir kitap olmalı herhalde. Ben kendimi okumaya kaptırırsam uykum falan gelmiyor.
LunarH2O
03-23-2005, 16:52
Televizyon da kitap da etkili. Her ikisinde de acaip uykum geliyor. Maalesef bir saatten sonra hiçbir programın sonunu getiremiyorum. Sonunu merak ettiğim dizi ve filmlerin listesini yazsam roman olur valla. Onu da okurken uyuyakalırım. Bu sefer de listenin sonunu göremem.
sırf uyku getiriyor diye başuzunuzda duran kitap var mı ?
:evilsmile
şehrazad
03-26-2005, 18:19
Şu anda yok ama James Joyce'un Ulysses'i epeyce uykumu getirmişti. Bu yönden başucu kitabı olarak tavsiye edebilirim.
:Jumpy:
onun uyku getirmediği kimse var mı acaba ?
Hayret bir şey, adam dünya edebiyatının en önemli eserlerinden birini yazmış, siz uyku ilacı muamelesi yapıyorsunuz ;)
Ben bir filmde görmüştüm -yalnız adını şu anda hatırlayamıyorum- eski filmlerden biri, başrol oyuncuları adamla kadın kütüphaneyi düzenliyorlar. Sıra Ulysses'e gelince kadın hangi bölüme koyacağını soruyor, adamın cevabı şöyle: Bilmece ve zeka oyunları bölümüne :Jumpy:
LunarH2O
03-28-2005, 23:27
Biliyorsunuz Türkçe'ye çevrildiğinde olay olmuştu. Ulysses öyle bir yazılmış ki çevirisini yapmak yıllar sürebiliyor. Hatta "Ulysses for Dummies" (Aptallar için Ulysses) adında bir de parodisi yazılmış. Joyce'un kendisinin de "Üniversitelerin önümüzdeki yüzyıl boyunca meşgul olup üzerinde çalışacakları bir şey" deyip eserle ilgili şaka yaptığı söyleniyor. Bence de uyku getiren başucu kitapları arasında ilk sıralarda yer alabilir (tüm dillerde). Laf aramızda James Joyce gerçekten bana hiç haz vermeyen yazarlardan biridir. Şimdi utanarak, sıkılarak ve bazılarınızın affına sığınarak bir şey itiraf etmek istiyorum: İngiliz edebiyatındaki hocalarım duymasınlar ama her ne kadar büyük bir yazar ve sanatçı olduğunu kabul etsem de bu yazarlardan bir diğeri de Charles Dickens (tabii kesinlikle James Joyce kadar değil). Geçekten pek çok kitabını okumuş ve ilginç de bulmuş olmama rağmen nedense onu okurken hep bir tuhaf hissederim. Bunun iki istisnası Büyük Umutlar (Great Expectations) ve David Copperfield. Biliyorum bu konuda benimle aynı fikirde olmayan pek çok kişi var ama gene de kendimi garip bir şekilde böyle hissetmekten alıkoyamıyorum. Bazen elinizde olmaz ya işte bu öyle bir durum.
Bir de biraz modası geçmiş olacak ama Orhan Pamuk'un Yeni Hayat'ını da uyku ilacı olarak tavsiye edebilirim. Ben nedense önemli yazarların bazı kitaplarına takıyorum galiba. Yıllar önce Yeni Hayat'ı okurken de son derece sıkılmış ve birkaç defa bitiremeyeceğim hissine kapılmıştım. Başka okumuş olup da böyle hisseden var mı arkadaşlar? Yoksa ben türümün tek örneği miyim?
Bununla birlikte uykuya huzur içinde dalmak ve rüyalarınızdan önce aklınızda kalan son şeyin usta bir yazarın harika üslubu olmasını istiyorsanız tavsiyem Reşat Nuri ve Çalıkuşu. Ben bu kadar hoş bir anlatımla bu kadar güzel yazılmış bir kitap görmedim. Yüzlerce defa okumuşumdur ama hala aynı cümlelerde gülümser, aynı cümlelerde hüzünlenirim. Ne zaman canım sıkkın olsa elime onu alırım. Bitirmesem bile baştan birkaç sayfasını okurum; bir de kitabın sonlarına doğru Feride ile Kamuran'ın sabahın erken bir saatinde bahçede oturdukları ve Feride'nin gülbeşeker(!) ikram ettiği o sahneyi tekrar bir geçerim. Hep kötü kitaplarla uyunmaz ya biraz da hoş birşeylerle uykuya dalmak lazım.
Aman çok edebi oldu bunlar diyenler ve özellikle de bayan uykusuzlarımız için Elele, Cosmopolitan, Elle türevlerini tavsiye ediyor ve bir de Bridget Jones'un üzerinden bir daha geçip eğlenerek uyumaya çalışmalarını öneriyorum. Belki de sıkıcı şeyler daha çok uykunuzu kaçırıyordur; biraz da eğlenerek uyumayı deneyin bakalım. Ulysses'den başlayıp Bridget Jones'dan çıktığım bu edebi sohbetimi burada noktalarken hepinize bol kitaplı ve bol uykulu geceler diliyorum.
Lunar,
Gördüğüm kadarıyla sen de benim gibi kitap denince kendini kaybedenlerdensin. Joyce ve Orhan Pamuk'un Yeni Hayat'ı konusunda hem fikiriz. Dickens'a gelince zaten sadece Büyük Umutlar (Great Expectations) ve David Copperfield'i okudum. Dediğin gibi ikisi de güzeldi. Uyku için ben bir de Cortazar'ın Seksek'ini tavsiye edeceğim. O da hem okunması hem de taşınması oldukça "ağır" bir kitap. Halbuki Büyüdükçe (Blow Up) diye bir kitabı var ki süper :thumbsup:
Belki de sıkıcı şeyler daha çok uykunuzu kaçırıyordur; biraz da eğlenerek uyumayı deneyin bakalım. Ulysses'den başlayıp Bridget Jones'dan çıktığım bu edebi sohbetimi burada noktalarken hepinize bol kitaplı ve bol uykulu geceler diliyorum.
Güzel kitaplar okuyup uymak isteyenlere ise Marquez ya da Allende'nin kitaplarını önereceğim. Yalnız Paula dışında, İsabel Allende'nin ölen kızı ve hayat hikayesi epey üzücü, uyku kaçırabilir.
Kafka, Sartre, Camus ve Nietzsche'yi ise çok sevmeme rağmen kabus görmemeniz için uyumadan önce okumanızı tavsiye etmiyorum ;)
Ben felsefeyi çok severim ama okumaya ne hacet!
Belki popüler felsefe; Ferrari'sini Satan Bilge gibi .Ama çok pekiştirici olabildiğinden aklımda fikirler uçuşmaya başlıyo. Haliyle uyuyorum. Rüya moduna geçiyorum çünkü.
Onun yerine eski dokümanlarımı kurcalıyorum. Dediğiniz gibi kadın dergilerine tekrar bakıyorum. Çünkü bu tür yayınlar entellektüel seviyeyi düşürüyo ve daha yumuşak bi geçiş sağlıyo. Tabi benim ihtiyacım olan şey uyumadan kitap okuyabilmek.:cool:
:gl:
insomnia
01-07-2007, 23:40
Ben felsefeyi çok severim ama okumaya ne hacet!
Anlayamadım ya madem seviyorsun neden "okumaya ne hacet" :confused:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.