Orijinalini görmek için tıklayınız : Uykusuz kalmak için iyi bir sebep
insomnia
03-20-2005, 13:57
Memento'nun yönetmeni Christopher Nolan'ın filmi Insomnia (Uykusuzluk) bugün saat 23.45'de Show TV'deymiş. Al Pacino ve Hilary Swank oynuyor. Tavsiye ederim. Aslında bu bir Hollwood uyarlaması. İlk versiyonunu da (Norveç yapımıydı sanırım) beğenmiştim.
Ben de her iki versiyonunu seyrettim. Aslı olan Norveç yapımı film daha güzeldi. Ama seyretmemiş olanlar ve uykusu kaçanlar için iyi bir seçim. Filmde Robin Williams da var ve değişik bir rolde.
insomnia
03-21-2005, 11:20
Bir de tersine şartlanma diye bir yöntem var yanlış bilmiyorsam. Uyumaya değil uyumamaya şartlanıyorsun, inatçı bünye bu sefer uyumak istiyor.
Biraz kendini kandırmak gibi birşey ama ciddi yapılabilirse işe yarıyor
Arkadaşlar, bu tersine şartlanma işe yarayacak galiba filmi bir daha seyretmek istiyorodum. Çok yorgun olmama rağmen uyanık kalmaya çalıştım ama daha film başlamadan uyumuşum :sleeping:
Birkaç gün daha uygulayayım da size sonuçları yazarım. Bu arada sağol Salome :thumbsup:
insomnia
03-21-2005, 21:32
Oblomov'u okudunuz mu?
"Rus Edebiyatının hiçbir kahramanı, ne Raskolnikov (Suç ve Ceza), ne Mişkin (Budala), ne de prens Andrey (Savaş ve Barış), eski Rus insanını, hatta bütün Doğuluları Oblomov kadar açıklıkla, en özlü yanıyla temsil etmez. Doğu, belki de ilk defa olarak İvan Gonçarov’un bu büyük eserinde kendi kendini tanımaya, Batı’dan farkını anlamaya başlamıştır. Oblomov, çiftliği, köleleri olan bir derebeyidir. Köylülerin hazırlayacağı ekmeği yemek üzere büyütülmüştür. Bu yüzden ekmeğini kendi kazanan insanlar arasında ne yapacağını şaşırır, böyle bir hayata hazır olmayan iradesi söner, ölüme benzeyen uyuşukluğa gömülür. Ancak Gonçarov, büyük romancılıklarda görülen “dram karşısında gülümseme”sini hiç eksik etmez; okurunu da gülümsetmeyi başarır. Gonçarov’un bu dev yapıtını okuduktan sonra “Oblomovluk”un bize hiç de yabancı olmadığını farkedecek, iş hayatına karışmış olanlar arasında bile, pek çok Oblomov’un bulunduğunu göreceksiniz."
İşte bu akşam cnbc-e'de Mikhalkov'un yorumu ile bu film var hem de erken saatte, 22.00'de.
Herhalde ben başta olmak üzere hiçbirimiz uyuyakalmayız :Jumpy:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.