PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Narkolopsi Teşhisi

cemcamuscu
10-16-2007, 18:59
Merhaba yaklaşık 4 senedir gündüz aşırı uyku haliyle savaşıyorum. Bazen aşırı yemek yememe bağladım bazen iyi uyuyamadıgım için diye düşündüm ve taaa bugünlere geldim. Artık öyle cannımı sıkar oldu ki ne sinemda film izleyebiliyorum ne tv izleyebiliyorum nede gece yarılarına kadar oturabiliyorum.
Uykum geldiği zamanlarda sanki narkoz almış ki gözlerim kapanıyor ve uykum geldiğini farkede farkede uyuyorum.

3 gün önce gündz uykusu testi için hastaneye yattım ve bugun çok büyük olasılıkla narkolopsi oldugumu söylediler ama tabii bundan önce gece testi yapacaklar ve ona göre nörolojiye yönlendirip ilaç tedavisine başlayacaklar.

Yazdıklarınıza ve bugun bana sordukları sorulara bakarak bazı şeyleri farkettim. Mesela bende kesinlikle eklem boşlaması gibi bi durum oluşmadı ama inanılmaz bir unutkanlık ve anlama güçlüğü var.

Bazı sorularım olacak.
1. Bu tedavi tüm bir ömür boyumu devam ediyor yoksa geçici mi?
2. Bunun cerrahi bir çaresi var mı?
3. Bu hastalığın sebebi nedir?
4. Yan etkileri neler?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.:sleeping:

zden
11-01-2007, 09:47
merhaba cem ALLAH kolaylık versin ben 5seneden fazla bu hastalıkla mücadele ediyorum nadir görüldüğü için 5sene önce öğrendim foruma yeni üye oldum umarım yardımım dokunur sana;
1-hastalık geçici deil ama ergenlikten sonra kendini belli ediyor metabolizmana göre gittekçe artabiliyor 40-50 yaşlarına doğru bu hastalıktan kurtulanlar oluyor ilaç tedavisi görülüyor ilaçlarını aksatma 1gün bile kullanmasan vücut eski ilaç kullanmamış haline dönüyo!!!
2-cerrahi bir çaresi yok
3-genetik bir hastalık atalarındada varmış galiba.nörotransmitörlerde eksiklik oluyor sebebi bu
4-yan etkileri hastalığın kademesine göre değişir ;mesela ben hastalığın son kademesindeyim bende eklem boşalması görülüyor tabi daha fazlası da var ama moralini bozma her yan etki görülecek diye birşey yok
BİRKAÇ TAVSİYE:
1-moralini yüksek tut moralini bozmak sadece hastalığı tetikler,hatta hasta olduğunu düşünme ama hastalıkla yaşamayı öğren
2-diğer insanlar seni küçümseyebilir ama ALLAH herkese bir kaç sınav vermiş bu da bunlardan biri bununla yaşamayı öğren o insanlarıda takma kafana cahilliklerininden öyle davrandıklarını aklından çıkarma
3-ilaçlarını düzenli kullan
4-düzenli yaşa ilaçlar seni destekliyecek zaten düzenli yat kalk gündüz uyumamaya çalış
5-bir sorun olduğunda doktoruna danış duyduğun herşey sendede görülcek diye bişey yok

merak ettiğin bişey olursa yine sorarsın
bu arada nerelisin kaç yaşındasın okuyomusunbunları bana mail atarsan daha çok yardımcı olabilirim ALLAH kolaylık versin:sleeping:

cemcamuscu
11-02-2007, 03:13
Ankaradayım 25 yaşındayım. gece uykusu için aramadılar ve henüz ilaç alamadım. Kendi imkanlarımla almayı düşünüyorum bu gidişle.
Tavsielerin için sağol.
Bende kas boşlaması gibi durumlar olmadı. Acaba benim hastalıgım hangi aşamada?

zden
11-03-2007, 13:40
doktor söylemeden ilaç alma ilaçların yan etkileri çok ve her ilaç senin için yararlı olmayacak uyku eegsi bi çekilsin doktorun sana şu ilaçları kullan diyecek belki sen onları kullanacaksın belki etkili olmayacak yan etkisi fazla olacak o zaman doktoruna tekrar gidip ilaç deiştireceksiniz
ayrıca ilaçlar çok pahalı reçetesiz de satılırmı bilmem
kaçıncı aşamada bilemem ama narkolepsi olmayabilirsinde günde kaç saat uyanık kalabiliyosun ?kaç kere yatıp kaçar saat uyuyosun?
hiç uyuyupta uyuduğunun farkına varmadığın oldumu ailene de sor sen fark etmeden uyumuşmusun?uyanmadan önce ve sonra halisülasyonlar görüyomusun ?kabus görüyomusun kaç kere görüyosun?bunları bildirirsen belki daha iyi yorum yapabilirim

cemcamuscu
02-04-2008, 23:18
yok söylediğinz tarzda şeyler olmuyo ilacı aldım ve bir süre devam ettim..
Özellikle sıcak ortamlarda gözlerimi açık tutmakta zorlanıyorum. ama gun içerisinde uykum oturur durumda olursam geliıyor.
doktor narkolepsi dedi ama gece testlerini yaptıramadım sadece.

arıdoğan
11-16-2008, 00:29
selamlar
bende narkolepsi teşhisi konmuş biriyim. Allah hepimize kolaylık versin. benim sorum askerlik konusunda. ben henüz askerliğimi yapmadım tecil için muayeneye gittim ama gataya sevk ettiler. böyle bi durumla karşılaşan arkadaşlar var mı? sonucunu haber verirse sevinirim...
birde .... diye bi ilaç kullanıyorum. bu ilacın düzensiz kullanımında herhangi bi yan etkisi olur mu?
teşekkürler acil şifalar

CeYHuN SöNMeZ
12-19-2008, 09:35
selamlar
bende narkolepsi teşhisi konmuş biriyim. Allah hepimize kolaylık versin. benim sorum askerlik konusunda. ben henüz askerliğimi yapmadım tecil için muayeneye gittim ama gataya sevk ettiler. böyle bi durumla karşılaşan arkadaşlar var mı? sonucunu haber verirse sevinirim...
birde .... diye bi ilaç kullanıyorum. bu ilacın düzensiz kullanımında herhangi bi yan etkisi olur mu?
teşekkürler acil şifalar

gatada ciddi şekilde inceledikten sonra narkolepsi teşhisi koyarlarsa yüzde 99 askerlikten muaf ederler.

ben rahatsızlığımın yeni farkına varıyorum. doktor narkolepsi olabileceğimi söyledi. ama yaklaşımı beni tatmin etmedi açıkçası. sanırım uyku kliniklerinde testlere girmem gerekiyor. doktor hiç test yapmadan bana mo....al diye bir ilaç verdi. fakat şu anda uyku düzenim iyice bozulmuş durumda. 2-3 hafta kullan bakalım..ondan sonra tekrar gel dedi doktor. ne yapmam gerekiyor. sizce uyku kliniklerine mi gitmeliyim yok sa doktorun başladığı tedaviye dawam mı etmeliyim? yardımcı olursanız sevinirim.

arıdoğan
12-20-2008, 05:21
gatada ciddi şekilde inceledikten sonra narkolepsi teşhisi koyarlarsa yüzde 99 askerlikten muaf ederler.

ben rahatsızlığımın yeni farkına varıyorum. doktor narkolepsi olabileceğimi söyledi. ama yaklaşımı beni tatmin etmedi açıkçası. sanırım uyku kliniklerinde testlere girmem gerekiyor. doktor hiç test yapmadan bana mo....al diye bir ilaç verdi. fakat şu anda uyku düzenim iyice bozulmuş durumda. 2-3 hafta kullan bakalım..ondan sonra tekrar gel dedi doktor. ne yapmam gerekiyor. sizce uyku kliniklerine mi gitmeliyim yok sa doktorun başladığı tedaviye dawam mı etmeliyim? yardımcı olursanız sevinirim.

öncelikle çok geçmiş olsun... doktorun sana mo.dal vermeden, böle bi karara varmadan önce herhangi bişey istedi mi? örneğin kan tahlilleri (horman, protein, vitamin....), tomografi, eeg, kulak burun boğaz doktoruna görünmek gibi? benden bunların hepsini istediler ve sonuçlar normal çıkınca uyku lab. aldılar.
sen istersen doktorunun söylediklerine devam et, onunda bir bildiği vardır muhakkak ama bana sorarsan bir uyku labaratuvarına git derim, çünkü neyin ne olduğu kesinleşirse aklında soru işaretleri kalmaz ve rahatlarsın...

ben daha önce ADÜ 'de yatmıştım, şimdi de Gata'da askeri sevkle uyku lab.da yatıp geldim. sonuç 23 aralıkta belli olucak. Allah yardımcımız olsun...

CeYHuN SöNMeZ
12-22-2008, 10:09
öncelikle çok geçmiş olsun... doktorun sana mo.dal vermeden, böle bi karara varmadan önce herhangi bişey istedi mi? örneğin kan tahlilleri (horman, protein, vitamin....), tomografi, eeg, kulak burun boğaz doktoruna görünmek gibi? benden bunların hepsini istediler ve sonuçlar normal çıkınca uyku lab. aldılar.
sen istersen doktorunun söylediklerine devam et, onunda bir bildiği vardır muhakkak ama bana sorarsan bir uyku labaratuvarına git derim, çünkü neyin ne olduğu kesinleşirse aklında soru işaretleri kalmaz ve rahatlarsın...

ben daha önce ADÜ 'de yatmıştım, şimdi de Gata'da askeri sevkle uyku lab.da yatıp geldim. sonuç 23 aralıkta belli olucak. Allah yardımcımız olsun...

yorumun için sağ ol arıdoğan...
doktor bu ilacı vermeden önce herhangi bir test yapmadı.sadece ben şikayetlerimi anlattım o da narkolepsi olabileceğimi söyledi. bu ilacı verdi.2-3 hafta kullan gel dedi.
bir de bu ilaçlar bende nabız yüksekliği, aşırı heyecen, korku, duygusallık gibi etkiler gösterdi. psikolojik olarak ben mi yapıyorum bunları bilmiyorum ama nabzım 110 civarı. birkaç gün daha kullanıcam aynı sorunlar dewam ederse doktoruma danışıcam.
en iyisi fırsatını bulduğumda bir uyku labaratuvarına gitmek sanırım dediğin gibi.

arıdoğan
12-22-2008, 14:16
önemli değil kardeşim. burda birbirimize destek ve yardımcı olmak için varız.
buarada o ilacı ben sabah 2 öğlen 2 aldığım oluyor ama herhangi bi etki hissetmiyorum normale dönmek dışında :) dediğin gibi psikolojik de olabilir yada sende gerçekten aşırı duyarlılığa sebep oluyodur.

CeYHuN SöNMeZ
12-22-2008, 16:39
önemli değil kardeşim. burda birbirimize destek ve yardımcı olmak için varız.
buarada o ilacı ben sabah 2 öğlen 2 aldığım oluyor ama herhangi bi etki hissetmiyorum normale dönmek dışında :) dediğin gibi psikolojik de olabilir yada sende gerçekten aşırı duyarlılığa sebep oluyodur.

yaa ne bileyim bir garip hissediyorum kendimi.kırlarda koşmak, çiçekleri koklamak, gün batımını izlemek filan geliyor içimden :p :s4:
eheh şaka bir yana sabah aldığımda değil ama öğle aldığımda biraz çarpıntı ve aşırı duyarlılık oluyor.ama yavaş yavaş vucudum alışmaya başladı sanırım.bugun biraz daha iyiyim.yarın sabah 2 öğle 2 ye çıkarıcam ilacı.

manolya
12-22-2008, 20:11
arkadaşlar geçmiş olsun hepinize.sizin aksinize bende hiç uyuyamıyorum.ne gece nede gündüz uykum gelmiyor.ama emin olun hiç uyumamak daha berbat bişey.çünkü başınız bir kalas gibi agır ,gözler şiş,yüzünüz atık sapsarı.Allah hepimize şifa versin inşallah.her hastalıgın kendine göre bir zorlugu var. Rabbim çok uyuyanlardan biraz alıp,hiç uyumayanlara versin:)

arıdoğan
12-22-2008, 20:39
arkadaşlar geçmiş olsun hepinize.sizin aksinize bende hiç uyuyamıyorum.ne gece nede gündüz uykum gelmiyor.ama emin olun hiç uyumamak daha berbat bişey.çünkü başınız bir kalas gibi agır ,gözler şiş,yüzünüz atık sapsarı.Allah hepimize şifa versin inşallah.her hastalıgın kendine göre bir zorlugu var. Rabbim çok uyuyanlardan biraz alıp,hiç uyumayanlara versin:)

aminnnnnnn...

CeYHuN SöNMeZ
12-22-2008, 20:41

sağ ol, sanada geçmiş olsun.uyuyamamak ta çok zor bir durum. Allah şifa versin. tedavi görüyor musun bu konuda?

arkadaşlar bu arada alıntı yapmadan cewap yazamıyorum nedense.cewap kutucuğu var ama yadıktan sonra cewabı göndermiyor.

arıdoğan
12-22-2008, 20:43
yaa ne bileyim bir garip hissediyorum kendimi.kırlarda koşmak, çiçekleri koklamak, gün batımını izlemek filan geliyor içimden :p :s4:
eheh şaka bir yana sabah aldığımda değil ama öğle aldığımda biraz çarpıntı ve aşırı duyarlılık oluyor.ama yavaş yavaş vucudum alışmaya başladı sanırım.bugun biraz daha iyiyim.yarın sabah 2 öğle 2 ye çıkarıcam ilacı.

memleket neresi hocam? yakınsak bi mangal yapalım, gün batımını izleriz :)
yalnız ilacın dozunu artırırken en az 15 gündür kullanıyor olman lazım. eğer halinden memnunsan fazlada yüklenme bu sefer kırlarda koşmak yerine cirit atarsın :)

CeYHuN SöNMeZ
12-22-2008, 20:50
memleket neresi hocam? yakınsak bi mangal yapalım, gün batımını izleriz :)
yalnız ilacın dozunu artırırken en az 15 gündür kullanıyor olman lazım. eğer halinden memnunsan fazlada yüklenme bu sefer kırlarda koşmak yerine cirit atarsın :)

memleket istanbul birader?senin memleket neresi?
ya doktor bana 2-3 gün kullandıktan sonra dozu arttır dedi.ben daha ciddi bu konunun uzmanı bir doktora gitmeliyim sanırım.belki narkolepsi bile değilim. o da belli değil ne teste girdim ne de başka bir şey.:banghead3

arıdoğan
12-22-2008, 20:54
memleket istanbul birader?senin memleket neresi?
ya doktor bana 2-3 gün kullandıktan sonra dozu arttır dedi.ben daha ciddi bu konunun uzmanı bir doktora gitmeliyim sanırım.belki narkolepsi bile değilim. o da belli değil ne teste girdim ne de başka bir şey.:banghead3

bende manisa da oturuyorum. benim doktorum 15 gün sonra demişti bişey diyemicem.

CeYHuN SöNMeZ
12-22-2008, 21:34
bende manisa da oturuyorum. benim doktorum 15 gün sonra demişti bişey diyemicem.

sağ ol verdiğin bilgiler için

manolya
12-22-2008, 22:13
tedavi gördüm tabi ama iyileşemedim.ben artık bu hastalıgı kendi kafamda yenmeye çalışıyorum.pek başarılı olamasamda.10 senedir uykusuzluk çekiyorum yıgınla ilaç kullandım bu genç yaşta ama çare bulamadım.ne yapalım kadermiş deyip geçiyorum işte......

CeYHuN SöNMeZ
12-22-2008, 22:19
tedavi gördüm tabi ama iyileşemedim.ben artık bu hastalıgı kendi kafamda yenmeye çalışıyorum.pek başarılı olamasamda.10 senedir uykusuzluk çekiyorum yıgınla ilaç kullandım bu genç yaşta ama çare bulamadım.ne yapalım kadermiş deyip geçiyorum işte......

tahmin edebiliyorum ne kadar zor olduğunu.umarım en kısa zamanda çözüme ulaşırsın.10 sene çok uzun bir zaman.

manolya
12-22-2008, 23:13
umarım.dile kolay tam tamına on sene yani o büyük marmara depreminin oldugu günden itibaren 10 sene.o depremle başladı benim uykusuzlugum ah ah :bowdown:

arıdoğan
12-22-2008, 23:22
umarım.dile kolay tam tamına on sene yani o büyük marmara depreminin oldugu günden itibaren 10 sene.o depremle başladı benim uykusuzlugum ah ah :bowdown:

sizede çok geçmiş olsun... bende 11 yıldır ayakta uyuyorum... Allah hepimize kolaylık versin...

CeYHuN SöNMeZ
12-22-2008, 23:30

hala bir deprem korkusu var da sorunun bundan kaynaklanıyor olabilir mi acaba?ben de depremden sonra bir süre uyumakta güçlük çektim.bundan kurtulmanın yolu depreme karşı dayanıklı bir binada oturmak.oturduğun binanın zemin yapısını ve oturduğunuz yapının bu zemine uyumlu olup olmadığını araştırmak belki psikolojinizi değiştirebilir.tabii çıkan sonuca göre değişir.depremden sonra binanız için bir çalışma yapıldı mı?

manolya
12-22-2008, 23:30
peki gece uykuların nasıl.ben uyuyamadıgım için inanamıyorum şuan.nasıl ayakta uyunurki.çok geçmiş olsun eminim oda zordur

CeYHuN SöNMeZ
12-22-2008, 23:35
peki gece uykuların nasıl.ben uyuyamadıgım için inanamıyorum şuan.nasıl ayakta uyunurki.çok geçmiş olsun eminim oda zordur

genel olarak şu anda içinde bulunduğum durumun çok zor bir yanı yok aslında.ama daha ileri vakalarda zordur muhakkak.benim gece uykularım dengesiz ama genelde belli bir saatte düzenli olarak uykum gelir uyurum.tek sorun bu uyku olayının olmaması gerektiği yerlerde de olması.iş te çalışırken ve araba kullanırken.bir kere araba kullanırken hiç anlamadan uyudum.üstelik kendimi gayet te dinç hissediyordum.3 şeritli bir yoldu.en sol şeritteydim ve uyandığımda en sağ şeritteydim.yanımda arkadaşımın olması ve müdahale etmesi şansımdı açıkçası.

manolya
12-22-2008, 23:54
gerçekten şaka gibi.tv de duymuştum daha önce bu rahatsızlıgı.gerçekten şaşırtıcı bir durum sizinkide.yanınızda bir arkadaşınızın olması büyük şansmış sizin için.ALLAH korumuş.Sık sıkm oluyormu bu durum yoksa ara sıramı

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 00:07
gerçekten şaka gibi.tv de duymuştum daha önce bu rahatsızlıgı.gerçekten şaşırtıcı bir durum sizinkide.yanınızda bir arkadaşınızın olması büyük şansmış sizin için.ALLAH korumuş.Sık sıkm oluyormu bu durum yoksa ara sıramı

sıklığı değişkenlik gösteriyor.bazen çok sık bazen de 1-2 haftada bir bile olabiliyor.bu yüzden artık araba kullanırken daha dikkatli olmaya çalışıyorum.birdenbire olmuyor zaten önceden ben geliyorum diyor.geliyorum sinyali verdiği zaman araba kullanıyorsam ya duruyorum ya da yanımda kullanabilecek birisi varsa ona veriyorum.
bir de bununla bir alakası var mı bilmiyorum ama zaman zaman bazı şeyleri unutuyorum.unutmak ta değil aslında o zaman dilimi sanki hiç yokmuş, silinmiş gibi bir durum.yanii bir eylemi gerçekleştiriyorum ama sanki bilinçsizce.bir keresinde çay yapmaya karar vermiştim.oturuyordum kalkıp ta çay yapayım dedim.ocağı yakmaya gittiğim de ocağın yandığını ama üzerinde çaydanlık olmadığını farkettim ve anneme ocağı açık unutmuşsun dedim o da bana 1 dk önce sen kalktın ocağı yaktın ve tekrar yerine oturdun dedi.çok şaşırdım çünkü bunu yaptığıma dair en ufak bir çağrışım bile olmadı zihnimde.belki de annem benimle dalga geçti bu da olası bir durum.

manolya
12-23-2008, 00:22
bir önceki msjına cvp yazmadan önce alıntı ile nasıl cvp yazdını sorabilirmiyim.malum ben yeni üye sayılırımda

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 00:28
bir önceki msjına cvp yazmadan önce alıntı ile nasıl cvp yazdını sorabilirmiyim.malum ben yeni üye sayılırımda

alıntı yapmak istediğin mesajın sağ alt köşesinde akıntı ikonu var. ona tıklayıp yazman yeterli.
ben de alıntı yapmadan direkt mesaj yazamıyorum.sistemde bir hata var sanırım.:bang1:

manolya
12-23-2008, 00:53
alıntı yapmak istediğin mesajın sağ alt köşesinde akıntı ikonu var. ona tıklayıp yazman yeterli.
ben de alıntı yapmadan direkt mesaj yazamıyorum.sistemde bir hata var sanırım.:bang1:böylemi acaba

manolya
12-23-2008, 00:57
daha önce bunu denedim ama olmadı.sanırım bir karışıklık var sizinde dediginiz gibi.neyse çay faslına gelince bu durum çok anormal degil bence olabiliyor bazen böyle şeyler.bende mesala çayı alıyorum ocaktan ama altını kapatmayı unutuyorum:)neyse çok tşk sevgili ceyhun yorumların için

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 00:57
böylemi acaba

ewet :thumbsup:

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 01:00
daha önce bunu denedim ama olmadı.sanırım bir karışıklık var sizinde dediginiz gibi.neyse çay faslına gelince bu durum çok anormal degil bence olabiliyor bazen böyle şeyler.bende mesala çayı alıyorum ocaktan ama altını kapatmayı unutuyorum:)neyse çok tşk sevgili ceyhun yorumların için

rica ederim.paylaşımda bulunmak için buradayız.
unutma meselesi yoğun ve stressli çalışma ile alakalı olabilir sanırım...

arıdoğan
12-23-2008, 01:56

geceleri mışıl mışıl uyuyorum ama nakolepsinin getirisi rüya görmeden uyanmıyorum... geçen gece karabasan geldi busefer gtürücek artık diye ödüm patladı :)
siz hiç KEFİR içmeyi denediniz mi? hem uyku yapar hemde rahatlatır...çok faydalı bişi

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 02:12
geceleri mışıl mışıl uyuyorum ama nakolepsinin getirisi rüya görmeden uyanmıyorum... geçen gece karabasan geldi busefer gtürücek artık diye ödüm patladı :)
siz hiç KEFİR içmeyi denediniz mi? hem uyku yapar hemde rahatlatır...çok faydalı bişi

eheh ben karabasan geldiğinde(nasıl geliyorsa :D) kafa mı toplamaya çalışıyorum önce.sonra bir hareket belirleyip onu yapmayı kendime hedefliyorum.(sağ elimin baş parmağını oynatmak gibi) sonra gerisi kendiliğinden geliyor.
bir keresinde rüyamda etrafımda büyük simsiyah bir köpek dolaşıyordu.sonra geldi göğsüme yattı.nefesim kesildi birden hareket edemedim.baya bir uğraştıktan sonra hareket edebildim.daha ağır bir durumla karşılaşmadım hiç.

arıdoğan
12-23-2008, 02:29
eheh ben karabasan geldiğinde(nasıl geliyorsa :D) kafa mı toplamaya çalışıyorum önce.sonra bir hareket belirleyip onu yapmayı kendime hedefliyorum.(sağ elimin baş parmağını oynatmak gibi) sonra gerisi kendiliğinden geliyor.
bir keresinde rüyamda etrafımda büyük simsiyah bir köpek dolaşıyordu.sonra geldi göğsüme yattı.nefesim kesildi birden hareket edemedim.baya bir uğraştıktan sonra hareket edebildim.daha ağır bir durumla karşılaşmadım hiç.

ya biara beni hergün ziyaret ediyolardı :) hep karşı koymayı denedim senin sölediklerini yapmayı denedim ama hep aynı sürede geçiyo.. bi gün dedim ki bakalım nolcak bıraktım kendimi, sonuç aynı :) ya muhabbeti bile ürpertiyo :)

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 02:34
ya biara beni hergün ziyaret ediyolardı :) hep karşı koymayı denedim senin sölediklerini yapmayı denedim ama hep aynı sürede geçiyo.. bi gün dedim ki bakalım nolcak bıraktım kendimi, sonuç aynı :) ya muhabbeti bile ürpertiyo :)

görüntü var mı sen de hiç?
ben genelde bir şey görmüyorum:yikes:

arıdoğan
12-23-2008, 12:32
görüntü var mı sen de hiç?
ben genelde bir şey görmüyorum:yikes:
genelde bi gölge görüyorum:yikes: ve bilincim baya açık oluyo. ama kendime gelemiyorum. bikeresind uyandırsınlar diye bi ses çıkartmya başladım sonra git gide yükselttim, en sonun da diğer odadaki arkadaş gelip uyandırdı :)

manolya
12-23-2008, 14:57
genelde bi gölge görüyorum:yikes: ve bilincim baya açık oluyo. ama kendime gelemiyorum. bikeresind uyandırsınlar diye bi ses çıkartmya başladım sonra git gide yükselttim, en sonun da diğer odadaki arkadaş gelip uyandırdı :)slm arıdogan.bence böyle şeyleri konuşmayı bırak düşünme bile.çünkü nekadar çok düşünürsen okadar çok ziyaret ederler.eger birdaha ziyaret ederlerse inş olmaz besmele çek eminim büyük rahata kavuşcaksın.yatmadan önce mutlaka felak ve nas surelerini okumalısın.belki dua isimleri yazmamı garip karşılayacaksın ama insanı ruhsal açıdan okadar rahatlatıyorki anlatamam.tabi duan içten olursa.

manolya
12-23-2008, 15:03
siz hiç KEFİR içmeyi denediniz mi? hem uyku yapar hemde rahatlatır...çok faydalı bişihayır kefiri hiç denemedim.ama tadı igrenç diye duymuştum.tek düzelsinde zehir içmeye bile razıyım:)dersem yalan olur.ama gerçekten artık iyi gelebilceni duydugum herşeyi denemeye çalışıyorum.bunuda denicem.

arıdoğan
12-23-2008, 21:11
slm arıdogan.bence böyle şeyleri konuşmayı bırak düşünme bile.çünkü nekadar çok düşünürsen okadar çok ziyaret ederler.eger birdaha ziyaret ederlerse inş olmaz besmele çek eminim büyük rahata kavuşcaksın.yatmadan önce mutlaka felak ve nas surelerini okumalısın.belki dua isimleri yazmamı garip karşılayacaksın ama insanı ruhsal açıdan okadar rahatlatıyorki anlatamam.tabi duan içten olursa.

selam manolya. teşekkür ederim haklısın ama onları zaten yapıyorum hatta sağ tarafıma cevşen takıp onunla uyuyorum. bence tamamen biyolijik bir durum artık buna inanmaya başladım...

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 21:12
genelde bi gölge görüyorum:yikes: ve bilincim baya açık oluyo. ama kendime gelemiyorum. bikeresind uyandırsınlar diye bi ses çıkartmya başladım sonra git gide yükselttim, en sonun da diğer odadaki arkadaş gelip uyandırdı :)

bu karabasan olayı ilginç yaa.nedir ne değildir çözemedim daha.en son bir yerde bilimsel bir çalışma okumuştum bununla ilgili.tam hatırlamıyorum ama ilginç bir yorum getirmişlerdi.

arıdoğan
12-23-2008, 21:14
hayır kefiri hiç denemedim.ama tadı igrenç diye duymuştum.tek düzelsinde zehir içmeye bile razıyım:)dersem yalan olur.ama gerçekten artık iyi gelebilceni duydugum herşeyi denemeye çalışıyorum.bunuda denicem.

mutlaka deneyin... hem tadına bakmamışsın. başkaları sevmiyo diye senin de sevmicen anlamına gelmez :P zaten muzlu ve çilekli çeşitleri mevcut al dene mutlaka. KEFİRİ yabana atma ;)

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 21:15
selam manolya. evet haklısın onları zaten yapıyorum hatta sağ tarafıma cevşen takıp onunla uyuyorum. bence tamamen biyolijik bir durum artık buna inanmaya başladım...

hem dini hem de nörolojik acıdan incelemek lazım bu olayı.biraz araştırma yapayım bariii

manolya
12-23-2008, 21:18
tamam denicem nekadar içmeliyim bu kefirden.en azından ilaçtan iyidir öyle degilmi arkadaşım

arıdoğan
12-23-2008, 21:20
hem dini hem de nörolojik acıdan incelemek lazım bu olayı.biraz araştırma yapayım bariii
SAOLASIN KARDEŞİM. BENDE BAKIYOM SONUÇ ALINCA YAZARIM ...

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 21:25
SAOLASIN KARDEŞİM. BENDE BAKIYOM SONUÇ ALINCA YAZARIM ...

sağ ol birader.merak uyandı birden içimde
ayrıca ben kefiri içersem kesin kusarım :s4: sade süt bile içemiyorum.kokusu beni rahatsız ediyor.

arıdoğan
12-23-2008, 21:27
tamam denicem nekadar içmeliyim bu kefirden.en azından ilaçtan iyidir öyle degilmi arkadaşım

TABİKİDE İLAÇTAN İYİDİR.BİR SÜRÜ YARARI VAR. BENCE 2 BARDAK FİLAN İÇ. İSTERSEN NETTEN DE Bİ ARAŞTIR DERİM. YOĞURT GİBİ MAYALANARAK YAPILAN Bİ İÇECEK AMA FAZLA BEKLETİDİĞİNDE ALKOLLENME OLUYORMUŞ. DOĞAL AMA. BAZILARI BU YÜZDEN İÇMİYOR. GERÇİ ÜZÜMDEN ŞARAP YAPILIYO DİYE ÜZÜM YEMEYEN İNSANLAR VAR BU DÜNYADA AMA NEYSE. BENİM FİKRİM DENEMENDEN YANA :) İNŞALLAH İŞE YARAR..

arıdoğan
12-23-2008, 21:32
sağ ol birader.merak uyandı birden içimde
ayrıca ben kefiri içersem kesin kusarım :s4: sade süt bile içemiyorum.kokusu beni rahatsız ediyor.
ŞAHSEN TEK SEVMEDİĞİM ŞEY HİÇBİŞEYDİR :thumbsup: HEMEN HEMEN HER AKŞAM SÜT İÇERİM :) ARADA DA KEFİR ALIRIM. BİRİNDE UNUTMUŞUM NARKOLEPSİYİ DERS ÇALIŞMAYA BAŞLAMADAN İÇMİŞTİM. TABİ GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDA YARIM SAAT GEÇMİŞ MASADA

manolya
12-23-2008, 21:33
TABİKİDE İLAÇTAN İYİDİR.BİR SÜRÜ YARARI VAR. BENCE 2 BARDAK FİLAN İÇ. İSTERSEN NETTEN DE Bİ ARAŞTIR DERİM. YOĞURT GİBİ MAYALANARAK YAPILAN Bİ İÇECEK AMA FAZLA BEKLETİDİĞİNDE ALKOLLENME OLUYORMUŞ. DOĞAL AMA. BAZILARI BU YÜZDEN İÇMİYOR. GERÇİ ÜZÜMDEN ŞARAP YAPILIYO DİYE ÜZÜM YEMEYEN İNSANLAR VAR BU DÜNYADA AMA NEYSE. BENİM FİKRİM DENEMENDEN YANA :) İNŞALLAH İŞE YARAR..beni en agır ilaçlar bile zor uyutuyor..artık bünyemmi çok saglam yoksa alışkanlıkmı yaptı ilaçlar bilmiyorum. uzun süredirde ilaç içmiyorum.birde kefiri deneyelim bakalım.işe yararsa ilk önce size tşk edecegim.kaderim kefirin elinde şimdide:)

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 21:33
ŞAHSEN TEK SEVMEDİĞİM ŞEY HİÇBİŞEYDİR :thumbsup: HEMEN HEMEN HER AKŞAM SÜT İÇERİM :) ARADA DA KEFİR ALIRIM. BİRİNDE UNUTMUŞUM NARKOLEPSİYİ DERS ÇALIŞMAYA BAŞLAMADAN İÇMİŞTİM. TABİ GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDA YARIM SAAT GEÇMİŞ MASADA

eheh gevşetici bir etkisi var tabi.internette kefir ile ilgili her türlü bilgi mevcut

arıdoğan
12-23-2008, 21:35
beni en agır ilaçlar bile zor uyutuyor..artık bünyemmi çok saglam yoksa alışkanlıkmı yaptı ilaçlar bilmiyorum. uzun süredirde ilaç içmiyorum.birde kefiri deneyelim bakalım.işe yararsa ilk önce size tşk edecegim.kaderim kefirin elinde şimdide:)
YETERKİ İŞE YARASIN DA TEŞEKKÜR ETMESEN DE OLUR :)

manolya
12-23-2008, 21:37
ŞAHSEN TEK SEVMEDİĞİM ŞEY HİÇBİŞEYDİR :thumbsup: HEMEN HEMEN HER AKŞAM SÜT İÇERİM :) ARADA DA KEFİR ALIRIM. BİRİNDE UNUTMUŞUM NARKOLEPSİYİ DERS ÇALIŞMAYA BAŞLAMADAN İÇMİŞTİM. TABİ GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDA YARIM SAAT GEÇMİŞ MASADAokadar etkili yani.nasıl uyuya kalınır onu bile unttum benya.en son 17 yaşındaydım uyuya kaldıgım zamanlarda.ah ah keşke eskiye dönebilsem ozamanki gibi mışıl mışıl uyuyabilsem.(

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 21:41
beni en agır ilaçlar bile zor uyutuyor..artık bünyemmi çok saglam yoksa alışkanlıkmı yaptı ilaçlar bilmiyorum. uzun süredirde ilaç içmiyorum.birde kefiri deneyelim bakalım.işe yararsa ilk önce size tşk edecegim.kaderim kefirin elinde şimdide:)

ilaçları kullandıkça bünye alışıyor tabii.ben mo...dal ı sabah 1 öğle 1 kullanıyordum ve fazlasıyla yetiyordu.şimdi sadece bir hafta olmasına rağmen doz yetersiz gelmeye başladı.hadi dozu arttırdım diyelim nereye kadar arttırabilecem ki.
ne diyorsun halil bu konuda.sen tecrübelisin bu konuda

arıdoğan
12-23-2008, 21:51
ilaçları kullandıkça bünye alışıyor tabii.ben mo...dal ı sabah 1 öğle 1 kullanıyordum ve fazlasıyla yetiyordu.şimdi sadece bir hafta olmasına rağmen doz yetersiz gelmeye başladı.hadi dozu arttırdım diyelim nereye kadar arttırabilecem ki.
ne diyorsun halil bu konuda.sen tecrübelisin bu konuda

benim tavsiyem bizim ilaç için herzaman aynı dozu kullanmamak. mesela hafta sonları yada daha çok uyuduğumuz günlerde azaltmak ve böylece diğer daha çok ihtiyacın olduğu günlerde dozu arttırdığımızda tekrar aynı etkiyi göstermesini sağlamak. ben genelde öle yapıyorum sürekli içildiğinde dediğin gibi alışıyo insan. ben şimdi çıkıyom arkadaşlar görüşürüz daha sonra.
isterseniz ekleyin halil_64610@hotmail.com

CeYHuN SöNMeZ
12-23-2008, 21:54
benim tavsiyem bizim ilaç için herzaman aynı dozu kullanmamak. mesela hafta sonları yada daha çok uyuduğumuz günlerde azaltmak ve böylece diğer daha çok ihtiyacın olduğu günlerde dozu arttırdığımızda tekrar aynı etkiyi göstermesini sağlamak. ben genelde öle yapıyorum sürekli içildiğinde dediğin gibi alışıyo insan. ben şimdi çıkıyom arkadaşlar görüşürüz daha sonra.
isterseniz ekleyin halil_64610@hotmail.com

ok birader sağ ol verdiğin bilgiler için.
görüşürüz...

manolya
12-23-2008, 21:58
isterseniz ekleyin halil_64610@hotmail.comtşk arıdogan.burdan konuşmayı tercih ederim ben iyi akşamlar

CeYHuN SöNMeZ
12-24-2008, 22:13

dün biraz araştırdım karabasan olayını dini, tıbbi ve parapsikolojik olarak.

dini açıklamarda birbiri arasında çok büyük tezatlık var.kimisi karabasan diye bir şey kur'an da geçmiyor diyor(ki ben buna inandım) kimisi de cinlerin musallat olduğunu söylüyor.

tıbi olarak uyku felci adıyla açıklanıyor. gayette mantıklı bir şekilde açıklanıyor.

parapsikolojik olarak ta basit olarak enerji bedeni ile fiziksel bedenin aynı anda uyanmaması olarak açıklanıyor.

benim şahsi kanaatim cinlerin filan bu işle bir alakası olmadığı, tıbbi olarak gayet mantıklı geldiği, parapsikolojik olarak ta böyle bir şeyin olabileceği yönünde.

CeYHuN SöNMeZ
12-24-2008, 22:34
dün biraz araştırdım karabasan olayını dini, tıbbi ve parapsikolojik olarak.

dini açıklamarda birbiri arasında çok büyük tezatlık var.kimisi karabasan diye bir şey kur'an da geçmiyor diyor(ki ben buna inandım) kimisi de cinlerin musallat olduğunu söylüyor.

tıbi olarak uyku felci adıyla açıklanıyor. gayette mantıklı bir şekilde açıklanıyor.

parapsikolojik olarak ta basit olarak enerji bedeni ile fiziksel bedenin aynı anda uyanmaması olarak açıklanıyor.

benim şahsi kanaatim cinlerin filan bu işle bir alakası olmadığı, tıbbi olarak gayet mantıklı geldiği, parapsikolojik olarak ta böyle bir şeyin olabileceği yönünde.

başlığın konusundan saptığımı farkettim arkadaşlar.
kusura bakmayın...:banghead3

CeYHuN SöNMeZ
12-26-2008, 01:01
merhaba cem ALLAH kolaylık versin ben 5seneden fazla bu hastalıkla mücadele ediyorum nadir görüldüğü için 5sene önce öğrendim foruma yeni üye oldum umarım yardımım dokunur sana;
1-hastalık geçici deil ama ergenlikten sonra kendini belli ediyor metabolizmana göre gittekçe artabiliyor 40-50 yaşlarına doğru bu hastalıktan kurtulanlar oluyor ilaç tedavisi görülüyor ilaçlarını aksatma 1gün bile kullanmasan vücut eski ilaç kullanmamış haline dönüyo!!!
2-cerrahi bir çaresi yok
3-genetik bir hastalık atalarındada varmış galiba.nörotransmitörlerde eksiklik oluyor sebebi bu
4-yan etkileri hastalığın kademesine göre değişir ;mesela ben hastalığın son kademesindeyim bende eklem boşalması görülüyor tabi daha fazlası da var ama moralini bozma her yan etki görülecek diye birşey yok
BİRKAÇ TAVSİYE:
1-moralini yüksek tut moralini bozmak sadece hastalığı tetikler,hatta hasta olduğunu düşünme ama hastalıkla yaşamayı öğren
2-diğer insanlar seni küçümseyebilir ama ALLAH herkese bir kaç sınav vermiş bu da bunlardan biri bununla yaşamayı öğren o insanlarıda takma kafana cahilliklerininden öyle davrandıklarını aklından çıkarma
3-ilaçlarını düzenli kullan
4-düzenli yaşa ilaçlar seni destekliyecek zaten düzenli yat kalk gündüz uyumamaya çalış
5-bir sorun olduğunda doktoruna danış duyduğun herşey sendede görülcek diye bişey yok

merak ettiğin bişey olursa yine sorarsın
bu arada nerelisin kaç yaşındasın okuyomusunbunları bana mail atarsan daha çok yardımcı olabilirim ALLAH kolaylık versin:sleeping:

mo..dal kullanmama rağmen bugun yine uyumama engel olamadım.ilacın dozunu arttırıcam ama arttırdıkça bünyem alışıyor sanki.nereye kadar arttırabilirimki.başka bir tedavi yöntemi yok mu acaba?:banghead3

manolya
12-26-2008, 18:32
mo..dal kullanmama rağmen bugun yine uyumama engel olamadım.ilacın dozunu arttırıcam ama arttırdıkça bünyem alışıyor sanki.nereye kadar arttırabilirimki.başka bir tedavi yöntemi yok mu acaba?:banghead3

slm
nasılsınız.siz uygu eeg sine girdinizmi bunu merak ettim

CeYHuN SöNMeZ
12-26-2008, 20:19
slm
nasılsınız.siz uygu eeg sine girdinizmi bunu merak ettim

yok hiçbir teste girmedim.şikayetlerimi söyledim doktora.narkolepsi dedi ilaç verdi.bunun testi tahlili yok mu bunun dedim.sen önce şu ilaçları kullan bakalım ona göre test yaparız dedi.yılbaşından sonra gidicem kontrole.bakalım ne diyecek...

manolya
12-26-2008, 20:47
yok hiçbir teste girmedim.şikayetlerimi söyledim doktora.narkolepsi dedi ilaç verdi.bunun testi tahlili yok mu bunun dedim.sen önce şu ilaçları kullan bakalım ona göre test yaparız dedi.yılbaşından sonra gidicem kontrole.bakalım ne diyecek...

uyku eegsine girip hastalıgının ana sebebi mutlaka ortaya çıkması lazım.bu teste girmeden ilaç kullanmanı pek tasvip etmiyorum açıksası.tabi kesin yüzde yüz bir teşhis konmamışşa.aslında benim gittigim dr çok iyiydi ama ben bırakmak zorunda kaldım.çok iyi bir uyku uzmanıydı.eger ist ikamet ediyorsam seninde mutlaka ona gitmeni tavsiye ediyorum.kendi dalında müthiş bilgili ve çok ilgili bir doktordur kendisi.

CeYHuN SöNMeZ
12-26-2008, 20:52
uyku eegsine girip hastalıgının ana sebebi mutlaka ortaya çıkması lazım.bu teste girmeden ilaç kullanmanı pek tasvip etmiyorum açıksası.tabi kesin yüzde yüz bir teşhis konmamışşa.aslında benim gittigim dr çok iyiydi ama ben bırakmak zorunda kaldım.çok iyi bir uyku uzmanıydı.eger ist ikamet ediyorsam seninde mutlaka ona gitmeni tavsiye ediyorum.kendi dalında müthiş bilgili ve çok ilgili bir doktordur kendisi.

kesinlikle bu işin testini yaptırmam gerek.doktor narkolepsi dedi ama daha hiç test olmadı.belirtiler narkolepsiyi gösteriyor aslında ama ben yılbaşından sonra bir uyku kliniğine gidicem.doktorun bilgilerini özel mesajla yollarsan sevinirim.buradan reklam gibi olmasın
teşekkür ederim ilgi alakan için...

arıdoğan
12-29-2008, 22:38
http://uykubozuklugu.uludag.edu.tr/narkolepsi.htm

okumanızı tavsiye ederim... hatta mutlaka okuyun!!

KEFİR işe yaradımı acaba ? merak ettim...

CeYHuN SöNMeZ
12-29-2008, 23:32

sağ ol verdiğin bilgiler içiin

arıdoğan
12-29-2008, 23:52
sağ ol verdiğin bilgiler içiin

nedemk kardeşim. önemli değil. paylaşmak için burdayız...

manolya
12-30-2008, 12:34

teşekkür ederim arıdogan mutlaka okucam.ya kefiri bulamadım ben. bizim burdaki marketlerde kalmamış.nerden alabilirim acaba.

CeYHuN SöNMeZ
12-30-2008, 16:54
teşekkür ederim arıdogan mutlaka okucam.ya kefiri bulamadım ben. bizim burdaki marketlerde kalmamış.nerden alabilirim acaba.

büyük marketlerin hepsinde vardır mutlaka...

arıdoğan
12-30-2008, 18:02

valla bizim bakkalda bile var :) sen nerde yaşıyosun ki :)) ceyhun arkadaşımın dediği gibi büyük marketler de mutlaka vardır.

arıdoğan
12-30-2008, 18:21
http://88.248.160.251/tutd/A/b_salpeci.swf
http://www.toraks.org.tr/uyku_bozuk_2007/Zerrin_Pelin_narkolepsi.pdf

bunlara da bakabilirsiniz. özellikle ilaçlar konusunda daha iyi fikirler verebilirler...

manolya
12-31-2008, 12:55
valla bizim bakkalda bile var :) sen nerde yaşıyosun ki :)) ceyhun arkadaşımın dediği gibi büyük marketler de mutlaka vardır.

aşk olsun ya.bende dagda yaşamıyorum heralde ist en güzel semtlerinden birinde yaşıyorum.ama yakınımdaki markette yoktu.bu sogukta daha uzagada gidemedim.heralde çok satılan,yada pek satılmayan bişeyki yoktu.yogunluktan kefir aramaya pek vakit bulamadım ama muhakkak denicem.

CeYHuN SöNMeZ
12-31-2008, 13:23
http://88.248.160.251/tutd/A/b_salpeci.swf
http://www.toraks.org.tr/uyku_bozuk_2007/Zerrin_Pelin_narkolepsi.pdf

bunlara da bakabilirsiniz. özellikle ilaçlar konusunda daha iyi fikirler verebilirler...

sağ ol halil.paylaşımda hız kesmek yok:s4:
teşekkür ederiz...:thumbsup:

CeYHuN SöNMeZ
12-31-2008, 13:27
aşk olsun ya.bende dagda yaşamıyorum heralde ist en güzel semtlerinden birinde yaşıyorum.ama yakınımdaki markette yoktu.bu sogukta daha uzagada gidemedim.heralde çok satılan,yada pek satılmayan bişeyki yoktu.yogunluktan kefir aramaya pek vakit bulamadım ama muhakkak denicem.

bir ara ilgi çok fazlaydı kefire.artık ilgi azaldı herhalde, ilgiyle beraber talep de azalmıştır.büyük marketlerde süt veya yoğurt reyonlarında bulabilirsin.
ama halil güzel tepki vermiş yaa :res:

arıdoğan
01-01-2009, 14:14

arkadaşım seni kırmak istemem :( babam bakkal benim gerçekten, biraz da geyik olsun diye yazmıştım. eğer alındıysan özür dilerim...
:)

arıdoğan
01-01-2009, 14:15
bir ara ilgi çok fazlaydı kefire.artık ilgi azaldı herhalde, ilgiyle beraber talep de azalmıştır.büyük marketlerde süt veya yoğurt reyonlarında bulabilirsin.
ama halil güzel tepki vermiş yaa :res:
:thumbsup:

manolya
01-01-2009, 15:03
arkadaşım seni kırmak istemem :( babam bakkal benim gerçekten, biraz da geyik olsun diye yazmıştım. eğer alındıysan özür dilerim...
:)

eh biraz alındım tabi ama neyse....
aldım şu meşhur kefiri sonunda bakalım işe yarıcakmı

arıdoğan
01-01-2009, 16:37
eh biraz alındım tabi ama neyse....
aldım şu meşhur kefiri sonunda bakalım işe yarıcakmı
afiyet şeker olsun... inşallah işe yarar...

manolya
01-01-2009, 22:58
[quote=arıdoğan]afiyet şeker olsun... inşallah işe yarar

teşekkür ederim

arıdoğan
01-01-2009, 23:09

teşekkür ederim

rica ederim efendim...

arıdoğan
01-06-2009, 20:05

teşekkür ederim
merhaba arkadaşım nasılsın? merak ettim kefir bi işe yaradı mı diye?

manolya
01-06-2009, 20:39
[quote=manolya]
merhaba arkadaşım nasılsın? merak ettim kefir bi işe yaradı mı diye?

merhaba evt işe yaradı galiba kaç gündür içiyorum.artık kefirdenmi yoksa uyuyacagımmı vardı bilmiyorum.yalnız bu kefiri devamlı içmemin bir sakıncası varmı yani günde iki bardak falan içsem dokunurmu?

arıdoğan
01-06-2009, 21:07
[quote=arıdoğan]

merhaba evt işe yaradı galiba kaç gündür içiyorum.artık kefirdenmi yoksa uyuyacagımmı vardı bilmiyorum.yalnız bu kefiri devamlı içmemin bir sakıncası varmı yani günde iki bardak falan içsem dokunurmu?

o kadar çok sevindim ki anlatamam... kefirden olsa da olmasa da :)
eğer kolestrolün filan yoksa hiç bi sakıncası olmaz diye düşünüyorum. ben yine yazarım buraya bilgim olduğunda... inşallah böle devam eder

manolya
01-06-2009, 21:12
[quote=manolya]

o kadar çok sevindim ki anlatamam... kefirden olsa da olmasa da :)
eğer kolestrolün filan yoksa hiç bi sakıncası olmaz diye düşünüyorum. ben yine yazarım buraya bilgim olduğunda... inşallah böle devam eder

çok tşk ederim arkadaşım kefiri sen bana tavsiye etmiştin.umarım buda ilaçlar gibi alışkanlık yapmaz dermişim şimdi.etkisi zamanla gider belki ne bilim.kolestrol yok çok şükür.dur daha gencim ne kolestrolu ya.ama kilo yapıyormuş diye duydum....

arıdoğan
01-06-2009, 21:47
[quote=arıdoğan]

çok tşk ederim arkadaşım kefiri sen bana tavsiye etmiştin.umarım buda ilaçlar gibi alışkanlık yapmaz dermişim şimdi.etkisi zamanla gider belki ne bilim.kolestrol yok çok şükür.dur daha gencim ne kolestrolu ya.ama kilo yapıyormuş diye duydum....
arkadaşım gönül rahatlığıyla iç o zaman derim. hatta alıştıkça biraz daha sertleştirebilirsin kefiri bekleterek. kendin bile yapabilirsin.
kefirtanesi.com bi bak istersen.

manolya
02-08-2009, 14:37
ya arıdogan nerelerdesin kayboldun gittin ya:bowdown:

arıdoğan
02-08-2009, 23:48
ya arıdogan nerelerdesin kayboldun gittin ya:bowdown:

burdayım arkadaşım biyere kaybolduğum yok :) hatta yanlış anlaşılsada msnimi de yazmıştım ama :)) ya buaralar çok uyuyom heralde fırsat bulamıyom bitürlü :sleeping: eeee nasılsınız? kefir işe yarıyo mu?
bu arada benim gata işi mayısa kaldı. daha fazla uzamaz hayırlısı olur inşallah diyorum... muhabbetle, saygılar...

manolya
02-09-2009, 12:31
burdayım arkadaşım biyere kaybolduğum yok :) hatta yanlış anlaşılsada msnimi de yazmıştım ama :)) ya buaralar çok uyuyom heralde fırsat bulamıyom bitürlü :sleeping: eeee nasılsınız? kefir işe yarıyo mu?
bu arada benim gata işi mayısa kaldı. daha fazla uzamaz hayırlısı olur inşallah diyorum... muhabbetle, saygılar...

ya buralardasında niye hiç yazmıyosun arkadaşım.niye yanlış anlaşılsınki sadece ben kendi adıma msn den konuşmak yerine burayı tercih ederim demiştim.çünkü pek güvenemiyorum kimseye msn konusunda.neler oluyor duyuyoruz arkadaşım sende biliyosundur.ama sen üzerine alınma genede.neyse mayısada bişey kalmadı arıdogan birazdaha sabır.yaz arada yalnız bırakma bizi okey:s4:

arıdoğan
02-09-2009, 23:47
ya buralardasında niye hiç yazmıyosun arkadaşım.niye yanlış anlaşılsınki sadece ben kendi adıma msn den konuşmak yerine burayı tercih ederim demiştim.çünkü pek güvenemiyorum kimseye msn konusunda.neler oluyor duyuyoruz arkadaşım sende biliyosundur.ama sen üzerine alınma genede.neyse mayısada bişey kalmadı arıdogan birazdaha sabır.yaz arada yalnız bırakma bizi okey:s4:

evet evet çok doğru... yalnız değiliz ve bir bilgisayar kadar yakınız, arada benim net uzaklaşıo tabi istisnai bir durum... hem havalar da ısınacak daha iyi uyurum artık, geçen gittiğimde çok soğukdu :)
okey okey:s4: buarada narkolepsinin en iyi ilacı öğleden sonra kestirmek. zaten geldimi ilacı da dinlemiyo kerata :)

manolya
02-10-2009, 13:51
aslında yaz mevsimini çok seviyorum ama yazın gelmesini istemiyorum pek.uykum dahada bozuluyor yaz mevsiminde:(

bide şu uykusuzlugun iyi bir ilacını bulsalar ne iyi olurdu.teknoloji her alanda inanılmaz gelişiyor.kansere bile çare bulabiliyorlarda şu bizim hastalık konusunda çaresiz kalınıyor:(

Adaletin bumu dünya:s4: