PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uykunuz gelmiyorsa zorlamayın

insomnia
12-10-2007, 15:33
Ben hep diyorum zorlamamak lazım bu uyku denen meret kovaladıkça kaçıyor, kendini matah bir şey zannediyor diye :zzz:

Aslında bildiğimiz şeyler ama arada tekrarlamak da fayda var:

"Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lut Tamam, yattıktan 20-30 dakika sonra uyku gelmediyse kendini uyumaya zorlamanın, zihni ve bedeni daha fazla uyarmaya ve uykunun iyice kaçmasına neden olacağını belirtti.

Düzenli uykunun sağlıklı bir hayat için gerekli olduğuna işaret eden Doç. Dr. Tamam, "Yatağa girmeden hemen önce egzersiz yapmak, rekabete dayanan oyunlar oynamak, tartışmalar yapmak, yatmadan birkaç saat öncesine kadar kafeinli içecekler içmek ya da çok fazla yemek de kişiyi uyararak, uykuyu kaçırabilir." dedi. Tamam, her gün aynı saatte yatıp kalkmanın, düzenli egzersiz yapmanın, ılık bir banyo yapmanın odanın sessiz ve karanlık olmasının uykuya dalmayı kolaylaştıracağını belirtti.

Adana, aa"

Kaynak: Zaman Gazetesi

UYKUCU ŞİRİN
06-23-2008, 19:45
geçen gece uyku ile ilgili televizyonda çok güzel bir program izledim. Programa çıkan Uyku Uzmanı da sizinle aynı yorumu yaptı. 'Eğer uykunuz gelmiyorsa uykuyu düşünmeyin, bunun için koyun sayabilirsiniz, farklı birşey düşündürecek yöntemler uygulayabilirsiniz' gibi yorumlar yaptı. Yatakta 'ille de uyumalıyım, neden uyuyamıyorum ben' diye düşünmeye başladığımızda zaten uykuyu kendimiz kaçırıyormuşuz. Sanırım bu çeşit düşünceleri yatakta besleyeceğimize, uykumuz geldiğinde yatağa gitmek daha uygun olabilir.

armani
07-06-2008, 19:24
Uykucu şirin çok haklı.

manolya
12-01-2008, 20:57
Ben yaklaşık 10 senedir uyuyamıyorum.1999 depreminden sonra uyku düzenim gitti.daha dogrusu uyku yokki düzeni olsun.çok tedavi gördüm ama hiç birinde çözümü bulamadım.ama hiç isyan etmedim.hala bu uykusuzlugun çarelerini arıyorum.Bu sitenin varlıgını arkadaşımdan duydum.Bana ne derece yardımcı olcaksınız bilmiyorum ama tek uyuyamayanın ben olmadıgını siteye girince ögrendim.Bana destek olacak arkadaşlar için şimdiden çok tşk ederim.her türlü öneri,tavsiye ve yorumlarınıza açıgım.tabi uykusuzluk hakkında olanlara.