Orijinalini görmek için tıklayınız : Apne Tedavisi Tecrübelerim
MehmetTR
10-06-2007, 18:28
http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=901
Mehmet Bey cpap kullanımınız devam ediyordur sanırım. Bende kullanıyorum fakat araçlar çok pahalı.Bende 3 tane burun maskesi varHep sorunlu.Bir tanesinde silikon vardı, dağıldı. Siz nereden alıyorsunuz.Benim reflüm de var.Çok çekiyorum..
MehmetTR
10-19-2007, 20:14
Ben Mojo'nun Full Face modelini aldım...Fena değil alışmaya çalışıyorum...
Ben 15 gündür Bipap cihazı kullanıyorum mecburen alıştım... :) Başka şansım yok... Bipap tedavisinden de çok fayda gördüm. Uyku ile ilgili tüm sıkıntılarım bir anda bitti...
Mojonun bu modelini kullanıyorum . ( http://www.cpap.com/productpage/Mojo-Gel-Cushion-Full-Face-CPAP-Mask.html)
İthalatçı firma Türkiyede 500 $ dolayında satıyor (www.labs.com.tr (http://www.labs.com.tr)) Ben aldıktan sonra nedendir bilinmez maskenin bağlantı bölümü kırıldı. Türkiyedeki LABS firmasını aradım. Doğru düzgün ilgilenmediler. Bende Amerikadaki üretici firmaya e-mail gönderdim. Adamlar 10 dakika sonra binbir özür ile e-maileme cevap yazıp , yeni maske göndereceğiz ve hemen kargoluyoruz dediler ve aynı gün FEDEX ile göndermişler 6 ( altı) gün sonra bir kuruş bile ödemeden teslim aldım. İnanılmaz ama gerçek. Amerikada 145 $ + 100 $ civarında kargo total 250 $ civarında maloluyor. Asla Türkiyeden maske almam bir daha...Hele hele LABS firmasının önünden bile geçmem....
Birde şöyle bir maske var. Amerikadaki kullanıcıların en beğendiği maske imiş. ( http://www.cpap.com/productpage/resmed-ultra-mirage-full-face-mask-headgear.html ) Ben istemeyi düşünüyorum... İki tane isteyip kargo maliyetini yarı yarıya paylaşabiliriz..
Umarım aydınlatabilmişimdir.
İyi Uykular...
maske veya Cpap alacak olanlar Respironics markasını katiyen tercih etmesinler. Hem çok pahalı satıyor hem de çok kısa zamanda (kullanma saati olarak) bozuluyor, Ben en pahalısını aldım sonunda çok kısa bir süre sonunda bozuldu. Servisine yani aldığım yere ***ürdüm. Yapılması imkansız bir arıza olduğunu söylediler. 2 milyar lira verdiğim cpap'ı çöpe attım. Ayrıca uyku ve horlama konusunda doktorlara a fazla güvenmeyin. Çoğu bu konuyu bilmiyor. Ve eminim ki internetten okuyarak öğreniyorlar. Çünkü bu bir rant kapısı olmuş.Yıllardır uyku sorunu ile derdi olan bu arkadaşınız bu derdi çekenlere yardım etmeyi hayırlı bir görev olarak kabul ettiğimden uyku sorunu olan vu bu konuda bilgi ve yardım almak isteyen arkadaşlarıma hizmete hazırım.
MehmetTR
12-17-2007, 12:27
Respironics Comfort Full Mask 2 model maskeden çok memnunum.
Mojo maskeyi kullanmıyorum...
arzugural
05-27-2008, 16:27
Sayın site üyeleri,
Öncelikle, hepinizin uykusuzlukla başedebilme veya uykusuzluğu yenebilme gücünüzün olmasını dilerim.
Benim babam da, çok uzun yıllardır uyku apnesiyle başetmeye çalışanlardan olduğu için, sizlerin sıkıntılarını çok iyi anlayabiliyorum. Zaten benim ve Tıp Doktoru olan kardeşimin, LABS Medikal'i kurarak, sizlere en iyi hizmeti vermek istememizin ana sebebi de budur. Ancak, her zaman ve her yerde olduğu gibi herkesi her şekilde memnun etmek imkansızdır ve doğaya aykırıdır.
Bu sitede bizim firmamız olan LABS Medikal'in, kötü bir şekilde tanıtıldığından, ancak dün haberdar oldum. Hatta, bizim memnun edebildiğimiz hastalarımızdan biri, bana bu sizin yazışmalarınızın bir çıktısını göndermiş. Neyse ben konuyu uzatmadan sadede gelmek istiyorum. Firmamız hakkında hoş olmayan şeyleri yazan kişi, daha önce benimle irtibata geçti. Ben kendisine konuyu en ince ayrıntısına kadar anlattım ve e-mail göndererek yazılı olarak açıklama yaptım. Nitekim aşağıda kendisine yazmış olduğum yazıları görebileceksiniz!!!
Bu sitede yer alan sizlerin, canını sıkmak kesinlikle istemiyorum. Sadece, biz LABS Medikal olarak, hastalarımıza gerekenden fazla ilgi ve yakınlık gösterirken, nasıl oluyor da, bu şekilde yargısız infaz edilebiliyoruzun üzüntüsünü yaşıyoruz.
Lütfen, uyku bozuklukları, göğüs hastalıkları, yoğun bakım ve bunun gibi merak ettiğiniz her konuda, bana danışabilirsiniz. Ben, LABS Medikal Müşteri İlişkileri Sorumlusu olarak, her zaman size en kısa zamanda bilgi dönüşü yaparım.
Bana zaman ayırıp beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.
Aşağıdaki yazışmaları okuduktan sonra, Artık Yorum Size Kalmış.
Saygılarımla,
Arzu GÜRAL
Müşteri İlişkileri
<EM><I><FONT face="Times New Roman" size=2><SPAN style="FONT-SIZE: 10pt">LABS MED
arzugural
05-27-2008, 17:25
Tekrar Merhaba,
Yine ben sizlerin karşısındayım. Ben tüm yazışmaları da aşağıdaki cevap yazımda belirtmiştim, ancak sanıyorum cevaplar belli bir uzunluğu geçemiyor ki, yazımın geri kalanı çıkmamış. Size yazımın devamını gönderiyorum.
Saygılarımla,
Arzu GÜRAL
Müşteri İlişkileri
<EM><I><FONT face="Times New Roman" size=2><SPAN style="FONT-SIZE: 10pt">LABS MED
MehmetTR
06-01-2008, 21:38
LABS MEDİKAL FİRMASININ YAZISINA CEVAPTIR.
Tekrar herkese merhaba. Yazım biraz uzun ama fikir sahibi olmanız için lütfen tamamını okuyunuz.
LABS Medikal yetkilisi Sn. Arzu Hanım açıklama göndermiş. Arzu Hanım elbette firmasını aklamaya yönelik açıklamalarda bulunacaktır. Anladığım kadarı ile bir önceki mesajımda LABS firmasını önermiyorum, önünden bile geçmem cümleleri ile biten yazıma karşılık firması ile aylar sonra yapılan özel yazışmaları foruma göndermiş.
Öncelikle özel/tüzel kişiler arasında yapılan yazışmalar veya mektuplar, özel mektuplar ve yazışmalar niteliği taşımakta olup , taraflardan birisinin rızası olmadan genel ortamda ( Radyo-TV-İnternet) yayınlamak yasalara aykırıdır. Ayrıca “Medikal” alanda hizmet veren firma için müşteri/hasta bilgilerini bu şekilde paylaşmak ne kadar etiktir? Bu konu ayrıca sorgulanmalıdır, takdirinize bırakıyorum.
----Moderatör ve Site yöneticisine özel not: Arzu Hanım ve tarafımca yapılan , iznim ve bilgim olmadan yazılan mektup ve yapılan yazışmaların forumdan kaldırılmasını talep ediyorum !---
LABS Medikal firması elbette kendini savunabilir. Ancak “kişisel olarak görüşüm” ciddi bir Medikal firması/ doktor / eczacı / hemşire hasta/müşteri ile yapılan yazışmaları alenen ve birebir olarak yayınlayarak değil, haklı olduğunu düşündüğünü konularda kendi yazısını/savunmasını yazarak ve yayınlayarak yapar. İddialara cevap vererek yapar/tezini savunur... Kendi kişisel görüşüme göre, şu ana kadar yaşadığımız olaylara LABS Medikal hakkında bir yoruma sahiptim. LABS Medikal firması ile yaptığımız özel yazışmaların olduğu gibi foruma gönderilmesi de LABS Medikal firması için oluşan kişisel görüşümün ne kadar isabetli olduğunu bir sefer daha bana kanıtladı. Tabi bu görüş sadece kendimi bağlar ... Diğer forum üyeleri de istediği gibi düşünebilir. Şu andan itibaren yasalardan kaynaklanan yasal haklarımın saklı olduğu uyarısını yaparak bilgi vermek istedim.
Gelelim LABS Medikal firması ile yaşadığım tecrübelere .
LABS Medikal firmasının şahsım ile yapılan yazışmalarda , savunma yapma amacıyla şahsıma yazdığı mesajlarda ve bazı konularda, beni onayladığı açıkça gözükmektedir. Yaşadığımız sorunları ve LABS Medikal firmasının kendini şirin göstermeye yönelik, bu yazıları ile ilgili detayları ve olayın aslını “LABS Medikal “ firmasının yazdığı yazıya cevaben yazıyorum.
Labs Medikal firmasına cevabımın gecikmesi söylenecek sözümün olmamasından değil, işlerimin yoğunluğundandır.
Yaşadığımız olayın aslı.
Anadoluda yaşayan bir kişiyim. Uyku testi için geldiğim İstanbul'da yapılan tetkiklerden sonra Bipap cihazı kullanmam gerektiği Maltepe Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Bölümünde yapılan test ve tetkiklerde tespit edildi ve raporları tanzim edildi. ( Adlarını anmışken satır arasında Maltepe Üniversitesi Göğüs Hastalıkları bölümündeki tüm hekim, teknisyen, hemşire ve sekreterlere çok çok teşekkür ederim.)
Bipap cihazı kullanmam gerektiğini öğrenince , cihaz ile ilgili BAĞKUR kanalı ile bu cihazın nasıl tedarik edileceğini araştırmaya başladım. İstanbul'da bulunduğum dört günlük sürenin son iki gününde, yolumun üzerinde rast geldiğim Medikal firmalarından bilgi almaya çalıştım. Ancak her medikal firmasının Bipap/Cpap konusunda bilgi sahibi olmadığını da öğrendim. Her medikal firması farklı bir yol öneriyordu. En sonunda Maltepe Üniversitesi Göğüs Hastalıkları bölümündeki hekimlerimize “tamamen kendi talebimle danışarak” Bipap cihazının nasıl tedarik edebileceğimi, ayarlarının nasıl yapılacağını, nasıl bir maske seçmem gerektiğini sordum. Doktorumda rahat edebileceğim yumuşak bir maske almamı , Bipap cihazını tedarik edeceğim firmanın/kurumun ayarını yapacağını ve kullanımını öğreteceğini söyledi. Medikal firmalarınca kendilerine bırakılan kartvizit/broşür ve dokümanlar arasından “herhangi bir firma ya da marka önerisinde bulunmadan ve tamamen tarafsız olarak” sadece yardımcı olmak amacıyla doküman/broşür ve kartvizitleri bilgime sundular. Bende Cpap/Bipap ve maske işi yaptığını düşündüğüm 5-6 firmaya ait bilgileri “tamamen tesadüfi ” olarak yazarak hastaneden Kadıköy'e gitmek üzere ayrıldım. Yolda telefon açtığım birkaç firmanın cihaz ve maske tedarik edemeyeceklerini anlayıp listeden eledim. Tesadüfi olarak aradığım firmalardan LABS Medikal firmasındaki telefona çıkan görevli, Bipap cihazı ve maske sattıklarını söyleyince , telefonla adres tarifi alıp hemen ofislerine gittim.
(Ek Açıklama : LABS Medikal firmasının yazdığı gibi, bir doktor veya sağlık çalışanının firmalarını tavsiye ettiği/önerdiği bilgisi tamamen yanlıştır.)
Ofislerine gidince , cihaz ile ilgili tıbbi olarak, hiçbir şey konuşulmadan izlenmesi gereken bürokratik yol tarafıma anlatıldı ve bu işlemleri takip etmem için, Fındıklı'da bulunan SSK/Bağ-Kur (şimdiki adı ile SGK) Sağlık işleri Müdürlüğünce Raporun uygunluğunu onaylatmam gerektiği, sonra stoklarında olmadığına dair belgeyi almam gerektiği, sonrasında “LABS Medikal'in hak ettiği cihaz ve maske ücretini” alabilmesi için noter vekaletnamesi çıkartarak kendilerine tekrar müracaat etmemi bilgisini aldıktan sonra, işlemleri yapmak üzere ofislerinden çıktım.
Ertesi gün bu işlemleri başlattım .Ofislerinden ayrılırken Bipap cihazını ve maskeyi kesin olarak alacağımı biliyorlardı. İşlemlerde başlamıştı ancak İstanbuldaki trafik koşulları ve işlemler esnasında çıkan problemler sebebi ile tekrar LABS Medikal firmasına ulaşmam zaman aldı. Ancak bu esnada kendilerine telefonla işlemlerin hangi aşamada olduğu bilgisini vermeme rağmen , akşam uçağı ile İstanbul'dan ayrılacağımı bilmelerine rağmen ve hatta ofislerine doğru yola çıktığımda , “her şey hazır” siz faturanızı kesin, cihazı hazırlayın dememe rağmen, ofislerine gittiğimde kalem bile oynatılmadığını gördüm. Ofislerinde sanki önceden konuşma yapılmamış gibi depolarında cihaz ve maske aramalarını, dosya oluşturmadaki yavaşlıklarını sabır ile izledim.
( Ek Açıklama: Arzu Hanım satıcı olarak zaten kendilerinin yapmak zorunda olduğu ve müşteri/hastasının hayatında belkide sadece bir defa tedarik edeceği ve tedarik yolu ile ilgili zerre kadar bilgi sahibi olmadığı bir cihaz ile ilgili ;
fatura kesmek, garanti belgesi hazırlamak ve onaylamak, dosya hazırlamak ve müşteriye hayatında ilk defa kullanacağı bir cihazı anlatmak gibi işlemleri “özveri” olarak nitelendirmektedirler. Bunlar zaten yapmaları gereken işlemlerdir ve özveri değildir. Hazırladıkları dosyadaki garanti belgesinin kuralına göre hazırlanmaması sebebi ile SGK Sağlık İşleri Müdürülüğünde de problem yaşanması cabasıdır.
Ayrıca İstanbul'u İstanbul'da yaşayanlar kadar bilmemem çok doğaldır. LABS Medikal firmasından, tekrar SGK - Sağlık İşleri Müdürlüğüne yani Kadıköy'den-Fındıklıya giderken, LABS Medikal firması elemanlarının “Bizde SGK Sağlık İşleri Müdürlüğüne -Fındıklıya gidiyoruz sizi de ***ürelim “ diyerek arabalarına alıp, sonra yetişemeyeceğimi anlayınca , bana dönerek “Sizi Üsküdar iskelesine bırakalım, siz oradan tekne ile Beşiktaş'a geçin oradan da taksiyle Fındıklıya yetişin” şeklinde yol göstermeleri ayrı bir komedidir, özveri değildir. Zaten ben de taksi ile iskeleye gidip, vapur/tekne ile karşıya geçecektim. Bu komediyi okuyucuların takdirine bırakıyorum.
Bu olanlardan yani
1- Faturayı zamanında kesmemelerinden ,
2- Dosyalarını zamanında ve noksansız olarak hazırlamamalarından hiçbir şekilde LABS Medikal firmasına kızmadım, yani “LABS Medikal firmasını önermiyorum – kapılarından bir daha geçmem” cümlelerini bu sebeplerden dolayı kullanmadım. Bu olanlar müşteri-firma arasında yaşanabilecek doğal aksaklıklar olarak gördüm ve dert etmedim.
Gelelim “LABS Medikal firmasını önermiyorum – kapılarından bir daha geçmem” cümlelerini kullanmaya sebep olan yaşadıklarıma.
4 Ekim 2007 tarihinde LABS Medikal'den Bipap cihazı ve maske aldım. (MOJO Full face Mask )
SGK'nın maske için 100 YTL ödeme yaptığını, ancak MOJO Full face Maskenin daha pahalı olduğunu ayrıca , belli periyotlarla cihaz filtresinin değişmesi gerekliliğini firma çalışanları anlattılar . İstanbulda yaşamadığım için filtre tedarikinin zor olabileceği düşüncesi ile yedek filtre alma önerisini kabul ederek 2 adet yedek filtre aldım. Ve bunlar için 300 YTL ya da biraz üzeri bir bedeli ödedim. ( Arzu hanımın yazılarında sözü geçen ve göndereceğiz demelerine rağmen elime gelmeyen fatura karşılığı) [Arzu Hanım : faturamı 6 aydır bekliyorum bilginize] Aynı gün akşam evime gidip Cihaz ve Maske kullanmaya başladığımda bugüne kadar uyumadığımı anladım. Sıkıntılı uykulardan kurtulup mutlu ve sağlıklı uyumaya başlamışken 8. Ya da 9. gün aldığım maskenin bağlantı noktasından irtibatı koptu ve kullanılamaz hale geldi. Uyurken kırmış olabilirsiniz diye düşünmeyin, bu maskeler uyku esnasında oluşan hareket ve darbelere karşı mukavim üretiliyor. Bende darbe falan söz konusu değil. Maskenin temizliği esnasında hiçbir zorlama olmadan bağlantı noktasından ayrıldı. Ertesi gün LABS Medikal firmasını aradım. Durumu izah ettim ve bir problem olduğunu söylediğimde ;
Sorunu anlatan ilk telefonumdan sonra, geriş dönüş olmadı ve geri dönüş olmayınca bir kaç defa daha telefonla aradım ve sonunda ;
1- Medikal sektöründe maskelerin “sarf malzeme “ olarak değerlendirildiğini. Garantisi olmadığını (Not: Tüketici yasaları Medikal sektörü için geçerli değil herhalde (!) )
2- Yapabilecekleri hiç bir şey olmadığını , firmanın da garanti vermediği bilgisi verildi.
LAB MEDİKAL firmasına ise konunun takipçisi olacağımı söyleyerek son telefon görüşmesini yapmış ve bitirmiş olduk.
Tamamen kendi araştırma ve çalışmalarımla , MOJO firmasının web sitesindeki iletişim bilgilerinden, MOJO firmasının İngiltere ve Amerikadaki temsilciliklerine mail atarak maske ile yaşadığım sorunu anlattım. LABS Medikal firmasının ifade ettiği gibi “üretici firma parça vermiyor-sorun gidermiyor tarzı söylemlere karşılık “ - İngiltere temsilcisinin mailimi yazdıktan 15 dakika sonra cevaben yazdığı “FEDEX” ile bir kuruş masraf ödemeden adresinize yeni bir maske gönderiyoruz yazısını görünce şok oldum. Adamlar ürettikleri mala sonuna kadar sahip çıkıyorlardı. 3-4 saat sonra Amerika'daki yetkililer de mailime cevap vererek, maskenin FEDEX ile express olarak gönderildiğini 3-5 güne elime ulaşacağı bilgisini verdiler. Dedikleri gibi de tam 6 gün sonra Amerika'dan elime ulaştı. Bu yazı ile LABS Medikal firmasının tavrını karşılaştırınca LABS Medikal firması hakkında ufak ufak fikir fikir oluşmaya başlamıştı.
Yeni maskede tam 7 gün sonra aynı yerden arıza çıkardı . Bu esnada firmaya kırılan maskenin fotoğraflarını çektim mail yolu ile üretici firmaya gönderdim . Aynı gün yine bir maske gönderdiler ve yeni maskede tam 5 gün sonra elime ulaştı. Bu arada maske ile ilgili üretim sürecinde bir sorun olabileceğini, maskeleri tekrar kontrole alacakları konusu Maske firmasının kalite kontrol müdürü tarafından bir sürü özürler eşliğinde tarafıma izah edildi. Yani üretici firma malına sahip çıkıyordu.
LABS Medikal firmasının bu satırların virgülüne itirazı olamaz. Çünkü hepsi gerçektir.
Şimdi soruyorum LABS Medikal böyle bir durumda ne kadar “özverili” , “ne kadar yardımsever” , ne kadar müşterisinin/hastasının dostudur ?
Üretici firma ile müşteri/hastanın mı temasa geçmesi doğrudur ? Yoksa MOJO Maskelerinin Türkiye Temsilcisi firma LABS Medikal firmasının mı bu yazışmaları yaparak, üretici firmaya bu problemleri aktarması ve mağduriyetlerin giderilmesi mi doğru olandır. ?
LABS Medikal müşteri ve hastalarını sadece parası alınacak kişiler olarak mı görmektedirler. ?
“Uyku Apne Hastalığı” olan bir hasta için, maskesiz olarak uyunacak bir uykuda, nefes kesilmesinden dolayı olabilecek bir rahatsızlık, ölüm, felç durumu, beyinde pıhtı oluşması gibi olacak sıkıntılarda, sorumlusu kim olacaktır ? LABS Medikal firması bu tür durumda vicdan hesabımı yoksa cüzdan hesabımı yapacaktır ?
Arzu Hanım yazısının giriş kısmında, LAB Medikal firmasını beraber kurdukları kardeşinin Tıp Doktoru olduğunu ifade etmişlerdir. Eminim ki TIP eğitimi alan kardeşleri “bey veya hanımefendi” TIP eğitimini alırken etik kurallar ve kaideler çerçevesinde eğitim almıştır. Ancak kişisel olarak LABS Medikal firmasında tıbbi etik kurallarının göz ardı edildiğini ve hasta/müşterinin mağdur edildiğini düşünüyorum.
Gelelim maske fiyatı ile ilgili bölüme :
Benim ya da Arzu Hanım'ın yazılarında geçen hesaplama yöntemlerinin tamamının yanlış olduğunu düşündüğümüzü var sayalım... Arzu Hanım yazısının son bölümünde maske fiyatları ile ilgili
İnternet fiyatının 175 USD , kendi satış fiyatlarının ise 350 USD olduğundan bahsetmiş.
Ancak internet fiyatı 145 USD olup isteyen http://www.cpap.com/productpage/Mojo-Gel-Cushion-Full-Face-CPAP-Mask.html (http://www.cpap.com/productpage/Mojo-Gel-Cushion-Full-Face-CPAP-Mask.html) linkinden fiyatı kontrol edelbilir.
145 $ olan fiyat Amerikadaki internet üzerinden satış yapan bayinin “perakende” satış fiyatıdır. Yani işletme karları ve giderleri yansıtılmış fiyatıdır. Türkiye'de LABS Medikal bu maskeyi 350 USD fiyata sattığını kendisi ifade etmektedir. LABS Medikal sanmıyorum ki bu maskeleri birer birer ülkemize ithal etmemektedir.
İthal ettiği belli bir sayı vardır ve ithalat masrafları , ithal edilen mal sayısına bölünmektedir.
Amerikada perakende 145 USD ( 182 YTL) olan maske LABS Medikal tarafından 350 USD (437 YTL) 'ye satılmaktadır. Aradaki fark tamı tamına maske başında 205 USD ( 256 YTL) kadardır.
Bu kadar fiyat farkını takdirlerinize bırakıyorum. İsteyenler elbette bu fiyatlara Türkiye'den maske satın alabilirler. Hatta LABS Medikal firmasından da alabilirler. Ama ben Amerika'dan daha ucuza getirtiyorum dediğim için ve yolunu forumlarda anlattığım için mi Arzu Hanım hezeyan etmektedir?
Siz benim yerimde olsanız, yukarıdaki sebeplerden dolayı hele hele alışverişinden memnun kalmadığınız, müşteri hizmetlerinden(!) memnun kalmadığınız ve fiyatlamalarından şüphe duyduğunuz bir firmadan alışveriş yaparmısınız. ?
Ancak sorun burada bitmiyor . Satın alınan BİPAP cihazınında Türkiye Temsilcisi LABS Medikal firması ve zaman zaman Bipap Cihazı için filtrelere ihtiyaç duyulmakta. Dolayısı ile memnun olmadığınız firma ile sürekli muhatap olmak durumundasınız.
Bende bunun üzerine Bipap cihazının üreticisi Alman Hoffrichter firmasına mail atarak , filtre satın alabileceğim Almanya'da fiziki mağaza adresi ya da internet üzerinden filtre satın alabileceğim internet mağaza adreslerini istedim. ( Bu benim en doğal hakkımdır. LABS Medikal firması benim kime mail atıp atamayacağımı , Ya da nereden malzeme tedarik edebileceğimi belirleyemez/kısıtlayamaz.) Almanya'daki firmada cevaben LABS Medikal firmasının adres ve telefonlarını bildirdi. Ben de Almanyada ki firmaya LABS Medikal firmasının fiyatlamaları ile ilgili kuşkularımın olduğunu örnek fiyatlamalarla bildirdim. (LABS Medikal firmasındaki konuştuğum Bipap filtresi için 40 ile ifade edilen ancak YTL Ya da Euro' mu olduğunu tam olarak hatırlayamadığım bir bedel talep etmişlerdir. Gerçi Arzu Hanım satış fiyatlarının 15 Euro olduğunu söylemektedir. Ancak kafanıza bir şüphe düştümü silmek pek mümkün olamıyor.)
Sayın Arzu Hanım tüm bu olan bitenlerden sonra, lütfen benimle irtibata geçmiş ve kendini savunmaya çalışmış ancak ikna edememiştir. Şimdide beni küçümser bir şekilde sorunlu müşteri gibi lanse etmeye çalışmakta, böyle davranarak kendisini ve firmasını aklayacağını düşünmektedir.
Gelelim sadede ;
Ben son olarak uzun yıllardır ticaretin içerisinde olan ve müşterileri ile haşır neşir olan bir kişi olarak şu soruları Arzu Hanıma ve LABS Medikal firmasına sormak istiyorum.
1- Maske ile sorun yaşandığında müşterinin sorunu ile baş başa kalması normal midir? Yoksa Türkiyedeki temsilci firma olarak ilgili olmak LABS Medikal firmasının sorumluluğundamıdır?
2- Labs Medikal müşterileri, LABS Medikal ilgilenmediği için aldıkları ürünün fabrikası ile irtibata geçip mağduriyetlerini gidermeye uğraşırken, Arzu Hanım neden müşterisini aramamıştır. ?
3- LABS Medikal neden iddia ettikleri gibi “özverili” davranıp müşterisi olan bir hastaya ,zamanında bir telefon bile açmamışlardır?
4- Forumda açıklama gönderirken şahsımda “ Firmamız hakkında hoş olmayan şeyleri yazan kişi” şeklinde bahsederken, biraz daha nazik olup, şahsımdan Mehmet Bey diye bahsedemez midir?
5- Firmalarının ürün satış fiyatı ile diğer ülkelerdeki fiyatlar arasındaki fahiş fiyat farkını normal bulmaktamıdır. ?
6- Bütün bu olanlardan sonra LABS Medikal halen özveri ile hizmet verdiğini iddia etmektemidir?
7- LABS Medikal Firması, müşterilerin bedel ödeyip aldığı faturaları müşterilerine teslim etmek için neden müşterilerinin talebini beklemektedir. ? Bu yükümlülük LABS Medikal firmasına ait değilmidir? Ayrıca bunca yazışmalarda fatura teslimi üzerinde durulup, faturanız gönderilecek denmesine rağmen, halen tarafıma ulaştırılmaması yinede normalmidir?
8- Arzu Hanım giriş yazısında, “Firmamız hakkında hoş olmayan şeyleri yazan kişi, daha önce benimle irtibata geçti. Ben kendisine konuyu en ince ayrıntısına kadar anlattım ve e-mail göndererek yazılı olarak açıklama yaptım. Nitekim aşağıda kendisine yazmış olduğum yazıları görebileceksiniz!!! “ demiştir ancak , biz Arzu Hanım ile ilk defa ve sadece Almanyadaki firmaya mail attıktan sonra, tam hatırlayamıyorum 5,6 ya da 7 Kasım 2007'de kendisinin araması neticesinde görüştük. Bu yazışmalar yaklaşık 1 aylık bir zaman diliminde gerçekleşmiştir, yani bu yazışmaların öncesinde firmasısının ve Müşteri Temsilcilerinin ilgi göstermediği aşamalarda, Arzu Hanım ile herhangi bir görüşme yapmadığımız konusunda ısrar etmekteyim. Zaten yazımda maske ve cihazı aldıktan 10 gün sonra problem yaşayınca Amerikadaki üretici firma ile irtibata geçtiğim yazılmıştır. Kendisi bir görüşme ile en ince detayına kadar bilgi verdiği konusunda ısrarcımıdır ?
9- Arzu Hanım'ın firması ile problem yaşayıp ,üretici firmalar ile problem çözmeye çalışırken, Müşteri İlişkileri Temsilcisi olan Arzu Hanım sorunun ilk yaşandığı zamanda tarafım ile neden irtibata geçmemiş ve yazısında iddia ettiği gibi neden en kısa zamanda bilgi dönüşü yapmamıştır.?
Belirtmek istediğim son husus ise; tüketici olarak ihtiyacım olan ürün ve hizmetlerin tedariki konusunda benim ve herkesin özgür olduğu hususudur. Söz konusu ürünlerin Türkiye Distribütörünün LABS Medikal firmasının olması bu sonucu değiştirmeyecektir.
Asılsız iddia ve yazılara karşı tüm cevap haklarımın saklı olduğunu belirtir, tüm forum kullanıcılarına saygılarımı sunarım.
MehmetTR
arzugural
06-10-2008, 18:09
Sayın Üyeler,
LABS Medikal olarak, hakkımızda yapılan yorumlara bir açıklık getirmek adına, siz forum üyelerine, bu konu hakkında yapmış olduğumuz tüm çalışmaları, daha önceki yazımızda aktarmış olduğumuza inanıyoruz.
Biz, LABS Medikal olarak, bu konuyla, sizlerin daha fazla zamanınızı almayı arzu etmiyoruz.
LABS Firması kurucuları ve çalışanları adına, sizlere sağlıklı soluklar dileriz.
Saygılarımla,
Arzu GÜRAL
Müşteri İlişkileri
LABS Medikal
UYKUCU ŞİRİN
06-16-2008, 13:27
Mehmet Bey, maskelerin yurtdışından getirildiğinde maliyetinin daha ucuz olduğunu belirtmiş. Kendi tercih ettiği bir model için haklı olabilir. Bu konuda araştırma yapmamış bir okuyucunun, tüm CPAP maskeleri için genelleme yapması doğru olmayacaktır.
Ülkemizde, 150-250usd fiyat aralığında çok kaliteli CPAP maskelerinin satılmaktadır. Aynı ürün birçok Avrupa ülkesinde daha da pahalıya satılıyor. Sağlık alanında işletme maliyetlerinin yüksekliğinin fiyatlara etkisi yüksektir. Bu aslında Amerika'da da farklı değil. Karşınızda soru soracak sizinle ilgilenecek bir muhatap bulmak isterseniz hizmet bedeli nedeniyle ürün fiyatının 2 katına çıktığını görebiliriz. Amerika'da hastaların çoğunun internetten alışveriş yaptığını da sanmıyorum. Bu maskeler internette(sadece amerikan sitelerinde) yarı fiyatında görülse bile Mehmet Bey'in de belirttiği üzere, ülkemizden sipariş edildiklerinde maliyetleri 200-250usd'ye çıkabiliyor. Bir de size gönderdikleri maskenin paketinden çatlak veya kırık çıktığını varsayın, her üretici firma Mehmet Bey'in karşılaştığı kadar anlayışlı olmayabilir. Kırık malzemeyi geri isteyebilir.
Maskenizi ülkemizdeki temsilci veya bayilerden alırsanız;
hem size uygun boyunu tespit etme imkanınız, hem de kendi cihazınızla sizin için tespit edilen basınçta maskeyi deneyip rahat olup olmadığını test etme imkanınız var.
Bu sebeplerden CPAP maskenizi Türkiye'den almak daha avantajlı.
Maskenizi alırken her zaman pazarlık yapmanızı öneririm, peşin ödemelerde az da olsa indirim imkanları olacağını sanıyorum.
MehmetTR
12-06-2009, 15:38
Türkiyede daha ucuz, Avrupada fiyatı iki misli olan maskeleri çok merak ettim. Lütfen yazılarımıza biraz daha dikkat edelim...
Belki medikal sektörünü korumaya çalışıyorsunuz ama tüketiciyide korumak lazım.
Ülkemizde, 150-250usd fiyat aralığında çok kaliteli CPAP maskelerinin satılmaktadır. Aynı ürün birçok Avrupa ülkesinde daha da pahalıya satılıyor. Sağlık alanında işletme maliyetlerinin yüksekliğinin fiyatlara etkisi yüksektir. .
UYKUCU ŞİRİN
12-07-2009, 23:48
Sayın Mehmet Bey,
Avrupa ülkelerinde maskelerin ülkemizden daha ucuza satıldığını sanıyorsanız benim bilgi ve tecrübelerime göre yanılgı içindesiniz. Bazı modellerde düşük, bazılarında benzer fiyatlı , hiç de azımsanmayacak çeşitlikte maske modelinde ise daha pahalı kalabiliyorlar. Ülkeden ülkeye her maskenin fiyatları değişmekte. Euro bölgesi olduğundan özellikle Amerikan üretimli maskeler ülkemizde paritenin yükselmesinden dolayı ucuzlamış durumda. Ayrıca benim yazımda 'maskeler ülkemizde 2 kat daha ucuzdur' ibaresi yoktu. Sektörümüzü koruyucu bir açıklama olduğu doğru. Çünkü yeterli bilgiye ve araştırmaya dayanmayan haksız suçlamalar hem sektöre zarar verirken hem de hastaları yanlış yönlendirebilmektedir.
Saygılarımla,
UYKUCU ŞİRİN
MehmetTR
12-08-2009, 13:45
Türkiyede tüketiciye kimin neyi kaça sattığının listesini yapmak istemiyorum. Çünkü polemiği daha fazla uzatmak istemiyorum.
Bende bir hastayım ve hastaların yanılıp pahalı malzeme almamaları için bu foruma yazıyorum, bilgilerimi paylaşıyorum. Bundan dolayı tüketicilerin rahatsız olacağını da sanmıyorum... Herkesin aklı fikri var, mukayesesini yapar nereden maske almak istiyorsa oradan alır... İster Türkiye'den, ister yurtdışından... Türkiyedeki medikal firmaları daha uygun fiyatla daha iyi hizmet vereceklerse elbette Türk firmalarını tercih ederiz.
Bu arada Türkiye harici maske tedarik edebilecekleri site adresleri...
http://www.sleeprestfully.com
http://www.thecpapshop.com
http://www.cpap-supply.com
http://www.cpap.com
http://www.cpapwholesale.com
http://www.cpapsupplyusa.com
http://www.advanscpap.com
http://www.cpapplus.com
Sayın Mehmet Bey,
Avrupa ülkelerinde maskelerin ülkemizden daha ucuza satıldığını sanıyorsanız benim bilgi ve tecrübelerime göre yanılgı içindesiniz. Bazı modellerde düşük, bazılarında benzer fiyatlı , hiç de azımsanmayacak çeşitlikte maske modelinde ise daha pahalı kalabiliyorlar. Ülkeden ülkeye her maskenin fiyatları değişmekte. Euro bölgesi olduğundan özellikle Amerikan üretimli maskeler ülkemizde paritenin yükselmesinden dolayı ucuzlamış durumda. Ayrıca benim yazımda 'maskeler ülkemizde 2 kat daha ucuzdur' ibaresi yoktu. Sektörümüzü koruyucu bir açıklama olduğu doğru. Çünkü yeterli bilgiye ve araştırmaya dayanmayan haksız suçlamalar hem sektöre zarar verirken hem de hastaları yanlış yönlendirebilmektedir.
Saygılarımla,
UYKUCU ŞİRİN
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.