PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uykusuz kızım

salome
03-17-2005, 11:55
Benim uykusuzluğum yüzünden mi kızım da böyle yoksa o uyumadığı için mi ben iyice kötü oldum anlamadım. Dün gece yarısı 12'de hala indirin beni yataktan diye ağlıyordu. Üstüne sabaha kadar üç kere daha uyandı.

salome
03-17-2005, 18:37
Bu arada öğlen uykusundan da uyumadan kalktı :deli:
Madem iyi geliyormuş gidip biraz elma, armut yedirmeyi deneyeyim bari.

insomnia
03-17-2005, 23:06
Ya bunları okudukça insanın evlenip çocuk yapası gelmiyor. Allah yardımcınız olsun. Biz kendi kendimize uyuyamıyorken siz bir de uyumayan çocuklarla uğraşıyorsunuz :bowdown:

Kafka
03-18-2005, 18:41
Salome,

Bence öncelikle kızında hangi uyku problemi olduğunu tespit edip ona göre bir tedavi yöntemi bulman lazım.
Çocuklardaki uyku problemleriyle ilgili geniş kapsamlı bir yazı bulup yeni konu açtım. Bunlardan yola çıkarak anne baba olarak bir çözüm getiremediğiniz takdirde kızınızı bir doktora göstermenizde fayda olabilir.
Horlama ve sık uyanma varsa bir bademcik ya da geniz eti problemi olma olasılığı yüksek ve tedavi olmasında fayda var.

salome
04-02-2005, 04:20
anne baba olarak bir çözüm getiremediğiniz takdirde kızınızı bir doktora göstermenizde fayda olabilir.
Horlama ve sık uyanma varsa bir bademcik ya da geniz eti problemi olma olasılığı yüksek ve tedavi olmasında fayda var.
Bir doktora gitmemiz gerekecek herhalde, horlama hasta olmadığı zamanlarda olmuyor diye pek üstünde durmadım ama demin yine uyandı ve onu uyutmayı başardıktan sonra da tabii benim uykum kaçtı. Gördüğünüz gibi buradayım :bang1:

şehrazad
04-02-2005, 18:51
Gördüğünüz gibi buradayım
Saati doğru görüyor muyum? 04.20'de mi atmışsın bu mesajı? Insomnia bile o saatlerde pek forumda olmuyor sanırım :res:

insomnia
04-03-2005, 18:59
Valla öyle. O saatlerde ya birazcık sızmış ya da televizyonla sızmaya çalışıyor oluyorum. Ben en iyisi çocuk falan yapmayayım :yikes:

salome
04-07-2005, 01:59
Valla öyle. O saatlerde ya birazcık sızmış ya da televizyonla sızmaya çalışıyor oluyorum. Ben en iyisi çocuk falan yapmayayım
Şimdi de tam yatmıştım, uyandı ve kustu. Bütün üst baş, yatak takımları değişti ve ne oldu bilin, uykum kaçtı :Protest_e

Tabii ki çok güzel birşey ama kendi hayatını yaşamak isteyen de çocuk yapmak zorunda değil. Ama yine de iyi düşünmek lazım, belki de şansınıza güzel güzel uyuyan bir küçük yumurcak düşer :zzz:

şehrazad
04-14-2005, 00:55
Tabii ki çok güzel birşey ama kendi hayatını yaşamak isteyen de çocuk yapmak zorunda değil. Ama yine de iyi düşünmek lazım, belki de şansınıza güzel güzel uyuyan bir küçük yumurcak düşer :zzz:
İnşallah :bowdown:

Bu aralar pek şikayet etmiyorsun, senin ufaklık uyuyor mu yoksa?

salome
04-14-2005, 17:57
Son durumumuz iç güveyinden hallice diyelim :sh:

salome
04-17-2005, 02:13
Son durumumuz iç güveyinden hallice diyelim :sh:
Demez olaymışım, tam yattım çok uykum vardı, bizimki yine çığlık çığlık ve buradayım işte :bang1:

salome
10-01-2005, 05:20
Dün üç haftalık bir bebeği olan bir arkadaşımla konuşurken uykusuzluktan şikayet ediyordu. Benim kız 3 yaşında da ne oluyor? Al işte bir saattir ağlıyor, bir yeri mi ağrıyor söylemiyor. Uyku muyku kalmadı yine...
Bir de ikinci çocuk niye yapmıyorsun demiyorlar mı :banghead3

LunarH2O
10-03-2005, 10:39
Bir de ikinci çocuk niye yapmıyorsun demiyorlar mı :banghead3

Salome'ciğim üzülme, onlar hiç doymazlar. "Okul ne zaman bitiyor? Evlilik yok mu daha? Eee, çocuk ne zaman? Eh, buna bir de kardeş lazım şimdi? Eh, ikisiyle iyi idare ettin, bari üç olsun da aile iyice şenlensin." gibi soru ve yorumlar büyüklerimizin (ve bazı süper evcimen arkadaşlarımızın) asli vazifeleri arasındadır. Şimdi sen 15 gün evi terket. Çocuğun başına da gece gündüz bakmaları, sık sık uyanmaları ve hatta çocuk büyükse okul-ev transferleri için onlardan birini koy. Bak bakalım birden yukarı çıkabiliyorlar mı? Allah işini kolay, sinirlerini çelik etsin. Seninki biraz uykusuz ve huysuz galiba? :gl:

salome
11-11-2005, 04:56
Allah işini kolay, sinirlerini çelik etsin. Seninki biraz uykusuz ve huysuz galiba? :gl:
Teşekkürler. Valla uykusuz ve huysuz, biraz da çenesi düşük. Demin uyanmış bu saatte benimle sohbet etmeye çalışıyordu :banghead3
Eşim böyle uykusuz ve huysuz olacağına yaramaz olsaydı daha iyi olurdu diyip duruyor ama bu biraz kırk katır mı kırk satır mı meselesine benziyor.

KUZCAK
09-30-2006, 19:04
Benim uykusuzluğum yüzünden mi kızım da böyle yoksa o uyumadığı için mi ben iyice kötü oldum anlamadım. Dün gece yarısı 12'de hala indirin beni yataktan diye ağlıyordu. Üstüne sabaha kadar üç kere daha uyandı.
benim de 22 aylık bir kızım var doğduğundan beri uykuya hasret kaldım uyumaktan nefret ediyor son raddeye kadar direniyor ve artık baygın düşünce uyuyor denemediğimiz şey kalmadı son 3 gündür öğlen uykusuda kalmadı ,gecede en az 5 6 kere uyanıyor sebebsiz ağlıyor akşam larıda 24:30 civarı uyuyor bende çok çaresizim

Kafka
10-01-2006, 23:54
benim de 22 aylık bir kızım var doğduğundan beri uykuya hasret kaldım uyumaktan nefret ediyor son raddeye kadar direniyor ve artık baygın düşünce uyuyor denemediğimiz şey kalmadı son 3 gündür öğlen uykusuda kalmadı ,gecede en az 5 6 kere uyanıyor sebebsiz ağlıyor akşam larıda 24:30 civarı uyuyor bende çok çaresizim
Durumunuz çok zor görünüyor. Kızınız neredeyse iki yaşına gelmiş, sizin de salome gibi dayanacak gücünüz kalmamıştır muhakkak.

Aslında kızınızda bir problem de olmayabilir bazı insanlar uykuya daha az ihtiyaç duyuyor ve uykuyu pek sevmiyorlar. Ama yaşının küçüklüğü nedeniyle bizlerden daha çok uykuya ihtiyacı var. Ninnilerin "uyusun da büyüsün" nakaratı son derece yerinde çünkü vücut büyüme hormonunu, çocuklar hareketsizken özellikle de geceleri saat 22.00 - 02.00 arasında uyurken salgılarmış.

Bu forumda çocuklarda uyku düzeniyle ilgili özellikle salomenin çok faydalanabileceğiniz yazılarını bulabilirsiniz.

Bir de sizin ya da eşinizin uyku problemi var mı? Uykusuzluğun genetik olduğuna dair aşağıdaki başlıklarımıza bir göz atabillirsiniz:
http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=405
http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=150

buslu
10-19-2006, 09:48
14 aylık bir oğlum var doğduğundan beri ne gündüz nede gece düzenli uyuyor kaç tane doktora ***ürdüm bir türlü çare bulamadık babası da bende perşanız iş hayatımız ,sinirlerimiz ruh sağlığımız altüst oldu... :banghead3