PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uykuya Dalma Yöntemleri

salome
01-14-2007, 10:50
Arkadaşlar uykuya dalmak için ne gibi yöntemler uyguluyorsunuz? Sıcak süt içmek, kitap okumak gibi klasik yollar mı yoksa daha enteresan yöntemleriniz var mı?
Anketimizde oyunuzu kullanır ve orada yer almayan ilginç bir uykuya dalma yolunuz varsa bizimle paylaşırsanız belki birbirimize faydamız olur.

kaktüs
01-14-2007, 12:58
Salome en klasik uykuya dalma yöntemimizi unutmuşsun:
Televizyon :bowdown:

insomnia
01-15-2007, 14:38
Ben bir ara koyun sayardım ama artık işe yaramadığını söylüyorlar onun yerine ıhlamur içecekmişiz :smileys_a

Yoda
01-16-2007, 13:02
Ben en çok kitap uyurken uyuyorum.

Televizyon seyrederken uyumam nerdeyse imkansız.

Tek örneği var.
Bknz :
http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=126&page=14

cagdasacet
02-20-2007, 23:02
uyumam için ufak bir yastıgı görmem bile yetiyo desem hiç de abartmış olmam bu konuda kendime çok şaşırıyorum ama uyku konusunda istedigim zamanda veya yerde uyuyabilirim.haa madem böyle ne işin var kardeşim bu forumda diyebilirsiniz ama uyumak istemedigim zamanlar da oluyo yani ::s4:

polgara
02-24-2007, 20:05
kızım uyuduktan sonra uyumam pek mumkun olmadığı için ( hem sıklıkla uyandığı hemde maalesef benimde uyku düzenim bozulduğu için uyumaya çalışsamda uyayamadığımdan) uykusuz gecelerimde tek eglencem ogame :-)

Yoda
02-25-2007, 02:22
uykusuz gecelerimde tek eglencem ogame :-)

Ooooooooo

Aman dikkat et , sadece sevgili kızınız değil sizinde ciddi uyku problemleriniz oluşabilir ;)

Bakınız Uykusuz ogameciler (http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=443)

polgara
02-25-2007, 05:51
ben uyumamak için ogame e takılıyorum resmen kitap okusam tv seyretsem uyuklamaya başlıyorum fakat kızım uyumadığı için devamlı yat kalk daha beter oluyorum inanın kafam yastığa değmeden ayakta uyumaya başlıyorum

maalesef ben o uykusuz ogame cilerden değilim şahsen şu şekilde uykusuz kalacağıma öyle uykusuz kalmayı tercih ederdim

NOT: mesaj saatim tr saati ile 04.51 bakınız hala uyumadı - dalmadı / uyumadım

şehrazad
02-26-2007, 17:29
Bu aralar yine ne yapsam dalamıyorum. Çocuk olsa bakardım yani :help:

Bugün kafkanın yazdığı iyi bir gece uykusu için ilk 10 yiyeceğin en az sekizini yeme kararı aldım. Şimdi biraz badem ve muz yiyorum. Akşama patates yanında hindi füme ve tam buğday ekmeği, yatmadan önce de ballı papatya çayı.

Yarın kesin bir kilo almış olacağım :banghead3

Yoda
02-28-2007, 22:08
Valla genede insan dikkat etmeli ogame her yerde :p

http://img148.imageshack.us/img148/3689/pilladaogamejajajajki2.jpg

uykusadecezamankaybıdır
03-16-2007, 22:52
Üstteki resim çok hoş :res::res:

Benim uyumak için -yani uyku konusunda yoldan çıktığım zamanlarda yola tekrar girebilmek namına- uyguladığım en etkili yöntem daha çok uykusuz kalmaktır.

Şöyle ki:

Yaklaşık iki gün -gerekirse daha fazla- inatla uyumamam sonra -mutlaka uykum geleceğinden- istediğim vakti bekler (tercihen ayarlamak istediğim zamanın 5-6 saat ilerisi) sonra gözlerimi kaparım (gerisinde benim birşey yapmama hiç gerek kalmaz :s4: ) ertesi güne erken saatlerde adım atıp düzene sokarım kendimi :thumbsup:

Benim standart, yoldan çıkan uyku düzenimi yola getirme, yöntemim budur. Ama ilk denemelerde tutturmak oldukça zordur zira öğlen vakti göz dinlendirme bahanesiyle yatağa girdikten sonra çıktığım pek görülmemiştir. Ama sonuçta uykumu adam ederim yani zafer hep benimdir :lol::lol:

(Sonra ne olur yine raydan çıkacaktır elbet ama ben istediğimi aldıktan sonra kimin umrunda :) )

salome
03-26-2007, 19:09
Ayaklarınızı sıcak tutarak kendinize çok derin ve huzurlu bir uyku çekebilirsiniz.

Sessiz ve karanlık bir oda olmasının yanı sıra sağlıklı bir uyku için gerekli başka öğeler de vardır. Yapılan araştırmalar ışığında uyku hislerini tetikleyen ve deliksiz bir uyku için gerekenlerden biri de ayaklarınızı sıcak tutmak olduğu bilinmektedir.
Vücudumuz doğal bir şekilde eller ve ayaklardaki kan damarlarını genişleterek vücut ısısını artırır ve vücudu uykuya hazırlar. Ayaklarınızı gün boyunca çorap içinde sıcak tuttuğunuzdan uyku öncesi çoraplarınızı çıkardığınızda vücudu ısıtma ve uykuya hazırlama işlemi biraz yavaşlayabilir.

RealAge Önerisi: Her gece düzenli olarak 6 ila 8 saat arası uyumak Gerçek Yaş'ınızı 3 yıla kadar gençleştirebilir.

Güzel bir uyku için, yatmadan birkaç saat önce hafif birşeyler atıştırın. Bir adet muz veya küçük bardak yağsız süt uygun tercihler arasındadır. Sizi rahatsız eden bir yatağı kullanmayın, rahatsız hissettiren herhangi bir giysi kullanmayın. Odanızda ses çıkaran aletler varsa ve siz rahatsız olduğunuzu düşünüyorsanız onları kapatın veya odadan dışarı çıkarın.

Eğer kendi kendinize attığınız bu adımlar işe yaramıyor ve uykunuzda herhangi bir gelişme kaydedemiyorsanız ve uyku düzeniniz de hala bozuksa; ilgili uzman doktorlardan profesyonel bir yardım almayı deneyin.

Kaynak: http://www.realage.com.tr/tr/gununonerisi.asp

burcu_1903
04-04-2007, 16:50
valla ben burda yaznları sürekli olarak tekrarlıyo ve deniyorm ama sonuş wermiyo artık sıkıldım tüm bunlarla uğraşmaktan...gün içinde enerjimi fazlaca sarfetmeye çalışıyoruma ama yine uyuyamiyorum ve yorgunluğum da yanıma kalıyo fazladan!!!kafayı yemek üzereyim gözlerimin altında morluklar var ve gerçekten çok asabi oldum eğer bildiğiniz daha farklı yöntemler varsa (tabi ben denemediysem bugüne kadar) lütfen paylaşın..

türk
04-30-2007, 16:36
uykuya kolay dalmak için üç kaşık yoğurda bir tatlı kaşığı pekmez karıştırıp yer yatarım (yoğurtla pekmezi karıştırmak şart ayrı ayrı ayrı olmaz) ayrıca yoğurt yedikten sonra bir dilim baklavada aynı etkiyi veriyor.yataktan çıkmamak lazım birde vucut sıcaklığım düşene ve üşüyene kadar üstüm açık olur üşüyünce üzerimi örterim hemen uyurum
akşam saat 10.30 da yatmalı gecelememek lazım

salome
05-01-2007, 10:51
uykuya kolay dalmak için üç kaşık yoğurda bir çorba kaşığı pekmez karıştırıp yer yatarım yataktan çıkmamak lazım birde vucut sıcaklığım düşene ve üşüyene kadar üstüm açık olur üşüyünce üzerimi örterim hemen uyurum
Selam,

Bu pekmez meselesine kafam takıldı benim. Kızım dört yaşında sabahları veriyorum. Gece şekerli birşeyler yerse enerjisi artıyor, uykusu kaçıyor.

Sloganımız da "yersen pekmez enerjin bitmez" :3s:

carix
05-07-2007, 21:34
Bende Hbs var. gözümden uyku aksa bile günde en fazla 3 - 4 saat uyayabiliyorum. bu yüzden de vampir gibi dolaşıyorum gün boyunca. Uyuyabilmek için ise bazı hareketler yapıyorum (şıvan, mekik, karın kas germe hareketleri vs) fakat bunları 10 kere falan yapmak kesmiyor. enerjimin tamamını harcamam gerekiyor. Aksi taktirde yorgun bir uykusuzluk yaşıyorum...

yelda
05-12-2007, 02:20
Ben uykuya dalmak için kitap okur yada süt içerim.

seda_levis
08-16-2007, 17:38
ben yatarak tv izlediğim zaman
saat yer zaman farketmez yarım saat içinde uykuya dalacak konuma gelirim.
he birde ayran acayip uyku veriyo ..

ful
09-04-2007, 23:17
bunun için paradoksik terapiden yola çıkıyorum;her alanda ve herkese yani kendiniz dışındaki kişilere de uygulandığında işe yarayan ufak bir psikoloji hilesi:)uykuya uyarlandığında karşılığı şu oluyor;beyninizi uyumak istemediğinize inandırın.yani gözlerinizi açık tutmaya ve uyumamaya çalışın.biri yapması gereken bir şeyi yapmıyorsa,bunu yaptırmanın en kolay yolu onu bu işi yapmaması için teşvik etmektir.(paradoksik terapi)

kaktüs
09-24-2007, 15:43
Bilgisayar ve televizyon karşısında yatmadan önce geçirilen her dakika, bir sonraki gün yorgunluğa neden oluyor.

İSTANBUL - Japonya’da yapılan bir araştırmaya göre; yatmadan önce bilgisayar ve televizyon karşısında fazla vakit geçirenler, bunu yapmayanlarla aynı uzunlukta uyusalar bile kendilerini daha yorgun ve daha az uyumuş hissediyor.

Herkes kadar uyuyor ancak sabahları uykunuzu alamadığınızı düşünüyorsanız, sorun yatmadan önce yaptıklarınızdan kaynaklanıyor olabilir.

Japonya’nın Osaka Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, yatmadan önce zamanlarını bilgisayar veya televizyon karşısında geçirenlerin uykusuzluktan daha çok şikayet ettiklerini ortaya koydu.

Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı araştırmada, uyku öncesi elektronik aletlerin karşısına geçen deneklerin sabahları kendilerini daha yorgun hissetikleri sonucuna varıldı.

Araştırmanın en ilgi çekici yanıysa, daha az uyumaktan yakınan katılımcıların, aslında yatmadan önce bilgisayar karşısına geçmeyenlerle aynı süreyi uykuda geçirmelerine rağmen uykusuz kaldıklarını düşünmeleri.

Bu durum, bilgisayar ve televizyon başında geçirilen uzun sürenin belki uyku süresini değil ama uyku kalitesi ve uyku ihtiyacını etkilemesine bağlanıyor.

Uzmanlar, özellikle internet tutkunlarının yeterli miktarda uyusalar da daha yorgun uyandıklarını söylüyor.

21.09.2007 / NTV
www.sagliktabugun.com

özlem
10-28-2007, 15:38
Sabah'ın ilavesi Günaydın'da vardı bugun.

"Serotonin ve melatonin hormonları içeren muz, papatya çayı, ılık süt veya bademden ikisini seçtiğinizde belki de aylardır hayalini kurduğunuz uykuya dalabilirsiniz.

Muz kaslarınızı gevşetir, papatya çayı sizi sakinleştirir. Ilık süt içeriğindeki triptofan sayesinde beyninizi yatıştırırken badem ise kaslarınızı rahatlatacaktır."

unlucy
02-18-2008, 13:22
slm arkadaşlar. Uykuya dalmak için uygulanacak yöntemler kişiden kişiye değişir tabikide. Benim yöntemim şu: gün boyunca kendimi yormaya çalışıyorum. hergün mutlaka spor yapıyorum. Kısa mesafeleri yürüyerek gidiyorum. Gün boyunca bütün aktivitelere katılmaya çalışıyorum. Akşam yatmadan 2 saat önce kadar ılık bir duş alıyorum. elimde ıhlamurla televizyon seyrederken herzaman olmasa da genellikle uyuyakalıyorum. Ama benim HBS problemim olduğundan dolayı sık sık uyanıyorum. Ama bu yöntemi uygulamadan önce hiç uyuyamıyordum...

insomnia
11-10-2008, 16:50
Spor yapanlara bazen acıyor bazen de imreniyorum. Düzgün aralıklarla spor yapma alışkanlığım hiç olamadı ondan herhalde.

Yukarıda tavsiye yazan arkadaşlardan birininki çok hoşuma gitmişti; "beyni kandırmalı, uyumak istediğine inandırmalı, biri yapması gereken bir şeyi yapmıyorsa,bunu yaptırmanın en kolay yolu onu bu işi yapmaması için teşvik etmektir.(paradoksik terapi)" yazmıştı. Teşekkürler ful.

Haşmet Babaoğlu'nun sabah gazetesindeki pazar notları süper, beynimi kandırmak için kullanabilirim:

"Minik uykusuzluklar... Bedene zarardır belki ama ruha ilaç gibi gelirler. Tam zamanında zihni açar, vicdanı onarır, bastırılmış arzularla hesaplaşılır.

Zaten bayılırım büyük melankolik E. M.Cioran'ın şu lafına: "Gece demek, uykusuz geçen gece demektir."

Gündüzler gevezedir. Fakat anlattıkları ne varsa, hepsini gece anlarız."