Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyku ve Ölüm
insomnia
03-22-2005, 02:23
Arkadaşlar hiç rüyasında öldüğünü göreniniz oldu mu yoksa içimizde uyku ve ölümü bağdaştıran tek deli ben miyim?
şehrazad
03-22-2005, 19:20
Ben gördüm, hem de birkaç defa.
Bilinçaltımızın uykuyu ölüm gibi algılayıp, uyumamızı zorlaştırdığını mı düşünüyorsun?
LunarH2O
03-23-2005, 17:30
Ben sık sık kendimin değil ama sevdiğim insanların öldüğünü görürüm. Gerçekten son derece can sıkıcı bir his. Ama bu tür şeylerin uykusuzluğa sebep olduğunu düşünmüyorum, çünkü bu tip rüyalar görmeme rağmen pek uykusuzluk sorunum yok. Yani bilinçaltının "bu gece de böyle bir rüya görebilirim" diye kendini uyumamaya programladığını pek sanmıyorum. Ama gene de bu tip şeyler kişiden kişiye farklılık gösterir. Araştırmak lazım..
insomnia
03-24-2005, 11:18
Ama sevdiğin insanların öldüğünü görmek benim dediğimden farklı bir durum. O, onları kaybetme korkusundan kaynaklanıyor. Uykuya dalmakla ölümü bağdaştırmak ayrı bir şey. Zaten hayatımızın 1/3'ü uykuda geçiyormuş. Ne bileyim tuhaf bir his. Keşke sitede bir psikolog arkadaş olsa. Neyse Kafka bu konuda bir araştırma yapar herhalde.
Bu arada bilinçaltının yapabileceklerini pek hafife alma derim ;)
Bu arada bilinçaltının yapabileceklerini pek hafife alma derim
Insomnia, bilinçaltını sahiden hafife almamak lazım. Acaba seninki ölümle biraz fazla mı meşgul?
bir laf vardı "uyku ölümün kardeşidir" diye...sanırım başka bağlaştıranlar da var :)
Uykuda gerçekten de fazla zaman geçirip ömür tüketmek endişelendirip ölümü düşündürtüyor bazen. Bir de...hemen herkes yatakta,uyurken ölmek ister:)
Aslında ben yatakta değilde TV yada bilgisayar karşısında ölmeyi tercih ederim :3:
Not: Uykumda hiç ölüm görmedim ve hayatımızın kabaca 1/3 uykuda geçiyor.
Cut if you will with sleep's dull knife
The years from off your life, my friend!
The years that death takes off my life,
He'll take from off the other end!
~Edna St. Vincent Millay
Codi: "So you think we all just have animal dreams. We can't think of anything to dream except our ordinary lives."
Loyd: "Only if you have an ordinary life. If you want sweet dreams, you've got to live a sweet life."
~Barbara Kingsolver, Animal Dreams
strangerPIA
01-18-2006, 13:24
Uyku yarı ölüm halidir.
Bu nedenle uyuyan birini sarsarak uyandırmak çok tehlikelidir, gerçekten siz uyandırırken ölebilir. Çünkü uyurken bedenimizi terk ediyoruz. Astrala çıkıyoruz. Bedenin içindeki enerji uyuduğunuz anda başka bir boyutta geziniz. Bu nedenle uyandığınızda yorgun olmanız bazen çok normaldir. Her şeyi fiziksel eksikliklerle açıklayamazsınız. Sapasağlam, çok sağlıklı biri de olabilirsiniz, üstelik hiç stresli de olmayabilirsiniz, yapılan tüm tetkiklerde hiçbir rahatsızlık bulamayabilirler de ve siz her sabah çok yorgun uyanıyor olabilirsiniz.
Bazı şeyleri açıklamak için psikoloji bilimi de yetersiz kalıyor. Başka şeyler var...
Bu başka şeyler konusunda bilginiz varsa bizi biraz aydınlatsanız.
Ben de iyi uyusam bile sabahları yorgun uyananlardanım, hem de çocukluktan beri.
uyku apne send olabilirsin.narkolepsi olabilirsin
Uyku yarı ölüm halidir.
Bu nedenle uyuyan birini sarsarak uyandırmak çok tehlikelidir, gerçekten siz uyandırırken ölebilir. Çünkü uyurken bedenimizi terk ediyoruz. Astrala çıkıyoruz. Bedenin içindeki enerji uyuduğunuz anda başka bir boyutta geziniz. Bu nedenle uyandığınızda yorgun olmanız bazen çok normaldir. Her şeyi fiziksel eksikliklerle açıklayamazsınız. Sapasağlam, çok sağlıklı biri de olabilirsiniz, üstelik hiç stresli de olmayabilirsiniz, yapılan tüm tetkiklerde hiçbir rahatsızlık bulamayabilirler de ve siz her sabah çok yorgun uyanıyor olabilirsiniz.
Bazı şeyleri açıklamak için psikoloji bilimi de yetersiz kalıyor. Başka şeyler var...
Bu başka şeylerin üstüne gitmek istiyorum. Bizi biraz aydınlatsanız.
Bu arada cevabınıza teşekkürler bülent. Konumuz uyku hastalıkları tabii. Ama "bu başka şeyler" de ilgi çekici öyle değil mi?
StrangerPIA'nın da dediği gibi uyuyamayan ya da yorgun uyanan insanların hepsinin fiziksel rahatsızlıkları yok ki.
Bir keresinde yine ölmüştüm rüyamda. Ruhum bedenimden çıkmaya çalışıyordu ama birtürlü başaramıyordu. Dolanıp duruyordu öyle. Bedenim artık çürümeye başlamıştı ki uyandım. Sonra bu rüyayı yazdığım öyküde de değiştirip kullandım.
sonsuzlıuk45
03-08-2006, 16:15
Uykuda üst beynimiz uyuyor,alt beynimiz uyumuyormuş.Bu nedenle gördüğümüz rüyalar alt beyin ve şuuraltı ile ilgiliymiş.Nusret Kaya'nın rüyalarla ilgili birkaç kitabi var .Okudum .Bana ilginç geldi .Rüyada birinin öldüğünü görmek galiba o kişiya karşı şuçluluk duygusu içinde olmak anlamını taşıyordu .İsterseniz kitaba tekrar bakar size yazarım.
:sleeping: Siteye yeni katıldım.Görüşmek üzere
insomnia
03-09-2006, 12:06
Uykuda üst beynimiz uyuyor,alt beynimiz uyumuyormuş.Bu nedenle gördüğümüz rüyalar alt beyin ve şuuraltı ile ilgiliymiş.Nusret Kaya'nın rüyalarla ilgili birkaç kitabi var .Okudum .Bana ilginç geldi .Rüyada birinin öldüğünü görmek galiba o kişiya karşı şuçluluk duygusu içinde olmak anlamını taşıyordu .İsterseniz kitaba tekrar bakar size yazarım.
Memnun oluruz.
Foruma arada Nusret Kaya'dan alıntılar yapılıyor, rüyalar konusunda ilginç araştırmaları var.
sonsuzlıuk45
03-12-2006, 00:28
Nusret Kaya'nın kitabına baktım.Rüyada birinin öldüğünü görmek onu suçlamak anlamına geliyormuş.Kendi ölümümüzü görmekte belki kendimizi suçlamamız anlamına geliyordur.Sevgiyle kalın.
insomnia
03-12-2006, 11:40
Nusret Kaya'nın kitabına baktım.Rüyada birinin öldüğünü görmek onu suçlamak anlamına geliyormuş.Kendi ölümümüzü görmekte belki kendimizi suçlamamız anlamına geliyordur.Sevgiyle kalın.
Sevdiklerimizin öldüğünü görmemizin onları kaybetme korkusu olduğunu ya da sizin de söylediğiniz gibi onlara karşı suçluluk duymak olabileceğini düşünmüştüm ama onları suçlamak anlamına gelmesi bir kez daha bilinçaltımızın aslında ne kadar tuhaf çalıştığını, kendimizi anlamanın zorluğunu gösteriyor.
Rüyada kendi ölümümüzü görmek = Kendimizi suçlamak
Neden olmasın :smileys_a
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.