PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cpap cihazları

asep34
12-17-2006, 17:34
herkese güzel uykulu geceler dilerim
cpap cihazları içinde bir ana başlık açarsanız onun altındaki konu başlıklarında da cpap cihazlarını tartışsak diyordum.
cihazların kullanımı ve ayarları ile sorunu olanlar olabilir.
teşekkürler.

özlem
12-18-2006, 13:35
herkese güzel uykulu geceler dilerim
cpap cihazları içinde bir ana başlık açarsanız onun altındaki konu başlıklarında da cpap cihazlarını tartışsak diyordum.
cihazların kullanımı ve ayarları ile sorunu olanlar olabilir.
teşekkürler.
Merhaba,

Siz cpap cihazı kullanıyorsunuz sanırım.
Ne kadardır kullanıyorsunuz ve ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?

asep34
12-21-2006, 17:38
teşkkürler selamlar
respironics remstar 100m kullanıyordum şu an değiştirdim remstar auto c-fex aldım onu kullanıyorum.
setup menu den ayar değiştirmeyi soracaktım onu da buldum. ama auto da uyku sıkıntısı çekiyorum. manuel de daha rahattım.

broker
01-04-2007, 11:49
Acil Olarak Uyku Apnesi Cihazina Ihtiyacim Var..
Ikinci El De Olabilir. Elinde Olan Ve Isine Yarmayan Varsa Satmasini Rica Ediyorum..
Ismim Onur 0532 668 65 97 Bana Bu Numaradan Ulasa Bilirsiniz..

Hastam Kotu Durumda Ve Medical Magazalarinda Bulamadim Cihazii Acil Olarak Bekliyorum..

mb58
11-24-2007, 01:40
arkadaşlar bana ağır uyku apnesi teşhisi kondu, cpap cihazı almam gerekiyor, ama bilgim yok, çok çeşitli markalar var, iyisi hangisi acaba, piyasada çin ürünleride satılıyormuş.

armani
12-11-2007, 18:09
maske veya Cpap alacak olanlar Respironics markasını katiyen tercih etmesinler. Hem çok pahalı satıyor hem de çok kısa zamanda (kullanma saati olarak) bozuluyor, Ben en pahalısını aldım sonunda çok kısa bir süre sonunda bozuldu. Servisine yani aldığım yere götürdüm. Yapılması imkansız bir arıza olduğunu söylediler. 2 milyar lira verdiğim cpap'ı çöpe attım. Ayrıca uyku ve horlama konusunda doktorlara a fazla güvenmeyin. Çoğu bu konuyu bilmiyor. Ve eminim ki internetten okuyarak öğreniyorlar. Çünkü bu bir rant kapısı olmuş.Yıllardır uyku sorunu ile derdi olan bu arkadaşınız bu derdi çekenlere yardım etmeyi hayırlı bir görev olarak kabul ettiğimden uyku sorunu olan vu bu konuda bilgi ve yardım almak isteyen arkadaşlarıma hizmete hazırım.

mb58
12-29-2007, 00:05
armani, uyarın için teşekkür ederim, bahsettiğin markayı incelemiştim satıcıda, maskede çin malı yazısını görünce almaktan çekindim, ama satıcı maske çinde yaptırılıyor, cihaz abd ürünü dedi, almadım (900 dolardı), şimdi başka markaları araştırıyorum. Point (1300 ytl, pahalı geldi bana), devilbis 507 dolar, tyco 765 dolar. daha alamadım.

ubrn
03-03-2008, 21:55
Herkese selam

Ben doktorun söylediğine göre apne indexi 90 olan bi hastaymışım söylenene göre hayati sınır 70 miş. Neyse şimdi cpap cihazı almam gerekiyor yaklaşık 15 senedir elektronik içindeyim aynı zamanda ileri düzeyde program yazıyorum ama bu durum içinden çıkamadım. Sizden ricam bana alınacak ürün söylermisiniz manuel olan ile auto arasında fark nedir.Teknikel ile görüştüm firma ilgilisi iyi geldi birde kendi iş yaptığımız medikal şirketleri var onlarda respironics tavsiye ediyorlar son soruda bu cihazla birlikte maske gelmiyormu neden maske ihtiyacı gerekiyor.

Bide gülermisin ağlarmısın bi anı yazayım senelerdir askere gitmiyordum okul,iş,evlilik,çoçuk vs. bu hastalık sonucu askerlik işide sona erdi.

mb58
03-05-2008, 00:12
uzun araştırmalardan sonra cpap cihazımı aldım, tyco marka (fransız ürünü), manuel, ısıtmalı ve nemlendiricili, fiat 1000ytl. fakat bir sorun var, havayı üflerken çok rahatsız edici plastik kokusu veriyor.(hani yeni arabanın içinin kokması gibi bir şey).
manuel olanlar hep aynı basınçda hava üflüyor, auto olanlar ise normalde düşük basınçda hava, soluk durması sırasında ise otomatikman yüksek basıncda hava vermeye geçiyor.
fakat bana auto gereksiz gibi geldi. sonuçda ikiside devamlı üflüyor.
birde dikkatimi çeken, aracın kendi özel maskesini saklıyorlar, yerine çin malını koyuyorlar ve kaliteli maske istiyorsan fiyat farkı var diyorlar, yani aracın kendi maskesine fiyat farkı istiyorlar. dikkat ediniz.

armani
05-16-2008, 23:51
Arkadaşlar yurt dışında 200 dolar cıvarında Cpap var. Amerikan malı. İnternetten rahatlıkla alabilirsiniz.Manuel almanızı tavsiye ederim. Dr. ile konuştuktan sonra karar vermeden evvel bana mesaj atın. Ne yapmanız gerektiği konusunda yardım ederim.10senedir bu hastalığı çektiğimden uyku dr. geçinen bir çok dr.dan daha bilgili olduğumu sınayabilirsiniz?

UYKUCU ŞİRİN
05-27-2008, 19:08
Armani'ye: yeni üye olduğum bu site içindeki bulunan yukarıda da alıntısını yaptığım birkaç yorumun öncelikle dikkatimi çekti.
Uyku teşhis ve tedavi cihazlarının satışıyla ilgili bir mümessil firmada 15 yıldır çalışmaktayım. Bu süre zarfında, ülkemizde bulunan 70 uyku laboratuvarına firmamız tarafından uyku analiz cihazları kurulmuş, 6.000'in üzerinde hastaya CPAP-BiPAP cihazının satışı yapılmıştır. Sadece uyku bozuklukları konusundan tecrübeli 20 kişilik bir ekiple hizmet vermekteyiz. Siz de 10 yıldır uyku apnesi hastası olduğunuzu söylemişsiniz. CPAP kullanımına ne zaman başladınız, ilk uyku laboratuvarına nerede başvurdunuz merak ettim doğrusu. Çünkü ülkemizde uyku tıbbının genel teşhis ve tedavi kalitesi olarak Avrupa standartlarının bile üzerinde yapıldığına inanıyorum. Uyku tıbbının geçmişine bakarsan, ancak 30-40 yıl kadar geriye gidebilirsin. Daha çok yeni bir bilim dalı. Buna rağmen, dünyada kabul görmüş birçok bilimsel dergide makaleleri kabul edilmiş yüzlerce uyku doktorumuzun hakkını yemek, onları bilgilerini yetersiz görmek doğru bir yaklaşım değil. Ayrıca çöpe attığınız CPAP için üzüldüm. Tamir edilemez olması çok şaşırtıcı. Sanırım satın aldığınız yer yetkili servisi değildi. Cihazınızın markası RESPIRONICS dünyanın uyku konusunda teknoloji üreten en büyük 2 firmasından biri. (Diğeri de Resmed'dir). Bu markanın cihaz ve aksesuarlarındaki kalite farkını; e-posta adresimden benimle iletişime geçerseniz daha ayrıntılı olarak aktarabilirim.
Hiçbir şey bilmediğimizi bildiğimiz sürece daha çok öğreniriz sevgili kardeşim.

UYKUCU ŞİRİN
05-27-2008, 19:56
CPAP cihazını Amerika'dan getirmek biraz riskli: gümrükte takılma ihtimali var... vergiler filan pahalıya malolabilir, bir de bu cihazların uluslararası garantisi bulunmadığından arızalandığında ne yapacaksın, yurtdışına mı göndereceksin tamir için? unut gitsin. Veya basınç ayarlanması için, kalibrasyonu, hafızalı model ise rapor alınması için desteğe ihtiyaç duyduğunda ne yapabilirsin ki? Eğer incelersen ülkemizdeki ürün fiyatlarının belki Amerika'dan değil ama birçok Avrupa ülkesindeki satış fiyatlarından çok daha düşük olduğunu görürsün. Bu cihaz fotograf makinesi değil ki yurt dışından alsam daha ucuz olur diye düşünüyorsun. Gerçi yurt dışından alma imkanım varken sırf servisi var diye fotograf makinemi bile, daha pahalıya Türkiyeden almıştım. Neyse sağlıkla ilgili bir solunum cihazının, fiyatını gözardı ederek servis imkanları kuvvetli bir firmadan alınmasını tavsiye ederim.

mb58
05-30-2008, 20:33
arkadaşlar uzun araştırmalardan sonra iyisinden sayılacak (çin değil), Tyco-good knight marka fransız malı bir cpap cihazı aldım(Bursa dan), fakat hiç memnun değilim, çünkü çok pis koku yapan hava üflüyor ve çok rahatsız ediyor, kötü bir lastik kokusu veriyor. bu yüzden yüzüm gözüm şişiyor.
ayrıca yanında verilen maskede kalitesiz, yanlardan hava kaçırıyor, sıkıyorsun oda ayrı bir rahatsızlık sebebi oluyor, niye cihazın kendi maskesi yokda yanında çin ürünü bir maske veriliyor. ben Tyco dan memnun değilim.

ayrıca otomatik olan cihaza da hiç gerek olmadığını hatta manuel in daha kullanışlı olduğunu belirtmek istiyorum, bilginize.

UYKUCU ŞİRİN
06-02-2008, 15:33
cpap cihazına ihtiyacı olan hastaların daha önce bu cihazlarla ilgili tecrübeleri bulunmadığından, öncelikle alacakları ürünü fiyatına göre değerlendiriyorlar. Pahalı olan ürün, her zaman en kaliteli, en uygun ürün olmayabiliyor. Eğer bir yakını kullanıp da ona bir referans olmamışsa doğru ürüne ulaşmak bazen çok zor oluyor.
cpap satan firmaların çoğu, listelerindeki en düşük fiyatları belirlemek için en ucuz(çoğu zaman kalitesiz) maskeleri, cpap aksesuar setlerinin içine koymak zorunda kalıyorlar. Alternatif yüksek fiyatlı maskeleri de hastanın tercihine bırakıyorlar. Daha iyi ve daha uygun için fiyat farkı olması gayet doğal. Önemli olan tüketiciyi yeterli ve dürüst şekilde bilgilendirmek, mümkünse seçenekler sunabilmek.
Cihaz ve maske seçiminde en uygun tavsiyeler kesinlikle uyku laboratuvarında çalışan uyku doktorları ve uyku teknisyenlerinden alınabilir. Çünkü hastaların şikayetleriyle en çok karşılaşan, maskelerin ve cihazların konforunu en kolay karşılaştırabilen kişiler onlar. Çoğu özveriyle işlerini yaptıklarından, soracağınız sorularınıza verecekleri cevaplardaki samimiyetlerine güvenebileceğiniz kişiler.
Sorun malzemenin çin malı olup olmamasında değil. Üretici firmanın markası çok önemli. Philips, Sony ve Vestel de Çin'de üretim yapıyorlar, birçok amerikan ve avrupa markası da. Alınan ürünün üzerinde orjinal marka olmaması, isimsiz(no-name) veya uzakdoğu(çin v.b.) firmanın ismi olması kalitesi ile ilgili bir şüphe uyandırmalı. Bilinen iyi bir markanın bir aksesuarını çinde ürettirmesi kaliteden ödün verdiği anlamına kesinlikle gelmez.
Maske ve hortumdan gelen plastik kokusu birkaç gün içinde geçmediyse, ürünü yenilemenizi öneririm. Maske ile ilgili çok ender karşılaşılan bir sorun çünkü. CPAP cihazı kullanımında maske konforunu yakalamanız gerçekten çok önemli ve hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmayın. Mutlaka birileri size uygun maskeyi üretmiştir.
Otomatik CPAPlarla ilgili yorumunuza katılmıyorum. Sabit basınçlı CPAP cihazlarının gelişmiş ülkelerde kullanımları çok azalmış durumda. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelere satışlar kaymaya başladı. Amerika ve birçok avrupa ülkesinde, kullanıcıların çoğu otomatik cihazları tercih etmektedir. Yazımın uzunluğu nedeniyle avantajlarına şimdilik değinmiyorum.

UYKUCU ŞİRİN
08-18-2008, 18:55
Otomatik BiPAP piyasaya yeni çıkmış bir model, RESPIRONICS(Philips) marka, bir süredir satışı yapılıyor. Çok yakın zamanda RESMED'in otomatik BiPAP'ı(sanırım VPAP diye isimlendiriyorlar) satışa başlar sanırım. Bu cihazların standart bi-level basınç desteği modları olduğundan, çok ileri seviyede olmayan solunum yetmezliği hastalarında da kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken otomatik moddaki algoritmasının, uykuda tıkayıcı tipte oluşan solunum düzensizliklerine(flow limitation, apnea, hpopnea ve horlama) göre geliştirilmiş olmasıdır. Solunum Yetmezliğinde de kullanılan, otomatik(hastanın tidal volüm ihtiyacına göre) basınç desteği(PS) veren BiPAP cihazları mevcut(RESPIRONICS BiPAP Synchrony AVAPS veya Airox Smart(ve/veya Legend) Air modellerinde bulunan volüm hedefli PS modları). Bu tip BiPAP cihazlarını, otoBiPAP diye isimlendirmek bir karışıklığa sebep olabilir.
Dikkat edilmesi gereken diğer konu ise, Santral Uyku Apnesinin tedavisinde kullanılan servo ventilatörlerin (RESMED'in CS2si ve RESPIRONICS'in BiPAP AutoSV modeli ) hastanın değişen solunum paternine göre otomatik olarak basınçlarını değiştirmeleri. Bu özellikler de onların otoBiPAP olarak adlandırılmalarını gerektirmiyor. Bilimsel terminolojide adaptif servo ventilatör, CS2(model ismi) ve AutoSV(model ismi) olarak isimlendiriliyor. Bu cihazlar solunum yetmezliğinde ve obstrüktif uyku apnesinde kullanılabileceği gibi asıl kullanım amaçları Santral Apne-Hipopne olaylarını, Chevne-Stokes solunum bozukluğunu düzeltme amacıyla otomatik basınç değişimi uygulayan algoritmalara sahiptirler.
Yazımın başında belirtmiş olduğum gibi otoBiPAP sadece obtrüktif tipte uykudaki solunum bozukluklarını gidermek için çalışan, ekspiryum basıncı azaltmalı (C-Flex, EPR, A-Flex, Breatheasy) modlara sahip otomatik CPAP algoritmasına benzer(aynı değil) bir şekilde basınç değişimleri sağlar.
Hastaya uygun modellerin, modların ve basınç aralıklarının seçimi, kesinlikle bir uyku uzmanı tarafından yapılmalıdır.
Sağlıklı günler dilerim.

zaferikom
09-23-2008, 15:28
arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce aldığım cpap cihazını 4 5 sefer kullandım fakat bir türlü uyum sağlıyamadım bu sebeple cihazı isteyen arkadaşlara uygun fiyata vermek istiyorum.cihaz 2 yıl garantili markası DevilBiss sleepcup amerikan malı ısıtıcılı ve nemlendiricili cihazı aşağıdaki adreste inceleyebilirsiniz mail yada telefonla bilgi verebilirim.http://www.karestore.com/asp/listgroup.asp?group=CPAP

UYKUCU ŞİRİN
11-21-2008, 12:45
4-5 günlük deneme süresi bazen cihaz kullanımına alışmak için az gelebilir. Cihazı elinden çıkarmadan önce, cihaza uyum sağlamanı engelleyenin ne olduğu bulman ve bunun çözümü olup olmadığına emin olman gerekiyor. Bu konuda doktorunuza başvurabilir onun tavsiyelerine göre bir çözüm bulabililirsiniz. Bu cihazın önerilme sebebi uykuda solunum problemlerin olduğu için. Eğer maske ile ilgili bir rahatsızlığın olduysa veya nefes verme basıncının yüksekliği bir sıkıntı yarattıysa tüm bunların bir çok çözüm alternatifleri var. İlk gece uyku laboratuvarı tetkikinde(PSG raporu), AHI(veya RDI) değeriniz 15'in üstünde çıktıysa, PAP tedavisine uyum sağlamakla ilgili biraz daha çaba göstermeniz sağlığınız açısından çok önemlidir.

uykucu10
11-23-2008, 23:08
zaferikom'a Öncelikle şunu söylemeliyim uykucu şirin'e katılıyorum(bilgi ve tecrübesi tartışılmaz ) Devilbis cpap cihazını il olarak nereden ve hangi firmadan aldınız bilmiyorum. fakat uykucu şirininde yazdığı gibi öncelikle cihazı kullanamamanızın nedenini bulmanız gerekiyor ve maske ile alakalı bir uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum.birde siz bu cihazı kullanmalıyım diyormusunuz, yoksa ben satayım mı dersiniz...? cevap: kullanmak istiyorum sa eğer lütfen KARE MEDİKAL ile iletişime geçiniz memnuniyetle size yardımcı oluruz..
(Kare Medikal , Devilbiss ürünlerinin Türkiye'de dağıtıcı firmasıdır)
KARE MEDİKAL
ZİYA GÖKALP CADDESİ 36/23 YENİŞEHİR /KIZILAY/ANKARA
0312 4350818
bulent@kare-ltd.com
533 3488108:thumbsup:

serkan07
01-04-2009, 23:11
selam
bende nemlendirili ısıtıcılı otomotik iyi bir cpap
cihaz almak istiyorum. o kadar çok çeşit varki seçim yapamadım. bu konuda yardımcı olabilecek varmı

UYKUCU ŞİRİN
01-05-2009, 13:20
Senin de belirttiğin gibi birçok firma ve ciahz modeli var. Bunlardan Respironics-PHILIPS, Resmed, Devilbis, Hoffricher ve Covedien markaları daha kolay ulaşabileceğin ve diğerlerine göre daha bilinen markalar. Bunların içinden bile seçim yapabilmek için ciddi bir araştırma yapmak gerekiyor aslında.
Sana özellikle 3 konuda tavsiyede bulunmak istiyorum.
İlki; ısıtıcılı nemlendiriciyi cihazla birlikte alırsan ve eğer ihtiyacın yoksa boşu boşuna para harcamış oluyorsun. Önce cihazı alıp, birkaç hafta nemlendirici olmadan kullan. İhtiyaç duyarsan alırsın.
Diğeri; her otoCPAP farklı çalışma algoritmasına sahiptir. Hepsi de farklı çalışırlar. Hastanın ihtiyacını algılama ve buna göre basıncı değiştirme hassasiyetleri farklıdır. Bu nedenle otomatik cpap alırken, yeni teknoloji ve arkasında iyi bir servis olan bir markayı seçmeni öneririm.
Son olarak; bazı otomatik CPAP'larda bulunan nefes verme basıncının azalmasıyla kullanım konforu sağlayan C-Flex, A-Flex veya EPR, BreathEasy gibi özellikler, kullanım konforu olarak tercihine etki edebilecek öneme sahiptirler. Kolay gelsin...

www.akinmedical.com
01-30-2009, 18:45
armani sen istersen bir de tyco yu kkullan bak kaç günde bozuluyor 1 ay bile degil. arkadaşlar bu konuda respironics isim yapmış bir marka kullanıcı kaynaklı arıza olmazzsa kesinlikle arıaza yapmıyorr

polidol
04-05-2009, 18:04
Dünya da ResMed kadar bu işe yatırım yapan ve teknolojiler geliştiren hem maske hem de cihazlar bakımından başka bir firma yok. ResMed teknolojik bakımdan hep bir adım önde seyrediyor.

Türkiyedeki ithalatçı firmada teknik destek aşısından çok iyi bir çok cihaz bozulduğunda veya herhangi bir sorun çıktığında(ki böyle sorun olmuyor bile) nereye gideceğinizi bilmioyorsunuz bu konuda hiç sorunları yok.

Diğer firmalara göre biraz pahalı ama kesinlikle hem kaliteli bir cihaz hem de kaliteli bir hizmet satın alıyorsunuz.

Fiyatlarıyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar http://www.cpap-al.com adresini ziyaret edebilirler.

clandestine
04-22-2009, 16:55
Selamlar herkese,yaşım 32, 2 gündür cpap (resmed s8 elite II) kullanıyorum. AHI=47 , Cihazı 6 basınçta kullanmam söylendi. Merak ettiğim ise AHI değeri ile cpap ta kullandıgımız basınç değeri arasında direkt bi ilişki var mı? (bana basınç değerinin daha fazla olması lazımmış gibi geliyor) tecrübeli arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim. Ayrıca s8 elite II için satılık card reader varsa alabilirim...

polidol
04-22-2009, 19:09
Direk bir bağlantı bulunmamaktadır direk bir bağlantı keşke olsa CPAP titrasyon testine gerek kalmazdı. AHI değerleri çok yüksek sizin belirttiğiniz(47) rakamların 2 katı fazla olan hastalar bile 8 mH2O basınçta cihazı kullanabiliorlar sizden daha az değerlere sahip hastalar ise 12 mH2O basınçlarda hatta uyum sağlamayıp BiPAP cihazı kullanmaya yönlendiriliyorlar.

horlaman
04-24-2009, 13:00
Bende var..henüz 15 gün önce aldım..2 yıl garantili...fiyatı 800 ytl..alış fiyatı 900 ytl..Plus Med marka CPAP cihazı..uygun bulursanız beni arayabilirsiniz..Turan 0535 614 54 67

horlaman
04-25-2009, 01:21
CPAP Cihazı almanız gerekiyorsa ve kullanıp kullanamayacağınızı bilmeden ciddi bir parayı bağlamaktan korkuyorsanız tecrübelerime dayanarak bence, en azından bir hafta denemelisiniz..Ben size haftalık kiralama konusunda yardımcı olabilirim..0535 614 54 67
Cihaz Plus Med marka..Rampalı (hava basıncı zaman ayarlı) ve irtifa ayarlıdır..son derece sessiz..5 kez kullanıldı..:smileys_a

clandestine
04-27-2009, 17:01
CPAP Cihazı almanız gerekiyorsa ve kullanıp kullanamayacağınızı bilmeden ciddi bir parayı bağlamaktan korkuyorsanız tecrübelerime dayanarak bence, en azından bir hafta denemelisiniz..Ben size haftalık kiralama konusunda yardımcı olabilirim..0535 614 54 67
Cihaz Plus Med marka..Rampalı (hava basıncı zaman ayarlı) ve irtifa ayarlıdır..son derece sessiz..5 kez kullanıldı..:smileys_a

Teşekkür ederim ben cpap cihazı aramıyorum, benim cihazın kart okuyucusundan arıyorum...

sleepx
05-20-2009, 23:38
Selamlar herkese,yaşım 32, 2 gündür cpap (resmed s8 elite II) kullanıyorum. AHI=47 , Cihazı 6 basınçta kullanmam söylendi. Merak ettiğim ise AHI değeri ile cpap ta kullandıgımız basınç değeri arasında direkt bi ilişki var mı? (bana basınç değerinin daha fazla olması lazımmış gibi geliyor) tecrübeli arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim. Ayrıca s8 elite II için satılık card reader varsa alabilirim...

Merhaba,okuduğum makalelerde AHI değeriyle CPAP basıncı arasında bir korelasyon bulunmadığı belirtiliyor. Daha çok anatomik yapıyla ilgili olduğu söyleniyor.
Resmed s8 elite II'nin card reader'ını aşağıdaki adreste bulabilirsiniz. Fiyatı yaklaşık 250$. Fakat yanında software'ı de almanız lazım bu da yaklaşık 350$, bilgilerinize.
http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=31

KODEM
05-26-2009, 18:43
Saatte 57 kez ve çoğunlukla sırt üstü iken apneye girmem nedeniyle apap veya otomatik cpap cihazı raporu verildi bana.

automatic cpap cihaz kullanımı önerilen raporum yazım aşamasında.

haftaya perşembe raporu ve reçeteyi alıyorum.

hangi marka ve model cihaz önerirsiniz?

fiyatı nedir?

sgk katılımı nedir?

titrasyon testinde silikonlu burun maskesi kullanıldı ve maske test nedeniyle fazla sıkıldı.
Basının fazla olduğu alın burun birleşim noktasında 15-20 adet küçük sarı kabarcıklar oluştu.teramcyn krem ile 2 günde geçti.
acaba silikonlu maskeye alerjim mi var?

hafta içi 2-3 gece şehirdışında kalıyorum taşımaya elverişli bir ürün mü
olsa?

yakamoz32
05-26-2009, 19:10
Merhaba,okuduğum makalelerde AHI değeriyle CPAP basıncı arasında bir korelasyon bulunmadığı belirtiliyor. Daha çok anatomik yapıyla ilgili olduğu söyleniyor.
Resmed s8 elite II'nin card reader'ını aşağıdaki adreste bulabilirsiniz. Fiyatı yaklaşık 250$. Fakat yanında software'ı de almanız lazım bu da yaklaşık 350$, bilgilerinize.
http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=31

selam arkadaş

Resmed s8 elite II cihazını kullandıgınızı söylüyorsunuz bu cihazı ne kadara temin ettiniz, ayrıca devletin ödedigi miktar ne kadardır, Cihazın konforu nasıldır bu konuları aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

sleepx
05-26-2009, 21:43
selam arkadaş

Resmed s8 elite II cihazını kullandıgınızı söylüyorsunuz bu cihazı ne kadara temin ettiniz, ayrıca devletin ödedigi miktar ne kadardır, Cihazın konforu nasıldır bu konuları aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Selam, cihazı kullandığımı söylememiştim. Yaklaşık 10 yıllık uyku teknisyeniyim. Belki cihaz hakkında benim yorum yapmam pek objektif olmayabilir. Açıkçası Resmed ve Respironics markalarını diğer bütün markalardan ayrı tutuyorum (Bu tamamen benim kişisel görüşüm). Fakat şunu söyleyebilirim C-Flex(Respironics), EPR, Easy Breathe(Resmed) gibi özellikler hastanın konforunu arttıran faktörler (Resmed’in web sayfasında “EPR, hastaların %79'u tarafından geleneksel CPAP'a tercih edilmiştir.” gibi bir bilgi var). S8 EliteII Resmed’in manuel CPAP’ları içerisinde en gelişmiş modeli. Cihazla ilgili bilgiyi Resmed’in temsilcisinin web sitesinden okudum. Link belki işinize yarayabilir.
http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=12 (http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=12)
Cihaz web sitesinde 2300 TL görünüyor. Bence ömür boyu kullancağınız bu özellikteki bir cihaz için değer. SGK’nın manuel CPAP cihazları için 476$+KDV ödediğini biliyorum. Demek ki böyle bir cihaz seçerseniz aradaki farkı sizin ödemeniz gerekiyor.

yakamoz32
05-30-2009, 18:19
Verdiginiz bilgi için teşekkür ederim.Resmed sitesini inceledim 2300 tl saglık için çok degil ama bir memur olarak bir anda bu parayı çıkarmak sorun.
ayrıca kredi kartına taksit sayısını az tutuyorlar.

KODEM
06-03-2009, 19:57
http://teknikel.com/tr/hafun/resim/1232957801.jpg
S8 AutoSet Spirit™ II

S8 AutoSet Spirit II, ResMed S8 serisindeki son APAP cihazı, aynı zamanda Easy Breathe Teknolojisini de içermektedir.
Easy-Breathe Teknolojisi daha sessiz terapi deneyimi, daha fazla hasta rahatlığı ve cihaz kalitesi sağlar
Geleneksel cihazlardaki motorlardan belirgin olarak daha düşük hızda dönen, düşük eylemsizliğe sahip çift kademeli benzersiz motoru ile bu teknoloji, fısıltı sessizliği (23 dB) ve eşsiz basınç stabilitesi sunar
EPR’li premium sabit CPAP seçeneği ve EPR (Expiratory Pressure Relief - Dışarı Solunan Basıncın Düşürülmesi) AutoSet Advantage APAP modu ile tedavi süresince daha kolay nefes alıp verme.
Her soluk için etkinlik ve kullanım verileri
Akıllı başlatma/durdurma
Otomatik yükseklik ayarı
12V/24V DC seyahat girişi
Özel hasta hatırlatma sistemi
Uzaktan veri erişimi için ResScan veri kartı
Yüksek çözünürlüklü veri akışı.
İsteğe bağlı entegre nemlendirme.
distribütör olan www.teknikel.com (http://www.teknikel.com/) dan veya yetkili bayisinden alabiliyorsunuz
veri kartı özelliği önemli..rapor çıktısını alabilirseniz her sene 1 gün hastanede kontrol için gecelemiyorsunuz

sleepx
06-16-2009, 18:29
Resmedin ücretsiz bir hizmeti varmış, cihazların denenmesiyle ilgili, ihtiyacı olanların işine yarayabilir,

TIKLA (http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=52)

DENEYİN BENCE

DENEYİN BENCE
DENEYİN BENCE
www.cpap-al.com (http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=52)

yakamoz32
06-17-2009, 11:17
Resmedin ücretsiz bir hizmeti varmış, cihazların denenmesiyle ilgili, ihtiyacı olanların işine yarayabilir,

TIKLA (http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=52)

DENEYİN BENCE

DENEYİN BENCE
DENEYİN BENCE
www.cpap-al.com (http://www.cpap-al.com)

Teşekkürler tavsiyeleriniz için sleepx.
Cihazıma sonunda kavuştum Resmed S8 Elite II cpap cihazını sonunda aldım yaklaşık bir haftadır kullanıyorum Mirage Active TL Maske ilede çok konforlu uyku uyuyorum.Sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda bu cihazı almaya karar verdim ve sahip oldum fiyatı diger cihazlara göre biraz yüksek ama bu kadar konforlu bir uykuya deger diyorum.Bundan sonrada herkese bu cihazı tavsiye ediyorum lütfen dikkat edin arkadaşlar.Konforlu bir uykuya sahip degilseniz boşuna para ödemiş olursunuz,Neticede bu cihazı 10 yıl sonra bir daha degiştirme hakkına sahip olacagız.Saglıklı uykular temennisiyle......

sleepx
06-17-2009, 17:35
Teşekkürler tavsiyeleriniz için sleepx.
Cihazıma sonunda kavuştum Resmed S8 Elite II cpap cihazını sonunda aldım yaklaşık bir haftadır kullanıyorum Mirage Active TL Maske ilede çok konforlu uyku uyuyorum.Sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda bu cihazı almaya karar verdim ve sahip oldum fiyatı diger cihazlara göre biraz yüksek ama bu kadar konforlu bir uykuya deger diyorum.Bundan sonrada herkese bu cihazı tavsiye ediyorum lütfen dikkat edin arkadaşlar.Konforlu bir uykuya sahip degilseniz boşuna para ödemiş olursunuz,Neticede bu cihazı 10 yıl sonra bir daha degiştirme hakkına sahip olacagız.Saglıklı uykular temennisiyle......
bence manuel cpap cihazları içinde en iyi cihazı almışsın. masken de doğru tercih.dediğin gibi fiyatı biraz pahalı ama sağladığı konfor ve özelliklerine değer...

cpap cihazıyla ilgili şunu görüyorum; bu cihazı sıradan medikalcilerden değilde işini bilen, yıllardır bu işi yapan firmalardan alan kişiler hem daha fazla bilgi sahibi oluyor hemde cihazı çok daha rahat kullanıyorlar...

yakamoz32
06-18-2009, 14:57
bence manuel cpap cihazları içinde en iyi cihazı almışsın. masken de doğru tercih.dediğin gibi fiyatı biraz pahalı ama sağladığı konfor ve özelliklerine değer...

cpap cihazıyla ilgili şunu görüyorum; bu cihazı sıradan medikalcilerden değilde işini bilen, yıllardır bu işi yapan firmalardan alan kişiler hem daha fazla bilgi sahibi oluyor hemde cihazı çok daha rahat kullanıyorlar...

Sizin tavsiye ettiginiz adresten aldım ilginiz için teşekkürler.

Uykunedirbilmiyorum
07-31-2009, 00:31
Cihazı bu siteden aldım. Çok ilgilendilier. Teşekkürler cpap.gen.tr

polidol
08-05-2009, 17:11
Cihazı bu siteden aldım. Çok ilgilendilier. Teşekkürler cpap.gen.tr

Siteyi inceledim bu ürünlerin biraz araştırınca menşeinin Çin olduğunu gördüm.

Arkadaşlar Çin malı alırken bir kere daha düşünmenizi tavsiye ediyorum bu tür cihazlara ucuz diye rağbet etmeyin.

Küçük bir tavsiye...

polidol
08-05-2009, 17:42
http://www.cpap-al.com/shop/img/debi-motor.jpg (http://www.cpap-al.com/shop/cms.php?id_cms=10)

Dışarı Solunan Basınçın Boşaltılması(EPR)

DAHA AZ BASINÇ,DAHA ÇOK KONFOR...

EPR, ResMed'in S8 serisi cihazlarının premium akım üreticilerine(CPAP) ait benzersiz konfor özelliği.

İlk kullanımdan uzun dönemli uyumluluğa...

CPAP tedavisisi sırasında EPR, konforu artırarak hastanın soluk verme basınçını her nefes alışverişte azaltır. Bu, tedavinin gece boyunca, yalnız Ramp(yükselme) sırasında ve ilk CPAP deneme fazı süresince daha fazla kabul edilebilir olmasını sağlar.

Easy-Breathe Technology ile kolay nefes alın

Cihaza dahil edilen düşük eylemsizliğe sahip, çift kademeli benzersiz motor ile ResMed'in Easy-Breathe teknolojisinin kullanımı yalnız hasta-cihaz senkronizasyonunu artırmakla kalmaz aynı zamanda tedavi sırasında EPR ile daha yumuşak ve doğal bir solunum anlamına gelir.

Neden EPR öngörülür?

Bütün dışarı solunan basınçın boşaltma özelliği olan CPAP cihazları aynı olmadığı gibi, bu özelliğin uygulandığı yol da aynı değildir. ResMed'in EPR'si; klinik olarak geleneksel sabit CPAP kadar etkili ve ondan ciddi anlamda daha konforlu olduğunu kanıtlayan klinik çalışmalarla desteklenmektedir.(1)

Öngörülebilir: EPR her biri, ayarlı basınç azalmasına karşılık gelen seçilebilecek 3 konfor ayarına sahiptir.
Ayar 1:Hafif azalma(1cm H2O)
Ayar 2:Orta azalma(2cm H2O)
Ayar 3:Max. azalama(3cm H2O)

Kişileştirilebilir: EPR özelliği yalnızca 'aç' yada 'kapat' komutuyla sınırlı değildir; her bir hastaya uygun olacak şekilde uyku profesyoneli tarafından ayarlanan 'Ramp Only(Sadece Yükselme)', Ramp and Full-Time(Yükselme ve tam zaman)' ya da 'OFF(Kapalı)' komutları seçilebilir. Bu işlevselliğe hastaların erişimi sağlanabilir.

İçeri-Dışarı solunum döngüleri senkronizasyonu: Basınç boşaltılması, hastanın nefes vermesiyle başlar ve nefes almanın başlangıçında biter; EPR bireysel solunum düzeninde değişikliklere izin vererek ayarlı bir süreden sonra yeniden başlamaz.

Hasta tedavisinde daha kapsamlı bilgi: S8 ResLink'i en son S8 cihaz serisine bağlamak hastanın her nefes alışveriş düzenini göstererek yüksek çözünürlüklü hava akım verisi(25hz) sağlar...böylece EPR'yi tam anlamıyla çalışırken görebilirsiniz.

(1)EPR, hastaların %79'u tarafından geleneksel CPAP'a tercih edilmiştir.

Devamını okumak için "İLERİ" tıklayınız...

http://www.cpap-al.com/shop/img/ileri.jpg (http://www.cpap-al.com/shop/cms.php?id_cms=12)

Uykunedirbilmiyorum
08-05-2009, 19:58
Doğrudur. Önemli olan firma, kalite. Nereli olduğu değil.

Kaç gündür hiç bir sıkıntım yok.

Cebinizdeki telefon, bilgisayarınız ne malı?

yeliz
10-16-2009, 16:26
cihazın kalitesi önemli etkendir. bunun için cihaz alırken pahalı kaliteli garantili ve sizi ikide bir bozulup sizi yarı yolda bırakan cihaz değil
hastalığınız boyunca size yetecek cihaz almanız gerekli
piyasada satılan çin malı cihazlar sizi ucuzluğu ile çekici geliyor
ve piyasada talep oluşturuyor. lütfen cihazları alırken cihazın altını kaldırıp bakın menşei muhakakak yazar dikkat ederseniz anlarsınız...........

kuramed
11-02-2009, 13:45
Merhaba,Ben Rafet, siteye yeni üye oldum. Uyku apnesi cihazları satıyorum. Ancak bu sitede ticaret değil, sadece karar vermenize yardımcı olmak istiyorum. Cihaz olarak Amerikan üretimi Respironics ( Philips ) ve İsveç üretimi olan General Electric- Breas ürünlerini satıyorum. ( Bu ürünlerin EGE Bölgesi bayisiyim) Bir Endüstri Mühendisi olarak Kalite ve satış sonrası hizmetlerin ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Bihazlar ile ilgili bir sorunuz olursa seve seve cevaplandırabilirim.Hepinize sevgiler, selamlar.Rafet

MehmetTR
12-09-2009, 11:32
Ben cihazımı 2007 senesinde almıştım. Cihaz için ekstra bir kuruş ödemedim.
SGK ve Emekli Sandığı mensupları tüm evraklarını hazırladıklarında SGK cihaz bedelinin ve 1 adet standart maskenin bedelini tamamını ödüyor... Ben 2007 senesinde cihaz aldım. Herhalde sistem değişmemiştir. Ancak siz standart maske haricinde daha kaliteli bir maske isterseniz farkını cebinizden karşılamanız gerekmekte. Ayrıca cihaz için alacağınız aksesuarlarıda (Nemlendirici + filtre vs.) cebinizden karşılamanız gerekmekte. Kaloriferli evlerde nemlendirici şart.
Bunun haricinde her yıl maske değiştirme hakkınız var. Standart maske bedelini SGK ödüyor. Ancak siz medikal firmalarına ciddi farklar vererek daha kaliteli bir maske alabiliyorsunuz. Ben bu prosedürle uğraşmak yerine medikal firmasına ödeyeceğim farkın daha azına direk yurtdışından kaliteli maske getirtiyorum...

Cihaz alacak arkadaşların bilgilerine...

kuramed
12-09-2009, 12:02
Çok ilginç bir konu var ki birçok kişi bilmiyor. SGK ödemeleri illere göre değişiklik gösterebiliyor. Bizim sitemizde SGK ÖDEMELERİ diye bir sayfa var. Buradan SGK nın İzmir İlinde ne kadar ödeme yaptığını görebilirsiniz. Aldığınız cihaz pahalı bir ürün ise SGK limiti kadar öder ve kalanını siz ödemiş olursunuz, ancak bu cihaz yine SGK nın malı olmuş oluyor, buna dikkat ediniz. Yani SGK bir miktar ödeme yapmış olduğu için pahalı bir cihaz aldığınız durunda üzerinize zimmetli cihaz aslında SGK nındır. Önümüzdeki günlerde bakanlığın bazı yeni tebliğleri yayınlanacak. Ödemelere denge getirilecek, bu konularda gelişme olduğunda buradan sizlere duyurmaya çalışacağım. Benim site adresim : www.kuramedikal.com ihtiyacınız olursa ziyaret ederseniz memnun olurum.iyi günler, sevgiler.. Rafet

MehmetTR
12-09-2009, 12:19
SGK yasası ve uygulamaları bölgesel olamaz.

kuramed
12-09-2009, 17:03
Ben de sizle aynı görüşteyim. SGK uygulamaları bölge veya illere göre değişmemeli. Bize bu bilgileri cihaz sattığımız hastalar bildiriyor. Çok büyük farklar olmasa da arada farklar var. Bunu bilgiyi SGK ödemelerini yapan ilgili memurlardan alabilirsiniz. Bize İzmir deki memurlar gerçekten ödemelerin farklı olduğunu da teyid ettiler. Bana da son derece yanlış ve tutarsız geliyor bu uygulama.Selamlar, Rafet

polidol
02-16-2010, 11:34
CPAP cihazı ile ilgili sorular ve aklınıza takılanları buradan 'canlı yazışarak' (http://www.cpap-al.com/livezilla/livezilla.php) sorabilirsiniz.

"Soru Sor!" (http://www.cpap-al.com/livezilla/livezilla.php)

www.akinmedical.com
02-19-2010, 00:11
www.akinmedical.com (http://www.akinmedical.com) benimle irtibat kurabilirsiniz.

www.akinmedical.com
02-19-2010, 00:33
FRANSIZ MALI DİYE ALDIĞINIZ CİHAZDA ÇİN MALI MSN ADRRESİMİ (akinecder@hotmail.com) EKLEYİN SİZE KAMERADAN İSPAT EDERİM. BENDE FRANSIZ DİYE SATTIM ARIZALARINADAN BAŞA ÇIKAMADIM (TYCO) ASLA TYCO ALMA VE SATMAM KESİNLİKLE. BİR KİŞİ DESİNKİ RESPİRONİCS CİHAZI ARIZA YAPTI BANA YARDIMCI OLMADILAR DESİN VE MASKELERİ 10 YILDA KULLANACAK HALİNİZ YOK AMA LÜTFEN ARACINIZA BİLE 10 KM DE YAG HAVA BAKIMI YAPIYORSUNUZ ENFEKSİYON RİSKİNE KARŞI BİLE YILDA 1 KEZ EN AZ DEĞİŞMESİ UYGUNDUR. yurtdışında ise bu süre 6 aydır. maskelerin içinde de bu yazmaktadır. saygılarımla

woLkhan
08-14-2010, 11:54
Örneğin Weinmann. Kesinlikle çin malı değil. Almanya'da üretilir. Kalite bakımından en üst düzey. Teknik servis bakımından da harika.